משחיז סכינים מ-eBay: מכירים את המשחיזים האלו?
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני משתמש כבר שנים בגרסה דומה לזה שבקישור השני שלך, מוכרים כזה באיקאה.
אני משתמש בו בעיקר לסכיני ירקות (קטנים, ללא שיניים) והוא עושה עבודה מצויינת, ביחוד בהנתן המחיר הנמוך שלו. 5-6 משיכות דרך המשחיז לפני כל שימוש (כשהסכין רטוב) והירקות נחתכים בקלות, כמובן שהמבחן הוא בעגבניות.
אני משתמש בו בעיקר לסכיני ירקות (קטנים, ללא שיניים) והוא עושה עבודה מצויינת, ביחוד בהנתן המחיר הנמוך שלו. 5-6 משיכות דרך המשחיז לפני כל שימוש (כשהסכין רטוב) והירקות נחתכים בקלות, כמובן שהמבחן הוא בעגבניות.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
כמו שכתבתי, המשחיז שלנו משמש רק לסכיני ירקות (Victorinox).
את ה-Global עוד לא הגענו למצב שצריך להשחיז. נראה לי שכשיגיע הרגע אקנה אחד מאלו של Global עצמם, בהנחה שאם הם מיצרים אותם אז זה כנראה נכון להשחיז איתם.
את ה-Global עוד לא הגענו למצב שצריך להשחיז. נראה לי שכשיגיע הרגע אקנה אחד מאלו של Global עצמם, בהנחה שאם הם מיצרים אותם אז זה כנראה נכון להשחיז איתם.
יש לי אחד כזה של גלובל זרוק בארון, היה נסיון קצר ומאוד לא מוצלחUriM כתב: נראה לי שכשיגיע הרגע אקנה אחד מאלו של Global עצמם, בהנחה שאם הם מיצרים אותם אז זה כנראה נכון להשחיז איתם....
רק שטול טוב לפני כול עבודה ואבן מדי פעם
ירון
·מצטרף לאי המלצה (ניסיתי על סכין גלובל), אולי טוב למי שלא רוצה ללמוד להשחיז על אבן אבל אין מה להשוות. זהה לכל משחיז אחר בצורה זו עם אבן נורמלית, די שורט את הסכין למי שחשוב המראה.a_yaron כתב:יש לי אחד כזה של גלובל זרוק בארון, היה נסיון קצר ומאוד לא מוצלח......
ירון...
אם יורשה לי להגיב לעצמי אז:a_yaron כתב:יש לי אחד כזה של גלובל זרוק בארון, היה נסיון קצר ומאוד לא מוצלח......
ירון...
שיחקתי שוב במשחיז של גלובל שיש לי http://www.lublinsky.co.il/product.asp?productid=319
ומה שראיתי שאומנם הסכין לא מאוד חדה לאחר ההשחזה אבל לאחר השחזה בגלובל המשך ההשחזה בשטול הרבה יותר מהיר וטוב, כנראה הוא עושה טוב את ההכנה הראשונית להשחזה והשטול ממשיך
ירון
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
המשחיזים מהסוג הזה לא עושים טוב את העבודה, שטול הוא לא משחיז - אלא מיישר את הקצוות של הסכין.
דבר נוסף שאתה יכול לנסות: זה לשפוך מעט מים על השייש ולהעביר עליו את הסכין (בכיוון אחד) שהקצוות התישרו
דבר נוסף שאתה יכול לנסות: זה לשפוך מעט מים על השייש ולהעביר עליו את הסכין (בכיוון אחד) שהקצוות התישרו