מה אתם אומרים כל הכרטיס קול הזה?
-
amit_alcobi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 137
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כרטיס קול חיצוני
Creative sound blaster audigy 2 NX CLA
הנה לינק:
http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=9586
משהו שמע, ראה או יש לו דעה בקשר לכרטיס זה.
Creative sound blaster audigy 2 NX CLA
הנה לינק:
http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=9586
משהו שמע, ראה או יש לו דעה בקשר לכרטיס זה.
-
amit_alcobi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 137
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מוסיקה ואולי בעתיד סרטים, אבל בעיקר מוסיקה
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
יש לי שאלת תם. אני גם מתלבט בענייני כרטיס קול, ומישהו אמר לי שאם הכרטיס מחובר עם כבל אופטי לרסיבר, אז אין בכלל הבדל בין הכרטיס הפשוט שעל הלוח (עם היציאה האופטית) לבין כל כרטיס אחר שאני אשים, כי הקידוד נעשה על הרסיבר.
לא מדוייק.kalinium כתב:יש לי שאלת תם. אני גם מתלבט בענייני כרטיס קול, ומישהו אמר לי שאם הכרטיס מחובר עם כבל אופטי לרסיבר, אז אין בכלל הבדל בין הכרטיס הפשוט שעל הלוח (עם היציאה האופטית) לבין כל כרטיס אחר שאני אשים, כי הקידוד נעשה על הרסיבר....
אם מדובר במשהו דיגיטלי אז נכון. אם מדובר בסתם MP3 אז הפיענוח נעשה על הכרטיס ולא ע"י המגבר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
dondi,
לא נכון. אם זה MP3, המחשב עצמו (כלומר, ה-CODEC שנמצא בשימוש או תוכנת הנגן) היא זו שמפענחת.
ושוב, ברגע שזה מועבר לחיבור קואקס או אופטי, איכות הסאונד זהה לחלוטין בין כרטיס חיצוני לבין זה המובנה.
לא נכון. אם זה MP3, המחשב עצמו (כלומר, ה-CODEC שנמצא בשימוש או תוכנת הנגן) היא זו שמפענחת.
ושוב, ברגע שזה מועבר לחיבור קואקס או אופטי, איכות הסאונד זהה לחלוטין בין כרטיס חיצוני לבין זה המובנה.
גם אני חשבתי כך. אבל היה פה שרשור לפני לא הרבה זמן עם בעיה של הבדלים משמעותיים בסאונד בין שי כרטיסי קול שהיו מותקנים באותו מחשב כשהוציאו סאונד אנלוגי "סטריאו"oferlaor כתב:dondi,
ושוב, ברגע שזה מועבר לחיבור קואקס או אופטי, איכות הסאונד זהה לחלוטין בין כרטיס חיצוני לבין זה המובנה....
אם ברטיס הקול לא מעבד בשום צורה את הצליל לא אמור להיות כזה הבדל.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
גם אני הרגשתי הבדלים די ברורים בשמיעת סטריאו כשהחלפתי כרטיסי קול לייב 5.1 ו NFORCE 2.
וגם שמשחקים באפקטים של הכרטיסי קול זה משפיע על הסאונד.
כשאני צופה בסרט בסראונד ואני משחק באפקטים של כרטיסי הקול ובכפתור ווליום שלו , אין השפעה בכלל.
וגם שמשחקים באפקטים של הכרטיסי קול זה משפיע על הסאונד.
כשאני צופה בסרט בסראונד ואני משחק באפקטים של כרטיסי הקול ובכפתור ווליום שלו , אין השפעה בכלל.
יהיה הבדל בין הכרטיס שעל הלוח וכרטיסים חיצוניים אם הם bit perfect.
הכרטיס המובנה הוא לא והמידע שהוא מעביר לא נאמן למקור ויהיה שינוי (לרעה). כרטיס חיצוני טוב יותר אפילו רק בגלל זה.
אם אתה מעביר בחיבור דיגיטלי אל הרסיבר ההמרה מאות דיגיטלי לאנאלוגי תתבצע ברסיבר (וגם ההגברה), לכן מלבד הנאמנות לקצב הביטים לא צריך להיות הבדל בין כרטיסים (אולי יהיה הבדל בגלל איכות החיבורים).
MP3 עובר את הקידוד למשהו שאפשר להפוך לאנאלוגי במעבד אבל הוא לא עובר את כל הקידוד במעבד.
הכרטיס המובנה הוא לא והמידע שהוא מעביר לא נאמן למקור ויהיה שינוי (לרעה). כרטיס חיצוני טוב יותר אפילו רק בגלל זה.
אם אתה מעביר בחיבור דיגיטלי אל הרסיבר ההמרה מאות דיגיטלי לאנאלוגי תתבצע ברסיבר (וגם ההגברה), לכן מלבד הנאמנות לקצב הביטים לא צריך להיות הבדל בין כרטיסים (אולי יהיה הבדל בגלל איכות החיבורים).
MP3 עובר את הקידוד למשהו שאפשר להפוך לאנאלוגי במעבד אבל הוא לא עובר את כל הקידוד במעבד.
הקידוד MP3 עצמו עובר את הקידוד במעבד. אחרי שיש לך קובץ ביטים (דיגיטלי רגיל) הוא עובר קידוד בDAC שהופך את המידע לאנאלוגי (הרי אי אפשר לשמוע מידע דיגיטלי. זו הסיבה שתקליטים נשמעים טוב יותר - היום הDACים למיניהם לא טובים מספיק בשביל להיות שקופים בתהליך השמיעה).
DAC יש בכרטיס הכל או ברסיבר.
DAC יש בכרטיס הכל או ברסיבר.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

flsh - שמע.... אני תאמת לא מבין מה אתה אומר כל כך.
השאלה כאן אם יש משמעות לכ.קול או אין משמעות?
אני כבר מבולבל אולי אני לא מגדיר נכון...
אני משתמש בדרייברים של REALTEK AC97. גירסה אחרונה.
אשמח להוראות להגדרה כדי שזה יפעל כראוי.
השאלה כאן אם יש משמעות לכ.קול או אין משמעות?
אני כבר מבולבל אולי אני לא מגדיר נכון...
אני משתמש בדרייברים של REALTEK AC97. גירסה אחרונה.
אשמח להוראות להגדרה כדי שזה יפעל כראוי.
כרטיסי קול חיצוניים יותר נאמנים למקור ולכן כשתשלח דרך כבל קואקסלי\אופטי את המידע לרסיבר, הרסיבר יקבל את האות לפני השינוי של כרטיס הקול המובנה.
התוצאה תהיה סאונד יפה יותר ויותר נעים לאוזן.
כרטיס קול שהוא bit perfect (תוכל לשאול בפורמים כמו head-fi למשל אם הכרטיס הוא כזה) יתן תוצאה טובה יותר ממובנה. בין כרטיסי הקול החיצוניים עצמם אני בספק שיש שוני אם הרסיבר מקודד (אני אישית לא עשיתי בדיקה וגם לא ראיתי בדיקה כזאת ברשת) כלומר עדיף לקנות אחד זול שהוא bit perfect.
התוצאה תהיה סאונד יפה יותר ויותר נעים לאוזן.
כרטיס קול שהוא bit perfect (תוכל לשאול בפורמים כמו head-fi למשל אם הכרטיס הוא כזה) יתן תוצאה טובה יותר ממובנה. בין כרטיסי הקול החיצוניים עצמם אני בספק שיש שוני אם הרסיבר מקודד (אני אישית לא עשיתי בדיקה וגם לא ראיתי בדיקה כזאת ברשת) כלומר עדיף לקנות אחד זול שהוא bit perfect.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

כשאני צופה ב SAGETV ב MPEG 2 התוכנה משתמשת ב AC3FILTER.
יש לי כמה שאלות למי שמחובר אצלו ה SPDIF.
1. ב AC3FILTER בתוך SYSTEM
יש SPDIF PASSTHOUGH
MPEG AUDIO מסומנת אצלכם?
דבר שני ,
כשאני צופה MPEG 2 זה מה שאני רואה בAC3 FILTER INFO
Input format: MPEG Audio - 48000
User format: PCM16 - 0
Output format: PCM16 2/0 (stereo) 48000
Use SPDIF
SPDIF status: Disabled (AC3 encoder disabled)
SPDIF passthrough for: AC3
Do not use AC3 encoder
Do not check SPDIF sample rate
Query for SPDIF output support
48000)
כשאני צופה בקובץ AC3 ה SPDIF status הוא לא Disabled
זה נורמאלי אצלי ?
אני ישמח לתשובות כי אני מתחרפן מזה.
יש לי כמה שאלות למי שמחובר אצלו ה SPDIF.
1. ב AC3FILTER בתוך SYSTEM
יש SPDIF PASSTHOUGH
MPEG AUDIO מסומנת אצלכם?
דבר שני ,
כשאני צופה MPEG 2 זה מה שאני רואה בAC3 FILTER INFO
Input format: MPEG Audio - 48000
User format: PCM16 - 0
Output format: PCM16 2/0 (stereo) 48000
Use SPDIF
SPDIF status: Disabled (AC3 encoder disabled)
SPDIF passthrough for: AC3
Do not use AC3 encoder
Do not check SPDIF sample rate
Query for SPDIF output support
48000)
כשאני צופה בקובץ AC3 ה SPDIF status הוא לא Disabled
זה נורמאלי אצלי ?
אני ישמח לתשובות כי אני מתחרפן מזה.
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
עם מה אתה צופה בקבצים האלה? אני הסרתי לחלוטין את AC3FILTER והגדרתי לו דרך ה-ffdshow שישלח AC3 ל-SPDIF. כלומר, שלא יגע בזה בכלל.
עבור האודיו של MPEG 2 אני משתמש באודיו של ה-purevideo. גם שם מוגדר ישירות לרסיבר דרך spdif. ככה לא צריך בכלל את ac3filter. כמובן חוץ מליצור ac3 מלאכותי על קבצים שאינם כאלה. אני החלטתי שהכי טוב בשבילי זה לשמוע את הקובץ כמו שקודד במקור וזהו.
עבור האודיו של MPEG 2 אני משתמש באודיו של ה-purevideo. גם שם מוגדר ישירות לרסיבר דרך spdif. ככה לא צריך בכלל את ac3filter. כמובן חוץ מליצור ac3 מלאכותי על קבצים שאינם כאלה. אני החלטתי שהכי טוב בשבילי זה לשמוע את הקובץ כמו שקודד במקור וזהו.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
כשמנגנים MP3, כל הפיענוח נעשה על גבי המחשב, והיציאה הדיגיטלית מוציאה אות PCM טהור, כמו בניגון של קובץ WAV לא דחוס.
אין שום הבדל במצב כזה בין כרטיס onboard לכרטיס חיצוני.
ברגע שעוברים לחיבורים האנלוגיים הכל כמובן תלוי ב- DAC שעל הכרטיס או על לוח האם.
במשחקים, מתבצע עיבוד אודיו על הכרטיס (אם הוא תומך בכך), ולכן בכרטיסים מסוימים תקבל תוצאה טובה יותר עם פחות עומס על ה- CPU.
אין שום הבדל במצב כזה בין כרטיס onboard לכרטיס חיצוני.
ברגע שעוברים לחיבורים האנלוגיים הכל כמובן תלוי ב- DAC שעל הכרטיס או על לוח האם.
במשחקים, מתבצע עיבוד אודיו על הכרטיס (אם הוא תומך בכך), ולכן בכרטיסים מסוימים תקבל תוצאה טובה יותר עם פחות עומס על ה- CPU.