גובה התקנת מקרן ומסך
אשמח לקבל המלצה באיזה גובה להתקין מקרן (למעשה סוני55ES).
גובה חדר 2.55 מ.
גובה מתקן תליה תהיה בסביבוץ 12-15 ס"מ
ככול הנראה מסך תהיה בסביבות 97-100 מקסימום 103 ונץ'.
שזה אומר באורך בין 2.16-2.28 מ. ובגובה 1.21-1.28 מ.
גובה מרצפה עד למסך בערך 75 ס"מ
מרחק ממקום ישיבה עד למסך תהיה בין 3.5-3.7 מ.
לפי הנוסחה שמצאתי ברשת יש להפחית מגובה חדר את גובה מסך וגובה מהריצפה עד למסך.
כלומר יצאה לי שגובה התקנה אמורה להיות בסביבות 44ס"מ - 54 ס"מ מהתקרה שזה אומר אם מפחיתים גובה של מתקן תהיה חסרים לי כ-30 ס"מ.
האם חובה/מומלץ מאוד לשים מוט מאריך נוסף, או שסוני ידע להתמודד עם זבית כזאת (גם למתקן יש אפשרות לשינוי זווית).
וגם שאלה לגי גובה התקנה של מסך - מה מומלץ? באיזה גובה מהרצפה להרים את קצה התחתון?
תודה!
גובה חדר 2.55 מ.
גובה מתקן תליה תהיה בסביבוץ 12-15 ס"מ
ככול הנראה מסך תהיה בסביבות 97-100 מקסימום 103 ונץ'.
שזה אומר באורך בין 2.16-2.28 מ. ובגובה 1.21-1.28 מ.
גובה מרצפה עד למסך בערך 75 ס"מ
מרחק ממקום ישיבה עד למסך תהיה בין 3.5-3.7 מ.
לפי הנוסחה שמצאתי ברשת יש להפחית מגובה חדר את גובה מסך וגובה מהריצפה עד למסך.
כלומר יצאה לי שגובה התקנה אמורה להיות בסביבות 44ס"מ - 54 ס"מ מהתקרה שזה אומר אם מפחיתים גובה של מתקן תהיה חסרים לי כ-30 ס"מ.
האם חובה/מומלץ מאוד לשים מוט מאריך נוסף, או שסוני ידע להתמודד עם זבית כזאת (גם למתקן יש אפשרות לשינוי זווית).
וגם שאלה לגי גובה התקנה של מסך - מה מומלץ? באיזה גובה מהרצפה להרים את קצה התחתון?
תודה!
Heavy Metal Is The Law
במקרן יש Lens Shift אנכי די מכובד, 30 ס"מ זה כלום ושום דבר. אין לך מה לדאוג
ואתה לא צריך להטות את המקרן (אחרת תתקבל תמונה טרפזית על הקיר שתתוקן עם KeyStone - תיקון התמונה באופן דיגיטלי שפוגע באיכות התמונה). בשביל זה נועד ה Lens Shift. הסטת התמונה (בצורה אופטית ולא דיגיטלית) על הגבי הקיר מבלי לפגוע באיכות התמונה
ואתה לא צריך להטות את המקרן (אחרת תתקבל תמונה טרפזית על הקיר שתתוקן עם KeyStone - תיקון התמונה באופן דיגיטלי שפוגע באיכות התמונה). בשביל זה נועד ה Lens Shift. הסטת התמונה (בצורה אופטית ולא דיגיטלית) על הגבי הקיר מבלי לפגוע באיכות התמונה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
75 ס"מ למסך (מה שאומר יותר מ-80 ס"מ לתמונה) זה גבוה מידי.
האם אין שום אפשרות שהמסך יתחיל מגובה נמוך יותר?
ההבדל בחווייה בין תמונה של 100" שבמתחילה בגובה 80 ס"מ מהרצפה לבין תמונה של 100" שמתחילה בגובה של 60 ס"מ מהרצפה מהותי.
האם אין שום אפשרות שהמסך יתחיל מגובה נמוך יותר?
ההבדל בחווייה בין תמונה של 100" שבמתחילה בגובה 80 ס"מ מהרצפה לבין תמונה של 100" שמתחילה בגובה של 60 ס"מ מהרצפה מהותי.
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
@idan309
לי נאמר שאם אתקין את הסוני 55 שלי בגובה 2.50 כאשר מתוכננת תחילת תמונה בגובה 56 ס"מ לא אמורה להיות בעיה למקרן להתמודד אנכית עם הLens Shift, האם נכון או שעלי להוריד את גובה ההתקנה נמוך יותר?
כידוע לך, אני מתכנן 120 סינמסקופ מרחק ישיבה כ4.20 מ'.
לי נאמר שאם אתקין את הסוני 55 שלי בגובה 2.50 כאשר מתוכננת תחילת תמונה בגובה 56 ס"מ לא אמורה להיות בעיה למקרן להתמודד אנכית עם הLens Shift, האם נכון או שעלי להוריד את גובה ההתקנה נמוך יותר?
כידוע לך, אני מתכנן 120 סינמסקופ מרחק ישיבה כ4.20 מ'.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לסוני 55 יש Lens shift משמעותי אבל לא כמו לאפסון 9200.
להבנתי במקרן הזה אתה יכול להתקין בתוספת של עד 21% מקצה גובה המסך אם אין שימוש בצידוד עדשה צידי.
כלומר להבנתי מדובר ב-56+158+33 = 247 ס"מ.
מה שאומר שה-250 ס"מ זה קצת גבולי וכנראה תצטרך לרדת בכמה ס"מ.
להבנתי במקרן הזה אתה יכול להתקין בתוספת של עד 21% מקצה גובה המסך אם אין שימוש בצידוד עדשה צידי.
כלומר להבנתי מדובר ב-56+158+33 = 247 ס"מ.
מה שאומר שה-250 ס"מ זה קצת גבולי וכנראה תצטרך לרדת בכמה ס"מ.