נתב אלחוטי תומך VDSL2 + VPN

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
GoldenAce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מחפש נתב תומך VPN ו-VDSL2 (אני עם חיבור בזק) עם טווח קליטה גדול לדירה של בערך 100 מ"ר עם שתי קירות שמפרידות בין מיקום הנתב לסלון ולחדרים האחרים (בערך מרחקים של 7-10 מטר קו ישיר).

תקציב: באזור ה-1000 שקל (אני מוכן להשקיע יותר בפתרון שלם).

אין אפשרות להעביר כבלים להגדלת הטווח, כרגע אני משתמש ב-powerline של D-link AV2 2000, זה לא עושה את העבודה מספיק טוב (אני מקבל רק 25Mbps מתוך ה-60Mbps שאני מקבל בפועל מבזק).

הנתב שלי מבזק הוא DSL-6850U טווח קליטה די גרוע, בקושי קולטים בסלון וכמובן אין תמיכה ב-VPN בנתב.

תודה מראש לכל העוזרים

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

עד 1000 ש"ח יש לך X3500 של לינקסיס ומעל 1000 יש לך דגם חדש X6200...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

אתה מחפש נתב? או מודם ונתב?
כי כתבת שאתה רוצה תמיכה בVDSL2 - גם מודם.
תציץ על TP -LINK VR200 או בתקציב שלך VR900 (הזמנה מאמזון).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

קצת סדר בבלגן. דבר ראשון שהנתב X3500 לא יעבוד לו כלל, כי מדובר לא על מודם VDSL , אלה על ADSL ו X6200 יהיה גם בעיתי ביותר, כי אין לו אפילו אנטנות חיצוניות, אלה כאלה שבנויות בתוך המארז של הנתב, מה שגורם לכיסוי אלחוטי מוגבל ביותר וגם המהירות האלחוטית שלהם, היא די נמוכה ביחס לנתבים אחרים שזמינים היום, חוץ מזה גם זמינות של שני הדגמים האלה בישראל היא בין מוגבלת עד ללא קיימת.

ולשאלה המקורית. דבר ראשון, צריך להחליט איזה תקן של VPN אתה צריך ואם אתה נדרש לשרת VPN או ללקוח VPN . דבר שני צריך לקחת בחשבון שעדיף להשתמש בציוד קצה שסופק מבזק כב Bridge ולחבר עליו נתב בלבד. דבר נוסף הוא שכל הנתבים האלחוטיים הביתיים תוכננו כך שההספק של השידור שלהם עובר מקסימום קיר בטון דק אחד או שני קירות גבס. כך שמומלץ לכסות את השטחים המתים עם נקודות גישה נוספות שמחוברות קווי.
בקשר לנתב שמתאים, בחיבור למודם שמסופק על ידי בזק, אז יש למשל את המוצר הבא במחיר של 565 ש''ח
TP-Link Archer C7 AC1750 Dual Band Gigabit 1750Mbps
http://ksp.co.il/?uin=28427
ויש גם את המוצר זה:
LinkSYS WRT1900ACS Dual Band N600 + AC1300 Gigabit Wi-Fi 600+1300Mbps
http://ksp.co.il/?uin=30083
שמחירו בישראל הוא, כ 1900 ש''ח, אבל מחו''ל ניתן להזמין אותו בסכום של כ 1000 ש''ח. שני הנתבים האלה תומכים ברוב התקנים של VPN אחרי התקנת OpenWRT ו LinkSys גם הרבה יותר חזק מבחינת חומרה, מה שנדרש להצפנה של VPN .

GoldenAce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני רוצה להשתמש בשירותים כמו nordvpn, torguard וכו׳ בעקבות האי יכולת של שירותים כמו unblockus להתגבר על החסימה של Netflix לאזור us.

אם אני מוותר על נתב ומודם משולבים, זאת אומרת משתמש במכשיר של בזק בתור bridge, אז זה מגדיל לי את הטווח אפשרויות לנתב שכן יכול לתת רדיוס קליטה באיכות טובה מעבר לשתי קירות למרחק של 7-10 מטר? או שעדיין האופציה הכי טובה היא WRT1900ACS?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

האופצייה הכי טובה, היא WRT1900ACS בהקשר של הנתבים הביתים, אבל כל השידור של הנתבים הביתיים לא יעבור דרך שני קירות ובגלל זה כמו שכבר רשמתי מקודם חייבים להשתמש בנוסף להם גם בנקודות גישה אלחוטיות שמחוברות בצורה קווית לנתב ומכסות את השטחים המתים.

GoldenAce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

בביקורות שאני קורא טוענים שהוא מכסה להם שתי קומות ומעבר בין כמה קירות בצורה טובה מאוד. בכל אופן נשמע כמו משהו ששווה לשקול, איפה ראיתה אותו באזור ה-1000 שקל? חיפשתי באמאזון (צרפת, אנגליה, איטליה) ולא מצאתי, יש לך מקור אחר?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

GoldenAce כתב:בביקורות שאני קורא טוענים שהוא מכסה להם שתי קומות ומעבר בין כמה קירות בצורה טובה מאוד. בכל אופן נשמע כמו משהו ששווה לשקול, איפה ראיתה אותו באזור ה-1000 שקל? חיפשתי באמאזון (צרפת, אנגליה, איטליה) ולא מצאתי, יש לך מקור אחר?
...
·
ראיתי אותו באזור ה-1000 שקל, למשל כאן :
http://www.amazon.com/Linksys-WRT1900AC ... B014MIBLSA
כאן:
http://www.ebay.com/itm/Linksys-WRT1900 ... Swo3pWeVVS
כאן:
http://www.ebay.com/itm/Linksys-WRT-190 ... SwoudW-Wyk

מי שנתב כלשהו מכסה לו שני קומות או שעובר כמה קירות, כנראה גר בבית מקרטון, כי כל הרעיון של מיחזור תדרים שמשתמשים ב WI-FI תוכנן כך שאחרי מקסימום שני קירות בתחום של 2.4GHZ ניתן יהיה להשתמש באותו התדר בידיוק, אחרת לא ניתן יהיה להגיע למהירויות סבירות כלל ובתדרים של 5GHZ , שזה התדר שבו משתמשים למהירויות גבוהות יותר, כבר אחרי קיר אחד השידור לא ניקלט.

GoldenAce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ראיתי שיש גירסאות עם UK בסוף (אני מניח גירסה אירופאית), אם אני מזמין גירסה אמריקאית עם מישהו שמגיע מארה״ב תהיה בעיה של מתח או אני רק אצטרך מתאם אמריקאי לישראלי פשוט?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

GoldenAce כתב:ראיתי שיש גירסאות עם UK בסוף (אני מניח גירסה אירופאית), אם אני מזמין גירסה אמריקאית עם מישהו שמגיע מארה״ב תהיה בעיה של מתח או אני רק אצטרך מתאם אמריקאי לישראלי פשוט?
...
·
צריך רק מתאם מחבר.

liorper
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #11 

sys_admin כתב: בקשר לנתב שמתאים, בחיבור למודם שמסופק על ידי בזק, אז יש למשל את המוצר הבא במחיר של 565 ש''ח
TP-Link Archer C7 AC1750 Dual Band Gigabit 1750Mbps
http://ksp.co.il/?uin=28427
...
·
קניתי את הנתב הזה לפני שבוע וחצי בערך, בינתיים מאוד מאוד מרוצה ממנו.
גולש אלחוטי במהירות כמעט זהה לחיבור קווי, קולט נהדר בכל חלקי הבית, עד עתה לא דרש שום ריסט או משהו דומה ומתמודד בקלות עם 7-8 מכשירים מחוברים בו זמנית.ֿ

אגב אני גם מחובר דרך בזק, ומשתמש במודם ראטור (שסבלתי ממנו רבות) שסופק על ידם כמודם בלבד.

שיהיה בהצלחה

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1404
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #12 

GoldenAce כתב:אני רוצה להשתמש בשירותים כמו nordvpn, torguard וכו׳ בעקבות האי יכולת של שירותים כמו unblockus להתגבר על החסימה של Netflix לאזור us.

אם אני מוותר על נתב ומודם משולבים, זאת אומרת משתמש במכשיר של בזק בתור bridge, אז זה מגדיל לי את הטווח אפשרויות לנתב שכן יכול לתת רדיוס קליטה באיכות טובה מעבר לשתי קירות למרחק של 7-10 מטר? או שעדיין האופציה הכי טובה היא WRT1900ACS?
...
·שלום,

לקוח של UnblockUS מעל שנתיים ומשתמש במודם נתב של חב' DrayTek התומך ב-VPN

מחפש פתרון לשהמשך שירות דרך VPN באמצעות שירותים כמו nordvpn, torguard ולא ברור לי באם אני יכול לעשות זאת באמצעות הנתב שלי וכיצד

שוחחתי עם TorGuard וכל ההסברים שלהם הם באמצעות שימוש בנתב עם DDWRT

אודה לסיוע ותובנות בנושא ממי שהתנסה

תודה

ערן

GoldenAce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה לכולם על העזרה!

קניתי לבסוף את ה-Archer C7. קליטה נהדרת בכל הבית, אני מקבל מהירות יציבה של 60% מהמהירות שאני מקבל בפועל מבזק במקומות הכי מרוחקים (מעבר לשתי קירות) בבית.

התקנתי עליו Firmware של DD-WRT, עובד מצויין, הגדרתי רשת אורחים וירטואלית פרטית ו-VPN Client בלי בעיות. היה לי זמן בינתיים לנסות רק את NordVPN; נטפליקס אכן עובד אצלהם, אבל אני מקבל מהירות ממש נמוכה לשרתים שלהם בארה"ב כך שזה לא יוצא משתלם. אני אמשיך לנסות שירותים אחרים שיהיה לי זמן,

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”