חיבור מחשב למסך של מארנץ
שלום לכולם;
יש לי כבר חצי שנה מסך 40" של מרנץ LC4050EX שאני סה"כ מרוצה מביצועיו בYES ו DVD. ברצוני לחבר מחשב למערכת בעיקר לצורכי ניגון מוזיקה. אבל אם כבר מחשב בסלון אז לפחות להעיף את ה DVD לא? לשם כך חזרתי לספר ההוראות (בעברית בלבד באיכות של לצאת ידי חובה בקושי) כאשר המטרה היא לבדוק חיבור המחשב דרך כניסת ה DVI של המסך, כרגע אני מחובר ב component בDVD וב SCART מהממיר, מתוך הנחה שעדיף לחבר את המחשב בכניסה הכי איכותית. ומה גיליתי? הרזולוציה בכניסת ה DVI היא 1280x1024 (מקסימום) בעוד בקומפוננט הרזולוציה היא 1080i 1920x1080, לפי כל מה שקראתי (אני מודה זה לא התחום שלי אני יותר איש של אודיו) הרזולוציה הגבוהה צריכה להגיע בחיבור HDMI או DVI. עוד אין מחשב ואין כרטיס מסך אבל מה עושים? לקנות כרטיס תומך בקומפוננט ולא ב DVI? הם לא יותר יקרים? האם למישהו יש מסך כזה ונתקל (פתר) בבעיה הזו?
תודה לכל העונים מקווה שלא עשיתי סלט גדול מידי.
יש לי כבר חצי שנה מסך 40" של מרנץ LC4050EX שאני סה"כ מרוצה מביצועיו בYES ו DVD. ברצוני לחבר מחשב למערכת בעיקר לצורכי ניגון מוזיקה. אבל אם כבר מחשב בסלון אז לפחות להעיף את ה DVD לא? לשם כך חזרתי לספר ההוראות (בעברית בלבד באיכות של לצאת ידי חובה בקושי) כאשר המטרה היא לבדוק חיבור המחשב דרך כניסת ה DVI של המסך, כרגע אני מחובר ב component בDVD וב SCART מהממיר, מתוך הנחה שעדיף לחבר את המחשב בכניסה הכי איכותית. ומה גיליתי? הרזולוציה בכניסת ה DVI היא 1280x1024 (מקסימום) בעוד בקומפוננט הרזולוציה היא 1080i 1920x1080, לפי כל מה שקראתי (אני מודה זה לא התחום שלי אני יותר איש של אודיו) הרזולוציה הגבוהה צריכה להגיע בחיבור HDMI או DVI. עוד אין מחשב ואין כרטיס מסך אבל מה עושים? לקנות כרטיס תומך בקומפוננט ולא ב DVI? הם לא יותר יקרים? האם למישהו יש מסך כזה ונתקל (פתר) בבעיה הזו?
תודה לכל העונים מקווה שלא עשיתי סלט גדול מידי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על התשובה המהירה,
יש לך אולי קישור לכרטיס כזה או להסבר על סוג הכרטיסים האלו? האם מדובר בהשקעה כספית רצינית יחסית לכרטיסים עם חיבור DVI? אם כן אני אשקול להשאיר את ה DVD ולהשתמש במחשב רק לניגון מוזיקה.
יש לך אולי קישור לכרטיס כזה או להסבר על סוג הכרטיסים האלו? האם מדובר בהשקעה כספית רצינית יחסית לכרטיסים עם חיבור DVI? אם כן אני אשקול להשאיר את ה DVD ולהשתמש במחשב רק לניגון מוזיקה.
כל יום לומדים משהו חדש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על התשובות,
מה לגבי כבל RGB to componeny ? בשני המקרים מדובר באות אנלוגי אז אולי כאן יכל להיות פתרון פשוט ונוח.
eldad_z אתה יכול לתת דוגמה לכרטיס כזה שהוא זול ויעיל (ונמכר בארץ).
ראיתי בלוחות וב ZAP כרטיסים עם TV OUT מה זה אומר זה קומפוזיט קומפוננט?
מרטין הכרטיס שרשמת עושה גם UPSCALE?
מה לגבי כבל RGB to componeny ? בשני המקרים מדובר באות אנלוגי אז אולי כאן יכל להיות פתרון פשוט ונוח.
eldad_z אתה יכול לתת דוגמה לכרטיס כזה שהוא זול ויעיל (ונמכר בארץ).
ראיתי בלוחות וב ZAP כרטיסים עם TV OUT מה זה אומר זה קומפוזיט קומפוננט?
מרטין הכרטיס שרשמת עושה גם UPSCALE?
קודם כל לא אמרתי שזה FHD אלה HD ready 1080i שנית נושא המדבקה נידון בפורום כולל email שנשלח מחברת מרנץ עצמה לאחד המשתתפים לאשר שהמוצר בפיקוח החברה. ושלישית לעניות עניי הלא מקצועיות ותקציבי מדובר בתמורה סבירה מאוד לכסף רק נושא החיבורים הזה קצת מציק לי.
כל יום לומדים משהו חדש
להבנתי (המוגבלת) HDREADY אומר שמעבד התמונה מסוגל לפענח אות של 720P ו 1080i(לא להציג אלא לפענח) הרזולוציה לעומת זאת בFHD היא של 1920X1080 לעומת הרזולוציה בREADY שהיא 1366X768 ואני מניח שזאת גם הרזולוציה במכשיר שלך.
במידה ואני טועה (ומטעה) אשמח לתיקון.
לגבי איכות התמונה במרנץ- שים לב מה כתבתי, לדעתי התמונה מעולה והמסכים שלהם טובים בהרבה ממוצרים מוכרים ויקרים מהם (LG וטושיבה לדוגמא). מצד שני שים לב שכמו שהוכח לי בעבר אין שום LCD של מרנץ בגדלים של מעל 32 מחוץ לישראל תוסיף לזה כמו שאתה כתבת את הדלות של ספר המשתמש (קח לפרופורציה ספר משתמש של מסך מחברה מוכרת ותראה את ההבדל)חפש ותראה שאין ברשת שום קובץ PDF שקשור למסך שלך, כל זה הביא אותי למסקנה שמדובר על מוצר מדבקה---> כל זה לא מנע ממנו מלתת תמונה איכותית ולשכנע אותי לקנות "37 כזאת אלי הביתה
במידה ואני טועה (ומטעה) אשמח לתיקון.
לגבי איכות התמונה במרנץ- שים לב מה כתבתי, לדעתי התמונה מעולה והמסכים שלהם טובים בהרבה ממוצרים מוכרים ויקרים מהם (LG וטושיבה לדוגמא). מצד שני שים לב שכמו שהוכח לי בעבר אין שום LCD של מרנץ בגדלים של מעל 32 מחוץ לישראל תוסיף לזה כמו שאתה כתבת את הדלות של ספר המשתמש (קח לפרופורציה ספר משתמש של מסך מחברה מוכרת ותראה את ההבדל)חפש ותראה שאין ברשת שום קובץ PDF שקשור למסך שלך, כל זה הביא אותי למסקנה שמדובר על מוצר מדבקה---> כל זה לא מנע ממנו מלתת תמונה איכותית ולשכנע אותי לקנות "37 כזאת אלי הביתה
אלוני תודה, הבעיה היא שב DVI התמיכה היא רק ברזולוציות של 4:3 הרזולוציות של 16:9 נמצאות רק בחיבור הקומפוננט. נראה שהפיתרון הוא ברכישת כרטיס עם יציאת קומפוננט, עושה רושם שזה לא כזה סיפור מסובך או יקר כמו שחשבתי.
צחי אצלך איך המסך מחובר ולמה? אם למחשב שתף אותי בבקשה בדרך שבה בחרת לקבל תוצאה מקסימלית.
תודה.
צחי אצלך איך המסך מחובר ולמה? אם למחשב שתף אותי בבקשה בדרך שבה בחרת לקבל תוצאה מקסימלית.
תודה.
כל יום לומדים משהו חדש
הלינק לא נכון שלי הוא 40" ואין לו HDMI בכל מקרה אם אני מכוון את המחשב לרזולוציה הזאת בכניסת הDVI אז לא אמורות להיות בעיות? המטרה של החיבור היא רק להחליף אל הDVD אין לי (ולא נראה לי שאוריד ברשת) חומרים באיכות של HD סה"כ אני מעוניין לקרוא סרטי DVD מהכונן למסך אם אפשר אז אפילו לא להוריד לדיסק הקשיח.
כל יום לומדים משהו חדש