צל של אמת ערוץ 8 בהוט וVOD

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
lleon596 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

מה אגיד לכם ...חייבים לראות ...
חזק ביותר , פרק 4 כבר הופך לסרט אימה . אני כבר לא ידע מה לחשוב - התיק הזה נראה מאוד לא טוב .
נערך לאחרונה על ידי lleon596 ב 29/03/2016 14:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5246
שם מלא: clubnet
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #2 

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #3 

אני ראיתי את כל הסדרה אתמול.
באתי בראש פתוח מבלי לדעת את המקרה מראש.
שמעתי פה ושם פרטים שהיו בחדשות אבל מעולם לא העמקתי בפרטים.

לדעתי, אין שום הוכחה לכך שרומן זדורוב הוא הרוצח, לא יתכן שבזירה כזאת לא מצאו DNA שלו. וגם לפי כל הסימנים לא היה לו מניע כלל.
ההרשעה על סמך ההודאה שהוציאו ממנו גובלת בשחיתות וכיסוי תחת.

לגבי א.ק., בהחלט יש חשד סביר שצריך לתת עליו את הדעת ולחקור לעומק, אני לא מבין את טמינת הראש בחו"ל של התביעה ושל המשטרה.

מה שמפחיד הוא לא הרצח עצמו אלא הקלות בה מנסים לסגור תיקים במדינה גם במחיר של תפירת תיק לאדם חף מפשע.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5246
שם מלא: clubnet
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #4 

shraga007 כתב: לגבי א.ק., בהחלט יש חשד סביר שצריך לתת עליו את הדעת ולחקור לעומק, אני לא מבין את טמינת הראש בחו"ל של התביעה ושל המשטרה.
...
בטח ובטח שהם :הפרקליטות התביעה/המשטרה לא יחזרו לאחור..
למה להם? יש בן אדם שנתן הודה במעשה (איך שזה נראה זה נעשה לו-בכפיה/בכוח ).. הוא לא ידע עברית לחצו עליו..
ופה הוא נפל חזק.. האיש היה במקום הלא נכון ..באותו הזמן שתאיר נרצחה!
אז למה עכשיו יחפשו מי הרוצח האמיתי?
כל מה שבנו בקטע של "רומן", יקרוס להם.. ונגיד והוא יוצא לחופשי/ יעני חפש מפשע?
הולכת להיות תביעה ענקית שאלוהים יודע מתי זה יסתיים..
בגדול עשו עליו אמבוש..

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #5 

אותי מדהים שפסק הדין עבר את כמעט כל הארכאות המשפטיות ועדיין הוא יצא אשם וגזר הדין של מאסר עולם נותר על כנו.

שלהדיוט כמני משסתכל על הרצח רווי הדם הזה, והנאשם שאין אפילו שבריר של טיפה מהדם עליו מקבל מאסר עולם.

לדעתי זו טרגדיה כפולה גם של תאיר רדה ומשפחתה וגם של רומן זדורוב ומשפחתו

RIFD
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

shraga007 כתב:אני ראיתי את כל הסדרה אתמול.
באתי בראש פתוח מבלי לדעת את המקרה מראש.
שמעתי פה ושם פרטים שהיו בחדשות אבל מעולם לא העמקתי בפרטים.

לדעתי, אין שום הוכחה לכך שרומן זדורוב הוא הרוצח, לא יתכן שבזירה כזאת לא מצאו DNA שלו. וגם לפי כל הסימנים לא היה לו מניע כלל.
ההרשעה על סמך ההודאה שהוציאו ממנו גובלת בשחיתות וכיסוי תחת.

לגבי א.ק., בהחלט יש חשד סביר שצריך לתת עליו את הדעת ולחקור לעומק, אני לא מבין את טמינת הראש בחו"ל של התביעה ושל המשטרה.

מה שמפחיד הוא לא הרצח עצמו אלא הקלות בה מנסים לסגור תיקים במדינה גם במחיר של תפירת תיק לאדם חף מפשע.
...
·
משה לוי שתסיים תואר שני במשפטים אחרי זה דוקטורט שופט השלום ומחוזי ותעבור

את הבדיקה האחרונה ותכהן 10 שנים כשופט בבית עליון ,דבר איתנו .

shraga007

אם תקרא את הביקרות בהארץ לגבי הסדרה ,המבקר טוען שאתה מובל למסקנה הזאת ,על ידי זה שהם קודם כל

בחרו לערער את כל יסודות המדינה ,משטרה, פרקליטות ועוד גורמים הקשורים

וכל זה במשך פרק וחצי ואז לספר את הסיפור כך שתצא עם המסקנה הזאת

ואני אומר יש בית משפט שאני מאמין לו , אם כל הכבוד לסדרה ולערוץ 8 המעולה .

http://www.haaretz.co.il/gallery/televi ... -1.2896099

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #7 

RIFD

התגובה שלך מתנשאת ומזלזלת, נראה שאתה הוא שופט בית המשפט העליון במסווה של סתם גולש באתר 8O

כמו כן הציטוט שלך את עיתון הארץ רק מתאים להתייחסות המזלזלת שלך לאנשים שמביעים את דעתם והיא מה לעשות שונה מדעתך. כי עיתון הארץ הוא רק לאנשים חושבים וחשובים כמוך. או אולי כאלה שחושבים שהם חשובים אבל זה כבר דיון אחר.

אנשי עיתון הארץ יודעים לזלזל באינטיליגנציה של כולם וברור להם שאת כולם אפשר להוביל כעכברים אחר החלילן אל המסקנה השקרית (כמובן שלפי דעתם).

רק את עורכי וכתבי הארץ אי אפשר להוביל להם יש אינטיליגנציה גבוהה ולהם יש גם מונופול על האמת ואסור לערער על אמיתותיהם.

כל השאר, ללא אינטיליגנציה בסיסית ואינם יכולים להבחין בין אמת לשקר.

ואני חושב שהארץ עונה בדיוק רב לפתגם ..... "הפוסל במומו פוסל"

RIFD
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

עוד דעה מהארץ שאומרת שאתה הצופה מובל בדרכים מתוחכמות לחשוב בחפותו ,זה גם עשו בתקשורת פעמיים רבות ,

,לא צויין בכלל שהאיש בפרק 4 מאושפז בבית חולים לחולי נפש , יד המקרה ממש לא ,זה בכוונה לא סופר ,

, אם אתה היית מבין ,היית יודע .

ישנם הרבה דרכים לשתול לך קוקיס בכדי שאתה תגיע למסקנה שאינך כמו השופטים יודע את כל הפרטים

ולכן משה לוי תאמין לבית משפט .

http://www.haaretz.co.il/gallery/televi ... -1.2897262

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #9 

מעבר לאם יש כאן באמת אדם חף מפשע שהמערכת בישראל פשוט תפרה לו תיק אני חייב לציין שהסדרה הרגישה לי כמו סדרות האיכות האמריקאיות בנושאים האלה, גי'נקס וכד'.

פשוט עשויה מעולה ומרתקת, שאפו ליוצרים.

שיר הפתיחה בשילוב עם הפתיח פשוט מעולה.
שי

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

@RIFD
·

כמו שאמרתי אני באתי בראש פתוח.
אני אומנם לא משפטן ולא עו"ד, אבל הגיון יש לי.

להרשיע בן אדם על סמך הודאה שהוציאו ממנו בכוח ללא DNA וללא מניע זה אורים ותומים.
אתה מזכיר לי את החוזרים בתשובה שהרבי פתאום הופך להיות האלוהים שלהם, אם הוא אמר כנראה זה בוודאות נכון.

מה האינטרס של יוצרי הסדרה? מדוע הם כל כך רוצים להוביל אותך למסקנה שזדורוב הוא לא הרוצח?
אפילו האמא של תאיר משוכנעת שהרוצח טרם נתפס.

עיתון הארץ מבחינתי, לא שווה את הנייר שהוא כתוב עליו.
זה עיתון עם אג'נדה מעוות וחולנית מכל הבחינות(פוליטית, מדינית, כלכלית וספורטיבית)

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #11 

@shraga007

ראשית, הטעות שלך היא שאתה חושב שאין ליוצרי הסדרה אג'נדה לקדם.
אני לא מכיר אותם, אבל ברור לי שבראש ובראשונה מעניין אותם הרייטינג והחשיפה ואת זה הם יכולים לעשות רק אם יציגו את רומן כזכאי.
יש שמועות ברשת על מליונר רוסי שתרם מליונים לשחרור רומן זדורוב מהכלא, אולי הוא "תרם" גם להם...
ברור שהם הצליחו ליצור באזז מטורף ברשת...

שנית, יש עריכה מאוד מגמתית, שנועדה לגרום לך להגיעה למסקנה שהם רוצים (שזודורב זכאי).
דווקא בגלל שלא נחשפת לחומרים קודמים, אתה לא באמת יודע אילו ראיות עמדו בפני התביעה ובפני בית המשפט, אילו חומרים עורכי הסדרה בחרו לגלות לך ומאילו להתעלם...

ההודעה של זודורב לא נלקחה ממנו באיומים!
- החקירה צולמה ותועדה לכל אורכה.
- לא השתמשו כלפיו באלימות מילולית.
- לא מנעו ממנו גישה לעו"ד.
- ההודאה הייתה בפני חוקר דובר רוסית
- הייתה הודאה כפולה, בפני החוקרים ובפני השתול.

בית המשפט הכריע בכל הערכאות (מחוזי ועליון) כי ההודאה קבילה.
יש קריטריונים משפטיים מתי לפסול הודאה שנלקחה תחת איומים וזה לא המקרה.

הכי מרגיז בכל הפרשה הזאת, הוא הבטחון של אנשים שזדורוב הוא חף מפשע.
הכי רחוק ששופט הלך, הוא זיכוי מחמת הספק וזה אולי מה שיצליחו לעשות כל הסרטים האלו בסופו של דבר.
ההתנהלות של זדורוב הינה תמוהה מאוד ולא מדובר על בנאדם תמים.
- אדם אלים מאוד שלדבריו הרביץ לאח שלו בצורה קשה
- אדם ששיקר לחוקרים כל הזמן
- אדם שיש לו אוסף סכינים
- אדם שנראה בזירת האירוע
- אדם שהעלים ראיות (מכנסיים וכיבס את החולצה) ללא הסבר הגיוני.
- ועוד הרבה ראיות אחרות, תמים הוא לא...

אגב, עורכי הדין הראשונים שלו ממש מעצבנים.
ברמה שאולי גורמת לי לחשוב שהם פישלו וגרמו לאנטיגוניזם של המחוזי ובכך למעשה לחרוץ את גורלו של זדורוב.
קשה מאוד להפוך החלטה בערכאה עליונה כי שופטים לא נוטים להתערב בקביעות עובדתיות ורק לבדוק אם נפלה טעות שיפוטית...

lleon596 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

RIFD כתב:עוד דעה מהארץ שאומרת שאתה הצופה מובל בדרכים מתוחכמות לחשוב בחפותו ,זה גם עשו בתקשורת פעמיים רבות ,

,לא צויין בכלל שהאיש בפרק 4 מאושפז בבית חולים לחולי נפש , יד המקרה ממש לא ,זה בכוונה לא סופר ,

, אם אתה היית מבין ,היית יודע .

ישנם הרבה דרכים לשתול לך קוקיס בכדי שאתה תגיע למסקנה שאינך כמו השופטים יודע את כל הפרטים

ולכן משה לוי תאמין לבית משפט .

http://www.haaretz.co.il/gallery/televi ... -1.2897262
...
אני מסכים שזה שלא סופר שא"ח מאושפז במוסד לחולי נפש זה מניפולציה של יוצרי הסידרה . גם הפסקול עשה את שלו .
אבל עדיין ...הוא עבר פוליגרף 3 פעמים , מאי פלג ספרה את אותו סיפור , הבנות ראו בחורה שלא מבית הספר בשירותים , קול נשי בעבר לדלת .
אני רק תוהה לעצמי אם היו שמים את א"ק בתא עם מודובבת , איזה הודאות היא הייתה מוציע ממנה ...
נערך לאחרונה על ידי lleon596 ב 29/03/2016 15:11, נערך 3 פעמים בסך הכל.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

@הקרנף
·

נניח ואתה צודק וליוצרי הסדרה יש אג'נדה לקדם.
אני מתייחס כרגע לעובדות בלבד.

ההרשעה של זדורוב מבוססת על ההודאה שלו בלבד.
אתה טוען שזדורוב לא תמים ושקרן? אז איך אתה מגדיר את התחבולות והשקרים של החוקרים?
טענו שמצאו דם על הסוליות שלו ו-DNA מה שבפועל היה שקר מוחלט.
אין לתביעה שום ראייה קונקרטית שקושרת אותו לזירת האירוע.
לא יתכן שבזירה כזו לא נמצא DNA שלו.
אני לא טענתי שההודאה נלקחה ממנו באיומים, אבל התישו אותו, וגרמו לו להבין שעדיף לו להודות(על ידי שקרים) גם אם לא ביצע את המעשה וזאת על מנת לקבל עונש קל יותר.
היו המון מחקרים שהוכיחו שזה ממש לא קשה להוציא מכל אדם בר דעת, הודאה על דבר שלא ביצע אחרי לחץ פסיכולוגי לא גדול במיוחד.

הזכרת את הארכעות המשפטיות. אז 2 ארכעות נוהלו על ידי אותם 3 שופטים.
כאשר אחד מהם פוסל עדות של מומחה מספר אחד בעולם בהינף יד.

בעליון, הארכעה הוכרעה ברוב של 2 מול 1.
דיברת על ספק, עובדה ששופט אחד כן השתכנע.

אני לא אומר שזדורוב תמים או חסיד אומות העולם.
אבל בתור עולה חדש, שאינו מבין את שפה, היה פשוט קל מידי להוציא ממנו את ההודאה.

מה שאמור להרגיז אותך באמת זו הקלות בא תופרים לבן אדם תיק.
וגם שיש התפתחות משמעותית, מבטלים אותה באטימות משוועת וכל זאת על מנת לא להודות בטעות אם וכאשר תוכח.

אנשים נוטים לקבל דעות והחלטות של גופים מסויימים כאורים ותומים ולבטל את דעתם ותחושתם רק כי יש להם דיפלומה.

RIFD
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אתה ממש לא בכיוון הנכון , ראשית לא ציינו בפרק 4 שהאדם שמתראיין ומעיד על חברתו הוא בעצמו חולה נפש

וזה לא גנאי , הוא מאושפז , רגע מה שאתה יודע לא ידעו ב 3 הערכות משפטיות ,ידעו , אז למה אתה חושב

השופטים עם כל ההשכלה שלהם טועים ואתה יודע יותר טוב מכולם וזה שאתה מזכיר שהוא עולה ולא דובר

השפה ,אז אולי אתה רואה בו קורבן לפני שאתה רואה אשם ואם היה צבר משחזר את הכל זה כן להאמין , איך זה עובד בדיוק .

לא נעשה כלפיו שום תחבולה לא בגדר הסביר ,זה השופטים קבעו ב 3 ערכות ,זה מוצג כך בסדרה בלבד ,

הוא מספר למדובב מה יגיד בבית משפט ומשם הכל היסטוריה ,אף אדם חף מפשע לא מספר

על האסטרדגיה שלו ,אם אתה חף מפשע ,אתה פשוט חף מפשע ,פשוט.

בסיכמו של דבר שמים הכל כף מאזניים ומה לעשות זה הרשעה מבחינת השופטים ,מה שאתה ראית בסדרה זה חצי כוס המלאה .

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

@RIFD
·

ואני לא בכיוון?

לגבי האדם בפרק 4, נניח והוא חולה נפש, עדיין יצא דובר אמת ב-3 בדיקות פוליגרף. נוסף על זה, הבחורה ששחלקה את התא עם א.ק. סיפרה את אותו סיפור מבלי שהם הכירו אחד את השני.

לגבי ההשכלה, עם כל הכבוד לשופטים ולהשכלתם, ויש כבוד. עדיין העובדות בתיק הזה הם נסיבתיות ו\או מסתמכות על ההודאה של זדורוב(שהוצאה ממנו בדרך לא דרך, שקרים, תרגילים, ניצול עובדה של מחסור בשפה העברית ועד טרטורים).
לתביעה לא היה שום הוכחה קונקרטית שקושרת אותו לזירת הרצח. הם גם לא הצליחו להוכיח את המניע שזה אחד הדברים הכי חשובים בתיק רצח.

זכותך להאמין לשופטים ושזדורוב הוא הרוצח.
אני לצערך(כנראה) חושב ומאמין אחרת.
אפילו אמא של הנרצחת מאמינה שזה לא הוא, אבל עזוב אותך, השופטים הם משכילים ויודעים יותר טוב מכולם.
הרבי אמר, אז כנראה זה נכון :roll:

נ.ב. באמת מעולם לא קרה שהשופטים טעו....(ע"ע רצח רועי חורב) ושלחו אנשים חפים מפשע לכלא.

RIFD
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

shraga007 כתב:@RIFD
·

ואני לא בכיוון?

לגבי האדם בפרק 4, נניח והוא חולה נפש, עדיין יצא דובר אמת ב-3 בדיקות פוליגרף. נוסף על זה, הבחורה ששחלקה את התא עם א.ק. סיפרה את אותו סיפור מבלי שהם הכירו אחד את השני.

לגבי ההשכלה, עם כל הכבוד לשופטים ולהשכלתם, ויש כבוד. עדיין העובדות בתיק הזה הם נסיבתיות ו\או מסתמכות על ההודאה של זדורוב(שהוצאה ממנו בדרך לא דרך, שקרים, תרגילים, ניצול עובדה של מחסור בשפה העברית ועד טרטורים).
לתביעה לא היה שום הוכחה קונקרטית שקושרת אותו לזירת הרצח. הם גם לא הצליחו להוכיח את המניע שזה אחד הדברים הכי חשובים בתיק רצח.

זכותך להאמין לשופטים ושזדורוב הוא הרוצח.
אני לצערך(כנראה) חושב ומאמין אחרת.
אפילו אמא של הנרצחת מאמינה שזה לא הוא, אבל עזוב אותך, השופטים הם משכילים ויודעים יותר טוב מכולם.
הרבי אמר, אז כנראה זה נכון :roll:

נ.ב. באמת מעולם לא קרה שהשופטים טעו....(ע"ע רצח רועי חורב) ושלחו אנשים חפים מפשע לכלא.
...
·אתה טועה ומטעה ולא חשבתי שגם אתה כזה ,אבל אני רואה שגם אתה לא יודע על מה הוא מדבר,

, לא שלחו בפרשת רועי חורב שום אנשים חפשים מפשע, נעצרו חפים מפשע לא הורשעו ,מה גם שהם לא הודו ולא שחזרו

המקרה הזה שונה ב 180 מעלות .

אימא של הנרצחת מבולבלת מחפשת תקשורת ולא טענה מעולם שזה לא הוא ,גם פה אתה מטעה .

אדם חולה נפש מפליג בדמיון ואינו יודע להבדיל בין מציאות ללא מציאות וגם אם הפוליגרף נכון ,אין זה אומר שהסיפור

אכן קרה במציאות ,אלא הסיפור בלבד כעצם סיפורו נכון ובדקו אותו בדקו אותו 20 פעם ולא מצאו תימוכין לכך .

תשמע לחולי נפש יש סיפורים והמצאות ויכול להיות על סמך סיפורים שהם שמעו ותהיה בטוח שהראו

את התמונה שלה לחברות של תאיר ז"ל ,חקרו את המקרה בשיא הרצינות .

ושוב מה שראית בסדרה זה הצגה חלקית בלבד לעומת השופטים ולפי אמות בית משפט זה הגזר דין אשם .

ברור לכל אחד שסדרה כזאת עושים בשביל להטיל ספק, בשביל רייטנג , לא עושים סדרה להסביר לנו למה זה הוא .

בהארץ כתבו על זה יותר מעיתונאי אחד .

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #17 

shraga007 כתב: אני מתייחס כרגע לעובדות בלבד.

ההרשעה של זדורוב מבוססת על ההודאה שלו בלבד.
...
לא נכון. בשביל להרשיע ברצח ע"ס הודעה יש צורך בראיות מחזקות (הקיימות למכביר)
shraga007 כתב: אתה טוען שזדורוב לא תמים ושקרן? אז איך אתה מגדיר את התחבולות והשקרים של החוקרים?
טענו שמצאו דם על הסוליות שלו ו-DNA מה שבפועל היה שקר מוחלט.
...
תחבולה לגיטימית, אתה חייב להראות לנחקר שהוא לא יכול להמשיך לשקר, שעלו עליו (אחרת הוא לא יודה לעולם).
מצד שני, לתת לו אופציה להמשיך לטעון שלא נכון (תוכיחו לי, תציגו לי את הראייה).
לכן, אסור להראות לנחקר מסמכים מזויפים, כגון בדיקות DNA שמוכיחות שהם היו בזירה, גזרי עיתון וכדומה...
shraga007 כתב: אין לתביעה שום ראייה קונקרטית שקושרת אותו לזירת האירוע.
לא יתכן שבזירה כזו לא נמצא DNA שלו.
...
בעייתי, אבל עדיין אפשרי.
- יש עדות שקושרת אותו בזמן ובמקום (מורה שראתה אותו נסער).
- אין לו אליבי
- ידע פרטי חקירה מוכמנים.
- ועוד ראיות שאני לא מכיר ויודע.
shraga007 כתב: אני לא טענתי שההודאה נלקחה ממנו באיומים, אבל התישו אותו, וגרמו לו להבין שעדיף לו להודות(על ידי שקרים) גם אם לא ביצע את המעשה וזאת על מנת לקבל עונש קל יותר.
היו המון מחקרים שהוכיחו שזה ממש לא קשה להוציא מכל אדם בר דעת, הודאה על דבר שלא ביצע אחרי לחץ פסיכולוגי לא גדול במיוחד.
...
לא נכון, אין המון מחקרים כאלו. אם יש מקרים כאלו הם בודדים מאוד.
לא אני ולא אתה חקרנו את הנושא, אני יודע שלא משנה מה היו אומרים לי, לא הייתי מודה ברצח שלא ביצעתי
ד"א, א.ח לא הסכים לשנות את הגירסא שלו למרות איומי שוטרים, במה הוא שונה מזדרוב?
shraga007 כתב: הזכרת את הארכעות המשפטיות. אז 2 ארכעות נוהלו על ידי אותם 3 שופטים.
כאשר אחד מהם פוסל עדות של מומחה מספר אחד בעולם בהינף יד.

בעליון, הארכעה הוכרעה ברוב של 2 מול 1.
דיברת על ספק, עובדה ששופט אחד כן השתכנע.
...
זאת השיטה המשפטית שלנו, היא לא מושלמת אבל היא עובדת.
שים לב, כאשר המערכת מגלה שהיא טעתה, היא חוזרת בה ולא ממשיכה לעשות את הטעיות שעשתה קודם לכן.
במקרה של עמוס ברנס, השופטים די מהר הבינו שטעו והסיבה שהוא המשיך לשבת בכלא, היא התעקשות שלו על זיכוי מוחלט (לא מחמת הספק).
אם ראית את הסדרה בערוץ 10, דיני נפשות, השופטים ידעו להיכנס בפרקליטות כשצריך ולא קיבלו את הטענות שלהם.
המערכת לא מושלמת, אבל קשה לי להאמין שכל כך הרבה שופטים נחשפו לחומר בתיק והגיעו לאותה תוצאה.
רק שופט אחד, השתכנע, שיש ספק, ובגלל שלא רוצים שאולי ישב מישהו בכלא סתם, הוא מעדיף שהוא ישתחרר.
דהיינו, במאזן של 50:50 הוא חושב שזודורב אשם, אבל אולי הוא לא, אז כדאי לשחרר.
ד"א, שופט לפעמים מעדיף לכתוב דעה לא מקובלת, כי הוא יודע שהוא במיעוט, אבל אם העמדה שלו תהיה עמדת הרוב הוא ישנה את דעתו...
shraga007 כתב: אני לא אומר שזדורוב תמים או חסיד אומות העולם.
אבל בתור עולה חדש, שאינו מבין את שפה, היה פשוט קל מידי להוציא ממנו את ההודאה.

מה שאמור להרגיז אותך באמת זו הקלות בא תופרים לבן אדם תיק.
וגם שיש התפתחות משמעותית, מבטלים אותה באטימות משוועת וכל זאת על מנת לא להודות בטעות אם וכאשר תוכח.

אנשים נוטים לקבל דעות והחלטות של גופים מסויימים כאורים ותומים ולבטל את דעתם ותחושתם רק כי יש להם דיפלומה.
...
ממש לא היה קל להוציא ממנו הודאה, הוא לא מטומטם כמו שמנסים להציג אותו.
הוא הודה בפני מדובב דובר רוסית.
גם אם תפרו לו תיק (אני לא חושב), בוודאי שזה לא נעשה בקלות...

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

@הקרנף
·

מכל המלל שכתבת לא הוכחת שום דבר.
כל ההוכחות המוכמנות("הקיימות למכביר") נשתלו ע"י החוקרים במהלך החקירות ורואים זאת יפה במהלך הסדרה.

אתה אומר תחבולה לגיטימית,שים עצמך במצבו, הבן אדם מבולבל, מותש, עייף. מנסה לומר שהוא אינו אשם והתשובה הזאת לא מתקבלת, לאחר מספיק זמן הוא גם יודה ברצח רבין. וכן היו המון מחקרים כולל סרט שראיתי לאחרונה שעסק בנושא.

העדות לגבי המורה שראתה אותו בחדר מורים, מדובר בכלל על אדם אחר שהיא ראתה(הגנן ולא זדורוב) רק הדמיון לכאורה לזדורוב קיים. וגם אם זה היה זדורוב זה לא מעיד ובטח לא מוכיח כלום.

למבודד בתא היה אינטרס מובהק להוציא ממנו הודאה, בונוס שמן של 12000 שקל.
לכן הוא המשיך כל הזמן לטפטף לו שהוא אולי לא זוכר ואולי זה קרה לו במצב תת הכרתי ועזר לו לבנות סיפור מדומה שיתאים לתביעה.

אנשים פה מהללים את השופטים בעלי השכלה כאילו הם אורים ותומים.
שימו לב שבסדרה הביאו לא מעט אנשים בעלי השכלה גבוהה לא פחות.
עו"ד מהטובים שיש (שפיגל ופלדמן) ומומחה מספר 1 בעולם לנושא עקבות וסימני נעליים אשר קבע חד משמעתית שזו לא טביעת נעל.

אפילו שופט אחד בבית משפט העליון חשב שיש ספק ולכן זיכה את זדורוב.
אין הוכחה פורנזית, אין מניע ויש ספק.
לדעתי הוא חייב להיות מזוכה.

lleon596 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

לא"ק יש אליבי ? כנראה שלא , אחרת כל הנושא הזה לא היה מגיע לסדרה . עכשיו תדמיינו מה היה קורה אם היו שמים אותה במעצר עם מדובבת והיו עושים לה את כול הטריקים ו"תחבולות" שעשו לזדורוב . לדעתי גם הייתה מודה ומשחזרת .

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #20 

גם הרוצח לכאורה יצא דובר אמת מבדיקת הפוליגרף :idea:

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”