התקנת צלחת לווין
סבא וסבתא שלי משלמים הון להוט בלי שום סיבה שהערוצים היחידים שהם רואים זה ערוץ 22, 10, 11
וערוצי ממדינות ערב ומאיטליה ( שגם בהוט סגרו להם חצי מהשידורים והן התאכזבו מאוד )
חשבתי על צלחת לווין בשבילם, ככה יוכלו לראות ערוצים מאירופה וממדינות ערב בתשלום חד פעמי.
את ההתקנה אני יבצעה משום שזה לא על הגג של הניין אלה בגג של הדירה שלהם.
אך יש כמה דברים שאני לא מבין ואשמח להסבר.
יש בבית שלהם כמה טלוויזיות, אחת בחדר אורחים, חדר שינה, סלון, חדר שינה של אורחים וכו'.
אני יצתרך להתקין אנטנה לכל חדר או שיש מפצל ?
לגבי הממיר, ממיר זה לכל חדר לפי מה שהבנתי וצריך ממיר לוויני. נכון ?
אני רוצה לקלוט ערוצים מאירופה ( איטליה ) וערוצים ממדינות ערב ( לוב, מצריים, ירדן וכו' ) וכמובן את ישראל.
איזה אנטנה אני צריך ? אני צריך יותר מאחת ?
אם אני צריך יותר מאנטנה אחת איך אני מחבר לממיר 2 אנטנות ?
תודה לעוזרים
וערוצי ממדינות ערב ומאיטליה ( שגם בהוט סגרו להם חצי מהשידורים והן התאכזבו מאוד )
חשבתי על צלחת לווין בשבילם, ככה יוכלו לראות ערוצים מאירופה וממדינות ערב בתשלום חד פעמי.
את ההתקנה אני יבצעה משום שזה לא על הגג של הניין אלה בגג של הדירה שלהם.
אך יש כמה דברים שאני לא מבין ואשמח להסבר.
יש בבית שלהם כמה טלוויזיות, אחת בחדר אורחים, חדר שינה, סלון, חדר שינה של אורחים וכו'.
אני יצתרך להתקין אנטנה לכל חדר או שיש מפצל ?
לגבי הממיר, ממיר זה לכל חדר לפי מה שהבנתי וצריך ממיר לוויני. נכון ?
אני רוצה לקלוט ערוצים מאירופה ( איטליה ) וערוצים ממדינות ערב ( לוב, מצריים, ירדן וכו' ) וכמובן את ישראל.
איזה אנטנה אני צריך ? אני צריך יותר מאחת ?
אם אני צריך יותר מאנטנה אחת איך אני מחבר לממיר 2 אנטנות ?
תודה לעוזרים
אתה צריך צלחת אחת בקוטר של 1-1.2 מטר, שלוש עינייות קליטה שנקראות LNB, מתקן שנקרא מולטיפיד (קומבינה),
כבל מסוג RG6 וקונקטורים F-TYPE בכמות מספיקה.
התמיכה במספר ממירים תלויה ב-LNB, יש עם יציאה אחת, שתי יציאות, ארבע יציאות ואפילו 8 יציאות.
קח בחשבון שצריך גם דייסיק מתאים לפי כמות ה-LNB שאתה מתקין וכמות המממירים שמחברים.
LNB אחד תכוון ללווין 13E Hotbird והוא יהיה המרכזי,
אחד לניילסאט 7W ששם יש המון ערוצים בערבית
ואחד לעמוס 2 במיקום 4W ששם יש את הערוצים הישראלים (חוץ מחינוכית).
כמובן שאם אין ממיר לוויין מובנה בטלווזיות צריך לרכוש עבור כל טלויזיה.
גם לכוון ולסדר את הערוצים זאת לא מעט עבודה.
כשתדע מה בדיוק אתה רוצה, מומלץ לפנות לחנות שמתעסקת בתחום הזה ולקבל הכוונה והצעת מחיר.
התמיכה במספר ממירים תלויה ב-LNB, יש עם יציאה אחת, שתי יציאות, ארבע יציאות ואפילו 8 יציאות.
קח בחשבון שצריך גם דייסיק מתאים לפי כמות ה-LNB שאתה מתקין וכמות המממירים שמחברים.
כשתדע מה בדיוק אתה רוצה, מומלץ לפנות לחנות שמתעסקת בתחום הזה ולקבל הכוונה והצעת מחיר.
נראה לי שאתה צריך LNB שיש בו כמה יציאות אל ממיר הלווין.
נראה לי משהו כזה
https://www.google.co.il/search?q=LNB+% ... S7QyhDM%3A
ונראה לי שמומלץ אם רוצים להתקין LNB של תחום תדר של KU לבקש שזה יהיה KU יוניברסל כדי שזה יקבל מהלווין גם את התדרים הנמוכים וגם את התדרים הגבוהים מהסוג של התדר הזה.
אם אני לא טועה מתחום תדר של 11900 מגה הרץ עד כולל 12750 מגה הרץ זה התדר הגבוה בסוג של KU.
נראה לי משהו כזה
https://www.google.co.il/search?q=LNB+% ... S7QyhDM%3A
ונראה לי שמומלץ אם רוצים להתקין LNB של תחום תדר של KU לבקש שזה יהיה KU יוניברסל כדי שזה יקבל מהלווין גם את התדרים הנמוכים וגם את התדרים הגבוהים מהסוג של התדר הזה.
אם אני לא טועה מתחום תדר של 11900 מגה הרץ עד כולל 12750 מגה הרץ זה התדר הגבוה בסוג של KU.
·גיל37 כתב:אתה צריך צלחת אחת בקוטר של 1-1.2 מטר, שלוש עינייות קליטה שנקראות LNB, מתקן שנקרא מולטיפיד (קומבינה),
רגע, אני לא יכול לקנות lnb עם יציאה אחת ולחבר לזה מפצל ?
דבר שני אם יש לי 3 lbn איך אני מחבר כל lbn לממיר ?...
אתה יכול לפצל מ-LNB אחד למספר ממירים רק כשאתה מסתפק בקליטה של לוויין אחד בלבד ואז זה דומה לצורה שבה YES עובדים (LNB אחד לכל הדירה/בניין).
ברגע שאתה רוצה כמה לוויינים, כל ה-LNB מתחברים לדייסיק שממנו יוצא כבל אחד לממיר אחד בלבד.
ברגע שאתה רוצה כמה לוויינים, כל ה-LNB מתחברים לדייסיק שממנו יוצא כבל אחד לממיר אחד בלבד.
- satbeginner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 121
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לא ניתן לפצל את ה lnb למספר ממירים.למה לרשום דברים שאתה לא מבין?המקרה של יס זה משהו מיוחד כי כל התדרים שלהם נמצאים באותו התחום.זה לא יעבוד בלוויינים האחרים.
יש צורך ב dual lnb עם 2 או יותר יציאות.דייסק זה לא המפצל אלא ײמשרשרײ.
מר גיל37 אתה לא ממש חייב להגיב אם אתה לא מבין בזה.לא קרה כלום!
מר גיל37 אתה לא ממש חייב להגיב אם אתה לא מבין בזה.לא קרה כלום!
·בינתיים נראה שאתה לא ממש מבין כלום מר-לא-משנה-איך-קוראים-לך.satbeginner כתב:לא ניתן לפצל את ה lnb למספר ממירים.למה לרשום דברים שאתה לא מבין?המקרה של יס זה משהו מיוחד כי כל התדרים שלהם נמצאים באותו התחום.זה לא יעבוד בלוויינים האחרים.
מר גיל37 אתה לא ממש חייב להגיב אם אתה לא מבין בזה.לא קרה כלום!...
לי יש במרפסת צלחת לויין שהתקנתי וכיוונתי לבד לשלושה לווינים אז קצת צניעות לא תזיק לך !
אם מסתפקים בלוויין אחד בלבד (ולא משנה כמה ערוצים משודרים בו, YES הייתה סתם דוגמה כי זה שירות טלויזיה שכולם מכירים)
אפשר לפצל את היציאה של ה-LNB למספר ממירים.
כשיש מספר LNB, הממיר שולח פקודה לאיזו כניסה של ה-LNB למתג ואז אפשר לצפות רק בערוצים מאותו LNB שנבחר באותו רגע.
כשיש LNB אחד, אין לזה שום משמעות ומספר ממירים בבית יכולים לפנות בבת אחת לאותו LNB.
צריך רק להקפיד על הזנת מתח אחת ל-LNB (ושלא כל הממירים ישלחו בבת אחת מתח חשמלי).
וזה סוף הדיון
יום טוב.
- satbeginner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 121
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
נמתין שאולי מישהו אחר יסביר לך את זה בשפה יותר פשוטה.כי אני לא מצליח.
ה lnb אחד יכול לשרת רק ממיר אחד.לא ניתן לפצל אם אתה באמת רוצה לראות את כל התדרים שיש בלוויין.
ושוב,יס משדרים רק בתחום התדרים האחד,לכן ניתן לחבר מספר ממירים על אותו ה lnb.
במקום להתעצבן ולבזבז את האנרגיות על התגובה המיותרת,היית קורא קצת בגוגל ובאמת לומד משהו חדש אם זה כל כך מעניין אותך!
@גיל37
·
גיל אתה טועה מה שאתה טוען יעבוד רק ביס מיפני שהם משדרים את כל הערוצים שלהם על V.
לא ניתן לפצל על לווין שאתה רואה בו גם V וגם H ,זה יגרום לשיבוש .(עם אתה צופה לדוגמא בממיר אחד
בערוץ שמשדר על V ותנסה לצפות בממיר השני על ערוץ שמשדר ב H אחד מהם לא יעבוד לך.)
מה שאומר שצריך עיין עם 2 או יותר יציאות(לכל ממיר יציאה) עם יש יותר מעיין אחת אז צריך גם
משרשר -דייסק.
·
גיל אתה טועה מה שאתה טוען יעבוד רק ביס מיפני שהם משדרים את כל הערוצים שלהם על V.
לא ניתן לפצל על לווין שאתה רואה בו גם V וגם H ,זה יגרום לשיבוש .(עם אתה צופה לדוגמא בממיר אחד
בערוץ שמשדר על V ותנסה לצפות בממיר השני על ערוץ שמשדר ב H אחד מהם לא יעבוד לך.)
מה שאומר שצריך עיין עם 2 או יותר יציאות(לכל ממיר יציאה) עם יש יותר מעיין אחת אז צריך גם
משרשר -דייסק.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
@yosbd
·
המצב במציאות עוד יותר מורכב. ב LNB של KU Band לא רק שיש שני מצבים של מיתוג קוטביות על ידי שינוי מתח מ 14V במצב אנכי ל 18V במצב אופקי כמו שקיים גם ב LNB ל C Band , אלה שתחום של KU Band הוא גם רחב פי שניים ויש צורך לחלק אותו לשני תחומי תדרים ב LNB , לתחום נמוך ותחום גבוהה, שהמיתוג בינהם מתבצע על ידי שידור של פולס של 22KHZ מהמקלט. בגלל זה לכל מקלט חייבים יציאה נפרדת ועצמאית מה LNB שהיא יכולה לבחור כל אחד מארבע מצבים הקיימים ובידיוק בגלל זה משתמשים ב LNB של שתיים, ארבעה או שמונה יציאות. ואם כל זה לא מספיק, אז בתחום KA שצובר תאוצה יש כבר ארבעה תחומי תדרים. גם ה DiSEqC הוא לא משרשר, אלה ממתג ובגלל זה צריך לכל מקלט ממתג DiSEqC נפרד, שבכל ממתג DiSEqC יש מספר כניסות זהה למספר LNB שנדרש למתג ויציאה אחת למקלט אחד.
·
המצב במציאות עוד יותר מורכב. ב LNB של KU Band לא רק שיש שני מצבים של מיתוג קוטביות על ידי שינוי מתח מ 14V במצב אנכי ל 18V במצב אופקי כמו שקיים גם ב LNB ל C Band , אלה שתחום של KU Band הוא גם רחב פי שניים ויש צורך לחלק אותו לשני תחומי תדרים ב LNB , לתחום נמוך ותחום גבוהה, שהמיתוג בינהם מתבצע על ידי שידור של פולס של 22KHZ מהמקלט. בגלל זה לכל מקלט חייבים יציאה נפרדת ועצמאית מה LNB שהיא יכולה לבחור כל אחד מארבע מצבים הקיימים ובידיוק בגלל זה משתמשים ב LNB של שתיים, ארבעה או שמונה יציאות. ואם כל זה לא מספיק, אז בתחום KA שצובר תאוצה יש כבר ארבעה תחומי תדרים. גם ה DiSEqC הוא לא משרשר, אלה ממתג ובגלל זה צריך לכל מקלט ממתג DiSEqC נפרד, שבכל ממתג DiSEqC יש מספר כניסות זהה למספר LNB שנדרש למתג ויציאה אחת למקלט אחד.
- tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
הLNB 4יציאות שניים צמודים של עמוס וניילסאט או צלחת נפרדת לניילסאט לקליטה מצוינת ומרכזי הוטבירד או צדדי באדר ערבסאט וצדדי בכיוון השני עמוס כלומר באדר מצד שמאל למטה ועמוס מצד ימין למעלה צלחת מטר מספיק