HDR

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אפשר לקבל הסבר קצר על HDR?
לא ברור לי מה זה ולמה כדאי לחכות לטלוויזיה תומכת.

תודה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2611 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #3 

אם תחפש בפורום אתה תוכל לקרא דיונים שבהם אנחנו מדברים על HDR ו WCG
וגם מסבירים יותר לעומק אספקטים שונים שקשורים לנושאים הללו.

להסבר קצר ומקצועי על HDR אני יכול להמליץ לך על קטע הוידאו הראשון מהשירשור הבא :

http://www.hometheater.co.il/vt236524.html

ואם מעניין אותך להבין יותר אז אתה יכול לראות את הדיון שבוידאו השני באותו השירשור.

דרך טובה נוספת להבין מעט יותר לעומק על HDR היא להבין את עקרון הפעולה של דולבי ויז'ן
ואת זה אפשר לעשות בעזרת קטע הוידאו הראשון שמקושר לתגובה בשירשור הזה :

http://www.hometheater.co.il/vp2141189#2141189

דולבי ויז'ן היא רק צורה אחת מתוך כמה ליישום HDR
והסיבה שאני ממליץ להבין דווקא אותה היא שעליה קיימים הסברים יותר טובים ברשת (כמו זה שבוידאו)
מהדרכים האחרות ובהבנת דרך היישום שלה אפשר גם להבין את צורת היישום של 10 HDR שכנראה תהיה
הדרך הכי נפוצה ליישום HDR והיא מבוססת על כמה עקרונות בסיסיים בדולבי ויז'ן.

havrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 277
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

האמת אני גם לא הבנתי לעומק.
טלויזיה עם HDR היא כזאת שיש לה קונטרסט מאוד טוב? כאלה גם יש היום.

האם הכוונה לכך שהיא יכולה לשנות באופן דינמי את התאורה במסך עצמו? זה משהו שלא היה קיים וכעת בזכותו יש קונטרסט עוד יותר טוב?

ובנוסף, מה הקטע הזה שהתוכן צריך לתמוך ב-HDR? זאת לא העבודה שלהם (יצרני התוכן) להפיק לנו את התמונה הכי טובה האפשרית? זה כאילו הם אמרו, טוב נצלם ככה באופן לא הכי מושלם, אבל זה בסדר כי הטלויזיה תתקן את זה. רוצה לומר, תוכן שמראש צילמו/ערכו אותו כמו שצריך, שיוצג על טלויזית לא HDR, יהיה שווה ערך לתוכן שיוצג בטלויזית HDR.

אני כמובן כנראה טועה... ככה זה נתפס אצלי בראש בהתחלה, אשמח שיתקנו אותי :)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

תוכן HDR לעולם לא יהיה שווה ערך לתוכן SDR.
התכנים הרגילים (SDR) שאנו צופים בהם היום עוברים color grading לסטנדרט שנקרא REC 709, טווח צבעים של 8 סיביות, על מסכים בעלי בהירות מקסימלית של 100 ניטים. יש הגבלה לטווח "בהירויות" שונות הזמין בכל סצינה נתונה. גם עם מסכים שהיום יכולים להגיע ל-300 ו-400 ניטים, הם פשוט מותחים את הטווח הזה, וזה בעצם בא לידי ביטוי בתמונה כ-Banding.

כל נושא הHDR הוא מורכב למדי כשמדובר על הבנה לעומק ועדיין נמצא בחיתולים, אבל בפשטות זה מאפשר לך לקבל תמונה עשירה יותר בצבע, עם פירוט רב יותר ועם ניגודיות גבוהה יותר בפריים נתון.
יש מספר סטנדרטים של HDR. הכי רלוונטיים נכון להיום הם HDR10 ו-Dolby Vision. לדוגמה תוכן Dolby Vision עובר color grading על מסך בעל בהירות של 4,000 ניטים, HDR10 עוברים color grading על 1,000 ניטים, וטווח צבעים רחב יותר DCI-P3 ועד REC 2020.
כל צבע מיוצג ב-10 או 12 סיביות במקום ב-8. זה מאפשר גרדיאנט צבעים רחב יותר. הפירוש הוא בין פי 4 עד פי 16 (כל ביט נוסף מכפיל את המספר פי 2) יותר גוונים אפשריים לכל צבע יסוד.
HDR מיוצג ע"י משהו שנקרא metadata, שזה בעצם מידע נוסף לתוכן SDR הרגיל. מאחר והמסכים הביתיים היום לא מסוגלים להגיע לבהירות וטווח הצבעים שמסכי ה-reference מכויילים אליהם, כל טלויזיה חייבת להתאים את עצמה לתוכן המוצג, ולבצע מיפוי של הצבע, הבהירות ופרמטרים אחרים מהמידע שהיא מקבלת מהתוכן ליכולות הפיסיות של המסך.
זאת אומרת שכל יצרן, לכל דגם, חייב להגדיר בקושחה של המכשיר את היכולות שלו כדי שהוא יוכל בעצם להתאים את עצמו ואת התוכן לתצוגה המיטבית שהוא מאפשר.
התוצאה בסופו של דבר היא כזו: אם עד היום במידה והיית מכייל שני מסכים שמוצבים אחד ליד השני לסטנדרט REC 709 והיית מציג בשניהם את אותו התוכן (SDR), התמונה בשניהם תראה פחות או יותר אותו דבר.
אבל אם תעשה את אותו הדבר עם שני מסכים שונים עם תוכן HDR, תוכל בקלות להבחין בהבדלים בתמונה.
תהליך הכיול של מסכי HDR הוא כזה המנסה להוציא את המקסימום האפשרי מהמסך, כי היכולות של המסכים היום לא מגיעות בעצם לרמה של התוכן עצמו.
כמובן כל זה רק על קצה המזלג.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

havrik
אני אנסה לתת תשובה אפילו יותר פשוטה
ואת התשובה שלי לשאלות שלך אני אתחיל דווקא מהדבר האחרון שאתה מדבר עליו וזה התוכן.

אז כדי שהתוכן בו אתה צופה על המסך שלך יראה בצורה נכונה צריך להכין אותו בהתאם לתקן
מסוים שמציין ערכים של רמת הארה וצבע ואז אם אתה תכוון את המסך שלך בהתאם לאותם הערכים
אתה תראה את התוכן בצורה נכונה.

חלק מהערכים הללו נקבעו לפני עשרות שנים לפי היכולות של מסכי CRT
כמו במקרים של רמת הארה והצבע
רק שבמקרה של הצבע התקן שופר מעט לפני כ 25 שנה אבל לא בהרבה מעל יכולות של CRT.

כך שאפילו שלמסך פשוט שאתה קונה היום יש יכולות הרבה יותר טובות בפרמטרים הללו
אתה עוד נדרש לכוון את המסך שלך ליכולות של CRT ( בפרמטרים הללו) כדי לראות נכון את התוכן.

אם נקח לרגע את עניין ההארה
אז תחום ההארה של CRT מרמת ההארה המינימלית ועד המקסימלית שהוא מאפשר להראות
או במילים אחרות הקונטרסט הכללי שלו הוא תחום לא גבוה במיוחד אם אתה משווה אותו
לרמות האור שהעין שלך יכולה לראות .

ואז אפילו שמצלמות היום יכולות לקלוט תחום הארה הרבה יותר גבוה
שיכול לתת יצוג הרבה יותר טוב של איך שהעין שלך באמת רואה תמונה מסויימת ביום יום
יצרני התוכן צריכים להגביל אותו לתחום שמאפשר התקן ואז גם אתה צריך להגביל את המסך
שלך לאותו התחום (אפילו שהוא יכול להגיע לתחום יותר גדול) ואז לראות תמונה שרחוקה מאוד
מהצורה בה היא היתה צריכה להראות אם המגבלות הללו לא היו כל כך גדולות.

ואם ננסה להסביר את העניין בצורה פשוטה אז מה שרוצים לתת לך היום עם HDR ו WCG
זה לנצל את היכולות של המסכים היום בפרמטרים הללו כדי לתת לך לראות תמונה כמה שיותר ריאליסטית
בהתאם ליכולות הכי טובות של המסכים היום אבל גם לעשות את זה בצורה חכמה שגם תוכל לאפשר למסכים
בשנים הבאות לנצל את היכולות שלהם אפילו שהם יהיו הרבה יותר טובות מהיכולות של המסכים היום.

וזו גם הסיבה שיצרני התוכן צריכים להכין אותו ל HDR ול WCG כדי לאפשר תמיכה ביכולות החדשות.

אז הנושא הזה הוא באמת הרבה יותר מורכב מההסבר הפשוט שאני מנסה לתת כאן
וכדי להבין אותו יותר טוב אני שוב מציע להתחיל מצפיה בקטעי הוידאו שציינתי בתגובה הקודמת.

ואם רוצים להבין את הנושא יותר לעומק אז יש לא מעט שירשורים עם דיונים על אספקטים שונים
של השינויים שיביאו היכולות החדשות הללו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

כמה דברים שחשוב להוסיף.
כרגע אין מבחר גדול של תכנים, אבל בשנים הקרובות יגדל אחוז התכנים החדשים שמופקים עם HDR וגם יוסיפו HDR לסרטים\סדרות ישנים יותר. ההיצע רק ילך ויגדל. היום אנחנו רק בהתחלה.
העיניין הוא שאם קונים מסך שאמור לשרת אותך לפחות כמה שנים, כדאי לנסות לקנות מסך שיש בו תמיכה ב-HDR.

HDR10 ו-Dolby Vision אלה שני סטנדרטים שונים, טלויזיה שתומכת בHDR10 לא בהכרח תתמוך ב Dolby Vision ולהיפך.
אם כבר בוחרים מסך שמציע HDR, מומלץ לבחור כזה שמציע תמיכה בשני הסטנדרטים האלה. יש מסכים היום עם תמיכה ב Dolby Vision אבל ללא תמיכה ב HDR10, אבל הייצרן מציין שתתווסף תמיכה עם עדכון קושחה, וזה בסדר גמור. אבל הייתי נמנע ממסך שלא ברור אם יתמוך בעתיד בשני הפורמטים.

יכול להיות שבעוד כמה שנים אחד הפורמטים יתבסס והשני יעלם (לדוגמה כמו שקרה עם HD DVD ובלוריי), אבל נכון לעכשיו עוד מוקדם מדי, ולכן רצוי שתהיה תמיכה בשני הסטנדרטים.

havrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

קודם כל, תודה על התגובות המפורטות.

לפי מה שאני מבין, נראה של-HDR עצמו לבד (קרי שינוי הארה) אין זכות קיום ללא תיקון הרחבת הצבע הנלווה והם אמורים לבוא שזורים ביחד.
בנושא המימד הנוסף שהטלויזיה אמורה לקבל, מימד ההארה, זה באמת מה שהבנתי. אבל זה לבד מציק לי, כפי שכתבתי מקודם לדעתי לא תפקיד הטלויזיה לעשות תיקוני הארות בתמונה בזמן אמת. הרי אז יוצר התוכן יכול לרנדר מחדש את התמונה עם הנתונים החדשים וליצור אותו מתוקן כמו שצריך, ואז הטלויזיה לא תצטרך לבצע זאת בעצמה (כמובן שהטלויזיה כן צריכה לדעת לתמוך בטווח הארה/צבע יותר רחב באופן כללי).

בכל אופן אני אשקיע יום אחד לבחון את זה יותר לעומק.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

קודם כל תודה על התשובות המאד מפורטות.
לגבי עדכונים לשם תמיכה ב-HDR, מעניין אותי אם זה יהיה עדכון עם תמיכה מוגבלת כלשהי או שהעדכון יביא את המסך לתמיכה ברמה של מסך שתוכנן מראש לתמוך בזה.
ההיסנס K700 אם אני לא טועה אמור לקבל עדכון כזה בקרוב, לדוגמא.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

havrik כתב: לפי מה שאני מבין, נראה של-HDR עצמו לבד (קרי שינוי הארה) אין זכות קיום ללא תיקון הרחבת הצבע הנלווה והם אמורים לבוא שזורים ביחד.
...

זה נכון שהם שזורים ביחד אבל העניין כאן הוא הפוך לצורה שאתה מבין.
מה שיביא לשינוי הגדול הוא ההארה וכל ההתאמות שצריכים לעשות בשביל הארה יותר גבוהה
דברים כמו Bit depth יותר גבוה והחלפת הגאמה שמאפשרים את התחום הדינאמי היותר גבוה .
וצריך להבין שגם שינוי של רמת הארה לבד בלי שינוי ברוחב הגאמוט תביא לשיפור גדול באפשרות לרמת צבע
הרבה יותר רוויה בתמונה וכדי להבין את זה צריך לחשוב יותר במושגים של color volume ויצוג תלת מימדי
של דיאגרמת ה CIE בשונה מהיצוג הדו מימדי שכל הזמן מראים כשמדברים על רוחב גאמוט.

ובקשר לתיקוני הארה שעליהם אתה כותב .
אני לא מבין מאיזה רמת הארה של תוכן אתה מתכוון
כי אם אתה מתכוון לתקן מהרמה הנוכחית לרמות יותר גבוהות
אז זה היה כמו לעשות Upscaling לרזולוציה ששם המעבד יכול להעביר את התמונה
לרזולוציה יותר גבוהה אבל לא ליצור פרטי תמונה חדשים שלא קיימים.

אותו הדבר כאן אם אתה רוצה את כל הפרטים בתמונה שהתחום דינאמי היותר גבוה יכול לתת לך
אתה צריך להתחיל ממקור שמכיל את כל הפרטים הללו ברמות הגבוהות.

בכל מקרה כדאי לך ללמוד את הנושא יותר לעומק בכדי להבין טוב את הדברים הללו.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

zilbermm כתב:קודם כל תודה על התשובות המאד מפורטות.
לגבי עדכונים לשם תמיכה ב-HDR, מעניין אותי אם זה יהיה עדכון עם תמיכה מוגבלת כלשהי או שהעדכון יביא את המסך לתמיכה ברמה של מסך שתוכנן מראש לתמוך בזה.
...
זה מאוד תלוי ביכולות של הדגם הספציפי ובמה החומרה שלו יכולה לתמוך.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

havrik כתב:קודם כל, תודה על התגובות המפורטות.

לפי מה שאני מבין, נראה של-HDR עצמו לבד (קרי שינוי הארה) אין זכות קיום ללא תיקון הרחבת הצבע הנלווה והם אמורים לבוא שזורים ביחד.
בנושא המימד הנוסף שהטלויזיה אמורה לקבל, מימד ההארה, זה באמת מה שהבנתי. אבל זה לבד מציק לי, כפי שכתבתי מקודם לדעתי לא תפקיד הטלויזיה לעשות תיקוני הארות בתמונה בזמן אמת. הרי אז יוצר התוכן יכול לרנדר מחדש את התמונה עם הנתונים החדשים וליצור אותו מתוקן כמו שצריך, ואז הטלויזיה לא תצטרך לבצע זאת בעצמה (כמובן שהטלויזיה כן צריכה לדעת לתמוך בטווח הארה/צבע יותר רחב באופן כללי).

בכל אופן אני אשקיע יום אחד לבחון את זה יותר לעומק.
...
·

הסברתי את זה בהודעה הקודמת שלי.
HDR הוא לא שינוי הארה, זה לא קשור.
עם או בלי HDR יש לטלויזיה שלך את התקרה של רמת הארה שלה, יחידת הארה נקראת ניט (nit). אם הטלויזיה שלך מסוגלת להגיע ל-1000 ניטים, אז תוכל להגיע גם עם תוכן SDR לרמת הארה של 1000 ניטים. זה לא יעזור לתמונה להראות טוב יותר. היא תראה בהירה ודהויה יותר.
עם HDR הטלויזיה יכולה לנצל את יכולת הארה שלה בצורה מלאה, וכך תקבל תמונה עם ניגודיות ורמת פירוט הרבה יותר גבוהה. הרבה מאד מסכים היום יכול להגיע לרמה של 300-400 ניטים. זה לא כל כך גבוה ביחס לדרישות האופטימליות עבור HDR, אבל זה עדיין הרבה יותר גבוה מה-100 ניטים שתוכן SDR מוגבל אליו.
מאד חשוב שמסך יתמוך בסוג כלשהו של local dimming, אחרת רמת הניגודיות יורדת וכמובן שזה ישפיע גם על איכות התמונה ב-HDR הרבה יותר מתוכן רגיל.

נקודה אחת שרציתי להבהיר כי אולי זה משהו שגורם לבלבול. במסכים חדשים יש משהו שמתייחסים אליו כאל בהירות שיא (peak luminosity). בחלק מהמסכים שיש להם FALD מסוגלים להאיר חלק מהמסך הרבה יותר חזק מאשר הם יכולים להאיר מסך שלם. זה לא קשור ל-HDR באופן ישיר, זאת פשוט תכונה של המסך עקב מגבלה כלשהי שלא מאפשרת למסך להגיע לאותה רמת הארה על פני כל המסך. לדוגמה הגבלה של צריכת זרם מהספק, או הגבלה של פליטת חום, וכו'. אך כמובן שבמצב כזה החברה תנצל את התכונה הזו לטובתם ביישום ה-HDR במסך כזה.

WCG כמובן חשוב, זה מאפשר לקבל תמונה עשירה יותר מבחינת עומק צבעים. אבל גם בלי זה עם תמיכה בHDR אתה נהנה מהשיפור שמאפשרת יכולת הארה הגבוהה יותר.
zilbermm כתב:קודם כל תודה על התשובות המאד מפורטות.
...
·

כפי שכתבתי, הטלויזיה אמורה להתאים את עצמה להצגת תוכן שהוא HDR. אם תנסה להריץ HDR על הטלויזיה שלך כרגע, ויש סרטוני הדגמה שאתה יכול לנסות כאן: http://demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=hdr
אתה תראה שהצבעים נראים חסרי ניגודיות וצבע ויש בתמונה הרבה מאד אפור, כאילו העלת את בקרת הגאמה במסך לשמיים.
במסך שכן תומך בזה, מאחר והמסך יודע לפענח את ה-metadata כמו שצריך ידע להציג בצורה הכי טובה במגבלות הפיסיות של המסך. ז"א שזה לא יראה טוב באותה מידה כמו על מסך FALD עם הרבה אזורי הארה, WCG ופאנל 10 סיביות, אבל זה יראה הרבה יותר טוב מ-SDR.
ממה שהבנתי בK700 יש רק 28 אזורים של תאורת-צד (מעלה מטה), שזה עדיף מכלום אבל לדעתי לא עוזר יותר מדי לחוויה הכללית מאחר והאור מגיע מקצוות המסך ולא מאחורי הפאנל, זה יגרור בעיות blooming קשות.
לדעתי FALD זה משהו שפשוט חייב להיות במסך כדי לקבל את החוויה המלאה של תמונה בעלת ניגודיות גבוה מאד.

havrik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה :)

בגדול,
לפי מה שאני מבין,
מה שה-HD עשה ברמת הפיקסלים (אבחנה גדולה יותר בין כמות הפיקסלים),
ה-HDR וכו' יאפשרו אבחנה גבוהה יותר ברמת התוכן של הפיקסל וצורת הצגתו.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

havrik כתב:לפי מה שאני מבין,
מה שה-HD עשה ברמת הפיקסלים (אבחנה גדולה יותר בין כמות הפיקסלים),
ה-HDR וכו' יאפשרו אבחנה גבוהה יותר ברמת התוכן של הפיקסל וצורת הצגתו.
...
זה נכון במקרה של HDR ומאוד דומה
אבל מעט יותר מסובך להבין.

זו גם הסיבה שבתגובה קודמת שלי הבאתי את הדוגמא של Upscaling כמו ברזולוציה כשדיברתי
על עיבוד של תמונה מתחום הארה ו Bit depth נמוך לרמה יותר גבוהה ו Bit depth יותר גבוה.

כי כאן אתה רוצה שתהיה לתמונה יותר קונטרסט ולייצג בצורה טובה כמה שיותר פרטים בתמונה
כזו בכמה שיותר רמות אור שונות.
ואז אתה מגדיל את ה Bit depth שלך שזה בעצם הגדלת הרזולוציה בתחום אחר (רזולוציה של רכיבי
אות הוידאו) רק כאן צריך לקחת בשיקול את תחום ההארה ( או הקונטרסט ) שאתה רוצה לייצג
ולעשות את זה ב Bit depth שהוא לא מידי גדול אבל גם לא מידי קטן
שיגרום גם לתופעות כמו banding או Counturing ויאפשר לך לראות כמה שיותר פרטים
בכמה שיותר רמות הארה שונות.
ובזה גם עוזרים התחליפים לגאמה (יש שניים כאלו) שבהן משתמשות שיטות מימוש ה HDR השונות
ששתי השיטות עליהן נכתב בתגובות הקודמות משתמשות במה שנקרא PQ .

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #15 

אני רק שאלה ....:)
מה נותן לי יותר קונטרסט על הנייר אם פנל מסך מסויים לא יכול להגיע לקונטרסט הזה?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #16 

@niko
זה לא על הנייר. HDR מנצל את הפאנל של המסך שלך עד המקסימום שהוא מסוגל להוציא.
תעבור על ההסברים שלי ושל rwg1.
אחזור בקצרה על אחד מהם. בכל דגם היצרן מגדיר את הפרמטרים של המסך\פאנל (גאמוט צבעים, ניגודיות סטטית ודינמית אם יש local dimming, ועוד) ולפי הפרמטרים האלה המסך מבצע מיפוי של התוכן לתכונות ויכולות של המסך. הוא בעצם מנסה להציג את התמונה בצורה הטובה ביותר שהוא מסוגל.
זאת אחת הסיבות שתוכן HDR יראה שונה בין מסכים שונים, היכולות הטכניות של המסכים השונים תשפיע על איכות התמונה ב-HDR בצורה גדולה מאד.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #17 

zilbermm כתב: ההיסנס K700 אם אני לא טועה אמור לקבל עדכון כזה בקרוב, לדוגמא.
...
·הסבירות שההיסנס תתמוך בHDR "אמיתי" בדגם קיים שלה שואפת לאפס

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

@gkatz
HDR זה HDR, אין דבר כזה "אמיתי".
אני מסכים שעם פאנל 8 סיביות ועם local dimming מוגבל מאד של תאורת צד התוצאה כנראה לא תהיה מוצלחת במיוחד.
השאלה הנשאלת היא, האם בכלל הם באמת מתכוונים להוסיף למסכים האלה תמיכה ב-HDR או לא.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

TheCoolest כתב:בכל דגם היצרן מגדיר את הפרמטרים של המסך\פאנל (גאמוט צבעים, ניגודיות סטטית ודינמית אם יש local dimming, ועוד) ולפי הפרמטרים האלה המסך מבצע מיפוי של התוכן לתכונות ויכולות של המסך. הוא בעצם מנסה להציג את התמונה בצורה הטובה ביותר שהוא מסוגל.
...
רציתי רק להוסיף שדבר זה ש TheCoolest כתב אמור להיות נכון לדולבי ויז'ן ו HDR10
אבל נכון לעכשיו זה מיושם בצורה שלמה רק בדולבי ויז'ן
ונקווה שב HDR10 גם יישמו את זה בצורה מלאה.
נערך לאחרונה על ידי rwg1 ב 04/04/2016 15:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #20 

TheCoolest כתב:@gkatz
HDR זה HDR, אין דבר כזה "אמיתי".
אני מסכים שעם פאנל 8 סיביות ועם local dimming מוגבל מאד של תאורת צד התוצאה כנראה לא תהיה מוצלחת במיוחד.
השאלה הנשאלת היא, האם בכלל הם באמת מתכוונים להוסיף למסכים האלה תמיכה ב-HDR או לא.
...
·אנסח אחרת. הסבירות שטלוויזיה של HISENSE שקיימת כבר בשוק תתמוך ע"י עדכון קושחה בתקני הHDR (מה שקראתי לו אמיתי) שואפת לאפס. אבל היא אולי תתמוך באמירה סתמית כמו 'תמיכה בHDR'...
הסיבה היא שהרבה טלוויזיות ב2015 יצאו עם "תמיכה בHDR" לפני שיצאו תקנונים. כשאין תקנון, גם טלוויזיה שנותנת עוד קצת פרטים בשחור בלבן ובקשת הצבעים יכולה לקרוא לעצמה תומכת HDR...
ציטוט:
Previously, HDR was rushed out to consumers before anyone had really agreed on a set of standards to define it. TV manufacturers and content providers therefore had very little in terms of clearly defined specs to work to when creating HDR screens and content.
...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”