VDSL ללא VECTORING מבזק!! איך לקבל קצב מהיר לאינטרנטט מבזק?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
LXX פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לפני חודש וחצי, ביקשתי מבזק לשדרג את קצב האינטרנט מ 15 מגאביט (ADSL2). הם אמרו לי אני אני יכול לקבל "עד" 55 מגאביט בשימוש ב VDSL בביתי. השתדרגתי וקיבלתי את הראוטר החדש VTECH 604. לאחר התקנה, התברר שקיבלתי בפועל 22 מגאביט. כאשר ביררתי, אמרו לי שזה המקסימום הניתן אצלי. הציעו לי לחזור ל ADSL אשר יותר יציב ו בקצב קצת יותר נמוך.

לפי הבנתי (בזק לא הסביר לי), כדי לקבל קצב גבוה יותר, צריך VECTORING וגם שכל המינויים הקשורים דרך אותו קופסת הסעף משתמשים באותו גירסא של VECTORING.

האם זה נכון?

לכן, כאשר יש מינויים של אינטרנט סיטונאי, VDSL אינו נותן שיפור ניכר במהירות יחסית ל ADSL. אני מבין שהציוד של בזק תומך ב VECTORING.

האם זה נכון?

האם בזק מפעיל VECTORING והקצב הנמוך נובע מהפרעות הדדיות?

היום, בזק הודיע על שידרוג של כולם ל 40 מגאביט.

מה זה אומר על הישום של VDSL ו VECTORING? האם זה אומר שיש באופק אפשרות לקבל 40 מגאביט מבזק?

לפי מה שקראתי, המדיניות של משרד התקשורת לעודד מאד "שוק הסיטונאי", היא זאת שמונעת מבזק אפשרות לספק קצבים יותר גבוהים!! ובאירופה, ביטלו את דרישה ממפעילים כמו בזק לתמוך ב "שוק הסיטונאי"!!

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

וקטורינג יכול לשפר את המהירות והמודם שלך תומך בכך. הנקודה היא שבזק מפעילה וקטורינג באופן ספורדי ומסרבת לפרט בצורה מסודרת היכן זה הופעל ואיפה לא - לכן אתה בערפל וכרגע רק עם 22M.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

הכווה ל G.FAST?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

לא, כמובן שלא מדובר על G.FAST , אלה על G.993.5 (G.vector)
והסיפור הוא הרבה יותר פשוט. למרות שרוב ה MSAGs וגם ציודי קצה של בזק היום ברובם תומכים ב Vectoring , בזק לא מפעילה את התכונה הזו בשום מקום חוץ מהאתרים בודדים שמתבצע בהם ניסוי בנושא. והסיבה היא פשוטה מאוד. בשביל שטכנולוגיית Vectoring תיתן השפעה חיובית נדרשים מספר תנאים שלא מתקיימים ברוב מקומות. והתנאים הם, דבר ראשון שכל הזוגות בכבל הרב זוגי ישמשו ל VDSL2 מסונכרן Vectoring . והתנאי הזה לא מתקיים בגלל מספר גורמים, למשל בכל מקום קיימים גם חיבורים בודדים של ADSL2 וגם בחיבורי VDSL קיימים גם מודמים בודדים שלא תומכים ב Vectoring . בנוסף לזה על חלק מהזוגות של אותו הכבל פועלים שרותים אחרים, כמו למשל G.SHDSL , E1 ועוד רבים אחרים, במצב כזה טכנולוגיית Vectoring לא רק שלא משפרת את המצב, אלה היא גם מייצרת הפרעות הדדיות לכל הזוגות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”