למה כל הסרטים הם 23fps?
שלום יש לי שאלה סרטים שאני מוריד 1080p bluray הם 23fps למה הם לא 30 טו אפילו 60 שככה הסרט ירוץ ממש חלק ויפה? צריכים להוריד ממקום מיוחד בשביל זה? ה fps זה אומר שככל שיש יותר ככה הסרט ירוץ יותר חלק ויפה כזה נכון??
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
מדובר על היסטוריה. כשהתחילו עם הקולנוע מדדו מה המינימום קצב פריימים שנדרש בשביל שירגישו תנועה, והמספר שנבחר היה 24 פריימים לשניה. הקצב הזה נשמר דרך השנים מכיוון שהגדלתו דרשה שינוי מאוד משמעותי וזה היה מייקר מאוד את תהליך יצירת הסרטים וההפצה שלהם.
לכן עד היום משתמשים ב-24FPS.
זה לא 23, זה בעצם 23.976 שזה כמעט 24. זה סיפור ארוך ומייגע שלא ממש צריך לעניין אף אחד.
זה לא 23, זה בעצם 23.976 שזה כמעט 24. זה סיפור ארוך ומייגע שלא ממש צריך לעניין אף אחד.
כמובן, ברוב המסכים המודרניים יש מנגנון החלקת תמונה שמכפיל/מרבע את קצב הפריימים כדי שיראה יותר נעים לעין.
חלק אוהבים, חלק שונאים, וכמובן חלק מהמימושים טובים יותר וחלק פחות.
לדעתי האישית, גם בקולנוע משתמשים בסוג של החלקת תנועה בשנים האחרונות.
לדעתי האישית, גם בקולנוע משתמשים בסוג של החלקת תנועה בשנים האחרונות.
·האמת היום הורדתי סרט 720p והופיע שם 29fps איך זה יכול להיות?? מה יש חלק שהם 23 וחלק שהם 29? או שבעצם רק 720p הם 29 ו 1080p הם 23?oferlaor כתב:מדובר על היסטוריה. כשהתחילו עם הקולנוע מדדו מה המינימום קצב פריימים שנדרש בשביל שירגישו תנועה, והמספר שנבחר היה 24 פריימים לשניה. הקצב הזה נשמר דרך השנים מכיוון שהגדלתו דרשה שינוי מאוד משמעותי וזה היה מייקר מאוד את תהליך יצירת הסרטים וההפצה שלהם.
זה לא 23, זה בעצם 23.976 שזה כמעט 24. זה סיפור ארוך ומייגע שלא ממש צריך לעניין אף אחד....
·באמת שמתי לב שיש מסכים שבערוצים רגילים אפילו של הוט התמונה רצה ממש יפה וחלק זה ממש יפה ונראה טוב איך אני יכול לדעת אם הטלויזייה שלי תומכת בזה? ובכלל הבנתי ש fps זה קשור גם לחומרה לא? כאילו במשחקים עם יש חומרה חלשה אז המשחק ירוץ על low fps שזה עם תקיעות כאלה ולא חלק ממשNemesis כתב:כמובן, ברוב המסכים המודרניים יש מנגנון החלקת תמונה שמכפיל/מרבע את קצב הפריימים כדי שיראה יותר נעים לעין.
לדעתי האישית, גם בקולנוע משתמשים בסוג של החלקת תנועה בשנים האחרונות....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
תכנים שבמקור יועדו לקולנוע מצולמים לרוב ב 24fps (היתה תנועה של הגברת קצב הפריימים למשל סרטי ההוביט צולמו בקצב Hfr מהיר יותר) אבל זה לא תפס.
צילום של וידאו נעשה ב 60hz interlaced שזה 59.94hz במדוייק. כשממירים לפרוגרסיב (לרוב מדובר על אנשים פרטיים, תוכן רשמי לא נראה ככה) אז זה יהיה 30hz כלומר 29.97hz בדיוק חצי.
צילום של וידאו נעשה ב 60hz interlaced שזה 59.94hz במדוייק. כשממירים לפרוגרסיב (לרוב מדובר על אנשים פרטיים, תוכן רשמי לא נראה ככה) אז זה יהיה 30hz כלומר 29.97hz בדיוק חצי.
·לא הבנתי מה זה 29.97hz זה כאילו fps? לא הבנתי איך זה קשור לזה שהופיע לי בסרט 720p הופיע 29fps ולא 23 כמו שאמרו??oferlaor כתב:תכנים שבמקור יועדו לקולנוע מצולמים לרוב ב 24fps (היתה תנועה של הגברת קצב הפריימים למשל סרטי ההוביט צולמו בקצב Hfr מהיר יותר) אבל זה לא תפס.
צילום של וידאו נעשה ב 60hz interlaced שזה 59.94hz במדוייק. כשממירים לפרוגרסיב (לרוב מדובר על אנשים פרטיים, תוכן רשמי לא נראה ככה) אז זה יהיה 30hz כלומר 29.97hz בדיוק חצי....
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אותי מעניין אם עדיין ההמלצה בתוקף להגדיר בסטרימר / נגן שיתאים את התצוגה ל 24p כאשר מקרינים סרט?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
https://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate#Sound_films
https://en.wikipedia.org/wiki/Display_r ... elevisions
https://en.wikipedia.org/wiki/Display_r ... elevisions
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי