פתרון נאה לחיבור 4 דיסקים קשיחים באופן חיצוני (לא NAS)
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 497
- שם מלא: xena
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
יש לי 4 קשיחים (טרה שחור, ועוד שלושה ירוקים של 2 טרה כל אחד), והייתי רוצה לחבר אותם לתחנת עגינה כך שכשאחבר את הנייד לתחנת העגינה, אראה את ארבעתם במחשב.
אין לי צורך ב NAS, אלא רק בחיבור כבל סטנדרטי. מדובר במאקבוק פרו אז אפשרי גם פתרון עם thunderbolt או USB 3 ומעלה.
אני כנראה חושב על קופסה לחיבור כל הרביעייה שמתחברת ב USB/TB בודד. יש דבר כזה?
עריכה:
יכול להיות שאני לא יודע וכבר כדאי לי לחבר NAS? חשוב לי מהירות הגישה לכוננים יותר מאשר פונקציות ה NAS. שלא יהיה איטי יותר מGREEN עצמו (בערך 100MBps קריאה/כתיבה).
אין לי צורך ב NAS, אלא רק בחיבור כבל סטנדרטי. מדובר במאקבוק פרו אז אפשרי גם פתרון עם thunderbolt או USB 3 ומעלה.
אני כנראה חושב על קופסה לחיבור כל הרביעייה שמתחברת ב USB/TB בודד. יש דבר כזה?
עריכה:
יכול להיות שאני לא יודע וכבר כדאי לי לחבר NAS? חשוב לי מהירות הגישה לכוננים יותר מאשר פונקציות ה NAS. שלא יהיה איטי יותר מGREEN עצמו (בערך 100MBps קריאה/כתיבה).
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מה שאתה מחפש נקרא DAS
הנה דוגמה לאחד שמתאים לך:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NST-640S3R-BK
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NST-640S3R-BK
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

תודה. ואם כבר מדברים, יש פתרון נאמר עד 1500 ש"ח שיתן לי גם גישה לכל הקבצים הללו גם מחוץ לבית במהירות טובה (יש לי מהירות upload של 3.5Mbps בבית). אני מניח שהפעם אני מדבר על NAS? ושוב, הכי חשוב שבבית אקבל גישה מהירה לכוננים.
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

אני שובר פה את הראש כיצד לחבר בין מאק עם רק 256GB לבין בערך 5TB מידע (סרטים, ספרים, מסמכים, מוזיקה ותמונות) באופן כזה שיהיה מהיר ונגיש בבית ועם זאת שאוכל לגשת לכל המידע הזה ברמה מסוימת גם מחוץ לבית. לפחות ברמת החיפוש. למשל אם ארצה מסמך מסוים, אז אריץ חיפוש והוא יצוץ, וכך אוכל גם להוריד אותו ולהשתמש בו. טוב מזה אם אוכל ממש לעבוד עליו, ושמירה כבר תעלה אותו ישר לענן הביתי.
בבית upload 3.5Mbps ובחוץ מהירויות האינטרנט של הסלולריות בארץ (לפעמים 4G לפעמים לא). לא מבקש לצפות בסרט באופן חלק, אלא רק שתהיה גישה נוחה לכל הקבצים שלי ברמת הרשימה והחיפוש.
אשמח להמלצה על NAS ספציפי שלא ישחוט את הכיס.
עריכה:
האם יש NAS שיחובר לראוטר בכדי לקבל גישה מחוץ לבית, אך גם יכול להיות מחובר במקביל למחשב (USB 3 או Thunderbolt 2) כשאני חוזר לבית, בכדי לקבל גישה זריזה יותר לכוננים (מאשר דרך רשת ביתית)?
בבית upload 3.5Mbps ובחוץ מהירויות האינטרנט של הסלולריות בארץ (לפעמים 4G לפעמים לא). לא מבקש לצפות בסרט באופן חלק, אלא רק שתהיה גישה נוחה לכל הקבצים שלי ברמת הרשימה והחיפוש.
אשמח להמלצה על NAS ספציפי שלא ישחוט את הכיס.
עריכה:
האם יש NAS שיחובר לראוטר בכדי לקבל גישה מחוץ לבית, אך גם יכול להיות מחובר במקביל למחשב (USB 3 או Thunderbolt 2) כשאני חוזר לבית, בכדי לקבל גישה זריזה יותר לכוננים (מאשר דרך רשת ביתית)?
לגבי ה-DAS הזה שהומלץ לך, לפני כמה חודשים יצא לי קצת "לחקור" אודותיו ונתקלתי בלא מעט ביקורות שליליות ברשת, החל ממאוורר זול ומרעיש שמצריך פירוק והתקנת מאוורר אחר במידה ולא רוצים רעש תמידי, ודרך בעיות חיבוריות וניתוקים, עד כמה שזכור לי בעיקר בחיבור Usb3.Amir64 כתב:מה שאתה מחפש נקרא DAS
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NST-640S3R-BK...
אני הייתי מחפש מוצר אחר.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
זה פשוט פתרון נורא. אין מילה אחרת.
קודם כל, הרשת שלו היא 100Mbts ולא גיגה.
דבר שני רוחב הפס של הרשת בא על חשבון ערוץ USB2 יחיד. ז"א שקצב ההעברה של הדיסק פלוס רוחב הסרט לרשת לשני הכיוונים יחד חייב להיות קטן מה 480Mbps התאורטי של USB2.
הבחור רוצה DAS, והמהירות זה מה שחשוב לו. רשת זה "נחמד".
בהתחשב בדרישה הזו, אין שום סיכוי ששום NAS יתן לו ביצועים של DAS, ובמקומו הייתי מוותר על גישת רשת.
לגבי המוצר של VANTEC שפלונטר מוכרת, הציון שלו באמזון די גבוה (בין 4 ל- 5 כוכבים) יחסית למארזים האחרים.
ישנם שם מארזים אחרים עם ציונים טובים יותר, רק שהם עולים בסביבות $250, ולא נשלחים לארץ (רוב המארזים האלה תומכים במערך RAID מובנה).
קודם כל, הרשת שלו היא 100Mbts ולא גיגה.
דבר שני רוחב הפס של הרשת בא על חשבון ערוץ USB2 יחיד. ז"א שקצב ההעברה של הדיסק פלוס רוחב הסרט לרשת לשני הכיוונים יחד חייב להיות קטן מה 480Mbps התאורטי של USB2.
הבחור רוצה DAS, והמהירות זה מה שחשוב לו. רשת זה "נחמד".
בהתחשב בדרישה הזו, אין שום סיכוי ששום NAS יתן לו ביצועים של DAS, ובמקומו הייתי מוותר על גישת רשת.
לגבי המוצר של VANTEC שפלונטר מוכרת, הציון שלו באמזון די גבוה (בין 4 ל- 5 כוכבים) יחסית למארזים האחרים.
ישנם שם מארזים אחרים עם ציונים טובים יותר, רק שהם עולים בסביבות $250, ולא נשלחים לארץ (רוב המארזים האלה תומכים במערך RAID מובנה).
·ufffnick כתב:אופציה נוספת זה לקנות DAS ולחבר אותו לRaspberryPi, שישמש כשרת.
אבל זה סתם פיתרון עוקף עלות NAS ולא בטוח שזה משמעותית יותר זול מNAS....
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@udif
·
קצת פרופורציה...
נכון הרשת תהיה 100Mbps, וזה צוואר הבקבוק, לא רלוונטי הנתון של usb2. כאן זו החלטה של עלות לעומת תועלת כי יש פה חיפוש אחר פיתרון זול. פשוט, זה לא.
DAS לא ייתן ביצועים משופרים על NAS שעל רשת ג׳יגה, כי הכוננים מוגבלים לסביבות ה100MBps במקרה אופטימי כשרשת ג׳יגה יכולה לתת 125MBps אמיתי.
אצלי (שוב לפרופורציה) RAID6 של 8 כונני 1TB נותן קצב מקסימלי של כתיבה-קריאה במקביל של 100MBps, על כל ערוץ (עולה ויורד), בזכות bonding של הרשת על השרת, וזה גם הבנצ׳מרק של הRAID, קרי אין צוואר בקבוק מהרשת, זה מה מערך הכוננים יכול לתת. קצב קריאה בלבד (בנצ׳מרק על השרת, ללא צוואר בקבוק של הרשת) עומד על 300MBps, כתיבה מוגבל ל120.
לדעתי גם עם usb3 לא יגיע לביצועים האלה ללא RAID, אלא אם יבחר שהכוננים שלו עתירי ביצועים.
·
קצת פרופורציה...
נכון הרשת תהיה 100Mbps, וזה צוואר הבקבוק, לא רלוונטי הנתון של usb2. כאן זו החלטה של עלות לעומת תועלת כי יש פה חיפוש אחר פיתרון זול. פשוט, זה לא.
DAS לא ייתן ביצועים משופרים על NAS שעל רשת ג׳יגה, כי הכוננים מוגבלים לסביבות ה100MBps במקרה אופטימי כשרשת ג׳יגה יכולה לתת 125MBps אמיתי.
אצלי (שוב לפרופורציה) RAID6 של 8 כונני 1TB נותן קצב מקסימלי של כתיבה-קריאה במקביל של 100MBps, על כל ערוץ (עולה ויורד), בזכות bonding של הרשת על השרת, וזה גם הבנצ׳מרק של הRAID, קרי אין צוואר בקבוק מהרשת, זה מה מערך הכוננים יכול לתת. קצב קריאה בלבד (בנצ׳מרק על השרת, ללא צוואר בקבוק של הרשת) עומד על 300MBps, כתיבה מוגבל ל120.
לדעתי גם עם usb3 לא יגיע לביצועים האלה ללא RAID, אלא אם יבחר שהכוננים שלו עתירי ביצועים.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
@uffnick
תקרא בבקשה מה ביקש השואל
גישה כמה שיותר מהירה לדיסקים
לא חשוב NAS
עד 1500 ש"ח
הראסברי פיי לא עונה לאף אחת מהדרישות כהתקנה קבועה.
הדרישה ל- NAS באה כדרישה משנית אח"כ בתנאי שהיא לא תאט את הגישה הרגילה.
הדרך היחידה בה ראסברי פיי יכול לשמש כאן זה רק כהתקנה ארעית בזמן שהוא מנתק את המק (אם הוא מעוניין בגישה מרחוק).
ניתן להתקין owncloud או תוכנה אחרת שמאפשרת לגשת לקבצים דרך web, לבצע mount של הדיסקים במצב read-only תחת HFS+ (מערכת הקבצים של המק), ואז ניתן לחבר ולנתק את ה- USB מהראסברי פיי כרצונך (הראסברי ישאר דולק כל הזמן).
תקרא בבקשה מה ביקש השואל
גישה כמה שיותר מהירה לדיסקים
לא חשוב NAS
עד 1500 ש"ח
הראסברי פיי לא עונה לאף אחת מהדרישות כהתקנה קבועה.
הדרישה ל- NAS באה כדרישה משנית אח"כ בתנאי שהיא לא תאט את הגישה הרגילה.
הדרך היחידה בה ראסברי פיי יכול לשמש כאן זה רק כהתקנה ארעית בזמן שהוא מנתק את המק (אם הוא מעוניין בגישה מרחוק).
ניתן להתקין owncloud או תוכנה אחרת שמאפשרת לגשת לקבצים דרך web, לבצע mount של הדיסקים במצב read-only תחת HFS+ (מערכת הקבצים של המק), ואז ניתן לחבר ולנתק את ה- USB מהראסברי פיי כרצונך (הראסברי ישאר דולק כל הזמן).
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@udif
·
אז הבנת את מה שהתכוונתי אליו, רק נכנסת לפרטים.

ברור שהכוונה היתה להשתמש בפאי רק לשליטה מרחוק, די מיותר אם הוא ליד הDAS, עם המק, כי אז שפשוט יתחבר למק (בהינתן קצב העלאה היום... זה פתרון מצויין גם למי שיש 100 מגה סימטרי).
זה גם פיתרון קצת עקום, כי זה אומר לחבר את הDAS לפאי בכל פעם שיוצא מהבית.
למרות שגם כאן אפשר לאלתר איזשהו בורר usb, שיחבר מק, פאי וDAS יחד, שכאשר המק מחובר, ייתן עדיפות לחיבור למק ויעקוף את הפאי, וכשהמק מנותק ייתן עדיפות לפאי. בכך הופך למערכת שקופה.
אבל שוב, זה לא בהכרח הפיתרון הפשוט, אבל כחובב diy זה דווקא עשוי להיות הנחמד שבינהם
·
אז הבנת את מה שהתכוונתי אליו, רק נכנסת לפרטים.
ברור שהכוונה היתה להשתמש בפאי רק לשליטה מרחוק, די מיותר אם הוא ליד הDAS, עם המק, כי אז שפשוט יתחבר למק (בהינתן קצב העלאה היום... זה פתרון מצויין גם למי שיש 100 מגה סימטרי).
זה גם פיתרון קצת עקום, כי זה אומר לחבר את הDAS לפאי בכל פעם שיוצא מהבית.
למרות שגם כאן אפשר לאלתר איזשהו בורר usb, שיחבר מק, פאי וDAS יחד, שכאשר המק מחובר, ייתן עדיפות לחיבור למק ויעקוף את הפאי, וכשהמק מנותק ייתן עדיפות לפאי. בכך הופך למערכת שקופה.
אבל שוב, זה לא בהכרח הפיתרון הפשוט, אבל כחובב diy זה דווקא עשוי להיות הנחמד שבינהם