WASAPI, ASIO או DS?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
yoram101 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

יש לי כמה שאלות לגבי סוגי הoutput האלה, ואשמח אם אוכל לקבל עליהן תשובות.

1. מה ההבדל בין WASAPI, ASIO וDirectSound?
2. במה הכי כדאי להשתמש?
3. במידה ובWASAPI באיזה מוד כדאי להשתמש Event או Push ולמה?

בנוסף אשמח לדעת איזה נגן וידאו תומך בWASAPI או ASIO?
בfoobar2000 אני משתמש כבר כמה שנים, אך זה נגן שמע בלבד.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

1. WASAPI ו-ASIO הם bit-perfect. כלומר המידע הדיגיטלי שבקובץ אודיו נשלח לDAC או פרוססור כמו שהוא מבלי שום שינויים או עיבודים, כל שאר מקורות האודיו מושתקים. direct sound עובד עם הmixer של ווינדווס, מאפשר mix של כמה מקורות אודיו בו זמניות וכתוצאה מכך אינו עובד כbit-perfect עבור מקור מסויים. אבל! זה לא אומר שיש הבדל שמיע בין העבודה של ASIO /WASAPI לdirect sound, ועד כה אף אחד לא הצליח להוכיח שdirect sound נשמע גרוע יותר. לASIO יש יתרונות חשובים בהקלטת אודיו - latency מאד נמוך בגלל הקשר הישיר עם החומרה שתומכת בממשק זה, אבל להאזנה זה לא משנה.
2. במה שנוח יותר. אם בזמן ההאזנה למוזיקה אתה רוצה שמקורות אודיו אחרים יעבדו (לדוגמא אם אתה רוצה לשמוע צלצול של סקייפ) - רק direct sound מאפשר את זה. אם להיפך אתה רוצה למנוע את המצב הזה ולהשתיק לגמרי את כל מקורות אודיו האחרים במחשב ואם יש לך נטיות פרנואידיות כמו לרוב האודיופילים (כולל אותי!) שחושבים שכדאי שהאודיו שלהם יהיה bit-perfect אפילו שאין שום סיכוי להבדיל אותו מdirect sound - תשתמש בWASAPI, עם ASIO יש לעיתים קרובות לא מעט בעיות תאימות, דרייברים וכו'.
3. לאיכות האודיו זה לא משנה אם אין בעיות חמורות של buffering או משהו מן הסוג, אבל אם אתה רוצה להתעמק אז תקרא פה: https://hydrogenaud.io/index.php/topic,111120.0.html

kodi תומך בwasapi (בגרסאות וונינדוס מעל 7 אם אני לא טועה).

yoram101 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

evgenetic כתב:1. WASAPI ו-ASIO הם bit-perfect. כלומר המידע הדיגיטלי שבקובץ אודיו נשלח לDAC או פרוססור כמו שהוא מבלי שום שינויים או עיבודים, כל שאר מקורות האודיו מושתקים. direct sound עובד עם הmixer של ווינדווס, מאפשר mix של כמה מקורות אודיו בו זמניות וכתוצאה מכך אינו עובד כbit-perfect עבור מקור מסויים. אבל! זה לא אומר שיש הבדל שמיע בין העבודה של ASIO /WASAPI לdirect sound, ועד כה אף אחד לא הצליח להוכיח שdirect sound נשמע גרוע יותר. לASIO יש יתרונות חשובים בהקלטת אודיו - latency מאד נמוך בגלל הקשר הישיר עם החומרה שתומכת בממשק זה, אבל להאזנה זה לא משנה.
2. במה שנוח יותר. אם בזמן ההאזנה למוזיקה אתה רוצה שמקורות אודיו אחרים יעבדו (לדוגמא אם אתה רוצה לשמוע צלצול של סקייפ) - רק direct sound מאפשר את זה. אם להיפך אתה רוצה למנוע את המצב הזה ולהשתיק לגמרי את כל מקורות אודיו האחרים במחשב ואם יש לך נטיות פרנואידיות כמו לרוב האודיופילים (כולל אותי!) שחושבים שכדאי שהאודיו שלהם יהיה bit-perfect אפילו שאין שום סיכוי להבדיל אותו מdirect sound - תשתמש בWASAPI, עם ASIO יש לעיתים קרובות לא מעט בעיות תאימות, דרייברים וכו'.
3. לאיכות האודיו זה לא משנה אם אין בעיות חמורות של buffering או משהו מן הסוג, אבל אם אתה רוצה להתעמק אז תקרא פה: https://hydrogenaud.io/index.php/topic,111120.0.html

kodi תומך בwasapi (בגרסאות וונינדוס מעל 7 אם אני לא טועה).

...
תודה על המענה המפורט.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #4 

...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”