שאלה בקשר לסאב וופר
אהלן,
אני רוצה לקנות את הסאב הזה- http://audioengineusa.com/Store/S8W-Powered-Subwoofer
אני לא בקיא ממש בעניין, ושמתי לב למשהו מוזר:
בנתונים של הסאב רשום שהוא עובד בטווח התדרים הבא:
Frequency response
27Hz-180Hz (+/-1.5dB)
לעומת זאת, כתוב שאפשר לשלוט באמצעות גלגל ה- CROSSOVER על התדרים הבאים:
Crossover frequency
50Hz - 130Hz
אז השאלה היא כזאת - אם כתבו שהרמקול יורד למינימום 27HZ, אז איך הקרוסאובר נותן רק מינימום 50HZ?
אני פשוט משתמש ברמקולים מוגברים A5+ של אותה חברה שכבר מגיעים למינימום 50HZ ולכן אני רוצה סאב שיירד מתחת ל-50.
אני רוצה לקנות את הסאב הזה- http://audioengineusa.com/Store/S8W-Powered-Subwoofer
Frequency response
27Hz-180Hz (+/-1.5dB)
Crossover frequency
50Hz - 130Hz
אז השאלה היא כזאת - אם כתבו שהרמקול יורד למינימום 27HZ, אז איך הקרוסאובר נותן רק מינימום 50HZ?
אני פשוט משתמש ברמקולים מוגברים A5+ של אותה חברה שכבר מגיעים למינימום 50HZ ולכן אני רוצה סאב שיירד מתחת ל-50.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
נניח כיוונת ל 50? כל התדרים מתחת ל 50 הסאב אמור להשמיע אותם. במקרה שלו ,על פי תחום הענות התדרים שלו שציינת, מדובר עד לתדר 27HZ .
זה נחמד ה 27 השאלה באיזו עוצמה ?
זה נחמד ה 27 השאלה באיזו עוצמה ?
תודה, אז לא הבנתי למה המגבלה היא דווקא ב-50, ולא לדוגמא ב-40?istarmini כתב:נניח כיוונת ל 50? כל התדרים מתחת ל 50 הסאב אמור להשמיע אותם. במקרה שלו ,על פי תחום הענות התדרים שלו שציינת, מדובר עד לתדר 27HZ .
זה נחמד ה 27 השאלה באיזו עוצמה ?...
כי בד"כ שאר הרמקולים שלך לא עובדים מתחת ל50 הרץ...
הקרוסאובר הוא low pass filter ז"א מעביר את כל מה שמתחת לתחום שכיוונת אליו אל הסאב ואת השאר פשוט לא מגביר בסאב....
צריכה להיות התאמה בין מה שאתה מגדיר שם למה שאתה מגדיר ברסיבר ויש כאלה שיגידו שבכלל עדיף לכוון את זה לתדר המקסימלי ואת הגדרות הקרוסאובר לעשות ברסיבר (ככה זה אצלי).
הקרוסאובר הוא low pass filter ז"א מעביר את כל מה שמתחת לתחום שכיוונת אליו אל הסאב ואת השאר פשוט לא מגביר בסאב....
צריכה להיות התאמה בין מה שאתה מגדיר שם למה שאתה מגדיר ברסיבר ויש כאלה שיגידו שבכלל עדיף לכוון את זה לתדר המקסימלי ואת הגדרות הקרוסאובר לעשות ברסיבר (ככה זה אצלי).
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
הרמקולים שלך יורדים עד 50HZ, על הנייר בעיקר, וגם תלוי באיזו עוצמה עד למצב של עיוות.rapa כתב:אהלן,
Frequency response
27Hz-180Hz (+/-1.5dB)
Crossover frequency
50Hz - 130Hz
אני פשוט משתמש ברמקולים מוגברים A5+ של אותה חברה שכבר מגיעים למינימום 50HZ ולכן אני רוצה סאב שיירד מתחת ל-50....
מה שאתה רוצה בעצם לעשות, זה לקיים חפיפה איכותית כך שהסאונד בין הסאב לרמקולים יהיה מאוזן ומשיק.
את הרמקולים אתה מכוון נניח עד 60HZ, ואז הסאב אתה מכוון ל 70HZ, כך שהם חופפים ומסוגלים להשתלב יחד, מבלי שאחד יהיה דומיננטי מהשני.
כששניהם ברשותך, אתה תשחק עם הקרוס של הסאב עד שתשמע שהוא משתלב עם הרמקולים והם נשמעים יחידה אחת.
@gal-cohen
·כשאתה יוצר חפיפה אתה בעצם מדגיש את תחום התדרים החופף... אין בזה צורך במיוחד כשהסאב טוב.
במקרה הזה זה כנראה מתאים כי הרמקולים כנראה לא באמת מגיעים ל50 הרץ בעוצמה הנכונה.
מערכת כיול פותרת את זה... אבל כאן זה לא במצב.
·כשאתה יוצר חפיפה אתה בעצם מדגיש את תחום התדרים החופף... אין בזה צורך במיוחד כשהסאב טוב.
במקרה הזה זה כנראה מתאים כי הרמקולים כנראה לא באמת מגיעים ל50 הרץ בעוצמה הנכונה.
מערכת כיול פותרת את זה... אבל כאן זה לא במצב.
אוקיי הבנתי את העניין, תודה
BUGY - אני יודע שאני לא חייב לקנות את אותה החברה, אבל פשוט לא מצאתי בארץ חברה אחרת שנמכרת בטווח מחירים הזה ומתומחרת באופן הגיוני לעומת חו"ל, קח לדוגמא POLK AUDIO כל מה שמצאתי בחנויות אינטרנט בארץ מתומחר בצורה הזויה ביותר לעומת המחיר בחו"ל.
אשמח להצעות יותר טובות בתקציב הזה ולא מעבר. תודה
BUGY - אני יודע שאני לא חייב לקנות את אותה החברה, אבל פשוט לא מצאתי בארץ חברה אחרת שנמכרת בטווח מחירים הזה ומתומחרת באופן הגיוני לעומת חו"ל, קח לדוגמא POLK AUDIO כל מה שמצאתי בחנויות אינטרנט בארץ מתומחר בצורה הזויה ביותר לעומת המחיר בחו"ל.
אשמח להצעות יותר טובות בתקציב הזה ולא מעבר. תודה
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·קודם כל, זאת פעם ראשונה שאתה מזכיר תקציב, אבל איך הגעת ל1500? הסאב הזה עולה בארץ 2700 שקל. במחיר הזה יש לך כמה וכמה אופציות יותר טבות. דגם כניסה של SVS (אשר טוב פי כמה מהS8), ביד שניה יש כמה דגמים טובים ויש עוד כמה חברות טובות...ב1500, אתה לא לפה ולא לשם.rapa כתב:אוקיי הבנתי את העניין, תודה
אשמח להצעות יותר טובות בתקציב הזה ולא מעבר. תודה...
דוגמה בשלף.
תודה, את ה-S8 אני יכול להשיג בקצת פחות, אבל כנראה שאני אוותר עליו בינתיים.BUGY כתב:·קודם כל, זאת פעם ראשונה שאתה מזכיר תקציב, אבל איך הגעת ל1500? הסאב הזה עולה בארץ 2700 שקל. במחיר הזה יש לך כמה וכמה אופציות יותר טבות. דגם כניסה של SVS (אשר טוב פי כמה מהS8), ביד שניה יש כמה דגמים טובים ויש עוד כמה חברות טובות...ב1500, אתה לא לפה ולא לשם.......
דוגמה בשלף....
לא מעוניין ביד 2, דיברתי עם פיוצ'ר היום, ה-SVS הבסיסי עולה 3280, שזו חריגה רצינית.
התקציב 2500 , בכל מקרה אני אפתח עכשיו אשכול מסודר בעניין.
שוב, תודה לכולם(Y)