למה כל הסרטים הם 23fps?

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום יש לי שאלה סרטים שאני מוריד 1080p bluray הם 23fps למה הם לא 30 טו אפילו 60 שככה הסרט ירוץ ממש חלק ויפה? צריכים להוריד ממקום מיוחד בשביל זה? ה fps זה אומר שככל שיש יותר ככה הסרט ירוץ יותר חלק ויפה כזה נכון??

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #2 

מדובר על היסטוריה. כשהתחילו עם הקולנוע מדדו מה המינימום קצב פריימים שנדרש בשביל שירגישו תנועה, והמספר שנבחר היה 24 פריימים לשניה. הקצב הזה נשמר דרך השנים מכיוון שהגדלתו דרשה שינוי מאוד משמעותי וזה היה מייקר מאוד את תהליך יצירת הסרטים וההפצה שלהם.

לכן עד היום משתמשים ב-24FPS.

זה לא 23, זה בעצם 23.976 שזה כמעט 24. זה סיפור ארוך ומייגע שלא ממש צריך לעניין אף אחד.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #3 

כמובן, ברוב המסכים המודרניים יש מנגנון החלקת תמונה שמכפיל/מרבע את קצב הפריימים כדי שיראה יותר נעים לעין.
חלק אוהבים, חלק שונאים, וכמובן חלק מהמימושים טובים יותר וחלק פחות.

לדעתי האישית, גם בקולנוע משתמשים בסוג של החלקת תנועה בשנים האחרונות.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

oferlaor כתב:מדובר על היסטוריה. כשהתחילו עם הקולנוע מדדו מה המינימום קצב פריימים שנדרש בשביל שירגישו תנועה, והמספר שנבחר היה 24 פריימים לשניה. הקצב הזה נשמר דרך השנים מכיוון שהגדלתו דרשה שינוי מאוד משמעותי וזה היה מייקר מאוד את תהליך יצירת הסרטים וההפצה שלהם.

לכן עד היום משתמשים ב-24FPS.

זה לא 23, זה בעצם 23.976 שזה כמעט 24. זה סיפור ארוך ומייגע שלא ממש צריך לעניין אף אחד.
...
·האמת היום הורדתי סרט 720p והופיע שם 29fps איך זה יכול להיות?? מה יש חלק שהם 23 וחלק שהם 29? או שבעצם רק 720p הם 29 ו 1080p הם 23?

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Nemesis כתב:כמובן, ברוב המסכים המודרניים יש מנגנון החלקת תמונה שמכפיל/מרבע את קצב הפריימים כדי שיראה יותר נעים לעין.
חלק אוהבים, חלק שונאים, וכמובן חלק מהמימושים טובים יותר וחלק פחות.

לדעתי האישית, גם בקולנוע משתמשים בסוג של החלקת תנועה בשנים האחרונות.
...
·באמת שמתי לב שיש מסכים שבערוצים רגילים אפילו של הוט התמונה רצה ממש יפה וחלק זה ממש יפה ונראה טוב איך אני יכול לדעת אם הטלויזייה שלי תומכת בזה? ובכלל הבנתי ש fps זה קשור גם לחומרה לא? כאילו במשחקים עם יש חומרה חלשה אז המשחק ירוץ על low fps שזה עם תקיעות כאלה ולא חלק ממש

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #6 

תכנים שבמקור יועדו לקולנוע מצולמים לרוב ב 24fps (היתה תנועה של הגברת קצב הפריימים למשל סרטי ההוביט צולמו בקצב Hfr מהיר יותר) אבל זה לא תפס.

צילום של וידאו נעשה ב 60hz interlaced שזה 59.94hz במדוייק. כשממירים לפרוגרסיב (לרוב מדובר על אנשים פרטיים, תוכן רשמי לא נראה ככה) אז זה יהיה 30hz כלומר 29.97hz בדיוק חצי.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

oferlaor כתב:תכנים שבמקור יועדו לקולנוע מצולמים לרוב ב 24fps (היתה תנועה של הגברת קצב הפריימים למשל סרטי ההוביט צולמו בקצב Hfr מהיר יותר) אבל זה לא תפס.

צילום של וידאו נעשה ב 60hz interlaced שזה 59.94hz במדוייק. כשממירים לפרוגרסיב (לרוב מדובר על אנשים פרטיים, תוכן רשמי לא נראה ככה) אז זה יהיה 30hz כלומר 29.97hz בדיוק חצי.
...
·לא הבנתי מה זה 29.97hz זה כאילו fps? לא הבנתי איך זה קשור לזה שהופיע לי בסרט 720p הופיע 29fps ולא 23 כמו שאמרו??

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #8 

אותי מעניין אם עדיין ההמלצה בתוקף להגדיר בסטרימר / נגן שיתאים את התצוגה ל 24p כאשר מקרינים סרט?

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #9 

בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

oris74 כתב:אותי מעניין אם עדיין ההמלצה בתוקף להגדיר בסטרימר / נגן שיתאים את התצוגה ל 24p כאשר מקרינים סרט?
...
·

לדעתי כן. המרה ל-60 הרץ במכשיר עצמו תגרום לקפיצות מדי פעם שכן 60 הרץ הם לא מכפלה של 24.

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”