מכונה ומטחנה למתחיל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ToxicFi7h פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני דיי חדש בכל הקטע של האספרסו וכבר כחודש אני קורא ולומד לקראת הקנייה של המכונה הראשונה שלי,

אני לא בטוח עד כמה אחזיק מעמד עם דוד יחיד, זה יחרפן אותי כשאתה שותה 3 כוסות כל יום,

התקציב עד 5 אלף שח להכל (טמפר,טאפ בוקס וכו')
כרגע אני משתמש באתר הזה: https://www.bellabarista.co.uk
בגלל שהוא ממש זול ומהיר (המליצו בשרשור בנעוץ)
מצאתי גם מכונות E61 לא יקרות עם משלוח סבבה פה:http://elektros.it/

אשמח להצעות
נערך לאחרונה על ידי ToxicFi7h ב 26/03/2016 11:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

למרות שאתה בלי רכב, אולי תוכל לארגן או להסתייע בחבר...
אני ממליץ לא לשלול יד שנייה. אם אתה רוכש ממישהו פרטי מטחנה (בודאות, במטחנה יד שנייה שעבדה שנתיים שלוש בשימוש בייתי זו אופציה טובה מאוד - אין הרבה מה שיתקלקל והבלאי לא משמעותי) וגם מכונה (שוב, ממישהו ששמר על הציוד) אתה יכול לשדרג את האיכות פלאים בעלויות לא גבוהות וגם תקבל הדרכה ראויה מהמוכר.
אם אתה שותה בעיקר אספרסו, דוד יחיד הוא פתרון סביר מאוד. אם אתה מקציף חלב ושותה יותר משתי כוסות קפוצ'ינו ברצף ממליץ על מכונת מחליף חום (לא להנעל רק על E-61). מקריאה של סקירות שנכתבו פה, גם אוסקר כנראה עדיפה על סילביה, אני אישית הייתי מדלג מעל מכונות כניסה או על סילביה ומתחיל במכונת מחליף חום. אם אתה הולך על ציוד יג שנייה ובמקרה הכי גרוע, מגלה שזה לא בשבילך, אתה מעביר אותו הלאה בהפסד כספי מינימאלי.
תיעזר בנו, תוכל לקבל תמיכה, הדרכה והמלצות על מה כדאי ללכת, יש הרבה הצעות טובות לציוד משומש פה בפורום, צריך קצת סבלנות.
גם אם לא תשתמש בכל התקציב שלך ברכישה הראשונית, תוכל לנצל את השארית לרכישת ציוד עזר, להשקיע בקפה איכותי.
צריך לקחת בחשבון שללא קפה טוב (קלוי טרי וכו') לא משנה מהי איכות הציוד! לקפה טוב גם יש עלות ועוד "בעייה" - כשנהנים מהקפה שותים יותר...וההוצאה רק גדלה.

בהצלחה

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

אם תרצה הנחה נוספת באלקטרוס שלח לי את המייל שלך לפרטי.

לא הצלחתי להבין מה אתה שותה, כמו שמיץ ציין יש לזה חשיבות בבחירה וציית בעצמך שיש מנעד מחירים רחב.

ToxicFi7h פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

itamars2 כתב:אם תרצה הנחה נוספת באלקטרוס שלח לי את המייל שלך לפרטי.

לא הצלחתי להבין מה אתה שותה, כמו שמיץ ציין יש לזה חשיבות בבחירה וציית בעצמך שיש מנעד מחירים רחב.
...
אני שותה על בסיס חלב, לא אוהב שחור.. ז"א אקציף חלב (לאטה, קפוצ'ינו וכו')

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לדעתי דוד יחיד לא רלוונטי לך.

HX ומעלה

ToxicFi7h פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

itamars2 כתב:לדעתי דוד יחיד לא רלוונטי לך.

HX ומעלה
...
תודה, על איזו מכונה ומטחנה אתה ממליץ בתור התחלה (אבל שמצד שני לא אדבק בשדרגת לפחות בכמה שנים הקרובות)?
הHX הכי זול שמצאתי הוא באזר magica s mn, ונשאר לי כ1000 למטחנה, אחפש יד2..
או שיש אופציות יותר טובות?
נערך לאחרונה על ידי ToxicFi7h ב 25/03/2016 23:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

mresp
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

האוסקר מכונה סבבה, עם מטחנה טובה אפשר להגיע לאחלה ביצועים. לא יודע אם ניתן להשיג את הסילבאנו בארץ, אבל היה לי אותה בחול וזאת מכונה מדהימה.

ToxicFi7h פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

mresp כתב:האוסקר מכונה סבבה, עם מטחנה טובה אפשר להגיע לאחלה ביצועים. לא יודע אם ניתן להשיג את הסילבאנו בארץ, אבל היה לי אותה בחול וזאת מכונה מדהימה.
...
ראיתי ונגעתי באוסקר, אני לא אהבתי את הבנייה של המכונה בצורה כללית (נוחות שימוש).. (למרות שכנראה זה מה שבסופו של דבר אקנה)

אני חושב על אוסקר 2 החדש, עם OPV ו SIRAI, מטחנה יוריקה מיגנון, ופורטפילטר חסר תחתית יוצא לי 4,700 כולל משלוח וביטוח, מקסימום אם עד חודש הבא אראה ביד 2 מטחנה טובה אז אקנה שם..

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אני חשבתי על האוסקר עם מטחנה רצינית, יד שניה בתור כניסה- ככה שבגזרת המטחנה תקבל את המקסימום ובמכונה תשתפשף קצת תראה אם מתאים לך ואם יכה השידרוגיטיס עוד כמה שנים תהיה יותר ממוקד מה אתה מחפש.

למכונה הזו יש הרבה חומר ברשת על שדרוגים והתקנות.

אם אתה רוצה משהו שלא לשדרג בעתיד עם אז משאבה רוטורית שניתן לשדרג לחיבור ישיר ופריאינפיוזן, ראש E61 וOPV.

אולי ניתן להשיג משהו כזה במסגרת התקציב ביד שנייה.

אל תשכח שבנוסף מרכך עולה 400 פילטר וצינורות וברז בסוף עוד איזה 100.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #10 

אם לא אהבת אוסקר, אז אל תקנה מכונה שלא התחברת אליה. ואם כן, אין מה להתעקש על sirai. זה שטויות..
ממליץ בחום לקנות מכונת מחליף חום יד שניה. יש בזרות בגרושים ומכונות e61 בסביבות ה 3000.
בנוגע למטחנה, הייתי קונה k3. אחלה תמורה לכסף ותספק את הסחורה.

ToxicFi7h פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

ozeltzex כתב:אם לא אהבת אוסקר, אז אל תקנה מכונה שלא התחברת אליה. ואם כן, אין מה להתעקש על sirai. זה שטויות..
ממליץ בחום לקנות מכונת מחליף חום יד שניה. יש בזרות בגרושים ומכונות e61 בסביבות ה 3000.
בנוגע למטחנה, הייתי קונה k3. אחלה תמורה לכסף ותספק את הסחורה.
...
צודק, יש לך אתרים\פורומים להמליץ לחיפוש יד שנייה? כמה שטיילתי ביד 2 זה רק נספרסו או אנשים שהתעללו במכונה שלהם

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

פה בפורום תמצא מכונות שמורות, ביד 2 ובקבוצות פייסבוק מדי פעם מבליחות מכונות שונות ומשונות,

רק צריך לדעת מה לשאול ומה לבדוק בכל מכונה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”