עזרה בבחירת מסך 55 או 60

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
sapter פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברי פורום יקרים ומומחים,
צריך את עזרתכם בבחירת מסך 55 או 60, כמו כן האם ללכת על סמסונג או פיליפס או המלצה אחרת?
להלן הנתונים:
מרחק צפיה מקיר לקיר 3.45 ס"מ
תקציב של כ- 6 אלף ש"ח פלוס מינוס
צפייה דרך הוט בערוצים 10,22,8, ספורט 1 HD, ערוצי ילדים וסרטים דרך המחשב (בקרוב גם בקודי :)
ברשותי רסיבר ישן של ימאהה ומערכת רמקולים היקפית פשוטה יחסית אשר עשויה אף היא להשתדרג (בדיוק קראתי את המאמר על הרסיבר החדש של ימאהה דגם rx-v381 אשר נמכר ב 280$).
מה הגודל מסך שכדאי לבחור ואיזה דגם הייתם ממליצים אשר ייתן תמורה גבוהה למחיר?
באותה הזדמנות אשאל לגבי מערכת רמקולים היקפית בתקציב של כ- 2,000 ש"ח + 2,000 ש"ח לרסיבר.
תודה רבה ושבוע טוב

sapter פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

שלום,
טרם קיבלתי התייחסות ואשמח לדעת בגדול מה ההמלצה לגבי גודל המסך הנכון למרחק הצפיה (כ- 3.5 מטר). אני פוזל כרגע לכיוון מסך של סמסונג אבל אשמח לשמוע את דעתכם. התקציב עומד על כ- 6-7 אלף.

shaharfs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #3 

תראה כל אחד יגיד לך משהו אחר ביחס למסך יש כאלה שאוהבים סוני ויש כאלה שאוהבים lg וכו וכו, בכל חברה תוכל למצוא את מה שמתאים לך מבחינה תקציבית. אבל ויש אבל גדול בכל חנות שאליה תלך יציגו לך את המסך המועדף עליהם גם מבחינת איכות הצפיה וגם מבחינת האדרת הנתונים. מאחר ויש לי שני מסכי סמסונג והשלישי בדרך אתה מבין שאני חובב סמסונג מושבע לכם אם הדבר היה תלוי בי הייתי מחפש רק סמסונג ובתקציב שלך רוב הסיכויים שהייתי הולך על אחד מהדגמים האלה:this HTML class. Value is http://m.zap.co.il/m כמובן אק של יבואן רשמי. ולגבי המערכת תחסוך עוד טיפה המערכות היותר טובות היום שיש בשוק הם לא בסדר גודל של 4 אלף שח באותה מידה אפשר לקנות מערכות זולות יותר למשהו באמת טוב שתהנה ממנו זה במינימום פי שתיים וגם לא סראוונד מלא אלה סטריאו, בהצלחה
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...

sapter פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הלינק לא נפתח ועדיין לא ברור לי מה הגודל מסך המומלץ בהינתן הנתונים שציינתי ומה חוות הדעה של המסך הבא:
טלויזיה Samsung UA55JU6400 LED ‏55 ‏אינטש סמסונג
טלויזיה Samsung UE60H6290 LED ‏60 ‏אינטש
Samsung UA60JU6400 LED ‏60 ‏אינטש סמסונג שדרך אגב עליה כתב מישהו שרכש אותה ממש לאחרונה "שידורים של ערוצים הרגילים (ספורט, ערוץ 22 וכו') ברמה גרועה ביותר, תמונה לא חדה, לא משנה כמה משחקים עם מאפיינים כמו בהירות, ניגודיות, חדות הצבעים וכו'. חבל מאוד, טלוויזיה לא מוצלחת -
רק אלא שלא רוצים לראות את הערוצים הרגילים יכולים להינות ממנה"
לכן אני צריך טלוויזיה שגם את ערוצי 2 ו- 10 (אני אישית לא סובל) שיתר המשפחה צופה יוכלו לראות באיכות טובה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אם אתה רוצה לראות את ערוצי 2 ו10 באיכות טובה תקנה מסך CRT, הם יראו מצויין על CRT.
על כל טלויזיה גדולה ערוצים ב-SD יראו גרוע. כמובן שעל מסכים מסויימים הם יראו גרוע יותר מעל מסכים אחרים, אבל "גרוע" זה סובייקטיבי. מה שנראה ממש רע בשבילי יראה סביר בשביל מישהו אחר.
זה שמישהו אחד רשם שאצלו הערוצים נראים רע במיוחד לא נותן לך מדד להשוואה. האם הם נראו טוב יותר על מסך אחר שיש לו באותו גודל ורזולוציה?
ככל שמסך גדול יותר כך הוא יחשוף יותר פגמים בתמונה, וכשמדובר על תמונה SD דחוסה של לווין\כבלים זה רק הופך את העניין ליותר גרוע.
סמסונג וסוני בד"כ נחשבות ליצרניות שאיכות ה-upscaling שלהן טובה מאד.

H6200 זאת טלויזיה משנת 2014, והJU6400 היא טלויזיה משנה שעברה. אחת היא 1080P השניה היא 4K.
דבר אחד שיכול להיות נכון הוא, שהרבה יותר קל למתוח תמונה לרזולוציה 1080P מאשר ל-4K, ולכן יכול להיות שעל מסך 1080P תוכן SD יראה פחות רע.
JU6400 טלויזיה לא רעה באופן כללי למחיר שלה, לדעתי.
H6200, אני לא מכיר. לעומת זאת, ה-H6400 היתה מאד מוצלחת ומומלצת.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #6 

לגבי הגודל, לדעתי מינימום 60 אינץ' למרחק של 3.5 מטר. הייתי אפילו הולך על גדול יותר, אבל אתה גם ככה עם תקציב חנוק למסך שיהיה גם גדול וגם איכותי מספיק.

@TheCoolest
רק התייחסות למשהו שרשמת:
"דבר אחד שיכול להיות נכון הוא, שהרבה יותר קל למתוח תמונה לרזולוציה 1080P מאשר ל-4K, ולכן יכול להיות שעל מסך 1080P תוכן SD יראה פחות רע."
לדעתי, זה לא נכון בהכרח.
בוא ניקח לצורך הדיון שני מסכים באותו הגודל, נניח ששניהם 60 אינץ'. במסך 4K צפיפות הפיקסלים לשטח גבוהה פי 4 ממסך FHD. על כל 4 פיקסלים שיש ב- 4K יש לך פיקסל יחיד ה- FHD. נניח מצב שמבצעים UPSCALE לתמונה מגודל נחות כלשהו לתמונה ב- 1080. על מסך FHD סיימת את העבודה. במסך 4K אתה פשוט יכול לשכפל מידע של כל פיקסל ל- 4, כך שיתאים לפאנל ה- 4K. תיאורטית, אתה אמור לקבל את אותה התמונה. מסך ה- 4K פשוט ישתמש בארבעה פיקסלים זהים כדי להציג את מה שמסך ה- FHD עושה עם פיקסל יחיד.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@jacko-il
זה נכון, רק שרוב המסכים לא עושים את זה, עד כמה שידוע לי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

@TheCoolest
·
צודק. בגלל זה רשמתי שלא "בהכרח". כל מקרה לגופו.
סתם למשל, הנה מסך 4K של פנסוניק נזכרתי שקראתי עליו בזמנו את הביקורת ואהבתי לראות שזה בדיוק הסקיילינג שהוא מבצע על תמונות 1080 למשל - לוקח כל פיקסל בתמונה וממפה אותו לארבעה בפאנל. (אני מניח שיש עוד מסכים שעושים בדיוק את זה. זו סתם דוגמא)

[left]"With that being said, scaling works as intended on CX7 and it does a better job than UF8500 that failed to scale a 1080p correctly (visible on a 1:1 pixel pattern). The same pattern still looks 1:1 (each black and white dot taking up 4 pixels instead of 1) on CX7 after scaling it to 4K resolution."[/left]

הנה הקישור לביקורת: (הציטוט הובא מאחת הפסקאות מאזור ה- Picture quality)
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1431346125

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

כן לדעתי זה פיצ'ר מגניב ומועיל מאד.
גם בטלויזיה שלי התמונה ב-SD מזעזעת לטעמי, אבל לצערי זה מה יש.
בנוסף לכל זה, חבל שלא הרבה מסכים תומכים במצב תמונה 1:1 ללא אובר\אנדרסקן. אצלי יש אפשרות לכוון את התמונה לגובה\רוחב. ב-4K נראה לי שמצב הכי "צר" זה אכן 1:1, אבל אני ממש לא בטוח. וברזולוציות אחרות לא הצלחתי להגיע למצב שהוא 100% משביע רצון.

sapter פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה על המענה המקצועי שלכם
החלטתי ללכת על הדגם הבא:
טלויזיה Samsung UE55H6400 LED ‏55 ‏אינטש
מה דעתכם?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

בחירה מצויינת, נשאר לך רק למצוא מקום שעוד מחזיק אותן במלאי.

sapter פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

האמת יש בעיה במלאי עם הדגם הזה.
שכחתי לציין שמעבר לכך שהחלטתי על סמסונג ועל גודל 55 אני מחפש מסך עם תלת מימד ועם לפחות 400 hz וכמובן wi-fi.
האם יש הצדקה לשלםעל 4k?
באחץ החנויות אמרו שאין את הדגם ue55h6400 והמליצו על ue55h6500 שמגיע לדבריהם בניגוד לדגם 6400 עם כתוביות בעברית ותמיכה בעברית וכן עם 4 זוגות משקפי תלת מימד. מה דעתכם?
ראיתי דגם נוסף תלת מימד ua55h7000 עם 800 hz והייתי שמח לשמוע את דעת המומחים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #13 

המומחים יגידו לך ש400 הרץ ו800 הרץ אלה שטויות במיץ גזר. אלא אם כן אתה משתמש בהחלקת תנועה בהגדרות המסך שלך אין מה להתיחס לנתון הזה בכלל.
מה שכן, המסכים של סמסונג עם 3D אקטיבי הם עם פאנל בעל 120 הרץ אמיתיים, שזה הנתון החשוב באמת ומשהו שבאמת משפיע.
אני לא מצאתי יותר מדי מידע\ביקורות על ה H6500, אבל אם הוא בערך באותה רמה של H6400 זאת תהיה טלויזיה מצויינת. השאלה מה העלות?

rafi533
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 2 פעמים

איך הדגם הזה? ua60ju6400

שליחה #14 

@sapter
·

שלח תגובה