המלצה למקרן חדש
אני בקרוב אהיה בארה"ב וחשבתי על הדרך להחליף את המקרן שלי (Benq w1070) במקרן חדש.
השימושים שלי:
70% סדרות
30% סרטים.
מקרין על מסך של 100 אינץ'.
אני לא צופה בכלל בתוכן תלת מימד.
חשבתי על המקרנים הבאים:
Sony 40ES (נמכר כיום ב-2000$, לא כל כך מצאתי מקומות שמוכרים את ה-55ES וה-65ES כבר נמכר ב-4000$. אני לא כל כך בטוח שהצמצם הדינאמי שווה הכפלה של המחיר, או שאני טועה?)
Epson 5030UB (נמכר כיום ב-2300$)
השימושים שלי:
70% סדרות
30% סרטים.
מקרין על מסך של 100 אינץ'.
אני לא צופה בכלל בתוכן תלת מימד.
חשבתי על המקרנים הבאים:
Sony 40ES (נמכר כיום ב-2000$, לא כל כך מצאתי מקומות שמוכרים את ה-55ES וה-65ES כבר נמכר ב-4000$. אני לא כל כך בטוח שהצמצם הדינאמי שווה הכפלה של המחיר, או שאני טועה?)
Epson 5030UB (נמכר כיום ב-2300$)
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
הצמצם הדינאמי/IRIS הוא אלמנט חיוני על מנת לקבל תמונה באיכות גבוהה. ההבדל בין התמונה בסוני 40 לסוני 55 הוא מאוד מאוד משמעותי.
מאוד יכול להיות שהסוני 55 עדיין נמכר בארץ ( אני יודע על 2 חברי פורום שרכשו את המקרן הזה ממש לאחרונה) ודווקא בגלל שה-65 יצא לשוק, אז ה -55 מאוד אטרקטיבי והוא נמכר בארץ סביב 3500$. אם לצורך העניין, תרכוש בחו"ל את הסוני 40 (מה שכאמור אני ממש לא ממליץ) וכשתגיע לארץ תצטרך להוסיף 34.5% מס, אזי המקרן יעלה לך כ 2,700$ (מן הסתם יהיה לך קשה שלא לשלם מס על מקרן בגודל כזה, בכניסה בארץ...) . בקיצור הבדל של כ 800$ מול ה-55 וכמובן העדר אחריות למול אחריות בארץ (נדמה לי שלסוני נותנים 3 שנים בארץ).אני חושב שבמצב עניינים כזה, מכל הבחינות עדיף ללכת על ה-55.
באשר ל-65, לא יצא לי לראות אותו, אבל לפחות לפי הנתונים היבשים, ההבדל היחיד בינו לבין ה-55 הוא בעוצמת ההארה (1800 לעומת 1700 אנסי) והוא מגיע ללא משקפיים לעומת ה-55 שמגיע עם 2 משקפיים.
לגבי ההשוואה בין האפסון 5030 (או ה 9200 בארץ) לסוני 55 יש המון דיונים כאן בפורום. ההבדל הבולט הוא ברמת החדות לטובת הסוני. בכל מקרה גם אם תביא את האפסון ותשלם עליו מיסים תגיע לעלות של כ 3100$. זה מול סוני 55 בארץ עם אחריות ב 3500$, בראייתי התשובה חד משמעית, לך על הסוני. תקווה רק שעדיין באמת ניתן להשיג את הסוני 55 בארץ. שווה לבדוק.
מאוד יכול להיות שהסוני 55 עדיין נמכר בארץ ( אני יודע על 2 חברי פורום שרכשו את המקרן הזה ממש לאחרונה) ודווקא בגלל שה-65 יצא לשוק, אז ה -55 מאוד אטרקטיבי והוא נמכר בארץ סביב 3500$. אם לצורך העניין, תרכוש בחו"ל את הסוני 40 (מה שכאמור אני ממש לא ממליץ) וכשתגיע לארץ תצטרך להוסיף 34.5% מס, אזי המקרן יעלה לך כ 2,700$ (מן הסתם יהיה לך קשה שלא לשלם מס על מקרן בגודל כזה, בכניסה בארץ...) . בקיצור הבדל של כ 800$ מול ה-55 וכמובן העדר אחריות למול אחריות בארץ (נדמה לי שלסוני נותנים 3 שנים בארץ).אני חושב שבמצב עניינים כזה, מכל הבחינות עדיף ללכת על ה-55.
באשר ל-65, לא יצא לי לראות אותו, אבל לפחות לפי הנתונים היבשים, ההבדל היחיד בינו לבין ה-55 הוא בעוצמת ההארה (1800 לעומת 1700 אנסי) והוא מגיע ללא משקפיים לעומת ה-55 שמגיע עם 2 משקפיים.
לגבי ההשוואה בין האפסון 5030 (או ה 9200 בארץ) לסוני 55 יש המון דיונים כאן בפורום. ההבדל הבולט הוא ברמת החדות לטובת הסוני. בכל מקרה גם אם תביא את האפסון ותשלם עליו מיסים תגיע לעלות של כ 3100$. זה מול סוני 55 בארץ עם אחריות ב 3500$, בראייתי התשובה חד משמעית, לך על הסוני. תקווה רק שעדיין באמת ניתן להשיג את הסוני 55 בארץ. שווה לבדוק.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
לגבי שאלת הצמצם אתה טועה ובגדול, במיוחד כשמדובר על מקרנים שהקונטרסט הטבעי של הפאנלים שלהם לא להיט.(סוני/אפסון)
תתחדש, אין מה לחשוב פעמים.
http://www.hometheater.co.il/vt249498.html
תתחדש, אין מה לחשוב פעמים.
http://www.hometheater.co.il/vt249498.html
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·avinave כתב:@kobbi
·איזה דגם ? לא מצאתי כלום חוץ מה6000 שגם לא נשלח לישראל...
הפנסוניק הזה זול אבל אין ארוחות חינם, כן ?
איכות התמונה שלו נופלת משמעותית מהשנים האחרים.
התלת שלו טוב יותר אבל עבורך, כפי שציינת, זה לא ממש רלוונטי.
הוא מתומחר 1750 יורו לפני משלוח (ותפילה על זיכוי חלקי), אני לא השוותי אותו ראש בראש עם סוני ואפסון (למרות שיכולתי לרכוש את האפסון במחיר כמעט זהה) מכיוון שהפונקציה של זיכרון עדשה היה פקטור משמעותי מבחנתי (מקרין על מסך סינמסקופ עם תכנים משתנים...)
בשביל לראות את האפשרות לשלוח לישראל צריך לשנות את המוכר ל״אמזון״ ולא צד 3
בשביל לראות את האפשרות לשלוח לישראל צריך לשנות את המוכר ל״אמזון״ ולא צד 3
אני לא חושב שהפנסוניק מהווה שדרוג מספיק גדול מהbenq שלי.
מצאתי גם כמה שמוכרים את ה-65ES נמכר ב-3000$ (http://www.amazon.com/Sony-VPL-HW65ES-P ... ony+HW65ES)
נכון, זה בלי אחריות, אבל אני לא חושב שהאחריות שווה את ההפרש במחיר.
מצאתי גם כמה שמוכרים את ה-65ES נמכר ב-3000$ (http://www.amazon.com/Sony-VPL-HW65ES-P ... ony+HW65ES)
נכון, זה בלי אחריות, אבל אני לא חושב שהאחריות שווה את ההפרש במחיר.
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
נתנאל, מסכים, הפנסוניק לא באותה ליגה של האפסון והסוני. לא מבין מה ייצא לך לרכוש את ה 65 באמזון ב 3000$ ? הרי, כמו שכתבתי, סביר להניח שבכניסת המקרן לארץ תשלם את המיסים (כלומר עוד כ 700$) ואז תגיע ל 3700$ בארץ. איך אומרים, קיבלת מקרן בלי אחריות בארץ, בלי משקפי תלת מימד שעולה לך כ-200$ יותר מסוני 55 חדש בארץ עם אחריות. לדעתי, ממש לא שווה (כאמור, ההבדל בין ה55 ל 65 נראה זניח). אם הסוני 55 המשומש שמוכרים כאן באתר, נמכר במחיר מאוד אטרקטיבי, לעומת חדש, אז לך על זה בגדול. אם לא, לך על סוני 55 חדש. בהצלחה.
אני לא בטוח שההנחה שלך על תשלום מיסים היא נכונהtopprojector כתב:נתנאל, מסכים, הפנסוניק לא באותה ליגה של האפסון והסוני. לא מבין מה ייצא לך לרכוש את ה 65 באמזון ב 3000$ ? הרי, כמו שכתבתי, סביר להניח שבכניסת המקרן לארץ תשלם את המיסים (כלומר עוד כ 700$) ואז תגיע ל 3700$ בארץ. איך אומרים, קיבלת מקרן בלי אחריות בארץ, בלי משקפי תלת מימד שעולה לך כ-200$ יותר מסוני 55 חדש בארץ עם אחריות. לדעתי, ממש לא שווה (כאמור, ההבדל בין ה55 ל 65 נראה זניח). אם הסוני 55 המשומש שמוכרים כאן באתר, נמכר במחיר מאוד אטרקטיבי, לעומת חדש, אז לך על זה בגדול. אם לא, לך על סוני 55 חדש. בהצלחה....
ממה שראיתי 55 חדש עולה כ-16K ש"ח בניגוד ל65 שאני יכול להביא ב-11K ש"ח. אתה אומר שאפשר לקנות בארץ 55 חדש ב-13.5K ש"ח?
לגבי אחריות, אני לא נותן לזה יותר מידי משמעות (ואין לי כל צורך במשקפי 3D)
שלום, אני רכשתי 55 שבוע שעבר במחיר סביר מאוד בקונים עולם.
נשאר להם עוד אחד בצבע שחור (אם זה בסדר מבחינתך - אני רציתי לבן).
גם בפיוצ׳ר יש אחד שחור גם במחיר סביר.
בפיוצ׳ר יש גם דגם 40 עדיין בנילון אך עבד כ-10 שעות - מוחרים יותר נמוך מ55 והוא בצבע לבן.
55 באה עם משקפיים 65 ללא.
נשאר להם עוד אחד בצבע שחור (אם זה בסדר מבחינתך - אני רציתי לבן).
גם בפיוצ׳ר יש אחד שחור גם במחיר סביר.
בפיוצ׳ר יש גם דגם 40 עדיין בנילון אך עבד כ-10 שעות - מוחרים יותר נמוך מ55 והוא בצבע לבן.
55 באה עם משקפיים 65 ללא.
Heavy Metal Is The Law
הפנסוניק היה מקרן הדגל שלהם לפני שלוש שנים. הוא מקרן ברמה מאוד גבוהה, מאז ועד היום לא היו שינויים מרחיקי לכת בעולם המקרנים (חוץ מ4k, שרחוק מאוד מהתקציב שמדובר פה) לכן הפנסוניק הוא דיל מאוד טוב למחיר שלו, שים לב שהמחיר כל הזמן, נע אני קניתי אותו ב 1560 יורו עד הבית ובמחיר הזה אין דיל יותר טוב בשוק.
פלוס גדול הוא שאני מאמין שייצאו עוד מקרני 4k לשוק בשנתיים הקורבות (במחירים שבני תמותה יכולים להרשות לעצמם...) ובתור מקרן מעבר עד לשדרוג ל4k זה אחלה עסקה.
פלוס גדול הוא שאני מאמין שייצאו עוד מקרני 4k לשוק בשנתיים הקורבות (במחירים שבני תמותה יכולים להרשות לעצמם...) ובתור מקרן מעבר עד לשדרוג ל4k זה אחלה עסקה.
·זה לא בדיוק נכון, זאת כבר טכנולוגיה קיימת שנמכרת (רק במחיר מופקע) שתיתן שיפור מטורף בגדלי מסכים שאנחנו צופים בהם.genvirt כתב:גם זה נכון:) במיוחד שבתור (אם לא כבר ביצור) טכנולוגיה של 8k. ואחרי זה בטח כבר בתכנון 16k וכן הלאה , כפי שציינתי אין ולא יהיה לזה גבול וסוף - רק גובה תקציב ושגעון שלנו...
אם נעשה אנלוגיה לרסיברים עכשיו זה כמו לקנות רסיבר חדש בלי אטמוס ו DTS-X, אין בעיה לעשות את זה אבל לא הייתי משקיע במוצר היאנד.
הפנסוניק הוא ללא ספק קניה חכמה ומספקת עבורי, מי שכסף אינו מגבלה עבורו כמו בכל תחום בחיים יכל לקבל יותר.
בתחילת דרכי בתחום היתי מחפש את כל הקפלים במסך, תופעות כגון באק דור, איך השחורים וכו וכו.
היום פשוט שם סרט ונהנה.
איכות התצוגה טובה מאד ב 99 אחוז מהסרט, אז מקסימום באיזה קטע מאד כהה לא מבחינים באיזה קמט בפנים של השחקן.
נו שויין בשביל זה לשלם כפול ?
דרך אגב עד לפנסוניק עשיתי שימוש 11 שנה במקרן סניו plvz4 720p.
גם הוא סיפק מענה מצויין אבל נמאס לי לשנות את ההגדרות מזרימדיה בכל פעם שעברתי מהטלויזיה שהיא 1080 למקרן.
ברור שהתמונה של הפנסוניק טובה יותר אבל לחלוטין לא שווה הוצאה של 14000 ש״ח על הסניו.
בתחילת דרכי בתחום היתי מחפש את כל הקפלים במסך, תופעות כגון באק דור, איך השחורים וכו וכו.
היום פשוט שם סרט ונהנה.
איכות התצוגה טובה מאד ב 99 אחוז מהסרט, אז מקסימום באיזה קטע מאד כהה לא מבחינים באיזה קמט בפנים של השחקן.
נו שויין בשביל זה לשלם כפול ?
דרך אגב עד לפנסוניק עשיתי שימוש 11 שנה במקרן סניו plvz4 720p.
גם הוא סיפק מענה מצויין אבל נמאס לי לשנות את ההגדרות מזרימדיה בכל פעם שעברתי מהטלויזיה שהיא 1080 למקרן.
ברור שהתמונה של הפנסוניק טובה יותר אבל לחלוטין לא שווה הוצאה של 14000 ש״ח על הסניו.