תשלום תחת מחאה - מכס ישראל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
shuali פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

האם למישהו יצא או מכיר את התהליך של תשלום תחת מחאה במכס ודרישת ההפרשים לאחר מכן?

בגדול מדובר ברסיבר משומש שנשלח לארץ עם קבלות קניה מפייפל אבל נעצר במכס לבדיקה שם הוחלט שקיים הפרש מיסים מאחר והמוכס העריך את המוצר ב $550 (מחיר חדש בארה"ב) ולא ב$250 כפי שרשום בקבלות של פייפל.
המוצר משומש ללא האריזה המקורית וללא אביזרים ככה שלא ברור לי איך אפשר להעריך אותו לפי מוצר חדש.

שילמתי את ההפרש מיסים "תחת מחאה" ונאמר לי שניתן להציג הוכחות למכס ולקבל את ההפרש ששילמתי בחזרה.

מישהו מכיר \ יודע איך מבוצע התהליך ?

תודה

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #2 

הכי נכון היה לא לשלם, וקודם כל לפנות למכס עם הקבלות מפייפאל ולבקש תיקון של הדרישת תשלום.

לפי קריאה באינטרנט נראה שתשלום תחת מחאה משמעו שעליך לתבוע בבית המשפט את ההפרש תוך 3 חודשים

shuali פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #3 

olorin כתב:הכי נכון היה לא לשלם, וקודם כל לפנות למכס עם הקבלות מפייפאל ולבקש תיקון של הדרישת תשלום.

לפי קריאה באינטרנט נראה שתשלום תחת מחאה משמעו שעליך לתבוע בבית המשפט את ההפרש תוך 3 חודשים
...
·

תודה על התגובה,
לא הייתה לי אפשרות לא לשלם, החבילה נעצרה במכס (לא נשלחה לסניף הדואר) והייתה תחת טיפול של עמיל מכס. הוצגו לי 3 אופציות, חילוט החבילה (וויתור עליה) \ החזרה לשולח (לא רלוונטי) \ תשלום ההפרש.
מיותר לציין שהקבלות כבר היו בידי המכס (הועברו לעמיל המכס עבור שחרור המוצר) אך לא התקבלו על ידי המוכס כמשקפות את הערך האמיתי של המוצר (לטענת המכס המוצר במצב טוב יותר מאשר הוצהר, לא ברור לי איך אפשר לקבוע דבר כזה כשמצהירים על מכשיר כמשומש וברור שהוא לא חדש)

כרגיל מדינת ישראל גונבת את האזרחים בכל מקום...

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

אכן הגשת תביעה/ערר על גובה המכס בו חויבת

shuali פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #5 

Borderline1 כתב:אכן הגשת תביעה/ערר על גובה המכס בו חויבת
...
·

את זה הבנתי שצריך לעשות, השאלה היא למי ואיך

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #6 

אם אני זוכר נכון לבית משפט שלום, אבל לא התעסקתי בזה הרבה זמן אז זה מזיכרון ולא על סמך בדיקה

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #7 

shuali כתב:האם למישהו יצא או מכיר את התהליך של תשלום תחת מחאה במכס ודרישת ההפרשים לאחר מכן?

בגדול מדובר ברסיבר משומש שנשלח לארץ עם קבלות קניה מפייפל אבל נעצר במכס לבדיקה שם הוחלט שקיים הפרש מיסים מאחר והמוכס העריך את המוצר ב $550 (מחיר חדש בארה"ב) ולא ב$250 כפי שרשום בקבלות של פייפל.
המוצר משומש ללא האריזה המקורית וללא אביזרים ככה שלא ברור לי איך אפשר להעריך אותו לפי מוצר חדש.

שילמתי את ההפרש מיסים "תחת מחאה" ונאמר לי שניתן להציג הוכחות למכס ולקבל את ההפרש ששילמתי בחזרה.

מישהו מכיר \ יודע איך מבוצע התהליך ?

תודה
...
פרסמתי בנושא זה כאן בפורום לינק (לא מוצא :( )

1) שלחו עם DHL במקרה? (אם חברת שילוח אז לדעתי זה אשמתם ולא אשמת מכס)
2) תפנה למכס (לא קל לאתר אותם... ולהבין למי פונים) שלך להם חשבונית מקורית, צילומי מסך וכו...
3) מוצר משומש- חשוב שיבינו

·

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

מצאתי : http://www.export.gov.il/heb/Services/e ... ticles,97/ 8)

ועשית טעות קלאסית - יכולת לחכות יום יומיים והיית מסדר ת עניינים

לי היה סיפור דומה פעמים (ודווקא עם מורצים זולים יחסית - פעם משלוח של כמה בדגים - אני מצטט את הסבתא שניהלה את כל העסק " נראה לי זול מדי" - אז מייל אין לה מן הסתם, הייתי צריך להדפיס דפי אינטרנט ולפקסס לה... עיקוב של כחודש..

פעם שניה הייתה קונסולה - דיברתי עם איזה קבט או משהו - לא הבנתי מה היה חשוד בחיבלה ולמה עשרים פעם שאלה מה זה (נשלח בקופסה מקורית - רואים הכל - מה שכן מכס לא לקחו :D - אבל שובעיקוב של כמה שבועות)

אם יש לך כל כל הניירת, מספיק סבלנות ושיקול זמן מבוזבז לכסף מבוזבז מצדיק את ההתעסקות עם העובדים שם - אז לדעתי תמיד תוכל לפתור את הבעיה

shuali פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #9 

...
·

זה מ2011 וזה לא ממש רלוונטי למה ששאלתי זה יותר לגבי המחלוקות בנושא. השאלה שלי היא מה אני עושה עכשיו,
המוצר נשלח עם EMS ושוחרר על ידי געש עמילי מכס, התשלום גם בוצע לפי חשבונית שלהם כלומר לא שילמתי ישירות למכס.
ישנה קבלה ומסמך שהתשלום התקבל תחת מחאה על ההפרש.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

shuali כתב:
...
...
·

זה מ2011 וזה לא ממש רלוונטי למה ששאלתי זה יותר לגבי המחלוקות בנושא. השאלה שלי היא מה אני עושה עכשיו,
המוצר נשלח עם EMS ושוחרר על ידי געש עמילי מכס, התשלום גם בוצע לפי חשבונית שלהם כלומר לא שילמתי ישירות למכס.
ישנה קבלה ומסמך שהתשלום התקבל תחת מחאה על ההפרש.
...
על כמה כסף מדובר? (כלומר כמה אתה רוצה לקבל בחזרה)

היה לי משהו דומה עם DHL
לא קיבלתי שום הוכחה שמכס הם אלה שביקשו תוספת תשלום ולא DHL...
רק מלא דפים לא קשורים שנראים כיאלו הדפיסו אותם מNOTEPAD, בלי לוגו , בלי פרטים על משלוח וכו

·

shuali פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #11 

alcd כתב:
...
...
על כמה כסף מדובר? (כלומר כמה אתה רוצה לקבל בחזרה)

היה לי משהו דומה עם DHL
לא קיבלתי שום הוכחה שמכס הם אלה שביקשו תוספת תשלום ולא DHL...
רק מלא דפים לא קשורים שנראים כיאלו הדפיסו אותם מNOTEPAD, בלי לוגו , בלי פרטים על משלוח וכו

·
...
·

ההפרש הוא כ450 שקלים, זה בוודאות המכס כי יש לי את המסמך שלהם שאומר שקיים הפרש ואת הקבלה על התשלום עם הוראת התשלום המקורית

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

shuali כתב:
...
...
·

ההפרש הוא כ450 שקלים, זה בוודאות המכס כי יש לי את המסמך שלהם שאומר שקיים הפרש ואת הקבלה על התשלום עם הוראת התשלום המקורית
...
·כן לא נעים

תתחיל מחר להרים טלפונים
בדרך כלל יש איזה מספר של מכס על אחד המסמכים...

והלינק כן רלוונטי - אי אפשר סתם לדפוק VALUE חדש למוצר

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”