i3 של Eglobal נכבה אקראית מספר פעמים ביום

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Gico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #1 

יש לי i3 5010u של Eglobal עם Windows 10 שנכבה באופן אקראי מספר פעמים ביום. עדיין יש אחריות.
גם כשאני מדליק אותו, לרוב לוקח מספר פעמים (שוב ושוב עובר Reset באמצע עליית החלונות) עד שהוא מצליח להעלות את חלונות.
נראה כמו בעיית ספק כוח. אבדוק גם אפשרות שמתאם זרם החילופין תקול.

התחלתי בדיאלוג מול Eglobal, אבל אילו פתרונות אפשריים?
לא בא לי לשלוח לסין.כבר עברתי את זה פעם אחת עם המחשב הזה. עם שליח זה כ-50$ לכיוון + סיכון לשלם מכס.

מישהו פתח מחשב כזה? האם אפשרי להחליף בעצמי ספק כוח אם ישלחו לי את החלק? נדרשות הלחמות?
יש לי רקע טכני והתעסקתי לא מעט עם PCs בבית.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הספק כוח של המחשבים האלה הוא חיצוני, אין לך הרבה מה לעשות במידה והתקלה היא ברכיב כלשהו שנמצא על הלוח אם. למעט אם מדובר בקבל סורר או משהו בסגנון יהיה קשה מאד לאבחן את הבעיה לבד.
בעיקרון כל ספק של 12V\3A או באיזור (יותר אמפר זה בסדר) יעבוד לצורך בדיקה. רק צריך לוודא שהקטבים של המחבר שהולך למחשב זהים בשני הספקים. בד"כ הפין זה פלוס ומה שמסביב זה המינוס, אבל זה לא תמיד כך.

האם המחשב נכבה לחלוטין או מבצע ריסט?
שים לב שלא מוגדרת לך אופציית מצב השינה. משום מה המחשב שלי לא מתעורר ממנו בכלל.
במידה והמחשב מבצע ריסט לבד זאת יכולה להיות גם בעיה של זכרון או של הדיסק הקשיח (או SSD).
זכרון אפשר לבדוק ע"י הרצת התוכנה +memtest86 מ-DOK (לא מתוך וינדוס). במידה והזכרון שורד בדיקה של כמה שעות רציפות ללא הצגת שגיאות אדומות, סביר להניח שהוא לא אשם.

לפתוח את המחשב פשוט מאד, בחלק התחתון יש 4 ברגים, מוציאים אותם ואז אפשר להוריד את המכסה.
אם יש לך דיסק קשיח או SSD 2.5" אז הוא יהיה מחובר לפאנל שאתה מוריד, אז בעדינות.

Gico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

המחשב מבצע ריסט כי מוגדר לו "Automatically Restart" אחרי System Failure.

כשהעלאת החלונות לא מצליחה הוא נתקע במצב שאין כלום על המסך (המסך טוען ששום דבר אינו מחובר), אבל נורית ה-On של המחשב דולקת. זומבי.

לא מוגדר מצב שינה. למעשה מאז שהתחילו הבעיות הגדרתי שיעבוד 24/7 ולא הייתי מכבה אותו כי אם הייתי מכבה בד"כ הייתי צריך לנסות להפעיל אותו מספר פעמים (לפעמים אף מעל ל-10) עד שהיה מצליח לעלות בלי להתרסק באמצע.

אבדוק זכרון ואבקש מהם לשלוח לי ספק חלופי.

תודה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

נשמע כמו בעיית דרייבר, יותר ספציפית של הכרטיס מסך.
תנסה לעדכן את כל הדרייברים מהאתר של אינטל.

Gico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

ניסיתי. הייתה לי גרסת דרייבר 20.19.15.4331 והתקנתי 15.40.10.64.4300 (שיהיו בריאים אינטל עם שיטת המספור שלהם),
אבל אחרי יום-יומיים Windows החזירה את הדרייבר הקודם בטענה שהוא חדיש יותר.
עכשיו אני רואה שיצאה ב-08/03 גרסה 15.40.18.64.4380, שלפי 4 הספרות האחרונות נראה שיותר מתקדמת. אנסה אותה.

עדכון: הותקן הדרייבר, אתחול המחשב עבר בהצלחה. Window Update הורץ, ואינו מבקש להחליף את הדרייבר. נחכה ונראה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”