טוב אז קניתי את ה גי'ן קפה ונכנסתי לראשונה לעולם קליית הקפה הביתי.
עשיתי בנתיים כמה נגלות של אתיופי ושל ברזיל..
התוצאות ...פשוט מדהימות
הייתי בטוח שעקומת הלמידה תקח הרבה הרבה יותר זמן, אבל כבר עכשיו אני יכול להגיד לכם שהתוצאות היו טובות אפילו מהקפה הקלוי שקניתי בעבר
לא ציפיתי לכזאת הצלחה כול כך מהר...
אתיופי עם הטעם השוקלדי המגניב שלו עם קשת טעמים רחבה, וברזיל עם הטעם העמוק המיוחד למי שמכיר..
טוב אז הכל סבבה,הטעם של הקפה hands off יותר טוב מכל XXX
רק חיסרון אחד, אחרי 3-4 ימים אני כבר מרגיש ירידה באיכות עקב התיישנות בקפה
אני יודע שזה הסיפור עם קולה אויר
מישהו מצא דרך לשכך טיפה את התופעה? אין לי שקית חד כיוונית כרגע, אני סוגר בקופסה ב 24 שעות הראשונות ואחר כך מעביר לקופסאת וואקום.
@ymg
·
שקית עם שסתום חד כיווני היא שיטת האכסון המועדפת עלי - במיוחד אם יש כזאת שקית וסגר זיפלוק לפתיחה וסגירה מהירה ואטומה (הזמנתי בעבר מאיבי כמה שקיות בהן אני משתמש). אני חושב שקופסאת ואקום עושה לקפה רק רע.
אין אין לך שקית עם שסתום חד כיווני קח שקית קפה קלוי רגילה שים בה את הקפה הקלוי שלך ותוציא את כל האויר, גלגל היטב את דפנות השקית כך שמעבר האויר פנימה לקפה יהיה מינמאלי וסגור בצורה הדוקה עם גומייה או משהו בסגנון הזה.
אחת הצרות של קלייה בג'ין שהקפה חי זמן קצר, היתרון הוא שהוא מוכן לשתייה תוך יום. תזמן את הקליות שלך כך שתוציא מהקפה את המכסימום.
ymg כתב:טוב אז הכל סבבה,הטעם של הקפה hands off יותר טוב מכל XXX
רק חיסרון אחד, אחרי 3-4 ימים אני כבר מרגיש ירידה באיכות עקב התיישנות בקפה
אני יודע שזה הסיפור עם קולה אויר
מישהו מצא דרך לשכך טיפה את התופעה? אין לי שקית חד כיוונית כרגע, אני סוגר בקופסה ב 24 שעות הראשונות ואחר כך מעביר לקופסאת וואקום.
...
·
היה לי בזמנו ג'ין.
לאחר פיתוח פרופילי הקלייה האהובים עלי, הקפה היה דומה לקפה קלוי בעזרת תוף.
היה מבשיל לשתייה תוך 10 ימים ומחזיק עוד שבועיים שלושה עד ירידה מורגשת מאוד באיכות.
לדעתי בפרופיל הזה הקפה גם היה הרבה יותר טעים.
חמם את המכונה ל-180 מעלות במשך 7-10 דקות. הכנס 225 גרם ברזיל, כוון לטמפרטורה מקסימלית.
עם כניסה לפיצוץ ראשון, תוריד ל-227 מעלות, תמשוך עוד כ-2.5 דקות, אל תכנס לפיצוץ שני.
תן לקפה לנוח לפחות שבוע לפני שאתה שותה אותו.
לדעתי, יש קצת וריאציה בין המכונות. המטרה היא שמרגע הכנסת הפולים ועד להגעה לפיצוץ ראשון, גוף החימום בג'ין יעבוד כל הזמן, ולא יגיע לטמפרטורת היעד ויתחיל לכבות את גוף החימום. אם הוא מגיע מהר מדי לטמפרטורה מקסימלית, תוריד קצת את טמפרטורת החימום הראשונית.
הכוונה ממש לפני פיצוץ שני, מעולם לא יצא לי חמוץ. קח את ה שתיים וחצי דקות כרפרנס, תוציא כאשר אתה שומע את הסוררים הראשונים מתחילים פיצוץ שני.
לגבי הקירור, מעולם לא השתמשתי במובנה. הייתי שם תבנית גדולה של תנור במקרר כעשרים דקות לפני הקלייה, עצירת חירום וקירור על התבנית.
הטעם שאני הכי שונא בקפה זה חמיצות...
אז קלייה בהירה יותר = קפה יותר חמוץ, אם כי אני רואה את ההגיון מדוע ככה הוא יחזיק יותר זמן
מישהו ניסה קירור מובנה נגד קירור לא מבונה בגי'ן ויכול להגיד אם ראה הבדלים באורך החיים של הקפה?
נשאל אולי ככה, מישהו כאן שלא משתמש בקירור המובנה, מתי הוא מתחיל להרגיש שהקפה מתחיל לרדת באיכות שלי?
עם קירור מובנה אני מתחיל לשים לב להבדלים כבר אחרי שלושה ימים (התחלה של משהו, הקפה עדיין מעולה עד כשבוע), עם זאת, ככול הזכור לי כאשר לא השתשמתי בקירור המובנה המצב היה דומה.
תחילת פיצוץ שני, ממש לפני שהוא נכנס, לא עמוק.
לא יודע למה זה גורם להבדל, אבל מעבר לזה שהקפה היה טעים לי יותר בצורה הזו מאשר בכל מני פרופילים נפוצים ברשת עם טמפרטורה ראשונית יותר נמוכה, שמתי לב שהוא מחזיק הרבה יותר (כתוצאה גם דורש להמתין יותר לפני ששותים).
קליתי הרבה זנים בשיטה זו, ההתחלה מאוד דומה, אחרי פיצוץ ראשון ההמשך עבור כל זן קצת שונה. למשל פפואה הייתי מושך אחרי פיצוץ ראשון 4-4.5 דקות בטמפרטורה קצת יותר נמוכה.
אם היית שם את הפולים בג'ין וישר מתחיל מאפס את הקלייה, גם היית עוצר לפני תחילת פיצוץ שני?
הרגשת הבדל בין חימום הג'ין לפני הכנסת הפולים לבין קלייה מאפס?
כמו כן, בהמשך לפרופיל הקלייה שאמרת שהינו טוב לשתייה לאחר 10 ימים, מה היה צבע הפולים בסוף לפי ה"מדריך לקלייה ביתית-חלק ראשון" של קרמריקה שישנו באתר, כמו בשלב השישי או קצת יותר?
לא ניסיתי מעולם בלי חימום מקדים כלל, זה לא נהוג כלל בשום תהליך קלייה למיטב ידיעתי.
קשה לקבוע את הצבע לפי תמונה על מסך המחשב. על המסך שלי (שכוייל) הברזיל שהייתי קולה היה בערך בצבע של שלב 6, בעוד פפואה למשל קצת יותר, בין 6 ל-7. את צבע הפולים אני בוחן אחרי שהתקררו, מניסיוני הם מתבהרים טיפטיפה אחרי שהם כבר קרירים למגע.