בעיה בחיבור סאב אקטיבי למערכת קולנוע
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים
יש לי סאב אקטיבי של המותג omega audio-encore 10 הסאב מחובר לרסיבר בערך בן שנה וחצי של pioneer vsx823k הסאב מחובר בצורה של Rca מיציאת subwoofer out לסאב עצמו עם מפצל y אדום ולבן כאשר הם מחוברים אדום לאדום לבן ללבן הphash מכוון על 0 ועל מצב אוטומט הסאב מוגדר ברסיבר ונעשה כיול נוסף על ידי המיקרופון שמגיע עם הרסיברים של פיוניר והרסיבר זיהה את הסאב עד כאן הכל תקין יש לציין שהסאב עובד ותקין כשאר אני שם אותו על מצב on ולא על auto במצב auto הוא לפעמים פתאום מתנתק וחוזר לוקח לו זמן עד שהוא פועל בעיות כאלו ובנוסף הבעיה שהכי מרגיזה ומציקה הסאב משמיעה רחשים ורעשים עדינים מאוד לא באופן קבוע מה שקורה כל חמש דקות משהו כזה משתנה אבל זה לא קבוע רעש ממש כמו נגיעות עדינות בתוף שלו ורעש מוזר (חשוב לציין שזה לא רעש של זימזום כמו שראיתי שיש לאנשים לא נתקלתי בתופעה והפכתי תאינרטנט) מקווה שתצליחו לעזור לי תודה רבה לעוזרים ..
יש לי סאב אקטיבי של המותג omega audio-encore 10 הסאב מחובר לרסיבר בערך בן שנה וחצי של pioneer vsx823k הסאב מחובר בצורה של Rca מיציאת subwoofer out לסאב עצמו עם מפצל y אדום ולבן כאשר הם מחוברים אדום לאדום לבן ללבן הphash מכוון על 0 ועל מצב אוטומט הסאב מוגדר ברסיבר ונעשה כיול נוסף על ידי המיקרופון שמגיע עם הרסיברים של פיוניר והרסיבר זיהה את הסאב עד כאן הכל תקין יש לציין שהסאב עובד ותקין כשאר אני שם אותו על מצב on ולא על auto במצב auto הוא לפעמים פתאום מתנתק וחוזר לוקח לו זמן עד שהוא פועל בעיות כאלו ובנוסף הבעיה שהכי מרגיזה ומציקה הסאב משמיעה רחשים ורעשים עדינים מאוד לא באופן קבוע מה שקורה כל חמש דקות משהו כזה משתנה אבל זה לא קבוע רעש ממש כמו נגיעות עדינות בתוף שלו ורעש מוזר (חשוב לציין שזה לא רעש של זימזום כמו שראיתי שיש לאנשים לא נתקלתי בתופעה והפכתי תאינרטנט) מקווה שתצליחו לעזור לי תודה רבה לעוזרים ..
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
Re: הסאב שלי הישתגע אני חייב עזרה דחוף
תשאיר אותו על מצב ON וזהו.Snirrrr כתב:שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים
יש לי סאב אקטיבי של המותג omega audio-encore 10 הסאב מחובר לרסיבר בערך בן שנה וחצי של pioneer vsx823k הסאב מחובר בצורה של Rca מיציאת subwoofer out לסאב עצמו עם מפצל y אדום ולבן כאשר הם מחוברים אדום לאדום לבן ללבן הphash מכוון על 0 ועל מצב אוטומט הסאב מוגדר ברסיבר ונעשה כיול נוסף על ידי המיקרופון שמגיע עם הרסיברים של פיוניר והרסיבר זיהה את הסאב עד כאן הכל תקין יש לציין שהסאב עובד ותקין כשאר אני שם אותו על מצב on ולא על auto במצב auto הוא לפעמים פתאום מתנתק וחוזר לוקח לו זמן עד שהוא פועל בעיות כאלו ובנוסף הבעיה שהכי מרגיזה ומציקה הסאב משמיעה רחשים ורעשים עדינים מאוד לא באופן קבוע מה שקורה כל חמש דקות משהו כזה משתנה אבל זה לא קבוע רעש ממש כמו נגיעות עדינות בתוף שלו ורעש מוזר (חשוב לציין שזה לא רעש של זימזום כמו שראיתי שיש לאנשים לא נתקלתי בתופעה והפכתי תאינרטנט) מקווה שתצליחו לעזור לי תודה רבה לעוזרים .....
שלי דולק כך משנת 2008 בערך, הוא לא זולל חשמל כשהוא דולק קבוע.
לגבי הבעיה השנייה, אולי זה קשור לכבילה שלך.
תתחיל בקטן - תחליף את כבל ה Y, או שתסיר אותו לגמרי, תחבר את הסאב עם כבל אחד, או לאדום או ללבן (זה לא משנה) ותרים טיפה את ה GAIN שלו לקבלת התוספת של ה 3DB.
אם עדיין ירעיש, אולי תנסה להחליף לכבל אחר (תקרב אותו לרסיבר ושים כבל קצר וזול, גם השינוי של נקודת החשמל יעזור לך להבין אם זה משם)
קודם גל תודה רבה על העזרה תן לי לראות שהבנתי אתה אומר לוותר על המפצל y לחבר ישירות את הכבל לא משנה לאיזו כניסת rca ואת נקודת החשמל החלפתי אחי כנראה שזה לא משמה אבל אני ינסה את מה שאמרת עכשיו ויעדכן תודה רבה בכל זאת
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
1. מה התיקון db שהרסיבר מבצע לסאב?
2. כשה- power על auto, אם האות שהרסיבר שולח לסאב נמוך מערך מסויים לזמן מסויים (כפי שתוכנן הסאב) הסאב מפרש זאת הטריגר לכניסה ל stand by
האם הסאב מתנתק תוך כדי ניגון תוכן עם באסים, או בקטעים שקטים, לדוגמה סצינה שקטה של נניח 2-3 דקות
3. לגבי הרעשים, תבדוק אם הם קיימים גם כשאתה מנתק את כבל האודיו מהסאב והוא על on.
אם אין רעשים, אז ייתכן שאילו מגיעים כתוצאה מכבל לא מתאים, חיבור רופף וכו,
אם עדיין יש, אז תנסה לחבר את הסאב לשקע חשמל אחר, אפילו בחדר אחר, כדי לוודא שזו לא הפרעה שמתלבשת על קו החשמל, מהמזגן, מקרר, מאוורר, מחשב, וכו.
2. כשה- power על auto, אם האות שהרסיבר שולח לסאב נמוך מערך מסויים לזמן מסויים (כפי שתוכנן הסאב) הסאב מפרש זאת הטריגר לכניסה ל stand by
האם הסאב מתנתק תוך כדי ניגון תוכן עם באסים, או בקטעים שקטים, לדוגמה סצינה שקטה של נניח 2-3 דקות
3. לגבי הרעשים, תבדוק אם הם קיימים גם כשאתה מנתק את כבל האודיו מהסאב והוא על on.
אם אין רעשים, אז ייתכן שאילו מגיעים כתוצאה מכבל לא מתאים, חיבור רופף וכו,
אם עדיין יש, אז תנסה לחבר את הסאב לשקע חשמל אחר, אפילו בחדר אחר, כדי לוודא שזו לא הפרעה שמתלבשת על קו החשמל, מהמזגן, מקרר, מאוורר, מחשב, וכו.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

כן, בדיוק.Snirrrr כתב:קודם גל תודה רבה על העזרה תן לי לראות שהבנתי אתה אומר לוותר על המפצל y לחבר ישירות את הכבל לא משנה לאיזו כניסת rca ואת נקודת החשמל החלפתי אחי כנראה שזה לא משמה אבל אני ינסה את מה שאמרת עכשיו ויעדכן תודה רבה בכל זאת...
ברגע שתסיר את כבל ה Y, העוצמה של הסאב תונחת אוטומטית בחצי, כלומר במינוס 3DB.
אם הסאב שלך כבר מכויל, אז פשוט תגביר אותו ב 3DB ברסיבר, או דרך בורר העוצמה על הסאב.
אם גם אז יהיו רעשים, אולי זה הכבל הארוך שמוליך לרסיבר, אחרת, זה עשוי להיות הסליל של הסאב (שזו בעיה מורכבת יותר)
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

זו בעיה שהתחילה כעת, או שאחד מהרכיבים רק נרכש ואתה חווה עימו בעיות?Snirrrr כתב:החלפתי את הכבל לRca פשוט ואין זה עדיין ממשיך כמו רעש של הפרעות לא יודע להסביר אפילו איך זה נשמע מכות עדינות בתוף אני משתגע ורחש החלפתי כבל אחי לא זה לא זה...
אמיר שיניתי אחי את מה שאמרת לגבי הdb יכול להיות שבאמת הסאב היה נמוך ממה שהרסיבר הוגדר ובבדיקת של הרמקול הוא זיהה אותו מיד אני חושב שהבעיה הזאת היסתדרת לגבי הניתוקים אני עדיין לא יודע אני יעדכן ולגבי הרעש החלפתי לו שקעים עם אחד ליד השני זה משנה? (השקעים)
לא זה לא בעיה שהתחילה כעת זה בעיה שחייתי איתה בשלום דוד שלי טיפה מבין בדברים האלו ממש טיפה ואמר לי שלדעתו זה החשמל בבית עושה את ההפרעות האלו ואמרתי חשמל של בית נשמע לי סיפור אבל עכשיו החלטתי לברר עם זה משהו פתיר שלא יצריך הוצאה רצינית ושאולי זה בכלל לא החשמל בבית
לא גל זה לא בעיה שהתחילה עכשיו חייתי עם הבעיה הזו בשלום כי דוד שלי שטיפה מבין אמר שלדעתו זה החשמל בבית לא יציב ועושה הפרעות אבל החלטתי לברר עם זה משהו פתיר או שאולי הוא טעה ולראות אולי זה לא יצריך ממני הוצאה גדולה לטפל בזה
- Amir64
-
- גורו

מה שינית? כמה היה? בכמה שינית? רק ביקשתי שתגיד מה הערך של תיקון db לסאב ברסיברSnirrrr כתב:אמיר שיניתי אחי את מה שאמרת לגבי הdb יכול להיות שבאמת הסאב היה נמוך ממה שהרסיבר הוגדר ובבדיקת של הרמקול הוא זיהה אותו מיד אני חושב שהבעיה הזאת היסתדרת לגבי הניתוקים אני עדיין לא יודע אני יעדכן ולגבי הרעש החלפתי לו שקעים עם אחד ליד השני זה משנה? (השקעים)...
החלפת שקעים אחד ליד השני לא תשנה כלום, אם שניהם מוזנים מאותו קו מלוח החשמל
לצורך הבדיקה אם ההפרעה מגיעה דרך גורם חיצוני לסאב (חיבור החשמל או האודיו), ולא מתוך הסאב, יש לבדוק במיקום שונה לגמרי.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

הבעיה לא בוודאות חשמלית, כי לא בדקת הכל.Snirrrr כתב:אמיר אחי תקשיב הבעיה וודאית בחשמל עשיתי כמה ניסוויים ובדיקות הדבר שהכי גורם לי לחשוב שזה בגלל החשמל זה מכיוון שניתקתי את כבל הRca ועדיין יש רעש מוזר...
רוצה לדעת בוודאות?
1. קח את הסאב לחדר אחר ותחבר אותו לחשמל לבדיקה על שקע שונה.
2. קח אותו וחבר אותו אצל חבר או קרוב משפחה.
- Amir64
-
- גורו

יפה, אז כמו שכתבתי לך בהודעה הראשונה שלי בשרשור,
כנראה יש לך על קו החשמל שמגיע לשקעים בסלון מכשיר בעל מנוע או מדחס, המכניס רעש לקו החשמל כשהוא מתחיל/מפסיק לעבוד.
כבה כל מה שמחובר לקו הזה, חבר רק את הסאב.
אם תקין, תתחיל להפעיל מכשירים, עד שתזהה מי הוא הרעשן.
כנראה יש לך על קו החשמל שמגיע לשקעים בסלון מכשיר בעל מנוע או מדחס, המכניס רעש לקו החשמל כשהוא מתחיל/מפסיק לעבוד.
כבה כל מה שמחובר לקו הזה, חבר רק את הסאב.
אם תקין, תתחיל להפעיל מכשירים, עד שתזהה מי הוא הרעשן.
לא גל זה לא בעיה שהתחילה עכשיו חייתי עם הבעיה הזו בשלום כי דוד שלי שטיפה מבין אמר שלדעתו זה החשמל בבית לא יציב ועושה הפרעות אבל החלטתי לברר עם זה משהו פתיר או שאולי הוא טעה ולראות אולי זה לא יצריך ממני הוצאה גדולה לטפל בזה
אמיר שיניתי אחי את מה שאמרת לגבי הdb יכול להיות שבאמת הסאב היה נמוך ממה שהרסיבר הוגדר ובבדיקת של הרמקול הוא זיהה אותו מיד אני חושב שהבעיה הזאת היסתדרת לגבי הניתוקים אני עדיין לא יודע אני יעדכן ולגבי הרעש החלפתי לו שקעים עם אחד ליד השני זה משנה? (השקעים)
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

בקיצור, בחדר אחר יש שקט מהסאב?Snirrrr כתב:אמיר שיניתי אחי את מה שאמרת לגבי הdb יכול להיות שבאמת הסאב היה נמוך ממה שהרסיבר הוגדר ובבדיקת של הרמקול הוא זיהה אותו מיד אני חושב שהבעיה הזאת היסתדרת לגבי הניתוקים אני עדיין לא יודע אני יעדכן ולגבי הרעש החלפתי לו שקעים עם אחד ליד השני זה משנה? (השקעים)...
אז התקלה בשקעים שיש לך בסלון.
אם יש לך על הקו הזה תריס חשמלי או משהו, יתכן שהוא הגורם.
כמו שנאמר, תנתק מכשירים שיושבים על השקע הזה, להבין מה מהם גורם לך לבעיה.