חיבור רסיבר DENON 1200 לטלוויזיה עם כבל אופטי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

הי ,
רציתי לשאול אם אני מריץ סרט BLUERAY בפורמט סאונד HD-DTS בטלוויזיה והטלוויזיה מחובר לרסיבר דנון עם כבל אופטי אני מקבל את הסאונד HD-DTS כ-PASSTHROUGH לרסיבר או שאני יקבל מה שהפורמטים סאונד שהטלוויזיה מכירה ( DTS או DD רגילים) ?

תודה רבה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

לא, אופטי לא יכול להעביר פורמטים HD. גם הטלויזיה עצמה לדעתי לא יודעת לעכל אותם ומוציאה מהם את הדולבי והDTS הישנים יותר.
אבל ההבדל בניהם מזערי עד לא קיים אם מדובר בDD עם הביטרייט הגבוה יותר. ולגבי הDTS הישן מול DTS-HD - אין סיכוי שתזהה הבדל.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

evgenetic כתב:לא, אופטי לא יכול להעביר פורמטים HD. גם הטלויזיה עצמה לדעתי לא יודעת לעכל אותם ומוציאה מהם את הדולבי והDTS הישנים יותר.
אבל ההבדל בניהם מזערי עד לא קיים אם מדובר בDD עם הביטרייט הגבוה יותר. ולגבי הDTS הישן מול DTS-HD - אין סיכוי שתזהה הבדל.
...
·אז אתה אומר כדי עם אופטי מאשר עם HDMI ? ( כי אני מפחד עם HDMI שזה ישרוף בטעות את היציאות מהרסיבר למסך טלוויזיה ואז אני ידפק ) .

דר"כ הכבל אופטי הזה איכותי (AudioQuest Cinnamon) :
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9384

תודה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

ברוב המקרים HDMI פשוט יותר נוח מאופטי מכוון שהוא מעביר גם וידאו וגם סאונד, אבל איזו קונפיגורציה יש לך בדיוק? האם אתה משתמש בסמארט של הטלויזיה כנגן מדיה ואין לך נגן אחר?

וחבל מאד שלא התייעצת בפורום לפני קניית כבל אופטי 1.5 מ' ב200 שקל, אין שום סיבה הגיונית לקנות כבל אופטי באורך כזה ביותר מ20 שקל.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

evgenetic כתב:ברוב המקרים HDMI פשוט יותר נוח מאופטי מכוון שהוא מעביר גם וידאו וגם סאונד, אבל איזו קונפיגורציה יש לך בדיוק? האם אתה משתמש בסמארט של הטלויזיה כנגן מדיה ואין לך נגן אחר?

וחבל מאד שלא התייעצת בפורום לפני קניית כבל אופטי 1.5 מ' ב200 שקל, אין שום סיבה הגיונית לקנות כבל אופטי באורך כזה ביותר מ20 שקל.
...
·לא קניתי עדיין רק שאלתי , כבל אופטי בין הטלוויזיה לרסיבר זה מתאים מה שהראתי ב-200 ש"ח או צריך TOSLINK ?

- הקונפיגורציה שלי שיש לי SMART וכל הפלאקציות יש לי רסיבר + רמקולים 5.1 , הטלוויזיה תומכת DD וגם DTS השאלה שאני יחבר את האופטי לרסיבר זה יעביר לי 5.1 ב-DTS או DD ? כי באופטי גם SMART יעבור רק אני יצטרך להנמיך את הטלוויזיה .

לגבי אופטי הינה יש אחד זול זה מתאים בין טלוויזיה לרסיבר ?
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17358

ומה הבדל בין אופטי לטוסלינק ואיזה סוג חיבור מתאים בין טלוויזיה לרסיבר באופטי?

תודה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

TOSLINK=אופטי. ההוא ב40 שקל שקישרת אליו יתאים אבל באיביי אפשר להשיג ביותר זול אם יש לך סבלנות ורצון לחסוך 20-15 שקל :)

כן, אם הטלויזיה שלך תומכת בDTS וDD רגילים היא אמורה להזרים אותם לרסיבר דרך כבל אופטי וככה תקבל 5.1. אבל תבדוק בMANUAL שלה ליתר בטחון.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

evgenetic כתב:TOSLINK=אופטי. ההוא ב40 שקל שקישרת אליו יתאים אבל באיביי אפשר להשיג ביותר זול אם יש לך סבלנות ורצון לחסוך 20-15 שקל :)

כן, אם הטלויזיה שלך תומכת בDTS וDD רגילים היא אמורה להזרים אותם לרסיבר דרך כבל אופטי וככה תקבל 5.1. אבל תבדוק בMANUAL שלה ליתר בטחון.
...
·איך זה אמור להופיע בMANUAL שדרך אופטי זה PASSTHORUGH של 5.1 ערוצים גם DTS וגם DD ?

- דר"כ מה הבדל בין הכבל ב-40 ש"ח ל-208 ש"ח , לא הגיוני פער כזה במחיר ואין הבדל ביניהם ?!

-אם יש לך קישור לאחד טוב ב-EBAY אשמח .

- ומה אתה הייתה מעדיף HDMI או אופטי? ודר"כ אם אני מוותר על אופטי ניתן להחזיר את הצופצי'ק הקטן שיסתום את האור שיוצא בטלוויזיה או ברגע שאני מוציא את הצופצ'ק לא ניתן להחזיר אותו לטלוויזיה ?

תודה רבה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

·איך זה אמור להופיע בMANUAL שדרך אופטי זה PASSTHORUGH של 5.1 ערוצים גם DTS וגם DD ?
...
חפש מילות מפתח לDolby /DTS ותראה לאן אתה מגיע, אני לא יודע בדיוק מה ואיפה תמצא. (אם אתה לא חזק באנגלית אז תן לי קישור ואני אבדוק)
- דר"כ מה הבדל בין הכבל ב-40 ש"ח ל-208 ש"ח , לא הגיוני פער כזה במחיר ואין הבדל ביניהם ?!
...
המבנה הפיזי יכול להיות יותר טוב, אבל מבחינת הסאונד לא ייתכן שום הבדל, הם מעבירים אות דיגיטלי וכוון שזה באופטי זה לא נתון להפרעות חשמליות למינהן. 200 שקל זה עוד כלום לכבל, יש כבלים באלפי שקלים. למה הם קיימים ונמכרים? כי יש אנשים שקונים אותם ויש מי שמרוויח מזה!
-אם יש לך קישור לאחד טוב ב-EBAY אשמח .
...
אני אפילו הגזמתי עם 20 שקל - קבל ב 3.30 ! (יש לי כזה באורך של 20 מטר) http://www.ebay.com/itm/6Ft-1-8m-Goodly ... SwCypWnu03

- ומה אתה הייתה מעדיף HDMI או אופטי? ודר"כ אם אני מוותר על אופטי ניתן להחזיר את הצופצי'ק הקטן שיסתום את האור שיוצא בטלוויזיה או ברגע שאני מוציא את הצופצ'ק לא ניתן להחזיר אותו לטלוויזיה ?
...
במקרה שלך אין לך בדיוק ברירה, אני לא בטוח אם תוכל להעביר DTS או דולבי בHDMI כשטלוויזיה היא הנגן שלך בעזרת ARC (אבל אפשר לבדוק את העניין). לגבי הצ'ופצ'יק - לא יודע, לא נראה לי הגיוני שזה חד פעמי, אמורה להיות דרך להחזיר אותו.

חתולה
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

חברים עזרה
יש לי מסך lg 65uf850y webos
ויש לי מגבר פיוניר 1021
אני מזרימה סרטים דרך הרשת הביתית ולא מצליחה לשמוע דרך המגבר דולבי או dts
רואה שרק שני רמקולים עובדים