אושרה תביעה יצוגית נגד בזק בין לאומי הנוגעת להאטה מכוונת של קצב הגלישה
-
NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
למיטב ידיעתי, בפעם הראשונה בישראל, אושרה תביעה יצוגית כנגד ספקית אינטרנט הנוגעת להאטה מכוונת של מהירות גלישה אשר נובעת ממכירת יתר של שירותים.
על פי כתב התביעה, בזק בין לאומי, האטה במהלך אוקטובר 2011 את קצב הגלישה של לקוחותיה עקב "עומס חריג".
יהיה מעניין לעקוב אחרי ההתנהלות של התביעה היצוגית הזו.
http://www.themarker.com/law/1.2883596
מי שמעוניין לקרוא את מלוא ההחלטה בדבר אישור התביעה היצוגית, יוכל למצוא אותה כאן - http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/5934765.pdf
על פי כתב התביעה, בזק בין לאומי, האטה במהלך אוקטובר 2011 את קצב הגלישה של לקוחותיה עקב "עומס חריג".
יהיה מעניין לעקוב אחרי ההתנהלות של התביעה היצוגית הזו.
http://www.themarker.com/law/1.2883596
מי שמעוניין לקרוא את מלוא ההחלטה בדבר אישור התביעה היצוגית, יוכל למצוא אותה כאן - http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/5934765.pdf
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
תודה על המידע נקווה שיצא מיזה משהו
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4888
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@NetCHEIF
·
זו חרב פיפיות מסוכנת שייתכן באה לשרת עוד כמה צדדים בנושא.
זו עשויה להיות יריית הפתיחה למאבק פעיל בשיתוף תכנים, של ספקית.
ועשוי לבוא לידי ביטוי, בשלב ראשון, ע"י הפעלת סעיף הגבלת ה50GB בחודש שמסתתר בכל הסכם שירות, ואולי אף להמשיך מעבר לזה.
·
זו חרב פיפיות מסוכנת שייתכן באה לשרת עוד כמה צדדים בנושא.
זו עשויה להיות יריית הפתיחה למאבק פעיל בשיתוף תכנים, של ספקית.
ועשוי לבוא לידי ביטוי, בשלב ראשון, ע"י הפעלת סעיף הגבלת ה50GB בחודש שמסתתר בכל הסכם שירות, ואולי אף להמשיך מעבר לזה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אני לא חושב שיש להם עילה להפעיל את הסעיף, האטה או לא אתה קונה מהם שירות שאמור לעבוד כמו שהם מפרסים.. עם כל הפירסומים של ה"כבל התת ימי" שהיו בזמנו וטענות שהם מהירים ובלה בלה בלה.. אם אתה כלקוח התחברת אליהם כי הם היו "הכי מהירים" אבל בפועל הם באופן פעיל מגבילים לך את המהירות פשוט כי הם קמצנים מדי לרכוש עוד רוחב פס אז לדעתי זה על גבול ההטעיה ואף רמאות של הלקוח הקטן.
חוץ לגבי הנפח, גם בלי שיתוף קבצים לא חוקי אתה תוך שניה מגיע ל50GB, אם אני קונה משחק אחד בחודש אז כבר ניצלתי את ה50GB בזמן ההורדה החוקית של המשחק.
חוץ לגבי הנפח, גם בלי שיתוף קבצים לא חוקי אתה תוך שניה מגיע ל50GB, אם אני קונה משחק אחד בחודש אז כבר ניצלתי את ה50GB בזמן ההורדה החוקית של המשחק.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4888
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@IamEzio
·
אשמח מאוד לגלות לאיזו חבילה אתה מחובר בכדי להוריד 50GB בשנייה.
בחישוב קצרצר, זה כמעט 7 שעות בחבילה של 100 מגה.
מספיק שבזק בינלאומי יראו שמאסה קריטית של לקוחות חרגו את תנאי ההסכם בכדי להצדיק את ההגבלה הזו, או לפחות עבור אלה שחרגו ובכך להמתיק את הגלולה.
מה גם, שבהסתכלות לטווח ארוך, אין שום סיבה בעצם שלא יפעילו בשיגרה את המגבלה עבור מי שחורג את הסעיף, גם באופן חוקי ויותר מכך - ליצור חבילות בתשלום גבוהה יותר, לשם הסרת המגבלה הזו, לצרכנים חוקיים ולא חוקיים (סטייל חבילת גיימר).
וכל זאת כדי למקסם רווחים ולשלם את הוצאות התביעה הייצוגית.
לדעתי, התקטננות. שלא לומר פופוליזם זול, כן גם של השופט.
במיוחד שבזק בינלאומי תיקנו את העיוות בהגדלת נפח הפס כמעט מיד לאחר שנחשפה הבעיה.
למען הסר ספק, הייתי לקוח שלהם ונטשתי מזמן בגלל מחיר מופקע ושירות לא משהו. כך שאין לי סימפטיה יתרה לחברה הזו.
·
אשמח מאוד לגלות לאיזו חבילה אתה מחובר בכדי להוריד 50GB בשנייה.
בחישוב קצרצר, זה כמעט 7 שעות בחבילה של 100 מגה.
מספיק שבזק בינלאומי יראו שמאסה קריטית של לקוחות חרגו את תנאי ההסכם בכדי להצדיק את ההגבלה הזו, או לפחות עבור אלה שחרגו ובכך להמתיק את הגלולה.
מה גם, שבהסתכלות לטווח ארוך, אין שום סיבה בעצם שלא יפעילו בשיגרה את המגבלה עבור מי שחורג את הסעיף, גם באופן חוקי ויותר מכך - ליצור חבילות בתשלום גבוהה יותר, לשם הסרת המגבלה הזו, לצרכנים חוקיים ולא חוקיים (סטייל חבילת גיימר).
וכל זאת כדי למקסם רווחים ולשלם את הוצאות התביעה הייצוגית.
לדעתי, התקטננות. שלא לומר פופוליזם זול, כן גם של השופט.
במיוחד שבזק בינלאומי תיקנו את העיוות בהגדלת נפח הפס כמעט מיד לאחר שנחשפה הבעיה.
למען הסר ספק, הייתי לקוח שלהם ונטשתי מזמן בגלל מחיר מופקע ושירות לא משהו. כך שאין לי סימפטיה יתרה לחברה הזו.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
@ufffnick
·
אני אתחיל מזה שלהוריד 50GB בחבילה של 100 מגה במהירות של 12.5MB/s יקח בערך 70 דקות, נצא מנקודת הנחה שאתה מוריד את המשחק בפחות מזה ועדיין בניצול גבוהה של הקו, יקח לך שעה וחצי? זה לא 7 שעות, תאמין לי שאם זה היה 7 שעות ב100 מגה אז הייתי מעדיף ללכת לחנות לקנות משחק, לחזור הביתה להתקין ועדיין עם כמה שעות ספייר מאשר לחכות 7 שעות שהמשחק ירד מהסטים תוך כדי שהאינטרנט שלי זוחל כי הקו מנוצל עד הסוף. אני לא יודע מה איתך, אני אישית יכול לקנות משחק 2 בחודש, זה הדוג' הכי קלה, וכן מותר להקצין, ולא צריך להתייחס לכל הקצנה בצורה של אוי אוי אוי מה הוא אמר.
המצב של האינטרנט על הפנים, הספקיות עושות בערך מה שהם רוצות לפעמים, נכון להיום אתה כבר לא יודע למי להתחבר, והתביעה היצוגית הזאת? מבחינת בזק בין לאומי מדובר על מצב עבר, אין להם סיבה לגרור את הדבר הזה ואני בטוח שהם ינסו להרוג את זה כמה שיותר מהר, אין סיבה שזה יגרר ויעלה להם מליונים, הם לא צריכים את זה ולא רוצים את זה.
הסעיף הזה נועד כדי לאכוף "מטרדים", גם אם אני אוריד חצי טרה של מידע זה עדיין לא "אוי אוי שובר לנו את הרשת", תבדוק בעצמך בנתב שלך כמה מידע עובר לך בחודש מבחינת תעבורה, גם בלי הורדות ובלי שטויות זה יהיה יותר מ50GB, אנחנו חיים ב2016 וצריכת המידע גם במשפחה ממוצעת יחסית גבוהה. ולהפעיל את הסעיף וליצור חבילה נפרדת יקרה יותר עם נפח גבוהה יותר או בלי הגבלה לא שיפר את המצב הכלכלי שלה, אלה יגרור נטישה כלפי חברות אחרות שלא הלכו בדרך שלהם. לפי מה שאני רואה פה בפורום הם כבר לא הספק ה"טוב" שהם היו בעבר, כל דבר שהם יעשו כדי לגרוע מהמוניטון הנוכחי שלהם כ"ספק בסדר" רק יפגע בהם לטווח הארוך לדעתי. במיוחד כשהוט תנצל את זה כדי לצאת במסע פרסום כחברה הזולה והטובה יותר כמו שהם תמיד עושים.
·
אני אתחיל מזה שלהוריד 50GB בחבילה של 100 מגה במהירות של 12.5MB/s יקח בערך 70 דקות, נצא מנקודת הנחה שאתה מוריד את המשחק בפחות מזה ועדיין בניצול גבוהה של הקו, יקח לך שעה וחצי? זה לא 7 שעות, תאמין לי שאם זה היה 7 שעות ב100 מגה אז הייתי מעדיף ללכת לחנות לקנות משחק, לחזור הביתה להתקין ועדיין עם כמה שעות ספייר מאשר לחכות 7 שעות שהמשחק ירד מהסטים תוך כדי שהאינטרנט שלי זוחל כי הקו מנוצל עד הסוף. אני לא יודע מה איתך, אני אישית יכול לקנות משחק 2 בחודש, זה הדוג' הכי קלה, וכן מותר להקצין, ולא צריך להתייחס לכל הקצנה בצורה של אוי אוי אוי מה הוא אמר.
המצב של האינטרנט על הפנים, הספקיות עושות בערך מה שהם רוצות לפעמים, נכון להיום אתה כבר לא יודע למי להתחבר, והתביעה היצוגית הזאת? מבחינת בזק בין לאומי מדובר על מצב עבר, אין להם סיבה לגרור את הדבר הזה ואני בטוח שהם ינסו להרוג את זה כמה שיותר מהר, אין סיבה שזה יגרר ויעלה להם מליונים, הם לא צריכים את זה ולא רוצים את זה.
הסעיף הזה נועד כדי לאכוף "מטרדים", גם אם אני אוריד חצי טרה של מידע זה עדיין לא "אוי אוי שובר לנו את הרשת", תבדוק בעצמך בנתב שלך כמה מידע עובר לך בחודש מבחינת תעבורה, גם בלי הורדות ובלי שטויות זה יהיה יותר מ50GB, אנחנו חיים ב2016 וצריכת המידע גם במשפחה ממוצעת יחסית גבוהה. ולהפעיל את הסעיף וליצור חבילה נפרדת יקרה יותר עם נפח גבוהה יותר או בלי הגבלה לא שיפר את המצב הכלכלי שלה, אלה יגרור נטישה כלפי חברות אחרות שלא הלכו בדרך שלהם. לפי מה שאני רואה פה בפורום הם כבר לא הספק ה"טוב" שהם היו בעבר, כל דבר שהם יעשו כדי לגרוע מהמוניטון הנוכחי שלהם כ"ספק בסדר" רק יפגע בהם לטווח הארוך לדעתי. במיוחד כשהוט תנצל את זה כדי לצאת במסע פרסום כחברה הזולה והטובה יותר כמו שהם תמיד עושים.