iהמלצה למקרן לסלון אם יכולת הקרנה גם במצבים מוארים (יום/תיאורה)

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
genvirt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1495
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

שלום, אשמח לקבל המלצה או כיוון לאן להתקדם ברכישת מקרן טוב לסלון עם עמידה בתנאים מוארים ולא בחדר חשוך לגמרי.
על מה לשים לב? כמה לומנים תהיה מספיק לקבלת שחורים מצויינים? כמה ניגודיות?
האם מקרני 4K מספקים לי כול זה? לפי פרוט שלהם מספר לומנים די נמטכה.
הם יקרים רצח נכון להיום, השאלה עד כמה שווה? מחר תהיו 8K וכן הלאה:)
מסך ככול הנראה 92אינץ - חשבתי ללכת על grandview cyber .-שווה דבר אחר? תקציב למסך אם מנועים כ5000₪
מרחק הקרנה בערך 3.5-3.7 מ.
האם optoma שווה לשקול?
תקציב לא כול כך חשוב כעת אך ללא טירופים כמו 30-40-50K...
תודה.
Heavy Metal Is The Law

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תגדיר תנאים מוארים? על כמה לוקס מדובר?

על איזה תקציב מדובר? לא 50K אבל לפחות 20K בשביל לקבל תמורה מלאה
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

genvirt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תאורה של סלון עם חלון גדול בצד, יש ווילון כמובן אך בכול אופן תהיה אור עם לצפות בסרט אם ילדים בשבת למשל.
גם בערב עם כמה מנורות - לא רוצה שתהיה מצב של תמונה חלבית.
כמה לומנים של מקרן רצויים? זה בדיוק מה שאני מנסה לברר , למשל לסוני 4k יש פחות לומנים שיש לאופטומה למשל,אך ניגודיות שונה...
תקציב למקרן... נניח בסביבות 20k פחותאו יותר - ברור שרצוני לקבל תמורה הכי טובה ללא פשרות בפחות כסף - אך דבר כזה זה אגדה כידוע לי:) אבל בכול זאת..
תודה
Heavy Metal Is The Law

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לא, שאלתי בכמה לוקס החדר מואר, מכוון שאין מקרן שיודע להקרין באור יום ו קרנים שנועדו להקרים בסביבה קשה עולים פי 3 מהתקציב שלך.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

genvirt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הבנתי, לא שמתילב, אני לא יודע למדוד את הלוקס...
אבל נאי תאורה של יום רגיל - חדר עם חלון ויש וילונות או חדר בערב שהדליקו אור חלקי.
אני חושב שזה מצבים די סטאנדרתיים.
הכוונה שזה לא תנאים אידאליים של חדר קולנוע ביתי פרופר ללא שום קרן אור...
Heavy Metal Is The Law

topprojector
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

מקרן בבית (קולנוע ביתי) לא מיועד לצפייה בחדר שיש בו אור שחודר מבחוץ. לכל מקרני הקולנוע ביתי ברמות הטובות ,עוצמת הארה נמוכה וקונטרסטיות גבוהה. אם תצפו בשעות היום, עדיף להחשיך כמה שיותר את החדר. כמעט כל מקרן איכותי לקולנוע ביתי, יצליח להתמודד עם אור אחורי מעומעם, כך שלא חייבים לצפות בחושך מוחלט. רוב הדגמים של אופטומה הם מקרנים בסיסיים (רמת כניסה לעולם הקולנוע ביתי) והם מספקים חווית צפייה בסיסית (שהרבה מאוד אנשים וגם חלק מחברי הפורום הזה, מרוצים מהרמה הזו). בהתאמה לתקציב שכתבת (ואפילו עם עודף של כמה אלפים) אתה יכול לרכוש מקרן FULL HD ברמה גבוהה מאוד (יש כאן בפורום, הרבה מאוד דיונים בנושא) דוגמת האפסון 9200 או הסוני VPL-HW55ES. אני הייתי מעדיף את הסוני 55 בעיקר בגלל החדות שלו. מקרן 4K לא רלוונטי מכיוון שאינו עונה על קריטריון התקציה. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

genvirt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה, אך זה בדיוק הניקודה שאני לא ממש מבין - לאופטומה למשל - מספר לומנים די גבוהה (5000) אך חדות יותר נמוכה, השאלה היא למה לאותו סוני מספר לומנים יותר נמוכה? מה המשמעות של זה.
וכמובן ברור לי שחדר צריך להיות כמה שיותר חשוך, שאלתי ע"מ לבחור דבר שיתמודד גם כשיש טיפה אור ותמונה לא תהיה חלבית.
לגבי 4K - שאלה על רלוונטיות השקעה מכלל בדבר הזה -נניח יש תקציב - כדאי? מחר תהיה 8K ואחרי שנה 16K (בטוח שזה יהיה ככה), אבל עד כמה עין שלנו תוכל "לאכול" את כול זה? כלומר מה העלות תועלת?
אם למשל הבדל בתמונה של 55 מול 520 (4K) של סוני הוא 15% אני אישית לא ממש בטוח שיש צורך להוציא 50K של תקציב.
תודה בכול אופן!
Heavy Metal Is The Law

topprojector
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

מקרן עם עוצמות גבוהות "שורף" את התמונה - כלומר מרוב עוצמה פרטים הולכים לאיבוד ונראים לא טבעיים וזו הסיבה שכל מקרני הקולנוע ביתי עם עוצמות נמוכות וקונטרסטים גבוהים. לדעתי הסוני 55 יתמודד די בקלות עם אור אחורי (כלומר לא אור ישיר על המסך). לגבי 4K, ברור שבמקרן 4k יראו טוב יותר (שחורים יותר שחורים, תמונה חדה יותר וכדומה). קשה להעריך באחוזים את ההפרש איכות, לדוגמא בין ה55 ל 520. אם אתה אדם שאוהב את הדברים הכי טובים והכי חדשים ויש לך את האמצעים , אז לך לכיוון ה 520. אני באופן אישיף בפרוש הייתי מסתפק ב 55.

genvirt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

OK, עכשיו ברור מה הקטע של לומנים הגבוהים :) תודה - פתחת לי את העיניים :)
אך ציינת למשל אפסון 9200... לאומת בסוני יש שוני? :)
(לטעמי אני גם בעד סוני וזה באצם היה הכיוון, אך תמיד טוב להבין עד הסוף ולהוריד התלבתויות).
יש גם דגם סוני Full HD SXRD (לדעתי אחרון שסוני מוציאה ללא 4K)
ראיתי שמחיר של 55 ירד פלעים - 14K... יפה.
Heavy Metal Is The Law

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

עוצמת הארה מטרתה להציג צבע לבן שיתגבר על תאורת הסביבה, זה יעיל למצגות אבל הבעיה בקולנוע ביתי היא לא בלבן אלא בשחור.
מכיון ששחור זה "חוסר אור" הרי שבמקרה כזה מקרן אידיאלי, אמור לא להקרין כלום. נגיד שהוא מצליח (קונטראסט אינסופי) ורמות השחור שלו מעולות.
אם אתה רואה את המסך שלך בתנאי התאורה של החדר, הרי שזה השחור המקסימלי שתוכל להגיע אליו, מכאן כל דבר יהיה רק בהיר יותר.....
עכשיו מובן למה אי אפשר להקרין בתנאי אור?
למה בקולנוע, מספיק שהסדרן פותח את הדלת וישר תצעק עליו שהאור שנכנס לאולם מפריע לתמונה ובבית, בתנאים ותקציבים הרבה יותר מוגבלים (גם ביחס לגודל), פיתאום אנשים חושבים שניתן יהיה לראות בתנאי תאורה? אני אגיד לך למה - בגלל אותם מוכרנים שלא מבינים שיט ורוצים לדחוף לך מקרן זול שמיועד למצגות.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

genvirt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תודה :)
את זה הבנתי כבר... (הדחיפות..: למצגות...)
Heavy Metal Is The Law

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”