שדרוג רמה ותהיות לגבי העתיד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #1 

שלום
כבר כמה זמן שאני מנסה לחשוב איך לשדרג משמעותית, (לא שדרוגון) את רמת הסאונד ביחס לסוג ההאזנה שלי ותנאי הסלון שלי.
המערכת שהיתה לי עד אתמול מורכבת מסט של 5.1
Quad Classic11 L מקדימה, סנטר של Quad L2 , סטאליטים של Dali Fazon sat וסאב של SVS SB12-NSD

מגבר Yamaha RX-A710
מקורות, המון מוזיקה בסטרימינג, דיסק שמחובר לראוטר --> דרך DLNA וכבל רשת מהראוטר למגבר.
Spotify מותקן כרגע על מחשב נוק ומחובר ב HDMI למגבר, נשלט דרך Spotify connect בטלפון.

האמת אין לי תלונות בק"ב, מכמה סיבות
הרבה פעמים אני צופה דרך קודי, לפעמים סאונד דו ערוצי בלבד לפעמים DTS-MA , בכל מקרה אני מרוצה ברמת הווליום שאני שומע שכולם כבר ישנים.

לעומת זה במוזיקה, כאן יש לי השגות
מוסיקה מתנגנת כל הזמן בין ברקע ובין עם בצורה יזומה של האזנה מכוונת למשהו מסוים.
את המוסיקה אני שומע בשני ערוצים + סאב בלבד.

את הקטע הזה רציתי מאד לשדרג ועדיין בתהליך.
אני לא יודע אם מותר להזכיר חנויות ואנשים, אבל מקסימום אערוך את ההודעה,

יצא לי לדבר לאחרונה עם יגאל מ-stereoscope
דיברנו קצת על שדרוגים, מה ייתן שדרוג רציני, תקציבים וכו'..
קבענו שאביא את הרמקולים שיש לי כרגע לחנות שלו, שני ה quads נקשיב עם מגבר זהה לשלי פחות או יותר ונראה איך אפשר לשדרג ע"י trade in

אני תמיד מאמיi שרמקולים בניגוד למגבר לא קונים מבלי להאזין, אני מאמין שהם האחראים העיקריים לחתימת הצליל והבמה שאנחנו אוהבים ומתחברים אליה, לכן רמקולים אני לא קונה ברשת.
המגבר משנה בקצת את חתימת הצליל, בעיקר שמדובר במגבר ק"ב בלבד, שגם ככה לא מותאם למוסיקה דו ערוצית במיוחד.

הגעתי לחנות חיברנו את ה quad וואלה סאונד טוב, הרי גם אותם בחרתי רק אחרי שמיעה..... בזמנו.

יגאל שאוהב רמקולים אנגליים כמוני ואף יותר נתן לי להקשיב להם, בחרתי כמה קטעים מהמחשב שלו שמחובר למגבר RX-A750, חלקם קטעים שנועדו לבדוק מוסיקת High Resoulution ע"י חברות רמקולים עצמן.

אח"כ יגאל חיבר B&W CM6 s2 :oops:
אלוהים איזה הבדל, נכון אין מה להשוות את התקציב, ועדיין מדובר על הנאה ממוסיקה וזה תאכלס למה אנחנו כאן.
ה- quads היו מפורטים אבל סגורים לאזור הרמקולים, בעוד שה B&W מילאו את כל החלל, הרגיש כאילו המוסיקה נמצאת בכל מקום וכן למי שמתעניין הם מפורטים oh boy הרבה יותר....

אחרי בערך 20 דק, שאני לא מוכן שיגאל יחליף רמקולים יגאל הלך והשאיר אותי לבד, בעוד אני מתמוגג הוא בא והציע לי זוג נוסף proac studio 118. מה אגיד הפירוט שלהם מדהים יותר מה B&W זה היה כמו להקשיב לסאונד במעבדה, כל מיתר בגרון, כל פריטה הכי קטנה בגיטרה, הכל כלכך חד ומדויק פשוט מדהים. העניין שאני לאוו דווקא מחפש צליל כירורגי מדויק בלבד, זה מאד חשוב לי, אבל כאן השלם גדול מסך חלקיו ולכן ה B&W נעמו לי יותר / הלהיבו/סחפו אותי יותר.

אחרי עוד קצת האזנה ואני כבר שעה בחנות רק מאזין, יגאל אמר בוא ניקח עוד קצת למעלה ונקשיב למוסיקה דרך מגבר סטראו של Naim , אני אפילו לא יודע איזה דגם, יגאל אמר שהוא הכי זול להם, דוחף 60 vat לערוץ
הגברנו ווליום עוד..... והקשבנו זה לא שזה חזק יותר מהימהה RX-A750 שאליו שדכנו את הרמקולים, זה פשוט מבוקר יותר, גם בווליום מאד גבוהה, נעים להקשיב יש הפרדה מאד טובה, הצלילים לא יוצאים מכלל שליטה.

בימהה יש הגברה אבל בווליום מאד גבוהה הוא מאבד את זה משהו פחות נעים שם שמטפסים בווליום.
למגבר סטריאו אין לי כסף כרגע, מה גם שה 710 שלי אין לו pre out

כרגע עשיתי trade in על ה quads וואו אני מאושר, ייקח עוד קצת זמן להריץ אותם אבל השדרוג מטורף
כבר אתמול הקשבתי עם בת זוגי לפס קול של Donnie Darko איזה תענוג,
הו אז הילדה חזרה מהגן ו... הקשבנו למוסיקה שלה :lol:

בנושא השרשור כתבתי תהיות לעתיד...
וכאן מגיעה שאלה

במידה ורובכם שואבים מוסיקה ממקורות סטרימינג שונים, מה הטעם במגבר סטראו? הרי אם זה לא Network Receiver שיודע לקבל מקורות דיגיטליים, אז המגבר ק"ב עושה הכל....
כל הרעיון למיטב הבנתי במגבר סטראו זה שניתן להאזין לו מבלי בכלל לפתוח את המגבר ק"ב אליו הוא מחובר.

שאלה נוספת, האם למישהו יש ניסיון עם Network Receiver, במידה וזה נותן פתרון טוב לנושא של מוסיקה דו ערוצית,
אולי בכלל אפשר לחסוך עלות מגבר ק"ב יקר ולקנות משהו זול יותר דוגמת ה marantz NR 1606 ובשאר הכסף לקנות ?Network Receiver

ושוב תודה רבה ליגאל מ stereoscope על הזמן והסבלנות והדיל הטוב וההוגן שנתן לי

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

כמה דברים:

1-יגאל אחד המקצונים ביותר שאני מכיר ואוהב מאוד!!...בנוסף לעוד כמה חנויות מקצועיות שיש שאני אוהב מאוד :)

הוא מקצוען!!!!,כמות הדברים שרציתי לקנות והוא מנע ממני!! וחסך ממני טעויות!!! וכסף!!! שאפו גדול ליגאל,באמת :)

2-יש לי סנטר קווד והקדמיים B&W CM9

יש הבדל גדול בין הסאונד בדיוק כמו שציינת!! גם הפרואק-רשמת בדיוק גם את ההיתרשמות שלי מהרמקולים :)

3-אני בדיוק כמוך -יש לי קולנוע בייתי ואני רוצה תמיד למצוא את הדרך לשדרג את הסטריאו,

אז הדרך היא קודם להריץ כחודש את הרמקולים-כל שבוע תריץ כיול-תתחיל ללמוד את הסאונד של הרמקולים,אחכ לך ליגאל קח ממנו לניסיו בבית!!פאואר 8200 של אודיולאב,
במחשבה נוספת ,אולי אפילו הייתי לוקח את המגבר סטריאו-אינטגריטד של אודיולאב שיכול לשמש גם כפאוואר וגם כמגבר סטריא!!
תראה איך הבמה נפתחת מולך,סאונד עגול ופתוח,

אחר כך,שווה לבדוק להוסיף דאק חיצוני-לבדוק! לא מחייב שזה ישדרג אולי כן ואולי לא!!

תנסה לקחת מיגאל סטרימר, Mede8er MED1000X3D,אני קניתי כזה,אולי ישדרג לך קצת את הסאונד,ואולי לא!!

זה רוב האופציות שאני חושב עליהם עכשיו...

תתחדש!!!
אני אוהב סיפורי רכישה :)
כיף חיים.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

royla כתב:כמה דברים:

1-יגאל אחד המקצונים ביותר שאני מכיר ואוהב מאוד!!...בנוסף לעוד כמה חנויות מקצועיות שיש שאני אוהב מאוד :)

הוא מקצוען!!!!,כמות הדברים שרציתי לקנות והוא מנע ממני!! וחסך ממני טעויות!!! וכסף!!! שאפו גדול ליגאל,באמת :)

2-יש לי סנטר קווד והקדמיים B&W CM9

יש הבדל גדול בין הסאונד בדיוק כמו שציינת!! גם הפרואק-רשמת בדיוק גם את ההיתרשמות שלי מהרמקולים :)

3-אני בדיוק כמוך -יש לי קולנוע בייתי ואני רוצה תמיד למצוא את הדרך לשדרג את הסטריאו,

אז הדרך היא קודם להריץ כחודש את הרמקולים-כל שבוע תריץ כיול-תתחיל ללמוד את הסאונד של הרמקולים,אחכ לך ליגאל קח ממנו לניסיו בבית!!פאואר 8200 של אודיולאב,
במחשבה נוספת ,אולי אפילו הייתי לוקח את המגבר סטריאו-אינטגריטד של אודיולאב שיכול לשמש גם כפאוואר וגם כמגבר סטריא!!
תראה איך הבמה נפתחת מולך,סאונד עגול ופתוח,

אחר כך,שווה לבדוק להוסיף דאק חיצוני-לבדוק! לא מחייב שזה ישדרג אולי כן ואולי לא!!

תנסה לקחת מיגאל סטרימר, Mede8er MED1000X3D,אני קניתי כזה,אולי ישדרג לך קצת את הסאונד,ואולי לא!!

זה רוב האופציות שאני חושב עליהם עכשיו...

תתחדש!!!
אני אוהב סיפורי רכישה :)
...
·
תודה רועי
העניין שאני לא יכול לחבר מגבר אודיו כרגע לרסיבר ק"ב שלי, אין לי pre-out
לכן אני שוקל את צעדי בעניין זה :)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בגלל ניסוני האישי-חפש אונקיו יד שניה עם כיול אודסי-או מרנץ דנון עם כיול אודסי,כמובן שיהיה לו פרא-ואז תנסה...
אין לך ברירה לפי מה שאני מבין
אגב דאק אתה כן יכול לנסות כבר עכשיו לדעתי :)
כיף חיים.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

royla כתב:בגלל ניסוני האישי-חפש אונקיו יד שניה עם כיול אודסי-או מרנץ דנון עם כיול אודסי,כמובן שיהיה לו פרא-ואז תנסה...
אין לך ברירה לפי מה שאני מבין
אגב דאק אתה כן יכול לנסות כבר עכשיו לדעתי :)
...
·
יש לי DAC של Musical Fidelity V2
http://www.musicalfidelity.com/support/ ... es/v-dacii

לא הביא את השיפור שחיפשתי :)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

eyosha כתב:
...
...
·
יש לי DAC של Musical Fidelity V2
http://www.musicalfidelity.com/support/ ... es/v-dacii

לא הביא את השיפור שחיפשתי :)
...
·
סבבה :)
יש לי את ה90,השינוי היה במיוחד בזכות אינטרקונקט!,יש אינטרקוקטים שלא שיפרו לי בכלום את הדאק...!

בלי ויכוח על כבלים ואינטרקונקטים! נמשיך...

זוית של רמקולים אליך,ותנסה מקור אחר
הכל רק בעוד כחודש!! של הרצת רמקולים,בשבוע הראשון הם נשמעים רע!
כיף חיים.

MeniBI
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 663
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #7 

royla כתב:
...
...
·
סבבה :)
יש לי את ה90,השינוי היה במיוחד בזכות אינטרקונקט!,יש אינטרקוקטים שלא שיפרו לי בכלום את הדאק...!

בלי ויכוח על כבלים ואינטרקונקטים! נמשיך...

זוית של רמקולים אליך,ותנסה מקור אחר
הכל רק בעוד כחודש!! של הרצת רמקולים,בשבוע הראשון הם נשמעים רע!
...
·
היי לדעתי, העניין של "בשבוע הראשון הם נשמעים רע", זה פסיכולגי, כי היית רגיל לרמקולים אחרים עם גווני צליל שונים,
ושוב פעם לדעתי לאחר שבוע או חודש האוזניים מתחילים להתרגל לגווני הצליל החדשים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

MeniBI כתב:
...
...
·
היי לדעתי, העניין של "בשבוע הראשון הם נשמעים רע", זה פסיכולגי, כי היית רגיל לרמקולים אחרים עם גווני צליל שונים,
ושוב פעם לדעתי לאחר שבוע או חודש האוזניים מתחילים להתרגל לגווני הצליל החדשים.
...
·
אני לא קונה שום דבר!!!! בלי שהוא יהיה אצלי בבית!!!!!
אני קניתי את הb&w cm9 רק אחרי!!! שהם היו אצלי בבבית מספר ימים!!! ונהנתי מאוד,
קיבתי את הרמקולים החדשים והם נשמעו מתכתיים !!!מציקים!!!! אישתי ביקשה להחזיר אותם לחנות!!

אז כל אחד וניסיונו ....
כיף חיים.

MeniBI
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 663
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #9 

@royla
·
ציינתי שזו דעתי בלבד ולא בא להתווכח.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@MeniBI
·
כנל ידידי

(f)

וכל אחד וניסיונו האישי
כיף חיים.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@royla

רק עוד הבהרה נוספת, משהו שלא הבנתי
במידה ויש לי / אקח לניסיון Network recevier , האם אני מחבר אליו את הקדמיים ואת ה pre-out של מגבר ק"ב אליו?
האם הוא משמש כמו מגבר סטראו, רק שיודע לקבל מקורות הזרמה?

הבעיה שלי היא שהמוסיקה שלי היא דיגיטלית, אבל מגבר סטראו שיתחבר לרסיבר ק"ב לא יעשה כלום, אם הרסיבר יפענח ורק יוציא אות אנאלוגי למגבר שיוציא לרמקולים....

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

eyosha כתב:@royla

רק עוד הבהרה נוספת, משהו שלא הבנתי
במידה ויש לי / אקח לניסיון Network recevier , האם אני מחבר אליו את הקדמיים ואת ה pre-out של מגבר ק"ב אליו?
האם הוא משמש כמו מגבר סטראו, רק שיודע לקבל מקורות הזרמה?

הבעיה שלי היא שהמוסיקה שלי היא דיגיטלית, אבל מגבר סטראו שיתחבר לרסיבר ק"ב לא יעשה כלום, אם הרסיבר יפענח ורק יוציא אות אנאלוגי למגבר שיוציא לרמקולים....
...
·
מה שאני עושה זה-מהסטרימר יוצא כבל אופטי אל הדק לשם המקרה ,ומהדק באינטרקונקט לרסיבר הקולנוע הבייתי
יש לך אפשרות דומא?
או אולי ישירות עם אינטרקונקט?
אולי רק אופטי?
כיף חיים.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

royla כתב:
...
...
·
מה שאני עושה זה-מהסטרימר יוצא כבל אופטי אל הדק לשם המקרה ,ומהדק באינטרקונקט לרסיבר הקולנוע הבייתי
יש לך אפשרות דומא?
או אולי ישירות עם אינטרקונקט?
אולי רק אופטי?
...
·
אבל אז אתה לא מערב בעצם שום מגבר סטראו, המגבר ק"ב מקבל אות אנאלוגי דרך ה DAC ומגביר
השאלה שלי בעצם היא האם אני יכול לחבר preout של מגבר ק"ב ל Network recevier שישמש גם כמגבר סטראו

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”