NEC VR5 - אובייקטיביות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
byoyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

כל שני וחמישי מישהו פה מדבר על פיקסלים שרופים בנק (ורק בנק).
אני מתקשה להאמין שלחברי הפורום יש רק נק (ושוב אני מזכיר שרק בנק שומעים פה על בעיות)
ומשום מה כולם קופצים פה מיד (וב"כ מהנהלת הפורום) לגבי זה שאין מה לדאוג והשירות מצוין.

לא רוצה שירות - רוצה מוצר טוב מהקופסה ולא אכפת לי איזה בדיקות היצרן צריך לעשות.

מה פשר ההגנה ללא פשרות שהמסך של נק מקבל פה בפורום ?
אני כבר לא יכול להמנע ממחשבות אשר יש פה אי אילו גורמים מסחריים אשר מטים את הלך הרוח בפורום.

האם אני פרנואידי ?
האם אני היחיד שחש כך ?

אני רוצה לשאול בצורה הכי ישירה שאפשר - האם מישהו ממנהלי הפורום עוסק לפרנסתו מייבוא או מכירת מוצרי קולנוע ביתי ? או מרוויח בכל צורה שהיא ממכירות המסך בצורה ישירה או בעקיפין ?

בכבוד רב,
תומר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

אף אחד מבעלי האתר או ממנהליו אינו קשור מסחרית (או אחרת) לחנות או ליבואן NEC או לכל יבואן אחר. איננו יודעים כמה מכשירים נמכרים דרך המבצעים ואיננו מקבלים כל תמורה על המבצעים - בכל צורה שהיא (כסף, אחוזים, ציוד, טובות הנאה, וכו').

נאדה, כלום - גורנישט.

לגבי ההגנה ש-NEC מקבלים, אני חושב שהייתי מתנהג אחרת אם היה מדובר בכל חברה אחרת.

מהתרשמותי - התפיסה של NEC (אם לא מוצאת חן בעיניך, זכותך - אבל זו תפיסה ליגיטימית) היא שבדיקות אינטנסיביות יותר למסכים דורשים מאמץ רב אשר עולה כסף. ככל הנראה, הם בודקים את המסכים פחות, מתוך הנחה שהלקוחות יבדקו אותם טוב לפחות כמוהם. מסתבר שהעלות של החלפת מסך זולה מזו של בדיקה יסודית של מסכים.

אגב, מדובר בתפיסה ידועה, ומספר חברות בארץ נקטו בה גם הם (אני יודע מידע אישי שחברה ישראלית העוסקת במכשירים רפואיים עשתה שימוש בשיטה לפני למעלה מ-25 שנה).

אם זה לא מוצא חן בעיניך, אין שום בעיה - יש מספיק יצרנים אחרים שככל הנראה בעלי אחוזי פיקסלים שרופים נמוכים יותר. בבדיקה לא רשמית שעשינו, אנשים בעלי פלאזמות מכמעט כל היצרנים הודו שהיה להם פיקסלים דפוקים - כך שבהחלט לא מדובר במונופול של NEC על הבעיה.

מכיוון שיש מספיק יצרנים של פלאזמות שמשווקים בארץ, ואיננו פוסלים אף אחד מהם - אז אתה מוזמן לרכוש כל אחד מהמכשירים הללו. לאחרונה ראיתי את ה- 42PHD7, והוא מוצלח מאוד.

בזמנו פנינו ליניר (היבואן של NEC בארץ) וביקשנו שהם יגיבו רשמית על הנושא, אבל הם בחרו שלא להגיב עד כה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אין לי מה להוסיף על מה שעפר כתב.
רק להזכירך, האתר הזה הוא אתר פרטי במימון של המנהלים שלו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

byoyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מדיניות ?

שליחה #4 

אני שמח לשמוע שהתבדיתי.

אך הטענה של עופר, שהתפיסה של NEC היא שהם מעדיפים להחליף מסכים בעלי פיקסלים שרופים, אינה נכונה.
זו אינה המדיניות שלהם.
פרט זה אינו מצויין באחריות המכשיר - נהפוך הוא (הרי מצויין בדיוק להפך, שאחוז מסויים של פיקסלים לא תקינים לא משנים את הגדרת המסך כתקין).
לדעתי האישית זו מדיניות רעה מאוד וחברה שמכבדת את עצמה לא נוקטת בה.

אני רוצה להוסיף שאין הפרש משמעותי תהומי בין רוב החברות (שנחשבות פה איכותיות) ואצלהם לא שומעים על פיקסלים שרופים.
כלומר או שהם בודקים או שתהליכי הייצור שלהם יותר טובים.

אני חושב שמבחינת אמינות ה- VR5 מקבלת ציון נמוך מאוד וזה שיקול חשוב מאוד בבחירת מסך פלזמה ולכן אני שוב שואל כיצד היא כל כך מומלצת פה ?
האם אמינות אינו שיקול קריטי בבחירת מסך ? לפני חיבורים ואפילו לפני איכות תמונה ?

שוב אני רוצה להציע את נושא הסקר של פיקסלים שרופים - אני בטוח שנושא זה מעניין רבים מחברי הפורום ועוד יותר רבים את הרוכשים העתידיים.

בכבוד רב,
תומר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

תומר,
יש לך אג'נדה מסויימת נגד NEC, או שאני פרנואיד?

המדיניות של מספר פיקסלים פגומים ועדיין המסך ייחשב כתקין הוא לא המצאה שלהם, להיפך, גם במצלמות דיגיטאליות וגם במסכי מחשבים ניידים וכו' זה ככה.
דווקא החריגה פה היא יניר, שמוכנה להחליף מסך אפילו עם יש פיקסל אחד בודד לא תקין, למרות שחוקית ועפ"י כתב האחריות היא לא חייבת.

לדעתי זה לא עיניין של אמינות, כלומר, זה לא שהן מתקלקלות יותר מאחרות או מחזיקות פחות זמן (MTBF נמוך יותר), אלא כמו שעפר כבר הסביר, הם פשוט חוסכים בבקרת איכות ומעבירים את זה ללקוח.
לקוח ששם לב, זה יוחלף, לקוח שלא שם לב, הצליח להם.

זו מדיניות שאתה יכול לקבל אותה או לא, אתה רוצה לשלם יותר כדי להימנע מהטירטור של החלפת מסך וכו', זה לגיטימי לחלוטין.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

הי תומר,

שים לב מה שאמרתי בדיוק: "מהתרשמותי - התפיסה של..."

כלומר, אני רק מניח שזה מקור הבעיה. אין לי ידע קונקרטי על כך, זו רק היפוטזה שלי.
פרט זה אינו מצויין באחריות המכשיר - נהפוך הוא (הרי מצויין בדיוק להפך, שאחוז מסויים של פיקסלים לא תקינים לא משנים את הגדרת המסך כתקין).
...
האם נתקלת פעם במישהו שהיה לו פיקסל שרוף אחד והוא לא קיבל מסך חלופי? אני לא מדבר רק על המדיניות של יניר, אלא של כל חברה. האם נתקלת בפלאזמה של איזו שהיא חברה שיש לה פיקסל שרוף והיא לא הוחלפה לבעליה?

אני שמח לדווח שכל החברות שאני מכיר נוקטות במדיניות של אפס פיקסלים דפוקים. כל החברות.

במקרה ואתבדה, בהחלט נודיע על המקרה כאן באתר.
אני רוצה להוסיף שאין הפרש משמעותי תהומי בין רוב החברות (שנחשבות פה איכותיות) ואצלהם לא שומעים על פיקסלים שרופים.
...
דבר ראשון זה לא נכון. אני מכיר מספר מקרים של פיקסלים דפוקים בחברות אחרות (פיוניר, LG, ועוד). בכל המקרים שאני מכיר, הוחלפו המסכים על ידי היבואן!
כלומר או שהם בודקים או שתהליכי הייצור שלהם יותר טובים
...
יתכן, אבל פיוניר ו-NEC מייצרים את כל הפלאזמות באותו מפעל, איך אתה מסביר זאת? הסבר אפשרי אחד הוא שפשוט נמכרות יותר פלאזמות של NEC או שיש יצוג גבוה שלהם פה באתר.

אנחנו בהחלט לא נעולים על מוצר אחד ספציפי.

האתר אינו ממליץ על מודלים ספציפים!!!

יש כאן כל מני אנשים, ולהם דעות על מה טוב יותר ופחות. לכל הפלאזמות יש יתרונות וחסרונות, וכל אחד זכאי לבחור את מה שמתאים לו ביותר. אם יש פלאזמה שאתה חושב שהיא טובה יותר מפלאזמה זו או אחרת - אני ממליץ שתכתוב על כך בפורומים. נוכל לשאול אותך שאלות ויתכן שאנשים יחליטו לרכוש אותה.

בתור אחד מבעלי האתר, אני עומד על זכותי להביע עמדה כלשהי. האתר ככלל הוא אובייקטיבי, אבל אני סובייקטיבי - אני בסופו של דבר מסתכל על כל המוצרים שקיימים בשוק ומחליט מה לרכוש לעצמי ואם שואלים אותי אני גם יכול לבאר ולהסביר מדוע בחרתי במשהו ספציפי. אני כיום בעל של פלאזמה 42XR3 של NEC.

האם תמיד ארכוש NEC? אם יהיה מוצר מוצלח יותר אחליף למוצר הטוב יותר. ה- 42PHD7 בהחלט קנדידט, מקווה שיטפלו בבעיות שלו עם 50HZ ואז בהחלט יתכן שאמכור את המסך שלי וארכוש אותו.

נותר לי רק לקוות שבשלב זה לא יאשימו אותי שאני מקבל אחוזים מחברת יורוקום ...

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #7 

תומר
עניין שעלה בפורום לא פעם אחת אבל עדיין מעניין, אז בבקשה, בא נפתח סקר ונסכים שמעל 10 יחידות זו סטטיסטיקה מספיק טובה.

אני מקוה שמנהלי האתר יבנו טבלת סקר נוחה שאנחנו חברי האתר שכבר קנו פלאזמה ימלאו, וכך נראה אחת ולתמיד איזה סוגי מכשירים נקנו וכמה מהם תקולים בנושא הפיקסלים וכמובן למי הוחלף המכשיר.
מוטי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

בבקשה, תציעו שאלה לסקר עם כמה תשובות אפשריות ואני אעלה סקר כזה.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

לדעתי אי אפשר בכלל לעשות סקר כזה ללא מידע נוסף.

אין דרך לדעת את הפיצול של הפלאזמות בין החברות השונות בארץ (אף אחת מהן לא אומרת כמה היא מכרה). אם מישהו מכיר גורם בתוך הלשכה המקומית לסטטיסטיקה, אז אפשר לקבל מספרים כוללים של כמה פלאזמות נמכרו בארץ (אולי).

כמו כן, לדעתי רק כאלה שיש להם פלאזמות תקולות יכנסו לשרשור כזה, כך שאם חברת X מוכרת יותר פלאזמות, זה יראה כאילו שיש להם יותר תקלות (למרות שיתכן מאוד שמבחינת האחוזים הם שווים לכל השאר...).

אם מישהו יכול להציע מודל שיהיה יותר פייר, אשמח מאוד לקדם את זה.

אגב יש לנו מערכת סקרים יפה מאוד באתר, אבל לא עשינו בה שימוש נרחב עדיין. יתכן שזה הזדמנות לא רעה לנסות אותה "על חם".

לבסוף, השאלה היא האם זה בכלל משנה. לשם הויכוח נגיד ש-50% מהמוצרים של חברת X תקולים. התקלה ניתנת לבדיקה מיד עם קבלת המכשיר. האם זה משנה, כל עוד מחליפים לך כל מכשיר תקול ללא כל בעיה? מבחינתי זה לא מעיד על המוצר בכלל (לא לטובה ולא לרעה) ולכן כאשר אני בוחן כדאיות של מוצר אני בכלל לא לוקח פרמטרים כאלה בחשבון. כלומר, אם בסופו של עניין אני מקבל מוצר תקין, מה אכפת לי אם החברה צריכה לזרוק פלאזמה דפוקה על כל אחת אחרת שהם מוכרות - כל עוד השניה טובה והמחיר שלה בסופו של עניין נמוך או זהה...

byoyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

המשך...

שליחה #10 

קודם כל אני מודה לכם על תגובותיכם המפורטות.

אין לי אג'נדה נגד NEC או נגד אף חברה.
אני פשוט קורא פה הרבה על בעיות פיקסלים (ואפילו בעיות במכשיר שהוחלף) ולעניות דעתי הנושא נלקח יותר מדי בקלות ראש.

מדובר פה על עוגמת נפש לא קטנה כל פעם שזה קורה (ואני מניח שזה סובייקטיבי).

יש לי הרגשה, שהיא לא בהכרח נכונה, שסטטיסטית יש יותר בעיות פיקסלים ב- VR5 מאשר אצל חברות אחרות.

הצעתי את עניין הסקר אשר לא קבל התייחסות - יש סיבה ? בעיה טכנית ?

אני מציע משהו יותר פשוט:
שרשור אמינות.
כל אחד יציין את הפרטים הבאים:
1. איזה מכשיר יש לו.
2. האם היו פיקסלים שרופים עם קבלת המכשיר - אם כן האם הוחלף ?
3. האם נוצרו פיקסלים שרופים במהלך חיי המכשיר - אם כן מתי והאם הוחלף ?
4. האם היו בעיות אמינות אחרות ? פרט...

** גם אם יש פה יותר רוכשי VR5 מאשר הדגמים האחרים עדיין יהיה את האחוז של תקין לעומת תקול...

אפשרי ?

בכבוד רב,
תומר.

byoyo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

המשך...

שליחה #11 

מרטין: "לשם הויכוח נגיד ש-50% מהמוצרים של חברת X תקולים. התקלה ניתנת לבדיקה מיד עם קבלת המכשיר. האם זה משנה, כל עוד מחליפים לך כל מכשיר תקול ללא כל בעיה? מבחינתי זה לא מעיד על המוצר בכלל (לא לטובה ולא לרעה) ולכן כאשר אני בוחן כדאיות של מוצר אני בכלל לא לוקח פרמטרים כאלה בחשבון. כלומר, אם בסופו של עניין אני מקבל מוצר תקין"

זה מאוד משנה... זה נקרא איכות מוצר.
אני חושב שרוב האנשים לא רואים את הנושא הנ"ל כמוך.

ואל תשכח שלא חייבים להחליף לך. (וכן אני יודע שהם מחליפים לכולם נכון להיום).

תומר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

byoyo,

דווקא כן התייחסתי לנושא הסקר (קרא את הודעתי שנית).

הבעיה של מה שאתה מציע הוא שלא נקבל סטטיסטיקה אמינה לגבי אלה שאין להם בעיות בפלאזמה - בסקר כזה מרבית הסיכויים שאנשים עם פלאזמות תקינות לא יטרחו לענות. לדעתי תקבל סקר ש-90% מהפלאזמות שבו תקולות. לפי סטטיסטיקה כזו, 90% מבעלי הפלאזמות בארץ (או אפילו באתר) הם תקולות.

בכל מקרה, אפשר בהחלט לנסות ולבחון לבסוף את תוצאות הסקר. לדעתי התוצאות לא יהיו אמינות, אבל אין לי התנגדות לניסוי.
זה מאוד משנה... זה נקרא איכות מוצר.
...
לא נכון. זה נקרא איכות בדיקה. זה מה שאני עוסק בו בחיים באופן מקצועי. אין לך מושג כמה פחיות דפוקות קיימות. האם נשבר לך פעם ה-TAB כשניסית לפתוח פחית של חמוצים? מה זה אומר סטטיסטית?
אני חושב שרוב האנשים לא רואים את הנושא הנ"ל כמוך.
...
יכול להיות שאתה צודק, אבל לדעתי ה-BOTTOM LINE הוא האם המכשיר עושה את העבודה לאחר שאתה מקבל אותו באופן תקין. כלומר, אם המסכים היו מתקלקלים לאחר זמן מה או בתום האחריות, הייתי הראשון שצועק עד השמיים. מבחינתי שיחליפו לי מסך כל חודש (IN FACT, הלוואי...) ...
ואל תשכח שלא חייבים להחליף לך. (וכן אני יודע שהם מחליפים לכולם נכון להיום).
...
צודק ב-100%. אבל זה נכון לגבי כל החברות. נגיד קניתי בחברה אחרת והם פתאום לא מחליפים, מה אז?

הרי אבן הבוחן הוא האם כן מחליפים או לא. באותה שניה שיש בעיה עם פלאזמות בעייתיות שלא מחליפים, הרי זה יופיע כאן מיד, לא? כלומר, הלקוחות ידעו מזה ויפסיקו לרכוש.

כלומר, עיתונות חופשית, או העובדה שאתר כמו שלנו קיים, זה בדיוק הסיבה שאני לא חושש מזה שיפסיקו להחליף את הפלאזמה. אם 3 לקוחות לא ירכשו פלאזמה בגלל ששמעו שיבואן זה או אחר עושה בעיות, הם מפסידים הרבה יותר מהעלות של החלפת המסך ללקוח הזה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

לפי הבקשה, הקמנו סקר כזה. פתחתי שרשור עבור הסקר.

motico
כתב
כתב

שליחה #14 

עופר אני מבין שאתה מצפה לתוצאות כאלו:
נק % 90 לקויים
פיוניר 90% לקויים
פנסוניק 90% לקויים
פיליפס 90% לקויים
............
............
מוטי

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7413
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #15 

בכל חנות שתלך מה מראים לך? דיסק של הכדור פורח הזה או את הדגים בים באיכות hd .לך תראה בחנות את הנק אם ממיר ותוכנית טלויזיה ותבין למה עופר אומר שיש לה את התמונה הטובה ביותר .ואין הרבה חנויות שמראים את זה כי הם מושכים לך את העין אם תמונה טובה hd אתה אומר אווו... איזה יופי ,קונה בא הביתה מרכיבים לך אותה ואז התמונה שלך על הפנים ואתה אומר ,רגע זה לא היה ככה בחנות מה קורה פה .ולנק יש תמונה בין השניים הכי טובות [פנסוניק]בשידורי טלויזיה רגילים

motico
כתב
כתב

שליחה #16 

קניתי את מה שאמרת ולכן קניתי נק.
אגב, אני לא זוכר שעפר אמר אי פעם מפורשות שהנק היא הטובה ביותר מבין הפלאזמות.
מוטי

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

גם אני לא זוכר, אבל הכוונה היא איך רואים בה בשידור טלויזיה וזאת הכוונה שלי שהיא נותנת את התמונה הטובה ביותר בין 3 פירמות יחד אם פיוניר.והמשך השיקול אם לקנות אותה או אחרת זה כבר איזה תמיכה יש לה ואיזה חיבורים יש ואיזה כניסות .אבל מה אני מבין , לכם יש פלזמה ואני עוד אם טלויזיה רגילה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

motico,

וגם לא תשמע אותי אומר את זה...

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

מה אמרתי לך, מוטי! עופר אף פעם לא אמר ולא יגיד דברים כאלה עופר לוקח מוצר עושה עליו מבחן ומביא את התוצאות אלינו לאתר.אם כן או לא זה שיקול שלנו .

SARAS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 931
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #20 

חבר'ה מה עשיתם מהנק?אדם זר שנכנס לפורום יחשוב עוד בטעות שה-VR5 זו הפלסמה הטובה ביותר בקטגוריה שלה.
נכון שאף אחד לא אמר זאת מפורשות אבל מכל התגובות של החברים ניתן להסיק שהיא המומלצת והמועדפת מכולם בקטגורית VGA.אז זהו שלא!!!!!
גם אני חשבתי שהיא הכי טובה,אבל תאמינו לי שהפיוניר MVE1 לדעתי יותר טובה...במה?
חדות,ותמונה הרבה יותר חיה בעיקר בשידורי טלויזיה.נכון שהיום ההפרשים במחירים בין 2 המסכים הצטמצם ולכן לדעתי קניית הפיוניר עדיפה.
שלא נדבר על כמות התלונות וההחזרות ששומעים על הנק הזאת(פיקסלים שרופים),לא ראיתי גם שיניר ממהרים לתת תשובות בנושא.
שוב לדעתי הפיוניר לוקחת בגדול בקטגוריה הזאת!!!!
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”