תכנון מקרן ומסך בסלון
שלום לכולם,
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור בתכנון הגובה של המקרן בסלון.
הבעיה העיקרית היא שהאשה לא מוכנה לוותר על מאורר תקרה.
השאלות הן:
1. באיזה גובה צריך למקם את המקרן כדי שלא אצטרך תיקונים אנכיים?
2. האם מקרן כמו Optima HD26 מתאים מבחינת מרחקים בסרטוט כדי להגיע לגודל של 106 אינץ 16X9?
3. מה הגובה האופטמילי של המסך מהריצפה או מהתקרה? האם מסכים ידניים תומכים בגובה כזה, או שצריך לעשות הנמכה מהתקרה?
ניסיתי להשתמש באתר הזה כדי להבין בקשר למרחקים, אבל לא ממש הצלחתי להבין מה קורה שם:
http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
מצרף תוכנית שציירתי (סליחה אם זה לא מספיק מקצועי, אבל זה הכי טוב שהצלחתי...).
תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור בתכנון הגובה של המקרן בסלון.
הבעיה העיקרית היא שהאשה לא מוכנה לוותר על מאורר תקרה.
השאלות הן:
1. באיזה גובה צריך למקם את המקרן כדי שלא אצטרך תיקונים אנכיים?
2. האם מקרן כמו Optima HD26 מתאים מבחינת מרחקים בסרטוט כדי להגיע לגודל של 106 אינץ 16X9?
3. מה הגובה האופטמילי של המסך מהריצפה או מהתקרה? האם מסכים ידניים תומכים בגובה כזה, או שצריך לעשות הנמכה מהתקרה?
ניסיתי להשתמש באתר הזה כדי להבין בקשר למרחקים, אבל לא ממש הצלחתי להבין מה קורה שם:
http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
מצרף תוכנית שציירתי (סליחה אם זה לא מספיק מקצועי, אבל זה הכי טוב שהצלחתי...).
תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
המקרן שציינת מהמרחק התקנה שציינת עבור מסך 16X9 ולפי המחשבון שבקישור יתן לך מינימום של 83 אינץ ומקסימום של 90.9 אינץ, כלומר לא תוכל להגיע איתו ל 106 אינץ.
כדי להמנע מתמונה טרפזית והצורך שבשימוש בפונקציית ה KEYSTONE ,נדרש למקם את מרכז עדשת המקרן הכי קרוב למרכז שטח ההקרנה. בעקרון בסלון ביתי ממוצע זה אומר לתלות את המקרן עם זרוע ארוכה מהתקרה (לא הכי יפה).
כדי להימנע מזרוע כזו נדרש מקרן שכולל יכולת הזזת העדשה (LENS SHIFTׂ ) בציר האנכי. המקרן המדובר לא כולל את האופציה הזו. במידה ותמקם אותו גבוה מידי ממרכז המסך, תאלץ להשתמש באופציית ה KEYSTON לתיקון התמונה הטרפזית ,מה שדופק את הרזולוציה של המקרן ורצוי להימנע מזה.
בהצלחה
כדי להמנע מתמונה טרפזית והצורך שבשימוש בפונקציית ה KEYSTONE ,נדרש למקם את מרכז עדשת המקרן הכי קרוב למרכז שטח ההקרנה. בעקרון בסלון ביתי ממוצע זה אומר לתלות את המקרן עם זרוע ארוכה מהתקרה (לא הכי יפה).
כדי להימנע מזרוע כזו נדרש מקרן שכולל יכולת הזזת העדשה (LENS SHIFTׂ ) בציר האנכי. המקרן המדובר לא כולל את האופציה הזו. במידה ותמקם אותו גבוה מידי ממרכז המסך, תאלץ להשתמש באופציית ה KEYSTON לתיקון התמונה הטרפזית ,מה שדופק את הרזולוציה של המקרן ורצוי להימנע מזה.
בהצלחה
קודם כל תודה רבה על התשובות.
עדיין חסר לי קצת אינפורמציה בשביל להמשיך.
@istarmini לפי התשובה שלך אני מבין שהמקרן הזה לא ייתן לי את הגודל המתאים. יש אולי המלצה למקרן אחר באותו טווח מחירים (עד 4000 שקל מאמזון) שאולי כן יוכל להתקרב לגודל המתבקש בתנאים שלי?
אם הבנתי נכון את החישובים, אז עבור רוחב מסך של 234 ס"ם (106 אינץ אלכסון) BenQ למשל כן יכול להתאים? יש מקרנים מומלצים שיתנו לי מענה בתנאים שלי שאולי עדיפים?
BenQ 1070: 1.15-1.5
Optoma HD26: 1.48-1.62
BenQ 1070
1.15*234: 1.5*234=269.1:352.5
Optoma HD26
1.48*234:1.62*234=346.3:379.1
ובקשר לזוויות - הכוונה שלי הייתה שבגלל המאורר תקרה אני כנראה בכל מקרה אצטרך לשים את המקרן על מדף באזור המרכז של הקיר. השאלה הייתה באיזה גובה הכי גבוהה ניתן למקם אותו כך שמצד אחד לא תהיה הפרעה בגלל המאורר ומצד שני שלא ישב לי על הראש מעל הספה? הכוונה היא שאני שם אותו במצב הרגיל ולא הפוך, וגם ששטח ההקרנה של המסך שלי יהיה כנראה בגובה של כ-107 סנטימטר מהרצפה ויגיעה לגובה של כ-209 סנטימטר.
ברור לי שיהיה צורך בתיקון בעזרת keystone, אבל הייתי רוצה מראש לצמצם את האפקט בעזרת מיקום יחסית נמוך של המקרן.
שוב תודה על התשובות והעזרה.
עדיין חסר לי קצת אינפורמציה בשביל להמשיך.
@istarmini לפי התשובה שלך אני מבין שהמקרן הזה לא ייתן לי את הגודל המתאים. יש אולי המלצה למקרן אחר באותו טווח מחירים (עד 4000 שקל מאמזון) שאולי כן יוכל להתקרב לגודל המתבקש בתנאים שלי?
אם הבנתי נכון את החישובים, אז עבור רוחב מסך של 234 ס"ם (106 אינץ אלכסון) BenQ למשל כן יכול להתאים? יש מקרנים מומלצים שיתנו לי מענה בתנאים שלי שאולי עדיפים?
BenQ 1070: 1.15-1.5
Optoma HD26: 1.48-1.62
BenQ 1070
1.15*234: 1.5*234=269.1:352.5
Optoma HD26
1.48*234:1.62*234=346.3:379.1
ובקשר לזוויות - הכוונה שלי הייתה שבגלל המאורר תקרה אני כנראה בכל מקרה אצטרך לשים את המקרן על מדף באזור המרכז של הקיר. השאלה הייתה באיזה גובה הכי גבוהה ניתן למקם אותו כך שמצד אחד לא תהיה הפרעה בגלל המאורר ומצד שני שלא ישב לי על הראש מעל הספה? הכוונה היא שאני שם אותו במצב הרגיל ולא הפוך, וגם ששטח ההקרנה של המסך שלי יהיה כנראה בגובה של כ-107 סנטימטר מהרצפה ויגיעה לגובה של כ-209 סנטימטר.
ברור לי שיהיה צורך בתיקון בעזרת keystone, אבל הייתי רוצה מראש לצמצם את האפקט בעזרת מיקום יחסית נמוך של המקרן.
שוב תודה על התשובות והעזרה.
ה-Benq W1070 יודע לתת 106 אינץ ממחרק של 2.7m-3.5m כלומר הוא מתאים לך
תתקין אותו הפוך מהתקרה
תבדוק גובה התקנה בקישור
http://www.benq.com/microsite/projector ... alculator/
תתקין אותו הפוך מהתקרה
תבדוק גובה התקנה בקישור
http://www.benq.com/microsite/projector ... alculator/
התוצאה שקיבלתי עבור מקרן של BenQ.
עכשיו מבחינתי זה אומר שאני שם מדף 120 סנטימטר מתחת לתקרה וזה יהיה המיקום של המקרן.
עכשיו אני קצת מבולבל בקשר לתוצאה של גודל ההקרנה. איך אני מקטין אותה כדי לקבל 106 אינץ'?
שוב המון תודה.
עכשיו מבחינתי זה אומר שאני שם מדף 120 סנטימטר מתחת לתקרה וזה יהיה המיקום של המקרן.
עכשיו אני קצת מבולבל בקשר לתוצאה של גודל ההקרנה. איך אני מקטין אותה כדי לקבל 106 אינץ'?
שוב המון תודה.
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
·vvvlad כתב:הכוונה היא שאני שם אותו במצב הרגיל ולא הפוך, וגם ששטח ההקרנה של המסך שלי יהיה כנראה בגובה של כ-107 סנטימטר מהרצפה ויגיעה לגובה של כ-209 סנטימטר....
זה נורא גבוהה להתחיל תמונה בגובה 1.07 מ' מהריצפה....
@MrHicUp כן, אני יודע, מחפש עכשיו פתרון להנמכה. אולי אפשר לחבר את התיבה של המסך על הקיר ולא תקרה?
@holyy אתה צודק בקשר לטעות בגובה התקרה. אך השינוי ל-260 לא משנה הרבה. רוחב המסך הוא התוצר, לא ההגדרה.
עדיין יש את בעיית המאורר.
@holyy אתה צודק בקשר לטעות בגובה התקרה. אך השינוי ל-260 לא משנה הרבה. רוחב המסך הוא התוצר, לא ההגדרה.
עדיין יש את בעיית המאורר.
@holyy
זה לא עניין של חוסר הבנה, זה עניין של אילוצים.
עד עכשיו התוכנית הייתה לתלות את המסך על התקרה ולכן לא הייתה לי ברירה, אבל עכשיו אני חושב לעשות שם מילוי גבס ולכן אולי אוכל לתלות את התיבה של המסך על ה"קיר" במקום התקרה.
אז עכשיו יש שתי שאלות:
1. האם יש דגמים שונים של מסכים עם חיבורי תיבה לתקרה או לקיר, או שפשוט צריך קרניזים בשביל התקנה על הקיר?
2. במרחקים המתוקנים יוצא לי גודל מסך (שהוא המשתנה, כי כל השאר קבועים) גדול מהצורך שלי 122 אינצ' כשאני צריך 106 (מחשבון של BenQ ) אבל כשעושים חישוב עם throw ratio של המקרן, יוצא שהוא כן יכול לתת את הגודל המתאים במחרחק הנתון. יש דבר כזה זום שלילי במקרן?
מצורף החישוב המתוקן...
שוב המון תודות על העזרה!
זה לא עניין של חוסר הבנה, זה עניין של אילוצים.
עד עכשיו התוכנית הייתה לתלות את המסך על התקרה ולכן לא הייתה לי ברירה, אבל עכשיו אני חושב לעשות שם מילוי גבס ולכן אולי אוכל לתלות את התיבה של המסך על ה"קיר" במקום התקרה.
אז עכשיו יש שתי שאלות:
1. האם יש דגמים שונים של מסכים עם חיבורי תיבה לתקרה או לקיר, או שפשוט צריך קרניזים בשביל התקנה על הקיר?
2. במרחקים המתוקנים יוצא לי גודל מסך (שהוא המשתנה, כי כל השאר קבועים) גדול מהצורך שלי 122 אינצ' כשאני צריך 106 (מחשבון של BenQ ) אבל כשעושים חישוב עם throw ratio של המקרן, יוצא שהוא כן יכול לתת את הגודל המתאים במחרחק הנתון. יש דבר כזה זום שלילי במקרן?
מצורף החישוב המתוקן...
שוב המון תודות על העזרה!