חוט 0 - בית בבניה, הצעה מקבלן
בוקר טוב לכולם,
אנחנו בתהליך בניית דירה והייתי מעוניין לעשות בית חכם כשנכנס לדירה.
לטובת זאת ביקשתי מהקבלן שיוודא שאכן יש חוט 0 בכל המפסקים בבית..
תשובתו:
אין באף מפסק בבית חוט 0, החוט 0 מגיע אך ורק למנורות ושקעים
אם אתה רוצה חוט 0 במפסקים... "יש לך 30 מפסקים בבית.... 200 שקל לכל מפסק..... סך הכל 6000 ש"ח"
האם זה חובה לדאוג שיהיה חוט 0 במפסקים כהכנה לבית חכם ?
האם מספיק רק חוט 0 אחד במפסק מחליף ?
אם כן, האם המחיר משתלם ?
תוכלו לתת לי קצת יותר מידע?
תודה רבה,
עמית
אנחנו בתהליך בניית דירה והייתי מעוניין לעשות בית חכם כשנכנס לדירה.
לטובת זאת ביקשתי מהקבלן שיוודא שאכן יש חוט 0 בכל המפסקים בבית..
תשובתו:
אין באף מפסק בבית חוט 0, החוט 0 מגיע אך ורק למנורות ושקעים
אם אתה רוצה חוט 0 במפסקים... "יש לך 30 מפסקים בבית.... 200 שקל לכל מפסק..... סך הכל 6000 ש"ח"
האם זה חובה לדאוג שיהיה חוט 0 במפסקים כהכנה לבית חכם ?
האם מספיק רק חוט 0 אחד במפסק מחליף ?
אם כן, האם המחיר משתלם ?
תוכלו לתת לי קצת יותר מידע?
תודה רבה,
עמית
עקרונית מומלץ, יש טכנולוגיות שלא מצריכות את זה, אבל חבל לחסום את האפשרויות.
אם הוא לא מסכים, אז תדאג שיהיה לך קופסאות חשמל בין המנורה והמפסק ושם יש חוט 0, בחלק מהמקומות אני התקנתי את זה בקופסאות חשמל האלו, ואז לא הייתי צריך לנגוע במתגים...
מבחינת מחיר אני לא מכיר, אבל יש לי הרגשה שאם היית מבקש את זה לפני שסגרת חוזה הוא זה היה בחינם/מחיר נמוך מאוד.
עד כמה שאני יודע במפסק מחליף, מספיק באחד המתגים שיהיה חוט 0 ואז שם אתה שם את הרכיב.
בהצלחה
אם הוא לא מסכים, אז תדאג שיהיה לך קופסאות חשמל בין המנורה והמפסק ושם יש חוט 0, בחלק מהמקומות אני התקנתי את זה בקופסאות חשמל האלו, ואז לא הייתי צריך לנגוע במתגים...
מבחינת מחיר אני לא מכיר, אבל יש לי הרגשה שאם היית מבקש את זה לפני שסגרת חוזה הוא זה היה בחינם/מחיר נמוך מאוד.
עד כמה שאני יודע במפסק מחליף, מספיק באחד המתגים שיהיה חוט 0 ואז שם אתה שם את הרכיב.
בהצלחה
תודה על התגובה,
תוכל לפרט יותר על הקופסת חשמל?
גם אני לא מבין את המחיר.. הרי אתה גם ככה מושך כבל חדש מה זה משנה איזה כבל זה? ההסבר שלו היה שכל כבל שהוא מושך מגיע לארון חשמל ישירות ויש לזה עלויות והרבה עבודה מעבר למה שהוא תכנן..
תוכל לפרט יותר על הקופסת חשמל?
גם אני לא מבין את המחיר.. הרי אתה גם ככה מושך כבל חדש מה זה משנה איזה כבל זה? ההסבר שלו היה שכל כבל שהוא מושך מגיע לארון חשמל ישירות ויש לזה עלויות והרבה עבודה מעבר למה שהוא תכנן..
בין המתג למנורה החוטים עוברים אצלי בבית בקופסאות חשמל בקיר, בד"כ באיזור של שקעים עושים קופסאות חשמל.
אז במקום להתחבר ליד המתג ולהצריך חוט 0, בקופסאות חשמל האלו יש חוט 0.
עשיתי חיפוש וראיתי שכבר עשו פה, מצ"ב ההלינק עם תמונה
אז במקום להתחבר ליד המתג ולהצריך חוט 0, בקופסאות חשמל האלו יש חוט 0.
עשיתי חיפוש וראיתי שכבר עשו פה, מצ"ב ההלינק עם תמונה
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
·Amit86 כתב:
אנחנו בתהליך בניית דירה
...
הקבלן כבר השחיל את כל החוטים ? עכשיו צריך להשחיל עוד חוט ?
על פניו נשמע מחיר מוגזם. (אולי הוא יודע שעבודת התשתית - צנרת גרועה והוא "ישבור שיניים" כדאי להשחיל עוד חוט)
לדעתי לפיבארו דימר 2 יש אופציה לחיבור בלי 0. זה נקרא 2-WIRE CONNECTION. לא ניסיתי את זה.
http://manuals.fibaro.com/content/manua ... T-v1.2.pdf
בהצלחה.
http://manuals.fibaro.com/content/manua ... T-v1.2.pdf
בהצלחה.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1185
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
·כמו שזה נראה מהתמונות זה אכן דורש הרבה עבודה, עכשיו כשהכל כבר מושחל, להוסיף עוד חוט 0 מארון החשמל עד למפסקים.Amit86 כתב:ההסבר שלו היה שכל כבל שהוא מושך מגיע לארון חשמל ישירות ויש לזה עלויות והרבה עבודה מעבר למה שהוא תכנן.....
בסופו של יום נכנסים לך לבית 4 חוטים, 3 פאזות ו 0.
3 הפאזות מפוצלות לכל המפסקים בארון חשמל, כאשר כל מפסק כזה יש לו כניסה ויציאה. הכניסה כפי שתיארתי והיציאה הולכת לנקודה כלשהי בבית - שקע חשמל, בית מנורה..
מצד שני, ה "0", מחובר באופן ישיר לכל אחד מהרכיבים האלו. ככה שזה לא משנה מאיפה השגת "0", הכל מתנקז בסופו של דבר לאותו מקום
מן הסתם, אם מצאת איפה שהוא בבית חוט כזה, הוא בסוף מתחבר לארון חשמל.
3 הפאזות מפוצלות לכל המפסקים בארון חשמל, כאשר כל מפסק כזה יש לו כניסה ויציאה. הכניסה כפי שתיארתי והיציאה הולכת לנקודה כלשהי בבית - שקע חשמל, בית מנורה..
מצד שני, ה "0", מחובר באופן ישיר לכל אחד מהרכיבים האלו. ככה שזה לא משנה מאיפה השגת "0", הכל מתנקז בסופו של דבר לאותו מקום
מן הסתם, אם מצאת איפה שהוא בבית חוט כזה, הוא בסוף מתחבר לארון חשמל.
ישנה אכן אופציה לחבר את הדימר של פיבארו בלי 0 אבל אם בכל זאת החלטת להשחיל 0 בעצמך, חייבת להיות קופסה בין המספק לנק' תאורה, מציע שתשחיל שטלבנד ותנסה לאתר את הקופסה. מהקופסה כבר לא בעיה להשחיל עוד חוט למפסק.