זו שעולה (HOT) וזו שיורדת (בזק)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
NetCHEIF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

דו"ח פניות הציבור בנושאי תקשורת לשנת 2015, שמשרד התקשורת פירסם לפני מספר ימים, מספק אוסף רחב של נתוני שביעות רצון.

מבין כל הנתונים המפורטים בדו"ח, מפתיע לגלות שבתחום תשתית האינטרנט חל מהפך. כמות התלונות המוצדקות נגד "בזק" עלתה פי 3 ואילו כמות התלונות נגד HOT ירדה בחצי.

בשורה התחתונה - בזק והוט כמעט שוות.

עבור HOT, שנחשבה עד לא מזמן כמוקצה מחמת מיאוס, מדובר במהפכה של ממש.

http://www.netcheif.com/blog/?p=6244
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

בדיוק מתלבט עם עצמי לגבי מעבר מתשתית בזק להוט.
לצערי, התשתית של בזק באזור שלי על הפנים. המהירות המירבית שהם יכולים לתת באזור שלי היא 40 מגה ואפילו בה אני חווה המון ניתוקים אקראיים. הקטע הוא שאני כל כך מפחד מהוט שזה הזוי. הוט ישר מתחבר לי עם שקר. שקר, הונאה, נוכלות, חוסר שירות וכן הלאה.. אולי הגיע הזמן לנסות אותם שוב..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #3 

אל תחשוש, שחר.
אני עם הוט המון שנים, כרגע חבילה של 200/5
הכול עובד סבבה, תכנים עפים בקצב מסחרר

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4877
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #4 

@jacko-il
·
גם אני כמוך.
היתה לי חווייה איומה עם הוט, שנעצרה 2 דקות מבית משפט ובאמת שעל שטויות. שיטת מצליח שהתחילה ברמת הטכנאי והמשיכה עד המחלקה המשפטית שלהם. בדקה האחרונה נפל לעו"ד המייצג שלהם שהנזק שצפוי להם גדול מהניסיון לגרד ממני כמה שקלים.

הבנתי שהוט השתפרו מאוד בשירות לקוחות ובאיכות המוצר.
אבל... המחסום שלי זה בהתניידות מהם, לעזוב את הוט, לא הפך להיות דבר פשוט יותר מבעבר (וזה הרקע העיקרי לקשיים איתם).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

יאפ. ידוע לי כל הבארדאק שיש מול שירות של הוט ועזיבה שלהם וכן הלאה. ההורים שלי אכלו מהם קש בעבר (זה היה ממש מזמן) ושמעתי לא מעט חברים מבכים על בעיות כאלו ואחרות מולם. בגלל זה נצרב לי בראש להתרחק מהם כמו מאש.
אבל, לצערי (ואני מדגיש שזה לצערי) התשתית של בזק על הפנים בשכונה שלי. הנתונים של הקו גרועים מאד אצלי וחוויתי המון תקלות ובעיות של סנכרון תשתית וכו'. מספר טכנאים ניסו לתקן הבעיה אך ללא הצלחה. קבעו בפניי בעבר שאין מה לעשות, ככה זה התשתית אצלי. גם הורידו לי את המהירות ל- 40 במקום 100 כי זה היה לפחות משיג חיבור יציב יותר (ב- 100 היו יותר ניתוקים מזמן שהייתי מחובר בהצלחה).
הקש ששבר מבחינתי את גב הגמל היו הימים האחרונים. תקלה שנראה לי שלא קשורה לתשתית עצמה אלא לראוטר של בזק, אבל באמת שכבר אין לי כח להתעסק עם זה. כל כמה שעות אני מאבד את האינטרנט. הנורות על הראוטר מראות שהכל תקין לכאורה אך אין חיבור בפועל. כשאני מנסה להתחבר לממשק הראוטר דרך הדפדפן אני לא מצליח. רק ריסט של הראוטר פותר את השטות הזו. לאחר ריסט כשמנסים להתחבר לראוטר הוא מקפיץ הודעה מוזרה שמחשב אחר כבר מחובר לראוטר וחיבור אליו מהמחשב הנוכחי יעיף את החיבור ההוא. לא ברור על מה ולמה. ומשום מה גם ה- WiFi מעלה את עצמו למצב לא מאובטח, בלי ססמא. צריך כל פעם להיכנס ולבחור במצב מאובטח ולהגדיר ססמא לאלחוטי.
וגם כשהכל תקין החיבור אצלי די גרוע ואיטי. מילא היה 40 מגה, אבל גם את זה אני לא מקבל רוב הזמן.

בכל מקרה, תיאמתי עם הוט התקנה ליום שישי בבוקר. ניתן להם צ'אנס ונראה מי נגד מי. מקסימום, תמיד אפשר לעזוב אותם (לפחות על הנייר).

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

עברתי סיפור דומה עם בזק, לפני המעבר להוט.
זה עוד היה הרבה לפני הקטע עם תשתית ה-NGN, שרק לאחרונה "הועילה בטובה" לנחות גם בחיפה.
אז היה לי חבילה של 10 מגה, כל הזמן ניתוקים, וטכנאים שניסו לפתור את הבעיה.
בסוף גם אמרו לי שאצלי המהירות המכסימלית היא רק 7 מגה.
למיטב זכרוני זה מה ששבר אותי לגמרי, וגרם לי לברוח מהם כמו מאש...

שיהיה בהצלחה עם התשתית החדשה!
אגב, איזה חבילה הזמנת שחר?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

לקחתי מהוט רק תשתית. תשתית עד 100 מגה ב- 100 ש"ח לחודש. התקנה וחודש ראשון חינם.
ספק אינטנרט אני עדיין עם בזק בינלאומי.
מה שנשאר לי זה רק לייחל שיגיע טכנאי שמבין עניין בהתקנות. קצת קשה אצלי בדירה ההשחלה של הקווים מהארון אל תוך הדירה. זו דירה ישנה עם צנרת צרה וצריך להשקיע בזה קצת זמן וסבלנות. בהתקנה הקודמת בדירה, של בזק, הטכנאי שהגיע בא, ראה שזה קשה לביצוע ואמר שאי אפשר להתקין אצלי והלך. אמר לי שזו אחריות של בעל הדירה ולא של בזק. רק אחרי שיחה עם מנהל אזור (שהעלה בועידה את הטכנאי) הסכימו להגיע שוב, הפעם שני טכנאים, להתאמץ יותר ולבצע את ההתקנה. ואכן כך היה. הסתבר שלא הגיע אליי קו אפילו לארון בקומה. מה שהם עשו זה לפרוס לי קו מהארון בקומה עד לארון תקשורת של בזק ואת הקו מהארון בקומה אל תוך הדירה הסכמנו שאני אעשה. (זה היה מסובך להם מידי. הם רצו להעביר את החוט מחוץ לדירה ולקדוח חור מעל הדלת ולהשחיל משם או משהו בסגנון. משהו סופר חאפר שלא התאים לי. השאירו לי כבל מגולגל והלכו לדרכם). השגתי שטאלבנד מחבר ואחרי חצי שעה עם שטאלבד, שמפו ומים הצלחנו להשחיל את הכבל המיוחל דרך הצנרת שנמצאת בקיר/רצפה).
בקיצור, אני מקווה שלא יגיע לי איזה טכנאי עצלן של הוט. אני די בטוח שהוא יציע להשחיל את הכבל של הוט על חשבון הכבל של בזק שנמצא בצנרת או משהו כזה. זה במקרה הטוב. הסתברות גבוהה יותר שהוא ירצה להריץ חיווט חיצונית על הקירות בבניין ולקדוח מעל הדלת וכו' כדי להכניס פנימה. במקרה כזה יהיה לי איתם את אותו הסרט. אין מצב שאני מאשר להם התקנה חיצונית על קירות הבניין/דירה.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1893
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #8 

jacko-il כתב:אני מקווה שלא יגיע לי איזה טכנאי עצלן של הוט. אני די בטוח שהוא יציע להשחיל את הכבל של הוט על חשבון הכבל של בזק שנמצא בצנרת או משהו כזה.
...
מצטער לבאס אותך,סביר להניח (מקווה שלא) שזה בדיוק "סוג" הטכנאי שיגיע אליך,ותצטרך להתעקש שיבוא אחד עם ראש פתוח ואשכרה רצון לעבוד טיפה.

כבר כתבתי בפורום על הנסיון העגום שלי עם הוט,שהתחיל ונגמר באותו יום בערך.

אשכרה שלחו לי ילד מחוצ'קן שבא עם פרייבט,עשה מה שעשה במודם בסלון,ואמר שהאופציה היחידה שלי היא להעביר חיווט חיצוני על כל הקירות (אם אני הייתי טכנאי לא הייתי מציע דבר כזה אפילו בצחוק)

לא שמבזק לפני חצי שנה בערך ראיתי יותר מדי שלווה - בדירה שאני שוכר עם החברה בא טכנאי,ורצינו נקודת רשת 2מ' מהסלון.

לטענתו גם כאן צריך להעביר חיווט על הקירות,אבל אני די מאמין לו כי הבנין בן 60שנה בערך (ממש תשתית על הפנים..ועוד במרכז העיר)

בקיצור - אתה והמזל שלך (עם כל הרוע והעוגמת נפש,אני להוט לא עובר באינטרנט אפילו בתשלום...כבלים יש לנו אבל זה כאב ראש של החברה,מכפ'ת לי :))
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אם אכן יגיע אחד כזה נראה מה אעשה. מה שבטוח - אין מצב שאני מריץ חיווט על הקיר וקודח וכו'.
או שהוא יסכים להשקיע ונשחיל יחד דרך הצנרת או שאני אעשה את העבודה לבד בעצמי. (או שאביא מתקין פרטי שיבצע את זה).
למרות שהבניין ישן מאד ואכן אצל 90% מהשכנים רצים כבלים/צנרת/חשמל וכו' מכל הכיוונים ונכנסים לדירות דרך קירות/מזגנים ומה לא - אצלי זה לא יקרה. לא סובל את הצורת עבודה הזו. נמאס לי כבר מהקטע הזה שכל דבר בארץ הזו נעשה ונראה כמו משהו חובבני.

אגב,
מה כבל התשתית שלהם? כבל כבלים סטנדרטי? (נקרא נראה לי כבל RG6 ?)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

אז ככה, רק מעדכן.
הגיע טכנאי של הוט יום שישי בבוקר כמו שתיאמנו, התקשר גם עשרים דקות לפני להודיע שהוא בדרך.
דבר ראשון שהוא אמר זה שתהיי בעיה להתקין אצלי בגלל שהצנרת תפוסה כבר. צינור אחד תפוס עם כבל של יס וצינור שני תפוס עם כבל של בזק. אמרתי שאין לי בעיה לוותר על הקו של בזק מאחר ואני בכל מקרה מנתק אותם. בדק וראה שזה די פשוט והחלטנו למשוך את הכבל תשתית של הוט בעזרת הכבל של בזק היוצא. חמש דקות לאחר מכן כבר היה קו מושחל מהנקודה עד הארון תקשורת בחוץ. משם הוא הריץ לי כבל עד המיקום שבו רציתי את הראוטר (זה מרחק של איזה 5 מטר), קיבע אותו לקיר צמוד לפאנלים עם הקליפסים של ה- U האלה והשאיר לי איזה מטר וחצי כבל ספייר, כמו שבקשתי, למקרה שארצה אולי להזיז את הראוטר ולשחק קצת עם המיקום שלו. זהו, בינתיים הכל עובד פיקס, אין תלונות.
בדיקת מהירות ב- Speedtest לשרת בארץ הראתה פינג 14מ"ש הורדה 98מ"ב והעלאה 2מ"ב. לשרתים בחו"ל לא הספקתי להריץ הרבה בדיקות, אבל גם כן הראה מהירויות גבוהות, רק הפינג מן הסתם השתנה קצת (עלה) בהתאם למדינה/שרת. הורדת טורנטים - שמתי להורדה יום שישי כמה תכנים ומהירות ההורדה המצטברת הגיעה לכ- 10 מגה-בייט (לא מגה-ביט!) שזה די יפה. בימים הקרובים אתנסה עם זה עוד קצת, אבל בינתיים נראה אחלה.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

שמח לקרוא שזה הסתדר, שחר!
לא רוצה לנאחס, אבל לפחות על סמך הניסיון שלי, אתה תגלה עולם אחר לגמרי, לעומת התלאות שעברת בבזק.

אגב, להוט יש עכשיו מבצע מיוחד של הנחות לנפגעי שואה.
259 שקל, כל הערוצים פתוחים, טלפון ללא הגבלה, ואינטרנט 100 מגה.
אם אני מוסיף את ספורט 1, 2 -יוצא לנו 326 שקל לחודש.
הנחה משמעותית לעומת כמעט 500 שקלים ששילמנו עד עכשיו.
באינטרנט נאלצתי קצת להתפשר ולרדת ממהירות 200 מגה ואפלאוד 2 במקום 5 .
שיהיה, לא כזה עקרוני...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

לגבי הטלויזיה בכבלים שלהם - בשלב הזה ועל סמך מה שאני רואה אצל חברים שמחוברים איתם - נכון לעכשיו לא מעוניין להתחבר אליהם. זכור לי מאד לרעה כל הממשק שלהם וכל ההודעות המטרידות האלה שיש כל פעם שעוברים ערוץ. כל הזמן ההודעות המטרידות האלה של האפשרות של ה- START OVER שצריך ללחוץ ESC בשלט כדי להסיר את זה.. וזכור לי בזמנו שצפיתי בליגת אלופות אצל חבר. מזפזפים בין ערוץ ספורט 5 לספורט 5+ ובכל פעם היתה איזו הודעה שצריך ללחוץ ESC כדי להוריד אותה. גמרו לי את הבריאות עם ההטרדות האלה. בקיצור, לא בא לי כרגע להיכנס למטרד הזה.

חוזר שניה לנושא של בזק,
קפצה לי פתאום המחשבה - למה לעזאזל הם דורשים שאני אחזיר להם את הראוטר אחרת ייחייבו אותי באיזה כמה מאות שקלים? לא שאני צריך אותו, זה פשוט עניין עקרוני. הרי בתחילת הדרך שלי איתם, לפני כמה שנים כשעשיתי את ההתקנה, אמרו לי שמחייבים אותי עליו אך באותה נשימה מזכים אותי על החיוב כל עוד אני מחובר אליהם. לא אמרו לי שאני משלם על השכרת ציוד. בחשבוניות הישנות שלי גם ניתן היה ממש לראות שורה על חיוב על הראוטר ובסיכום החשבון היה זיכוי על הראוטר. איפשהו במהלך הדרך הם שינו את החשבונית לתשלום עבור השכרת רשת ביתית. אז איך פתאום במהלך הזמן הראוטר הפך להיות מכזה שקניתי אותו אך הם מזכים אותי עליו (היינו שלי) לכזה בו משכירים לי אותו בתשלום אך מזכים אותי על החיוב (היינו שלהם)?
פשוט שקרנים. אין לי מילה אחרת לתאר את זה.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

jacko-il כתב:לגבי הטלויזיה בכבלים שלהם - בשלב הזה ועל סמך מה שאני רואה אצל חברים שמחוברים איתם - נכון לעכשיו לא מעוניין להתחבר אליהם. זכור לי מאד לרעה כל הממשק שלהם וכל ההודעות המטרידות האלה שיש כל פעם שעוברים ערוץ. כל הזמן ההודעות המטרידות האלה של האפשרות של ה- START OVER שצריך ללחוץ ESC בשלט כדי להסיר את זה.. וזכור לי בזמנו שצפיתי בליגת אלופות אצל חבר. מזפזפים בין ערוץ ספורט 5 לספורט 5+ ובכל פעם היתה איזו הודעה שצריך ללחוץ ESC כדי להוריד אותה. גמרו לי את הבריאות עם ההטרדות האלה. בקיצור, לא בא לי כרגע להיכנס למטרד הזה.

.
...
·

וואלה, אף פעם לא שמתי לב לדברים האלה:)

מה שאותי באמת מרתיח זה הזלזול שלהם בסאונד.
לשמוע סטריאו דו ערוצי בסרט שאמור להיות 5.1???
זה כבר בלתי נסלח!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

אמת.
אבל בוא נדבר דוגרי - אף אחד לא באמת בונה על חווית צפייה קולנועית כשמדברים על HOT ו- Yes.
אני מעדיף לצפות בסרט מ- DVD (אפילו DVDrip) ולא בערוצי ה- HD (לכאורה) שלהם. האיכות שלהם עוברת מסך אולי לסמארטפון או טאלבט אבל לא על המסך הגדול ובטח ובטח שלא בתכנים קולנועיים. (ואני אפילו לא מדבר על זה שהורסים לגמרי את הסרט כשמשדרים גרסאות 16:9 ברוב המקרים במקום רחב 2.35:1 ו/או כתוביות תרגום בגודל של שליש מסך תחתון. עזוב, זה לא בשבילי הדבר הזה.)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

צודק
לצערנו, אנחנו זה המיעוט.
הרוב הם אלה שסך הכול מעויינים לצפות ב-"אח הגדול" , ותוכניות דומות אחרות
לגמרי לא מעניין אותם איכות התמונה והסאונד.
דבר איתם במונחים כמו HDR, אטמוס, יסתכלו עליך כמו על עב"ם

אולי אם זה היה ההיפך, המצב היה שונה...

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #16 

@jacko-il

מה שנשאר לי זה רק לייחל שיגיע טכנאי שמבין עניין בהתקנות. קצת קשה אצלי בדירה ההשחלה של הקווים מהארון אל תוך הדירה. זו דירה ישנה עם צנרת צרה וצריך להשקיע בזה קצת זמן וסבלנות. בהתקנה הקודמת בדירה, של בזק, הטכנאי שהגיע בא, ראה שזה קשה לביצוע ואמר שאי אפשר להתקין אצלי והלך. אמר לי שזו אחריות של בעל הדירה ולא של בזק.
...
זה מה שמונע ממני לעבור מבזק ל HOT: השחלתי בצנרת של הכבלים cat5 מכל החדרים והסלון לארון התקשורת ולנתב שנמצא בחדר עבודה. ככה הוספתי גישה קווית מכל קצווי הבית בלי אף כבל חיצוני.

עכשיו יגיע לי איזה טכנאי ויקרע את הכבל רשת שלי תוך כדי השחלה של כבל שלהם ?
לא מתאים לי.
jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

למה? מה הקשר? לא הצלחתי להבין.. מה הקשר בין הכבל תשתית שרץ מהמודם-ראוטר ומתחבר בארון שלהם בחוץ (ברחוב/חדר מדרגות) לבין החיווט שהרצת כתשתית פנימית בתוך הבית?
לא הבנתי איך התקנה כזו קשורה לחיווט של ה CAT5 שעשית.. סה"כ החליפו אצלי את החוט בין הראוטר לארון תקשורת מכבל טלפון של בזק לכבל RG6 של הוט. בתוך הבית לא השתנה כלום.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #18 

jacko-il כתב:למה? מה הקשר? לא הצלחתי להבין.. מה הקשר בין הכבל תשתית שרץ מהמודם-ראוטר ומתחבר בארון שלהם בחוץ (ברחוב/חדר מדרגות) לבין החיווט שהרצת כתשתית פנימית בתוך הבית?
לא הבנתי איך התקנה כזו קשורה לחיווט של ה CAT5 שעשית.. סה"כ החליפו אצלי את החוט בין הראוטר לארון תקשורת מכבל טלפון של בזק לכבל RG6 של הוט. בתוך הבית לא השתנה כלום.
...
בין הראוטר בדירה לארון בחדר מדרגות עוברת צנרת ארוכה ומפותלת בתוך קירות הדירה. מדובר בכבל בן יותר מ 20 שנה שהניחו חברת הכבלים בצנרת. מספיק שקטע אחד בפנים ייצטרך החלפה כדי שהטכנאי ישחיל במקומו כבל יותרחדש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”