Elektra Semiautomatica Microcasa
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אחלה מכונה. להקפיד על מים מרוככים ופעם בשנה כדאי לפתוח את הפרסוסטט ולנקות כי הוא נמצא בתחית הדוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לי אישית היא מתאימה, מאז שרכשתי אותה לא הרגשתי את חיידק השדרגת. אם עוד לא הזמנת, נסה לבקר אצל חבר פורום שיש לו מכונה כזאת ותראה אם היא בשבילך. היא יפיפיה, קטנה יחסית על השיש, מוציאה קפה מעולה וכיף לשמור עליה נקייה.
אין אפשרות לחיבור ישיר, דורשת כלי עזר כי מיכל העודפים הוא קטן ויש הטוענים שהיא רגישה לאבנית - שימוש במים מתאימים פותרים את הבעייה. היא בנוייה מאוד פשוט שזה עוד יתרון גדול. הפרסוסטאט המקורי נוטה לזייף אחרי שנתיים, במקרה הכי גרוע מחליפים לחדש (מתבור סחר, כ- 80 ש"ח, עשר דקות עבודה).
אני ממליץ! אם אתה באיזור השרון אתה מוזמן לביקור
אין אפשרות לחיבור ישיר, דורשת כלי עזר כי מיכל העודפים הוא קטן ויש הטוענים שהיא רגישה לאבנית - שימוש במים מתאימים פותרים את הבעייה. היא בנוייה מאוד פשוט שזה עוד יתרון גדול. הפרסוסטאט המקורי נוטה לזייף אחרי שנתיים, במקרה הכי גרוע מחליפים לחדש (מתבור סחר, כ- 80 ש"ח, עשר דקות עבודה).
אני ממליץ! אם אתה באיזור השרון אתה מוזמן לביקור
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
@Alb17
·
כמו שכבר אמרו, היא מאוד רגישה לאבנית.
מילוי מים מבריטה לא מספיק. חייבים מרכך מים טוב.
מעבר לזה, חייבים טיפול פעם בשנה (תלוי בכמות השימוש כמובן), לניקוי וסידור כללי.
אצלי ספציפית, כל מה שיכול היה להתקלקל, כבר התקלקל והוחלף:
גוף חימום, חור בדוד, שדרש החלפת דוד, פרסוטט, משאבה.
ברז הקצפה דולף וגם הוא בדרך להיות מוחלף.
·
ברז הקצפה דולף וגם הוא בדרך להיות מוחלף.
החוויה שלי היא שונה לגמרי, יכול להיות שמלכתחילה אני משתמש רק במים רכים ללא אבנית...
אני כבר לא זוכר בדיוק מתי רכשתי אותה, נדמה לי שזה היה בשנת 2011, כך שהיא אצלי כ 5 שנים. אני נדרשתי להחליף פרסוסטאט (כפי שרשמתי נעשה באופן עצמאי - ללא נוכחות גייפה בחיבור שבין הפרסוסטאט לדוד) לאחר משהו כמו 3-4 שנים? נראה לי שהפרסוסטאט הנוכחי הא טוב יותר ואולי יחזיק מעמד זמן רב יותר מהקודם (המקורי).
אני מודה שאצלי היא מבריקה כל הזמן אך לא רואה זאת כטרחה אלא כהנאה...
אני גם לא מקציף הרבה... אולי זה גם מסייע לשמירה על בריאות הדוד ועל שסתום ההקצפה.
אני כבר לא זוכר בדיוק מתי רכשתי אותה, נדמה לי שזה היה בשנת 2011, כך שהיא אצלי כ 5 שנים. אני נדרשתי להחליף פרסוסטאט (כפי שרשמתי נעשה באופן עצמאי - ללא נוכחות גייפה בחיבור שבין הפרסוסטאט לדוד) לאחר משהו כמו 3-4 שנים? נראה לי שהפרסוסטאט הנוכחי הא טוב יותר ואולי יחזיק מעמד זמן רב יותר מהקודם (המקורי).
אני מודה שאצלי היא מבריקה כל הזמן אך לא רואה זאת כטרחה אלא כהנאה...
אני גם לא מקציף הרבה... אולי זה גם מסייע לשמירה על בריאות הדוד ועל שסתום ההקצפה.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אחת המכונות היפות ביותר בעולם (!!)
סתם, אבל באמת שהיא לדעתי אחת המכונות היפות והמיוחדות ביותר.
עם זאת, מרטין עשה איתה כברת דרך והיא עברה לא מעט תחזוקה יחסית למכונת קפה. מנגד יש לך את מיץ_פטל שמבריק ומצחצח אותה (כמעט כמוני
) שאצלו המכונה יחסית אמינה.
לדעתי? היא פחות אמינה ממכונות HX E61 קלאסיות, כגון רוקט ובזרה ו ECM (ועוד). אך עם טיפול מדוקדק ושמירה קפדנית על מים מרוככים כהלכה, היא תספק הנאה ופחות תראה מוסך.
סתם, אבל באמת שהיא לדעתי אחת המכונות היפות והמיוחדות ביותר.
עם זאת, מרטין עשה איתה כברת דרך והיא עברה לא מעט תחזוקה יחסית למכונת קפה. מנגד יש לך את מיץ_פטל שמבריק ומצחצח אותה (כמעט כמוני
לדעתי? היא פחות אמינה ממכונות HX E61 קלאסיות, כגון רוקט ובזרה ו ECM (ועוד). אך עם טיפול מדוקדק ושמירה קפדנית על מים מרוככים כהלכה, היא תספק הנאה ופחות תראה מוסך.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
לא חושב שאפשר ללמוד על אמינות מכונה מאחת שלא הוזנה מההתחלה במים מרוככים כמו שצריך.
זה כמו למלא דלק מהול במכונית שלך או מים ברדיאטור ולהתפלא שיש תקלות.
מצד שני מבנה הנדסי כמו כאן אכן יהיה יותר רגיש לאבנית- פשוט כי הוא ממוקם במקום מועד יותר לשקיעת אבנית.
עופר איך פרשוסטט עובד בתוך המים? זה לא מדידה שונה? האם הוא שונה ממכונות בהן הוא מותקן למעלה?
זה כמו למלא דלק מהול במכונית שלך או מים ברדיאטור ולהתפלא שיש תקלות.
מצד שני מבנה הנדסי כמו כאן אכן יהיה יותר רגיש לאבנית- פשוט כי הוא ממוקם במקום מועד יותר לשקיעת אבנית.
עופר איך פרשוסטט עובד בתוך המים? זה לא מדידה שונה? האם הוא שונה ממכונות בהן הוא מותקן למעלה?
- TsurTriger
- כתב צילום

להפך גוטה, להפך.
עצם זה שמכונות E61 מסוגלות להתמודד טוב יותר עם מים לא מרוככים, ומכונה אחרת יחסית רגישה למים לא מרוככים, זה מעיד גם על האמינות. כאשר אמינות היא חלק ממכלול של קריטריונים של עמידות בין היתר.
מכונה עמידה יותר, לרוב, תהיה גם אמינה יותר.
עצם זה שמכונות E61 מסוגלות להתמודד טוב יותר עם מים לא מרוככים, ומכונה אחרת יחסית רגישה למים לא מרוככים, זה מעיד גם על האמינות. כאשר אמינות היא חלק ממכלול של קריטריונים של עמידות בין היתר.
מכונה עמידה יותר, לרוב, תהיה גם אמינה יותר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
·MartinHSabag כתב:@Alb17
·
ברז הקצפה דולף וגם הוא בדרך להיות מוחלף....
כל זה נכון גם לגבי Micro Casa Leva?
@TsurTriger
·
צור, תודה שאתה שם אותי בקטגריה של משוגע שמנקה את המכונה אבל מוסיף את ה"כמעט כמוך". לא מאמין שיש מישהו שמסוגל להשתוות לך. אגב, אני לא חושב שזה עול כה גדול או שיש צורך בכשרון רב במיוחד על מנת לשמור על ציוד נקי ומתוחזק ולהשתמש במים רכים ואביזרים מתאימים. לכל מכונות הקפה חשוב להקפיד על מים רכים דבר שמונע הרבה בעיות מיותרות ללא קשר למידת הרגישות של המכונה.
מהשרשור עולה הרושם שיש שתי קיצוניויות: מכונה אמינה אחת ומכונה שנוטה להתקלקל אחת. מעניין יהיה לשמוע מבעלי אלקטרה סמיאוטומטיקה אחרים בעבר או בהווה לגבי החוויה שלהם. הרושם שלי מקריאה בפורום שהמכונה לא אמינה פחות מהאחרות אבל אולי אני מוטה.
כמה נקודות למחשבה - הסמיאוטומטיקה היא מאוד פשוטה והראש שלה הוא לא ראש E-61. דוקא ב E-61 עולה מדי פעם הודעה על הצורך לפתוח ולנקות את מעברי הראש הצרים (הפטריה) בגלל אבנית, לראשים אחרים כמו של בזרה, לה צימבלי, לה ספציאלה ואלקטרה אין כזאת בעייה. בנוסף, באלקטרה חסרים מכלולים נוספים שגם הם עשויים להתקלקל. למשל, ידית ההפעלה ב E61 ומכלולים נוספים כמו OPV. גם שובר הואקום ממוקם במקום נוח ולא גורם להצטברויות של לחות ליד מכלולים חשמליים או צורך בחיבור צינוריות להרחקת הלחות.
בקיצור מעניין להשוות אמינות מול מכונות אחרות וגם לבחון עד כמה במכונה של מרטין או שלי הן חריגות ביחס לסמיאוטומטיקה הטיפוסית.
לגבי מים רכים, יש מספר פתרונות שנראה לי שהמומלץ בפורום הוא מרכך מקצועי של 8 ליטר עם רזין שיכול להזין ברז מים שיושב על השיש. במים אפשר להשתמש גם לקומקום וכו'.
חשוב להבין כי גם קנקן בריטה (יש להם גם פתרונות מקצועיים למים רכים) וגם תמי ארבע או הבארים האחרים לא מרככים את המים.
·
צור, תודה שאתה שם אותי בקטגריה של משוגע שמנקה את המכונה אבל מוסיף את ה"כמעט כמוך". לא מאמין שיש מישהו שמסוגל להשתוות לך. אגב, אני לא חושב שזה עול כה גדול או שיש צורך בכשרון רב במיוחד על מנת לשמור על ציוד נקי ומתוחזק ולהשתמש במים רכים ואביזרים מתאימים. לכל מכונות הקפה חשוב להקפיד על מים רכים דבר שמונע הרבה בעיות מיותרות ללא קשר למידת הרגישות של המכונה.
מהשרשור עולה הרושם שיש שתי קיצוניויות: מכונה אמינה אחת ומכונה שנוטה להתקלקל אחת. מעניין יהיה לשמוע מבעלי אלקטרה סמיאוטומטיקה אחרים בעבר או בהווה לגבי החוויה שלהם. הרושם שלי מקריאה בפורום שהמכונה לא אמינה פחות מהאחרות אבל אולי אני מוטה.
כמה נקודות למחשבה - הסמיאוטומטיקה היא מאוד פשוטה והראש שלה הוא לא ראש E-61. דוקא ב E-61 עולה מדי פעם הודעה על הצורך לפתוח ולנקות את מעברי הראש הצרים (הפטריה) בגלל אבנית, לראשים אחרים כמו של בזרה, לה צימבלי, לה ספציאלה ואלקטרה אין כזאת בעייה. בנוסף, באלקטרה חסרים מכלולים נוספים שגם הם עשויים להתקלקל. למשל, ידית ההפעלה ב E61 ומכלולים נוספים כמו OPV. גם שובר הואקום ממוקם במקום נוח ולא גורם להצטברויות של לחות ליד מכלולים חשמליים או צורך בחיבור צינוריות להרחקת הלחות.
בקיצור מעניין להשוות אמינות מול מכונות אחרות וגם לבחון עד כמה במכונה של מרטין או שלי הן חריגות ביחס לסמיאוטומטיקה הטיפוסית.
לגבי מים רכים, יש מספר פתרונות שנראה לי שהמומלץ בפורום הוא מרכך מקצועי של 8 ליטר עם רזין שיכול להזין ברז מים שיושב על השיש. במים אפשר להשתמש גם לקומקום וכו'.
חשוב להבין כי גם קנקן בריטה (יש להם גם פתרונות מקצועיים למים רכים) וגם תמי ארבע או הבארים האחרים לא מרככים את המים.
- TsurTriger
- כתב צילום

חלילה.
אין שני קצוות.
פשוט הסמיאוטומטיקה יותר רגישה לעד כמה מתחזקים אותה. זה הכל.
זו אחת המכונות היפות שיש בשוק לדעתי ואחת המכונות הטובות בטעם של האספרסו שיוצא ממנה.
אין שני קצוות.
פשוט הסמיאוטומטיקה יותר רגישה לעד כמה מתחזקים אותה. זה הכל.
זו אחת המכונות היפות שיש בשוק לדעתי ואחת המכונות הטובות בטעם של האספרסו שיוצא ממנה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
@TsurTriger
בכוונה השוותי למכונית.
הפרמטרים שאתה מדבר עליהם רלוונטיים שעושים מבחני הרס בשביל לקבל הבדלים יותר משמעותיים.
למשתמש הביתי שמתחזק את המכונה שלו בזמן ומזין אותה ממים מרוככים יש פחות הבדל.
בשימוש רשלני קשה לתת חוות דעת על מכונה או להכליל.
במכונה לשימוש מסחרי כאשר אתה צופה יותר התעללות יש לגורם הזה יותר חשיבות.
בכוונה השוותי למכונית.
הפרמטרים שאתה מדבר עליהם רלוונטיים שעושים מבחני הרס בשביל לקבל הבדלים יותר משמעותיים.
למשתמש הביתי שמתחזק את המכונה שלו בזמן ומזין אותה ממים מרוככים יש פחות הבדל.
בשימוש רשלני קשה לתת חוות דעת על מכונה או להכליל.
במכונה לשימוש מסחרי כאשר אתה צופה יותר התעללות יש לגורם הזה יותר חשיבות.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- TsurTriger
- כתב צילום

לא מסכים.
כי המשתמש הממוצע לא תמיד מחליף את הפילטרים בזמן, ולא תמיד מקפיד לבדוק קשיחות של המים פעם בחודש.
בקיצור, הסמיאוטומטיקה רגישה יותר למים לא מרוככים ורגישה יותר למקרים בהם אין הקפדה יתרה על תנאים אופטימליים. מכונות E61 פחות רגישות, אם כי לא חסינות.
זה לא שחור ולבן,
כי המשתמש הממוצע לא תמיד מחליף את הפילטרים בזמן, ולא תמיד מקפיד לבדוק קשיחות של המים פעם בחודש.
בקיצור, הסמיאוטומטיקה רגישה יותר למים לא מרוככים ורגישה יותר למקרים בהם אין הקפדה יתרה על תנאים אופטימליים. מכונות E61 פחות רגישות, אם כי לא חסינות.
זה לא שחור ולבן,
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מכונות E61 דווקא יותר רגישות לאבנית בגלל מבנה הראש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
איך אני שונא את זה שאני כותב הודעה מושקעת והיא נשארת ב"דף הקודם" ולכן "הולכת לאיבוד דרך מרפסת"...
אני מרשה לעצמי להעלות את הקטעים הרלוונטיים מתוכה לדף השני, בתקוה שהיא לא תסגור גם את הדף הזה.
למנהלים, אולי יש אפשרות להאריך את הדפים?
שאו ברכה
...
...
אני מרשה לעצמי להעלות את הקטעים הרלוונטיים מתוכה לדף השני, בתקוה שהיא לא תסגור גם את הדף הזה.
למנהלים, אולי יש אפשרות להאריך את הדפים?
שאו ברכה
...
...