תיקון של כרטיס אלקטרוני לסאב - קליפש KSW10
לא בטוח אם זה המקום אבל - אנסה...
רכשתי סאב יד 2 , ניסיתי לחבר למגבר החדש , ו...לא עובד... - התבאסתי , פתחתי פירקתי וזו התמונה שראיתי (בערך).
כרטיס מפוייח בצידו האחד , המכניקה נראית תקינה , צמות וקונקטורים נראים תקינים.
מנסה להבין מה קרה וכיצד להחזירו לחיים ,
בגדול הכיוון של החשד שלי היה טרנז' הכניסה - מיד לאחר הגשר הדיודי , אולם בבדיקה של הטרנ' במצב דיודי של ה FLUKE , נראה שהם אינם מקוצרים.
כעת החשד עבר לדרגת המוצא - ה POWER TRANS , שאולי העמיסו את דרגת הכניסה ,
אחד הטרנז' מגיב כקצר.. , הזמנתי אותו מחו"ל מחכה שיגיע..
בינתיים אשמח לעוד חוות דעת מה כדאי לבדוק אולי עוד רכיבים הלכו פייפן (דיודות זנר לדוגמא) אשמח גם להכוןונה מה לבדוק והיכן - ואולי אולי למישהו במקרה יש לינק לסכימה חשמלית.
רכשתי סאב יד 2 , ניסיתי לחבר למגבר החדש , ו...לא עובד... - התבאסתי , פתחתי פירקתי וזו התמונה שראיתי (בערך).
כרטיס מפוייח בצידו האחד , המכניקה נראית תקינה , צמות וקונקטורים נראים תקינים.
מנסה להבין מה קרה וכיצד להחזירו לחיים ,
בגדול הכיוון של החשד שלי היה טרנז' הכניסה - מיד לאחר הגשר הדיודי , אולם בבדיקה של הטרנ' במצב דיודי של ה FLUKE , נראה שהם אינם מקוצרים.
כעת החשד עבר לדרגת המוצא - ה POWER TRANS , שאולי העמיסו את דרגת הכניסה ,
אחד הטרנז' מגיב כקצר.. , הזמנתי אותו מחו"ל מחכה שיגיע..
בינתיים אשמח לעוד חוות דעת מה כדאי לבדוק אולי עוד רכיבים הלכו פייפן (דיודות זנר לדוגמא) אשמח גם להכוןונה מה לבדוק והיכן - ואולי אולי למישהו במקרה יש לינק לסכימה חשמלית.
ועוד תמונה
השלישית - כאן רואים בתחתית מימין 3 מתוך 5 טרנז של דרגת המוצא , כאשר שניים נוספים עדיין מחוברים ל HEATSINK שהיה שם , אני עובד על לפרק אותם
, הוזמנו רכיבים להחלפת כלל הטרנז במעגל, אולם מה עוד כדאי לנסות בכדי לבודד את התקלה.?
תודה
תודה
נכון לעכשיו עדיין ללא הצלחה , שאלה שונה באותו נושא
נניח ואני מעוניין ליישם תכנון אלקטרוני חדש במקום הקיים.
המצב כרגע הוא שיש לי מעגל מקורי של קליפש אולם הוא שרוף ואינני מוצא הסכימה שלו ברשת ,
האם ניתן לחפש דגומא של אחד מפרוייקטי ה DIY ולממש אותו במקום ?
תודה
המצב כרגע הוא שיש לי מעגל מקורי של קליפש אולם הוא שרוף ואינני מוצא הסכימה שלו ברשת ,
האם ניתן לחפש דגומא של אחד מפרוייקטי ה DIY ולממש אותו במקום ?
תודה
אחרי הגשר ומייצבי המתח יש ±14 וולט
@yehudaa
·
האם במקרה יש לך דוגמא מאיביי של מעגל כדוגמת מה שהזכרת?
- תודה.
·
האם במקרה יש לך דוגמא מאיביי של מעגל כדוגמת מה שהזכרת?
- תודה.
14וולט זה לא נשמע הגיוני. עם אלמנט של 4R זה מוגבל למשהו כמו 25W רציף. מה גם שהמתח לדרגת המוצא לא מיוצב בשום מגבר כמעט. רוב הסיכויים שמה שמדדת הוא המתח שהולך לדרגת הכניסה והוא שקט יחסית בזכות המייצבים, משם זה ממשיך הלאה לדרגת המוצא שעובדת ישירות מהמתח המיושר (מה שיש על הקבלים) ללא שום מייצב.
בכל מקרה, כמו שאמרו, כנראה שיהיה לך פשוט יותר להחליף את הלוח כולו במקום לתקן. למרות שלדעתי גם לתקן לא צריך להיות מסובך במיוחד, סך הכל מדובר על משהו דיי פשוט מבחינת אלקטרוניקה, ואתה תוכל לזהות את הרכיבים ואת החיבור על ידי הסתכלות על הלוח.
בכל מקרה, כמו שאמרו, כנראה שיהיה לך פשוט יותר להחליף את הלוח כולו במקום לתקן. למרות שלדעתי גם לתקן לא צריך להיות מסובך במיוחד, סך הכל מדובר על משהו דיי פשוט מבחינת אלקטרוניקה, ואתה תוכל לזהות את הרכיבים ואת החיבור על ידי הסתכלות על הלוח.
תחכה לעיתוי שיהיה אחד כזה למכירה בזול (רק לוח אם)
[img2=1600x1200]http://i.ebayimg.com/images/g/LkMAAOSwp ... -l1600.jpg[/img2]
אם המתח מהשנאי יוצא כמו שצריך, אולי אחד המגברים הקטנים לא עובדים או אחד הרכיבים חסר או לא במקום ביחס ללוח המצולם
אולי אפילו תחפש לוח הגברה בזול (לא המקורי) ותנסה איכשהו להוסיף אותו לשם או לחבר את הרמקול עצמו בעמצאות מגבר חיצוני.
[img2=1600x1200]http://i.ebayimg.com/images/g/DxAAAOSw8 ... -l1600.jpg[/img2]
תבדוק איזה עוד רכיבים חסר
[img2=1600x1200]http://i.ebayimg.com/images/g/LkMAAOSwp ... -l1600.jpg[/img2]
אם המתח מהשנאי יוצא כמו שצריך, אולי אחד המגברים הקטנים לא עובדים או אחד הרכיבים חסר או לא במקום ביחס ללוח המצולם
אולי אפילו תחפש לוח הגברה בזול (לא המקורי) ותנסה איכשהו להוסיף אותו לשם או לחבר את הרמקול עצמו בעמצאות מגבר חיצוני.
[img2=1600x1200]http://i.ebayimg.com/images/g/DxAAAOSw8 ... -l1600.jpg[/img2]
תבדוק איזה עוד רכיבים חסר
ראשית כל תודה על התגובה
הרכיבים החסרים אצלי הם שני טרנזיסטורים אשר הורדתי מהלוח על מנת להחליפם. הזמנתי חדשים והלחמתיהם בחזרה.
תודה על התגובה בכל מקרה.
פניתי גם לקליפש - בניסיון להשיג את הסכימה.. אעדכן בהמשך.
תודה.
תודה על התגובה בכל מקרה.
פניתי גם לקליפש - בניסיון להשיג את הסכימה.. אעדכן בהמשך.
תודה.
מכיוון שזו פעם ראשונה שלי , אני אחרון שיכול לתת עצות אבל...
הטרנז' - יש לבדוק את ההולכה בין 3 הרגליים (C,E,B) כאשר ה FLUKE או המודד שלך במצב דיודי (יש ציור של דיודה) , או אז למיטב הבנתי אתה אמור לראות התנגדות המוצגת עם ערכי מדידת מתח של 0.7V , אם ה FLUKE מצפצף ומעיד על קצר - הדבר לא תקין.
לגבי הסכימה , צריך לנסות ולעקוב אחרי סוגי הרכיבים ולבדוק באם הם עדיין מתפקדים - נאמר שהנגדים לא מקוצרים או מנותקים ,
שהקבלים לא יהיו קצר ,
דיודות (זנר או לא) לא פרוצות (כלומר לא קצר) .
אני גם מחבר את הלוח לחשמל (מסוכן!!!! מאוד!!!! , על אחריותך בלבד!!!) ובודק שמייצבי המתח אכן מיוצבים - ומוציאים את המתח הצפוי\רצוי.
וכו'.
בזה דיי מסתכם הידע האנלוגי שלי בנושא., ובגדול גם כלל הידע שלי בנושא...
למיטיבי הלכת - ניתן לעשות בדיקה ע"י הזרקה של אותו סינוס באמפליטודה נמוכה (ובתדר נמוך יחסית אני מניח) , ולבדוק שיש הגברה לאות מוצא - זו בדיקה שאני טרם ביצעתי - אבל נראה לי שזה יהיה בדיקה מסכמת..
לגבי הסכימה , צריך לנסות ולעקוב אחרי סוגי הרכיבים ולבדוק באם הם עדיין מתפקדים - נאמר שהנגדים לא מקוצרים או מנותקים ,
שהקבלים לא יהיו קצר ,
דיודות (זנר או לא) לא פרוצות (כלומר לא קצר) .
אני גם מחבר את הלוח לחשמל (מסוכן!!!! מאוד!!!! , על אחריותך בלבד!!!) ובודק שמייצבי המתח אכן מיוצבים - ומוציאים את המתח הצפוי\רצוי.
וכו'.
בזה דיי מסתכם הידע האנלוגי שלי בנושא., ובגדול גם כלל הידע שלי בנושא...
למיטיבי הלכת - ניתן לעשות בדיקה ע"י הזרקה של אותו סינוס באמפליטודה נמוכה (ובתדר נמוך יחסית אני מניח) , ולבדוק שיש הגברה לאות מוצא - זו בדיקה שאני טרם ביצעתי - אבל נראה לי שזה יהיה בדיקה מסכמת..
14 וולט אכן נמדדו על דיודות הזנר של דרגת הכניסה ,
כשאתה כותב "לדרגת המוצא שעובדת ישירות מהמתח המיושר (מה שיש על הקבלים) ללא שום מייצב." אתה מתכוון לקבלים הגדולים (העגולים) ?anatoli15 כתב:14וולט זה לא נשמע הגיוני. עם אלמנט של 4R זה מוגבל למשהו כמו 25W רציף. מה גם שהמתח לדרגת המוצא לא מיוצב בשום מגבר כמעט. רוב הסיכויים שמה שמדדת הוא המתח שהולך לדרגת הכניסה והוא שקט יחסית בזכות המייצבים, משם זה ממשיך הלאה לדרגת המוצא שעובדת ישירות מהמתח המיושר (מה שיש על הקבלים) ללא שום מייצב.
בכל מקרה, כמו שאמרו, כנראה שיהיה לך פשוט יותר להחליף את הלוח כולו במקום לתקן. למרות שלדעתי גם לתקן לא צריך להיות מסובך במיוחד, סך הכל מדובר על משהו דיי פשוט מבחינת אלקטרוניקה, ואתה תוכל לזהות את הרכיבים ואת החיבור על ידי הסתכלות על הלוח....
אם אמדוד שם מתח , זה אמור להיות המתח המזין את דרגת המוצא ?
·
כן. זה מתח לא מיוצב והוא ישתנה בהתאם לעומס של הדרגה, לכן המתח שאתה תמדוד שם יהיה גבוה יותר מאשר מה שצפוי תחת עבודה.