ZXT120 עושה לי בעיות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

רכשתי את הZXT מVESTERNET למזגן טורנדו סופר לג'נד 28A לד - לפי תו האנרגיה של חברה קלון ובחוברת מצאתי KELON.

ההוספה הייתה קלה אבל לאחר מכן זה מראה לי "1%" סוללה עבור שני המקרים:
FLiRS (LED Flash twice)
Always Listening (LED Flash 4 times)
ניסיתי גם עם בטריות וגם עם כבל מתח 5V-DC, במעבר בין מצבים עשיתי EXCLUSION כמו שאומרים ב MANUAL.
עבור כל הוספה והסרה(עשיתי מספר פעמים לעבור בין המצבים) תמיד אני רואה "1%" סוללה, גם על הזנת מתח מהכבל!!

זה נותן לי לעדכן את פרמטר 27 ואפילו מראה אחרי כמה זמן שהערך התעדכן (מראה ערך נוכחי ליד ההגדרה) אבל אחרי ה SAVE הוא לא שולח NOSE ל-ZXT עד שאני לא לוחץ ידנית על הכפתור PROGRAM ב-ZXT שבכאילו "מעיר" את המכשיר הארור... חייב להגיד שאחד מהקודים הוציא צליי "ביפ" מהמזגן, אז הZXT כנראה לא מת רק פצוע

עבור שני המצבים וכל אחד מהקודים שניסיתי, כשאני מנסה לשנות מצב מתוך ה WEB UI אני מקבל ERROR של לא מצליח למצוא את המכשיר (מצרף צילום מסך)

החיישן טמפ' מראה טמפ' נכונה אז אני מניח שהוא תקין.

רעיונות?

גם רשמתי בפורום באנגלית , נקווה שיהיה פתרון.

נ.ב.
חיפשתי הרבה בכל הפורומים, לא נתקלתי בעוד אנשים שקיבלו "1%" מהמכשיר.
Can't Detect Device
 Can't Detect Device

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #2 

@Huvenster
חוץ מהחיווי של 1% נשמע שהכל עובד תקין.
בשביל לעדכן את הפרמטרים במודול אתה חייב ללחוץ על כפתור ה program או לחכות לזמן ה"התעוררות" של המודול אז זו לא תקלה.
תכניס את הקוד המתאים למזגן שלך (אני עובד בטורנדו עם ערך 40 בפרמטר 27). אם זה לא עובד תנסה את הקודים האחרים של טורנדו - 46 או 48

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

morgi23 כתב:@Huvenster
חוץ מהחיווי של 1% נשמע שהכל עובד תקין.
בשביל לעדכן את הפרמטרים במודול אתה חייב ללחוץ על כפתור ה program או לחכות לזמן ה"התעוררות" של המודול אז זו לא תקלה.
תכניס את הקוד המתאים למזגן שלך (אני עובד בטורנדו עם ערך 40 בפרמטר 27). אם זה לא עובד תנסה את הקודים האחרים של טורנדו - 46 או 48
...
·זה לא רק ה-"1%" כי אם הגדרתי פרמטר 27 ושלחתי פקודה העינית IR אמורה להוציא משהו, אומנם לא מתאים למזגן שלי אבל ה-ZXT לא יודע את זה ולכן הוא לא אמור להחזיר לי CANT DETECT DEVICE, לא?

בקשר לקוד, אני חושב שזה תלוי ביצרן הסיני של המזגן, רוב המזגנים של טורנדו זה מידאה, על שלי ספציפית רשמו "קלון".

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@Huvenster
לפעמים אתה יכול לקבל הודעה של can't detect device ולמרות זאת הכל יעבוד תקין.
תעדכן אם כשאתה מכניס את אחד מהקודים שרשמתי למעלה אתה מצליח לשלוט על המזגן.
אם כן, אפשר לנסות ולפתור גם את הודעת השגיאה.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@morgi23
·
עזבתי לחודש את כל ה- ZWAVE כי זה ממש ייאש אותי, אני באמת חושב שהבקר ורה שלי תקול, לא הגיני שככה בקר אמור לעבוד עם כל השגיאות האלה ועדיין להצליח כל כך (או שכן??)

ישבתי על זה שוב עברתי על כל הערכים לטורנדו וקלון (מה שהופיעה על מדבקת האנרגיה בתור היצרן): 411,9,12,13,143,212,409,427,483,40,46,48,55

עדיין מראה 1% גם במצב FLIRS וגם במצב ALWAYS LISTENING, המד טמפרטורה מראה טמפרטורה הגיונית לכן המודול לא מת לגמרי.

אחרי שכל הקודים לא הצליחו עברתי לתכנות ידני של פרמטר 25, לימדתי את הראשונים של הקירור, עדיין לא עובד!!!

הנה כל השגיאות שזכיתי לקבל בדרך:
  • Can't Detect Device
  • Setting user configuration
  • ERROR: Node is not configured
  • ERROR: Unable to get any information on node
  • Waiting for wakeup to send commands
  • Please wait! Getting the name
  • Please wait! Polling node
  • Waiting for node to reply after 5 retries
  • Cannot contact device, error code: 1
לפני חודש וסטרנט הרימו ידיים ושלחו אותי לתמיכה של ורה, שלחתי להם מייל נקווה לטוב.

עוד משהו שהייתי שמח אם מישהו בעל ZXT120 יבדוק, המודול עובד על IR, כל משדר IR נראה כמו נורה נדלקת באפליקציית מצלמה (הרגילה) בסלולרי, כלומר רק להפעיל את המצלמה ולכוון אליה שלט וללחוץ ויראה כמו אור נדלק.
מישהו יכול לבדוק את ה-ZXT120 מוציא משהו כשהוא שולח פקודה? כי אצלי לא רואים כלום, וההגיון אומר גם אם הכנסתי קוד לא נכון המודול צריך לנסות לשדר IR אפילו שהמזגן המיועד לא קיים בקרבתו...

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@Huvenster
דבר אחרון שכדאי לנסות לפני שאתה שולח את המודול חזרה ל-vesternet, זה להוציא אותו מהמערכת ולעשת לו איפוס להגדרות יצרן.
אם אתה מאיזור המרכז אתה מוזמן אלי לנסות את ה-zxt120 מול הבקר שלי. ככה תוכל לשלול את זה שהבקר שלך הוא זה שגורם לתקלה.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #7 

@Huvenster
דרך פשוטה לוודא בשלטי IR שאכן הLED משדר משהוא היא לכוון מצלמה לכיון פתח יציאת האור בשלט ובזמן שהשלט משדר אמורים לראות את האור על מסך המצלמה.
אני משתמש באיפון וזה עובד לא רע.
זה לא אומר שהקוד המשודר הוא נכון או תקין רק שיש אור.
ממליץ לכוון לפני את המצלמה/טלפון לשלט בבית שידוע שהוא תקין ועובד ב IR ולוודא שאכן המצלמה/טלפון אכן קולטים את רכיב ה IR ולא מצוידים בפילטר שחוסם לחלוטין.
במידה וזה לא עובד אפשר לנסות מצלמה/טלפון אחר.

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@morgi23
אני מחיפה, אני אנסה לאפס להגדרות יצרן ולבדוק את המזגן אלקטרה קלאסיק שיש לי בחדרי שינה.

@Grappa
כתבת את הפסקה האחרונה שלי יותר יפה.

אתם יכולים לבדוק את מודולי ה- ZXT שלכם מול מצלמה? אצלי לא מראה כלום, או שהפלסטיק השחור שלו עושה איזו פילטרציה או שהוא באמת תקול, תודה.

yehuda2525
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

morgi23

הzxt120 עובד עם מזגן מיני מרכזי של אלקטרה?

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@yehuda2525
·לא יודע לי זה פשוט לא עובד..

@morgi23
יצא לך לבדוק את נושא האינפרא אדום?

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Huvenster כתב:@morgi23
יצא לך לבדוק את נושא האינפרא אדום?
...
האמת ששכחתי מזה... אשתדל לבדוק בערב.
איזה גירסת קושחה המודול? זה מופיע במדבקה קטנה לבנה בתחתית ללא מארז הסוללות.
האם ביצעת "הוצאה" מהמערכת ואיפסת להגדרות יצרן?
מה ענו לך מהתמיכה של Vera?
תשלח צילום מסך של הפרמטרים כדי להבין אם יש שם משהו לא תקין.
אצלי זה נראה ככה בשליטה על מזגן טורנדו:

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@morgi23
·האמת שגם אני שכחתי מזה, התמיכה ביקשו ממני להפעיל את השליטה מרחוק, חיכיתי שתבדוק לי לראות אם הוא בכלל תקול לפני שהם מאפסים לי את המערכת.

נזכרתי בזה היום כי יש לי בעיה חדשה, באמת שנשבר לי מהמערכת הזו, היא לא בשלה עדיין, יש לי מודול כפול של פיבארו 2*1.5 אחד לאור בכניסה ואחד למטבח, האחד של המטבח הפסיק להגיב, לא רק המתג הוירטואלי של הבית החכם גם המתג הפיסי! עבד כמה שבועות ועכשיו לא מגיב, האור השני של הכניסה עובד גם הוירטואלי וגם הפיסי.

אתה מבין שאי אפשר לכבות כרגע את האור במטבח? אם זה היה חדר שינה? צריך באמצע הלילה להתחיל לפרק חוטי חשמל, מי שלא יודע וצריך חשמלאי?

יצרתי שוב קשר עם התמיכה של ורה, כנראה הפיבארו תקול? הבקר ורה? החשמל שאני מקבל מחח"י??

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #13 

Huvenster כתב:יש לי מודול כפול של פיבארו 2*1.5 אחד לאור בכניסה ואחד למטבח, האחד של המטבח הפסיק להגיב, לא רק המתג הוירטואלי של הבית החכם גם המתג הפיסי! עבד כמה שבועות ועכשיו לא מגיב, האור השני של הכניסה עובד גם הוירטואלי וגם הפיסי.

אתה מבין שאי אפשר לכבות כרגע את האור במטבח? אם זה היה חדר שינה? צריך באמצע הלילה להתחיל לפרק חוטי חשמל, מי שלא יודע וצריך חשמלאי?

יצרתי שוב קשר עם התמיכה של ורה, כנראה הפיבארו תקול? הבקר ורה? החשמל שאני מקבל מחח"י??
...
נשמע כמו מודול פיבארו תקול.
איזו נורה יש לך במטבח?
היה כאן לא מזמן שרשור לגבי סוגי נורות ומינימום וואט - אני לא מצליח למצוא אותו עכשיו.
יכול להיות שזה קשור?
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@cafri
·שני גופי תאורה לד דיי גדולים, כל אחד 50*50 ס"מ, מפיצים מלא אור אז קצת WATT קשה לי להאמין.אני קורא פה כמעט הכל לא ראיתי שרשור כזה, אני זוכר בכלליות שלדימר צריך מנורות עם מינימום וואט אם לא צריך להוסיף איזה רכיב.

הכל תקול אצלי? מה שמשגע אותי במערכת הזו זה שכל דבר צריך לעשות EXCLUDE ושוב INCLUDE להגדיר מחדש פרמטרים או אם יוצרים קשר עם התמיכה של ורה הם מאפסים את המערכת (גם אני יכול לעשות את זה!), גם ככה סיפור לסגור את הקופסאות 55 עם המודלים האלה (במיוחד הכפולים עם המרכזיית 7-8 חוטי חשמל קשיחים 1.5 קוור').

אני חושב שהמינימום שצריך לדרוש מרכיבים כאלו שגם אם לא עובד שהמתג הפיסי לא יפסיק לעבוד לא משנה מה... שימו את עצמכם עכשיו במקומי מול ההנהלה.

פרקתי את כל התסכול :D

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Huvenster כתב:@morgi23
·האמת שגם אני שכחתי מזה, התמיכה ביקשו ממני להפעיל את השליטה מרחוק, חיכיתי שתבדוק לי לראות אם הוא בכלל תקול לפני שהם מאפסים לי את המערכת.

נזכרתי בזה היום כי יש לי בעיה חדשה, באמת שנשבר לי מהמערכת הזו, היא לא בשלה עדיין, יש לי מודול כפול של פיבארו 2*1.5 אחד לאור בכניסה ואחד למטבח, האחד של המטבח הפסיק להגיב, לא רק המתג הוירטואלי של הבית החכם גם המתג הפיסי! עבד כמה שבועות ועכשיו לא מגיב, האור השני של הכניסה עובד גם הוירטואלי וגם הפיסי.

...
מסכים שמערכת היא לא plug and play וזקוקה לעבודה, אבל ברגע שאתה מתקין ומגדיר פעם אחת כמו שצריך הדברים נראים אחרת.
לגבי המתג, מעבר למה שכתב @cafri שווה לבדוק גם שלא השתחררו לך החיבורים מאחורי המפסק.

·

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@morgi23
·זה מה שהכי מפתיע פה, זו לא בעיה שנתקלתי בה בזמן ההתקנה, הכל תפקד כשורה מספר שבועות, ואם המתג הפיסי היה עובד הייתי בולע את הצפרדע שהמתג הזה לא יעבוד לי בעזרת ZWAVE.

אני אוציא ואכניס את המודול מהמערכת עם 3 לחיצות במפסק, אם לא יצליח אפרק פיסית ואבדוק עם צרכנים אחרים.

מורגי (מור?) תעשה טובה תבדוק את ה ZXT מול מצלמה של סלולרי תראה אם זה מראה לך שידור IR.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@Huvenster
מורגי זה בסדר :)
אני אנסה היום בערב אם אתה רואה שאני לא מגיב תזכיר לי בפרטי

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #18 

Huvenster כתב: אתם יכולים לבדוק את מודולי ה- ZXT שלכם מול מצלמה? אצלי לא מראה כלום, או שהפלסטיק השחור שלו עושה איזו פילטרציה או שהוא באמת תקול, תודה.
...
במצלמה של האייפון לא ראו כלום אבל במצלמה של הבית במצב IR (כאשר כל הבית חשוך) ראו בברור את קרן הIR שנשלחת מהZXT120.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה

באזז
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #19 

לדעתי אם לא עובד לך מתג בצורה פיסית
חייב להיות שהשתחרר איזה חוט מאחורה.
זה קרה לי גם (בעיקר בשלב ההתקנה, לא אחרי כמה שבועות)
כי כאשר דוחפים את המפסק חזרה אל הקופסה בשביל לסגור, חוט שלא מחובר מספיק טוב, בקלות יוצא החוצה..

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

הבעיה המקורית של ה-ZXT120 : לפי המלצה של התמיכה עשיתי RESTORE שלם, כלומר איפוס להגדרות המפעל, ניסיתי "לזווג" את הה-ZXT עדיין לא מתפקד ומציג את ה-1%, דיברתי שוב עם וסטרנט שאני רוצה להחזיר את המוצר כי הוא תקול, כישראלי מהרגל ישר התגוננתי ששלושה חודשים אני מותח את זה וניסיתי דיי הרבה שיעבוד, עם ה-1% הזה אני מרגיש שיש משוה תקול ואני מתאמץ לחינם, ישר שלח לי לינק להפתיחת בקשה להחזר RMA, לא נראה לי שיעשו בעיות.

הבעיה השניה שהעלתי פה זה האשכול הזה Fibaro Double Relay Switch ממסר נתפס, GuyKopel היה יותר חרוץ ממני ומצא שזו בעיה שחוזרת אצל הרבה אנשים.

אדווח איך הולך ההחזר מול VESTERNET.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”