בעיה בחיבור מחשב דרך מתאם DVI ל HDMI בטלוויזיה LG
-
uorieldahan
-
- חבר פעיל

- תגובות: 53
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם
אני מנסה לחבר לטלוויזיה שלי את התצוגה שבמחשב נייח ישן יחסית (כשאני מחבר VGA וכבל אוזניות אין שום בעיה)
קניתי מתאם DVI->HDMI וחיברתי ומשום מה אני לא מצליח לשמוע אודיו דרך החיבור אוזניות
לא משנה באיזה מכשיר אני מחובר בהגדרות (חוץ מאנטנה) רואים מסך שחור ושומעים אודיו דרך החיבור של האוזניות אבל ברגע שאני מחבר את הכבל HDMI לטלוויזיה האודיו מפסיק
(אבקש לציין שכתוב ליד חיבורי הHDMI בטלוויזיה HDMI/DVI - כך שאני חושב שזה אמור לעבוד עם שמע אנלוגי)
מישהו מכיר את הבעיה ויודע מה הפתרון?
אני מנסה לחבר לטלוויזיה שלי את התצוגה שבמחשב נייח ישן יחסית (כשאני מחבר VGA וכבל אוזניות אין שום בעיה)
קניתי מתאם DVI->HDMI וחיברתי ומשום מה אני לא מצליח לשמוע אודיו דרך החיבור אוזניות
לא משנה באיזה מכשיר אני מחובר בהגדרות (חוץ מאנטנה) רואים מסך שחור ושומעים אודיו דרך החיבור של האוזניות אבל ברגע שאני מחבר את הכבל HDMI לטלוויזיה האודיו מפסיק
(אבקש לציין שכתוב ליד חיבורי הHDMI בטלוויזיה HDMI/DVI - כך שאני חושב שזה אמור לעבוד עם שמע אנלוגי)
מישהו מכיר את הבעיה ויודע מה הפתרון?
-
uorieldahan
-
- חבר פעיל

אז למה כתבו על החיבור DVI?
אם נתנו את האופציה לחבר DVI וידוע שDVI לא מעביר אודיו
בדרך כלל במכשירים כאלו צריך ליהיות בחירה בין אודיו אנלוגי לאודיו דיגיטלי (לדוגמא ברספברי פיי היה לי את האופציה - או מחשב שאתה יכול לבחור)
האם אין פתרון אחר? אני רוצה לצפות באיכות יותר טובה
תודה
בדרך כלל במכשירים כאלו צריך ליהיות בחירה בין אודיו אנלוגי לאודיו דיגיטלי (לדוגמא ברספברי פיי היה לי את האופציה - או מחשב שאתה יכול לבחור)
האם אין פתרון אחר? אני רוצה לצפות באיכות יותר טובה
תודה
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
זה כבר תלוי בטלוזיה עם היא יודעת, ולפי ההסבר שלך היא לא.
נ.ב לא תרגיש יותר מדי הבדל בין VGA ל HDMI.
בנוסף תמיד אפשרי לשדרג את הכרטיס מסך למשהו עם HDMI.
נ.ב לא תרגיש יותר מדי הבדל בין VGA ל HDMI.
בנוסף תמיד אפשרי לשדרג את הכרטיס מסך למשהו עם HDMI.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
יציאת DVI במחשב בהחלט מסוגלת להעביר אודיו וכניסת ה- HDMI/DVI במסך יודעת גם להעביר ולהשמיע סאונד.
אני שנים רץ עם מחשב (מחשב ישן, לא משהו מהשנים האחרונות) שמחובר ע"י מתאם מ- DVD-D ל- HDMI וכבר HDMI רגיל לטלויזיה. הסאונד עובד כרגיל. לדעתי, מה שקורה אצלך זה שברגע שיש HandShake בחיבור ה- HDMI המחשב מחליט אוטומטית להעביר לשם גם את הסאונג.
האם ניסית בלוח הבקרה, לאחר שהכל מחובר כפי שאתה רוצה, לברור את התקן הסאונד לברירת המחדל של המחשב?
נסה במחשב:
START -> Control Panel -> Sound ומשם קליק ימני עם העכבר על ההתקן שממנו אתה מעוניין להוציא שמע ובחר " Set as Default Device" . מומלץ גם להגדיר את יכולות היציאה (האם 2.1 או 5.1 ופורמטים נתמכים וכו') בהגדרות ב- Propertie וב- Configure Speakers.
אני שנים רץ עם מחשב (מחשב ישן, לא משהו מהשנים האחרונות) שמחובר ע"י מתאם מ- DVD-D ל- HDMI וכבר HDMI רגיל לטלויזיה. הסאונד עובד כרגיל. לדעתי, מה שקורה אצלך זה שברגע שיש HandShake בחיבור ה- HDMI המחשב מחליט אוטומטית להעביר לשם גם את הסאונג.
האם ניסית בלוח הבקרה, לאחר שהכל מחובר כפי שאתה רוצה, לברור את התקן הסאונד לברירת המחדל של המחשב?
נסה במחשב:
START -> Control Panel -> Sound ומשם קליק ימני עם העכבר על ההתקן שממנו אתה מעוניין להוציא שמע ובחר " Set as Default Device" . מומלץ גם להגדיר את יכולות היציאה (האם 2.1 או 5.1 ופורמטים נתמכים וכו') בהגדרות ב- Propertie וב- Configure Speakers.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

נכון, לא כל כרטיס/לוח יודע להוציא סאונד מיציאת ה- DVI, אבל בכל אופן לא זו הנקודה פה.
הוא מתלונן על משהו שונה לגמרי הרי - ברגע שהוא מחבר את המחשב למסך עם כבל ה- HDMI הוא מאבד את הסאונד ביציאת האוזניות. לכן, הנחתי שהמחשב מחליט אוטומטית לשלוח גם את הסאונד ליציאת ה- HDMI אחרי ה- HandShake בין הרכיבים.
הוא מתלונן על משהו שונה לגמרי הרי - ברגע שהוא מחבר את המחשב למסך עם כבל ה- HDMI הוא מאבד את הסאונד ביציאת האוזניות. לכן, הנחתי שהמחשב מחליט אוטומטית לשלוח גם את הסאונד ליציאת ה- HDMI אחרי ה- HandShake בין הרכיבים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

וואלה ייתכן שאתה צודק. קראתי עכשיו שוב יותר לעומק..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
uorieldahan
-
- חבר פעיל

עשיתי המון בדיקות ולא הצלחתי
חיברתי אוזניות למחשב באותה נקודה - וגם בזמן החיבור עדיין יש קול ומוזיקה
עדכנתי את הדרייברים של הכרטיס מסך והכרטיס קול (שעל הלוח)
הכרטיס מסך הינו Nividia 8800 GT ובאמת יש בהגדרות שלו יציאה לאודיו Digital (אנסה לצרף תמונה)
(כרגע מחובר VGA אבל ברגע שאני מחבר HDMI מופיעים שני אופציות באחד האופציות LG... ובשני No Digital Audio [משהו כזה])
עשיתי ניסיונות רבים בכל ההגדרות האפשריות כולל הדלקה וכיבוי המחשב והטלוויזיה לסירוגין - ולא הצלחתי להפעיל בטלוויזיה את האופציה לשמיעה דרך החיבור אוזניות האנלוגי
הבנתי שיש מצב שהDVI יכול להעביר אודיו וצריך כבל (אם הבנתי נכון שני גידים - האם משנה איזה כבל?)
בדקתי באינטרנט וראיתי שיש גירסאות לכרטיס מסך שלי (אני לא לידו) ובחלקם אין S/PDIF IN כשאגיע הביתה אבדוק
הלוח אם הינו asus p5e-vm hdmi (יש עליו יציאת HDMI - אבל היא על הלוח ואין לה עוצמת עיבוד)
וראיתי באינטרנט שיש לו S/PDIF OUT
האם זה פתרון טוב או שיש משהו אחר שאני מפספס משהו
נ.ב
למי שיש סבלנות לעזור לי
מצאתי את השירשור הזה - הודעה אחת לפני האחרונה מהסוף
https://www.avforums.com/threads/lg-32l ... ut.904726/
לא כל כך הבנתי מה זה עושה - אולי זה יפתור את הבעיה?
עדכנתי את הדרייברים של הכרטיס מסך והכרטיס קול (שעל הלוח)
הכרטיס מסך הינו Nividia 8800 GT ובאמת יש בהגדרות שלו יציאה לאודיו Digital (אנסה לצרף תמונה)
(כרגע מחובר VGA אבל ברגע שאני מחבר HDMI מופיעים שני אופציות באחד האופציות LG... ובשני No Digital Audio [משהו כזה])
עשיתי ניסיונות רבים בכל ההגדרות האפשריות כולל הדלקה וכיבוי המחשב והטלוויזיה לסירוגין - ולא הצלחתי להפעיל בטלוויזיה את האופציה לשמיעה דרך החיבור אוזניות האנלוגי
הבנתי שיש מצב שהDVI יכול להעביר אודיו וצריך כבל (אם הבנתי נכון שני גידים - האם משנה איזה כבל?)
בדקתי באינטרנט וראיתי שיש גירסאות לכרטיס מסך שלי (אני לא לידו) ובחלקם אין S/PDIF IN כשאגיע הביתה אבדוק
הלוח אם הינו asus p5e-vm hdmi (יש עליו יציאת HDMI - אבל היא על הלוח ואין לה עוצמת עיבוד)
וראיתי באינטרנט שיש לו S/PDIF OUT
האם זה פתרון טוב או שיש משהו אחר שאני מפספס משהו
נ.ב
למי שיש סבלנות לעזור לי
מצאתי את השירשור הזה - הודעה אחת לפני האחרונה מהסוף
https://www.avforums.com/threads/lg-32l ... ut.904726/
לא כל כך הבנתי מה זה עושה - אולי זה יפתור את הבעיה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
במקום לנסות ולגרום למשהו שלא אמור לעבוד לעבוד, ממליץ לבדוק את המדריך כאן איך ניתן לקבל אודיו דרך HDMI בכרטיס שלך:
http://www.overclock.net/t/441176/guide ... tive-cards
http://www.overclock.net/t/441176/guide ... tive-cards
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אני רק שאלה, כי ממש לא ברור לי מהצורה בה אתה מתנסח:
האם אתה מחבר את האזניות ליציאת האזניות במחשב או ליציאת האזניות של הטלויזיה?
שנית,
אני לא מצליח להבין מה אומר המשפט הזה שרשמת:
"הלוח אם הינו asus p5e-vm hdmi (יש עליו יציאת HDMI - אבל היא על הלוח ואין לה עוצמת עיבוד)"
תשמע, אני באמת לא מצליח להבין מה הבעיה אצלך ועם מה אתה שובר את הראש בדיוק. באמת.
הדברים די פשוטים - אתה רוצה תצוגה על הטלויזיה עם יציאת ה- HDMI כשבמקביל אתה רוצה לשמוע סאונד באוזניות. עכשיו, מאחר ואני בדיוק באותה סיטואצייה כמו שלך (מחשב ישן, מתאם DVI-HDMI ממנו כבל HDMI לטלויזיה של LG וגם אצלי רוב הזמן אני שומע באזניות) אני מתקשה להבין מה מסובך. חבר את האזניות ליציאת האוזניות במחשב (אם לא מספיק ארוך לך, קנה כבל מאריך 3.5ממ מזכר לנקבה) ואת המסך ליציאת ה HDMI. בחר את יציאת האזניות במחשב כיציאת ברירת המחדל לסאונד, כפי שהסברתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. סגרת עניין.
מה אני מפספס פה?
האם אתה מחבר את האזניות ליציאת האזניות במחשב או ליציאת האזניות של הטלויזיה?
שנית,
אני לא מצליח להבין מה אומר המשפט הזה שרשמת:
"הלוח אם הינו asus p5e-vm hdmi (יש עליו יציאת HDMI - אבל היא על הלוח ואין לה עוצמת עיבוד)"
תשמע, אני באמת לא מצליח להבין מה הבעיה אצלך ועם מה אתה שובר את הראש בדיוק. באמת.
הדברים די פשוטים - אתה רוצה תצוגה על הטלויזיה עם יציאת ה- HDMI כשבמקביל אתה רוצה לשמוע סאונד באוזניות. עכשיו, מאחר ואני בדיוק באותה סיטואצייה כמו שלך (מחשב ישן, מתאם DVI-HDMI ממנו כבל HDMI לטלויזיה של LG וגם אצלי רוב הזמן אני שומע באזניות) אני מתקשה להבין מה מסובך. חבר את האזניות ליציאת האוזניות במחשב (אם לא מספיק ארוך לך, קנה כבל מאריך 3.5ממ מזכר לנקבה) ואת המסך ליציאת ה HDMI. בחר את יציאת האזניות במחשב כיציאת ברירת המחדל לסאונד, כפי שהסברתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. סגרת עניין.
מה אני מפספס פה?
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
jacko
הוא רוצה לשמוע בLG ולא באוזניות.
VGA = PL סאונד עובד.
Hdmi - PL סאונד לא עובד, ברור שלא יעבוד בטלוזיה ב PL שייך ל VGA בלב, בנוסף לא ישמע כי בכרטיס הזה DVI לא יודע לתת סאונד.
סיימתי את הדיון, בהצלחה להבחור.
הוא רוצה לשמוע בLG ולא באוזניות.
VGA = PL סאונד עובד.
Hdmi - PL סאונד לא עובד, ברור שלא יעבוד בטלוזיה ב PL שייך ל VGA בלב, בנוסף לא ישמע כי בכרטיס הזה DVI לא יודע לתת סאונד.
סיימתי את הדיון, בהצלחה להבחור.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@mp3lll
זה לא מדוייק, ראה 2 הודעות מעליך.
זה לא מדוייק, ראה 2 הודעות מעליך.
-