הכנות, רק הכנות :(
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
היי,
בשעה טובה, אנחנו בונים את ביתנו.
מאחר ואני לא רואה שישאר לי גרוש על הת** בסוף הבניה, אני אסתפק רק בהכנות להקרנה בעתיד.
אז למקרן אני יודע מה להכין, נקודת חשמל וhdmi.
אבל, מאחר ואף פעם לא היה לי מסך חשמלי. מה אני צריך להכין ?
תעלה מהמקרן לפינה של המסך הקרנה (צד ימין או שמאל אגב)
או שהיום כבר מקרנים אלחוטיים זה מאסט ולא מחירים בשמיים.
תודה!
בשעה טובה, אנחנו בונים את ביתנו.
מאחר ואני לא רואה שישאר לי גרוש על הת** בסוף הבניה, אני אסתפק רק בהכנות להקרנה בעתיד.
אז למקרן אני יודע מה להכין, נקודת חשמל וhdmi.
אבל, מאחר ואף פעם לא היה לי מסך חשמלי. מה אני צריך להכין ?
תעלה מהמקרן לפינה של המסך הקרנה (צד ימין או שמאל אגב)
או שהיום כבר מקרנים אלחוטיים זה מאסט ולא מחירים בשמיים.
תודה!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78892
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
אני יכול להגיד לך איך אצלי זה עובד.
בצד של המקרן (אחורה, וממורכז כנגד המסך), צריך נקודת חשמל אחת לפחות (רצוי שתיים). אם כבר תעלה, אז שווה כבר להכניס CAT6, ו-HDMI (אם המרחק מאפשר את זה). במקרה שלי התייאשתי מ-HDMI ועברתי ל-HDbaseT, החלטה שחסכה לי אין ספור שעות של תקלות, טיפול במערכת ושלוש כבלים יקרים במיוחד של HDMI שכולם בסופו של דבר כשלו. מדובר על מרחק של 10מ במקרה שלי וזה היה סיוט.
בנוסף, צריך עוד כבל נוסף לשליטה, ואם אתה רוצה גם כבל רשת באזור, אז זה אומר סה"כ שלושה כבלים.
בצד של המסך החשמלי, בגדול אם מדובר במסך אחד (נניח 16:9 או 2.35) אז אתה צריך נקודת חשמל ממותגת שם. לצורך העניין, מכיוון שאתה עוד לא סגור על היצרן, שווה לך לשים שתי תעלות (אחת בכל צד) של חשמל. בגדול את הריליי אתה יכול לשים מאחורי המערכת או להחביא היכן שהוא. בגדול מדובר בקופסא שמקבלת את המיתוג שמגיע מהמקרן (בתצורה פשוטה כזו, זה הפיתרון הכי קל) ואז המקרן נותן את הסיגנל כשהוא דלוק וזה ממתג את המסך ומוריד אותו למטה. המקרן נכבה, הוא מכבה את הריליי והמסך עולה.
כמובן שמאוד חשוב גם להכין תעלות לתאורה, ולרמקולים, אבל זה סיפור אחר לחלוטין.
בצד של המקרן (אחורה, וממורכז כנגד המסך), צריך נקודת חשמל אחת לפחות (רצוי שתיים). אם כבר תעלה, אז שווה כבר להכניס CAT6, ו-HDMI (אם המרחק מאפשר את זה). במקרה שלי התייאשתי מ-HDMI ועברתי ל-HDbaseT, החלטה שחסכה לי אין ספור שעות של תקלות, טיפול במערכת ושלוש כבלים יקרים במיוחד של HDMI שכולם בסופו של דבר כשלו. מדובר על מרחק של 10מ במקרה שלי וזה היה סיוט.
בנוסף, צריך עוד כבל נוסף לשליטה, ואם אתה רוצה גם כבל רשת באזור, אז זה אומר סה"כ שלושה כבלים.
בצד של המסך החשמלי, בגדול אם מדובר במסך אחד (נניח 16:9 או 2.35) אז אתה צריך נקודת חשמל ממותגת שם. לצורך העניין, מכיוון שאתה עוד לא סגור על היצרן, שווה לך לשים שתי תעלות (אחת בכל צד) של חשמל. בגדול את הריליי אתה יכול לשים מאחורי המערכת או להחביא היכן שהוא. בגדול מדובר בקופסא שמקבלת את המיתוג שמגיע מהמקרן (בתצורה פשוטה כזו, זה הפיתרון הכי קל) ואז המקרן נותן את הסיגנל כשהוא דלוק וזה ממתג את המסך ומוריד אותו למטה. המקרן נכבה, הוא מכבה את הריליי והמסך עולה.
כמובן שמאוד חשוב גם להכין תעלות לתאורה, ולרמקולים, אבל זה סיפור אחר לחלוטין.
- oferlaor
- מנהל

אגב, אם לא הייתי ברור, אם אתה סולל את התעלה של השליטה מהקרן למסך, חשוב לשים נקודת חשמל ביציאה שלה, ושם ישב הריליי.
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- קיבל תודות: 64 פעמים
·עופר,oferlaor כתב:אגב, אם לא הייתי ברור, אם אתה סולל את התעלה של השליטה מהקרן למסך, חשוב לשים נקודת חשמל ביציאה שלה, ושם ישב הריליי....
תוכל להסביר את עניין הריילי קצת יותר לפרטים עם לינק למוצר כזה,
לא יודע אם לזה מה שהתכוונת,אבל האם ההמלצה שלך ביחס למסך ללא טריגר?
במסך אצלי אין טריגר - והייתי רוצה שהוא יפתח שהמקרן נדלק,
- oferlaor
- מנהל

·צפיד כתב:·עופר,......
תוכל להסביר את עניין הריילי קצת יותר לפרטים עם לינק למוצר כזה,
לא יודע אם לזה מה שהתכוונת,אבל האם ההמלצה שלך ביחס למסך ללא טריגר?
במסך אצלי אין טריגר - והייתי רוצה שהוא יפתח שהמקרן נדלק,...
לא מכיר מסכים שיש להם טריגר...
מה שאני מכיר זה מסכים שיש להם חיבור חשמל. כשהם מקבלים 220V בכיוון אחד הם יורדים וכשהם מקבלים בכיוון השני הם עולים.
לכן צריך קופסא שמקבלת חיבור טריגר 12V וממתגת 220V בכיוון אחד, או 220V לכיוון השני. חפש screen projector relay ותמצא כל מני קופסאות כאלה. אין שם על מה שיש אצלי בבית, יתכן שזה פשוט מארז ל-solid state relay.
- oferlaor
- מנהל

sufgi
האמת שאצלי זה דומה. מכיוון שיש לי ביפורמט, אני משתמש בשני טריגרים שמגיעים מהרסיבר ומנהל את ההדלקה והכיבוי שלהם במקביל למערכת.
היתרון של טריגר מהמקרן (בודד או כפול) הוא שהוא מזהה את המצב ודואג להכל ומפשט מאוד את המקרואים...
האמת שאצלי זה דומה. מכיוון שיש לי ביפורמט, אני משתמש בשני טריגרים שמגיעים מהרסיבר ומנהל את ההדלקה והכיבוי שלהם במקביל למערכת.
היתרון של טריגר מהמקרן (בודד או כפול) הוא שהוא מזהה את המצב ודואג להכל ומפשט מאוד את המקרואים...
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- קיבל תודות: 64 פעמים
@oferlaor
תודה,
מצאתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/1se-MY2NJ-HH52P ... 926t-NsCqw
או כזה:
http://www.ebay.com/itm/5V-12V-Delay-Re ... LkoVIOejCw
האם מתאים?
לא ברור לי איך זה עובד,
אם הטריגר הוא מהמקרן (12V שני גידים) לא אמורים להיות גם כניסת חשמל מהקיר ויציאה אל המסך (שלושה גידים)?
תודה,
מצאתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/1se-MY2NJ-HH52P ... 926t-NsCqw
או כזה:
http://www.ebay.com/itm/5V-12V-Delay-Re ... LkoVIOejCw
האם מתאים?
לא ברור לי איך זה עובד,
אם הטריגר הוא מהמקרן (12V שני גידים) לא אמורים להיות גם כניסת חשמל מהקיר ויציאה אל המסך (שלושה גידים)?
- oferlaor
- מנהל

אין לי מושג אם אלה מתאימים (על פניו, לא נראה לי).
אני חושב שרצוי solid state relay. במקרה כזה יש כניסה של טריגר, כניסה של חשמל, יציאה של אדמה ושתי יציאות 220V (אחד למעלה ואחד למטה).
אני חושב שרצוי solid state relay. במקרה כזה יש כניסה של טריגר, כניסה של חשמל, יציאה של אדמה ושתי יציאות 220V (אחד למעלה ואחד למטה).
-
Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- קיבל תודות: 278 פעמים
יש לי כבר ממירים hdbaset היום למקרן הקיים כך שמבחינת המקורות על צד המקרן אני מסודר.
החוסר שלי היה בצד המסך החשמלי (היום אני עם ידני)
עופר, לא הכי הבנתי.
יש לי גם במגבר 12v יוצא, אין אפשרות להעביר טריגר משם ? ההמלצה היא מכיוון המקרן ?
והאם מסכים היום כבר לא מגיעים באינפרא אדום או משהו ? פאקינג 2016 כבר...
ולגבי החשמל וכבילה. כל יצרן עושה את זה בצד אחר ?
החוסר שלי היה בצד המסך החשמלי (היום אני עם ידני)
עופר, לא הכי הבנתי.
יש לי גם במגבר 12v יוצא, אין אפשרות להעביר טריגר משם ? ההמלצה היא מכיוון המקרן ?
והאם מסכים היום כבר לא מגיעים באינפרא אדום או משהו ? פאקינג 2016 כבר...
ולגבי החשמל וכבילה. כל יצרן עושה את זה בצד אחר ?
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- oferlaor
- מנהל

אני משתמש בטריגר של הרסיבר, אבל דרך המקרן זה יותר פשוט (לרוב, פשוט מעבירים עוד כבל שליטה למקרן שחלקו שולט ב-IR והחלק השני זה ה-RELAY.
היתרון של החיבור למקרן הוא שזה לא דורש שום שינוי תכנות או שליטה ולא תלוי בסוג הרסיבר, או בסוג המקרן... בקיצור, זה סוג של future proof.
יש אולי RELAY שנשלט ב-IR, אבל בסופו של דבר מסכים חשמלים זה מנוע. איך שולטים עליו זה כבר סיפור אחר.
היתרון של החיבור למקרן הוא שזה לא דורש שום שינוי תכנות או שליטה ולא תלוי בסוג הרסיבר, או בסוג המקרן... בקיצור, זה סוג של future proof.
יש אולי RELAY שנשלט ב-IR, אבל בסופו של דבר מסכים חשמלים זה מנוע. איך שולטים עליו זה כבר סיפור אחר.