שאלה בקשר לסאב וופר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rapa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
אני רוצה לקנות את הסאב הזה- http://audioengineusa.com/Store/S8W-Powered-Subwoofer

אני לא בקיא ממש בעניין, ושמתי לב למשהו מוזר:
בנתונים של הסאב רשום שהוא עובד בטווח התדרים הבא:
Frequency response
27Hz-180Hz (+/-1.5dB)

לעומת זאת, כתוב שאפשר לשלוט באמצעות גלגל ה- CROSSOVER על התדרים הבאים:
Crossover frequency
50Hz - 130Hz

אז השאלה היא כזאת - אם כתבו שהרמקול יורד למינימום 27HZ, אז איך הקרוסאובר נותן רק מינימום 50HZ?
אני פשוט משתמש ברמקולים מוגברים A5+ של אותה חברה שכבר מגיעים למינימום 50HZ ולכן אני רוצה סאב שיירד מתחת ל-50.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

נניח כיוונת ל 50? כל התדרים מתחת ל 50 הסאב אמור להשמיע אותם. במקרה שלו ,על פי תחום הענות התדרים שלו שציינת, מדובר עד לתדר 27HZ .

זה נחמד ה 27 השאלה באיזו עוצמה ?

rapa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

istarmini כתב:נניח כיוונת ל 50? כל התדרים מתחת ל 50 הסאב אמור להשמיע אותם. במקרה שלו ,על פי תחום הענות התדרים שלו שציינת, מדובר עד לתדר 27HZ .

זה נחמד ה 27 השאלה באיזו עוצמה ?
...
תודה, אז לא הבנתי למה המגבלה היא דווקא ב-50, ולא לדוגמא ב-40?

haimpk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #4 

כי בד"כ שאר הרמקולים שלך לא עובדים מתחת ל50 הרץ...
הקרוסאובר הוא low pass filter ז"א מעביר את כל מה שמתחת לתחום שכיוונת אליו אל הסאב ואת השאר פשוט לא מגביר בסאב....
צריכה להיות התאמה בין מה שאתה מגדיר שם למה שאתה מגדיר ברסיבר ויש כאלה שיגידו שבכלל עדיף לכוון את זה לתדר המקסימלי ואת הגדרות הקרוסאובר לעשות ברסיבר (ככה זה אצלי).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #5 

rapa כתב:אהלן,
אני רוצה לקנות את הסאב הזה- http://audioengineusa.com/Store/S8W-Powered-Subwoofer

אני לא בקיא ממש בעניין, ושמתי לב למשהו מוזר:
בנתונים של הסאב רשום שהוא עובד בטווח התדרים הבא:
Frequency response
27Hz-180Hz (+/-1.5dB)

לעומת זאת, כתוב שאפשר לשלוט באמצעות גלגל ה- CROSSOVER על התדרים הבאים:
Crossover frequency
50Hz - 130Hz

אז השאלה היא כזאת - אם כתבו שהרמקול יורד למינימום 27HZ, אז איך הקרוסאובר נותן רק מינימום 50HZ?
אני פשוט משתמש ברמקולים מוגברים A5+ של אותה חברה שכבר מגיעים למינימום 50HZ ולכן אני רוצה סאב שיירד מתחת ל-50.
...
הרמקולים שלך יורדים עד 50HZ, על הנייר בעיקר, וגם תלוי באיזו עוצמה עד למצב של עיוות.
מה שאתה רוצה בעצם לעשות, זה לקיים חפיפה איכותית כך שהסאונד בין הסאב לרמקולים יהיה מאוזן ומשיק.
את הרמקולים אתה מכוון נניח עד 60HZ, ואז הסאב אתה מכוון ל 70HZ, כך שהם חופפים ומסוגלים להשתלב יחד, מבלי שאחד יהיה דומיננטי מהשני.
כששניהם ברשותך, אתה תשחק עם הקרוס של הסאב עד שתשמע שהוא משתלב עם הרמקולים והם נשמעים יחידה אחת.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #6 

אתה בכלל לא חייב לקנות סאב של אותה חברה, אפילו עדיף שלא. תקנה סאב טוב שיורד נמוך בווליאום סביר.

haimpk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #7 

@gal-cohen
·כשאתה יוצר חפיפה אתה בעצם מדגיש את תחום התדרים החופף... אין בזה צורך במיוחד כשהסאב טוב.
במקרה הזה זה כנראה מתאים כי הרמקולים כנראה לא באמת מגיעים ל50 הרץ בעוצמה הנכונה.
מערכת כיול פותרת את זה... אבל כאן זה לא במצב.

rapa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אוקיי הבנתי את העניין, תודה
BUGY - אני יודע שאני לא חייב לקנות את אותה החברה, אבל פשוט לא מצאתי בארץ חברה אחרת שנמכרת בטווח מחירים הזה ומתומחרת באופן הגיוני לעומת חו"ל, קח לדוגמא POLK AUDIO כל מה שמצאתי בחנויות אינטרנט בארץ מתומחר בצורה הזויה ביותר לעומת המחיר בחו"ל.

אשמח להצעות יותר טובות בתקציב הזה ולא מעבר. תודה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #9 

rapa כתב:אוקיי הבנתי את העניין, תודה
BUGY - אני יודע שאני לא חייב לקנות את אותה החברה, אבל פשוט לא מצאתי בארץ חברה אחרת שנמכרת בטווח מחירים הזה ומתומחרת באופן הגיוני לעומת חו"ל, קח לדוגמא POLK AUDIO כל מה שמצאתי בחנויות אינטרנט בארץ מתומחר בצורה הזויה ביותר לעומת המחיר בחו"ל.

אשמח להצעות יותר טובות בתקציב הזה ולא מעבר. תודה
...
·קודם כל, זאת פעם ראשונה שאתה מזכיר תקציב, אבל איך הגעת ל1500? הסאב הזה עולה בארץ 2700 שקל. במחיר הזה יש לך כמה וכמה אופציות יותר טבות. דגם כניסה של SVS (אשר טוב פי כמה מהS8), ביד שניה יש כמה דגמים טובים ויש עוד כמה חברות טובות...ב1500, אתה לא לפה ולא לשם.
דוגמה בשלף.

rapa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

BUGY כתב:
...
...
·קודם כל, זאת פעם ראשונה שאתה מזכיר תקציב, אבל איך הגעת ל1500? הסאב הזה עולה בארץ 2700 שקל. במחיר הזה יש לך כמה וכמה אופציות יותר טבות. דגם כניסה של SVS (אשר טוב פי כמה מהS8), ביד שניה יש כמה דגמים טובים ויש עוד כמה חברות טובות...ב1500, אתה לא לפה ולא לשם.
דוגמה בשלף.
...
תודה, את ה-S8 אני יכול להשיג בקצת פחות, אבל כנראה שאני אוותר עליו בינתיים.
לא מעוניין ביד 2, דיברתי עם פיוצ'ר היום, ה-SVS הבסיסי עולה 3280, שזו חריגה רצינית.
התקציב 2500 , בכל מקרה אני אפתח עכשיו אשכול מסודר בעניין.
שוב, תודה לכולם(Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”