ייעוץ לגבי mini pc מאיגלובל או נוק
שלום,
הלכתי קצת לאיבוד עם כל האופציות למחשב.
אני מחפש מחשב בעיקר לקודי, אבל גם לגלישה וצפייה בתכנים של full hd 3d and 4K
הדרישות הם אומנם לא בשמיים אבל מאחר שאני לא מתכנן לקנות אחד אחר בכמה שנים הקרובות אז אני מחפש אחד שיתן מעבר למה שאני צריך קצת.
כיום אני משתמש בסלון במחשב הנייד שלי, i5 5200 עם 16 ram
480 gb ssd
הוא בדיוק הדרישה שלי, אבל מעצלנות של לחבר אותו כל פעם לסלון אני מעדיף לקנות אחד שפשוט ישאר שם ויעשה את העבודה.
ראיתי שלאיגלובל יש i5 5257 שלי אישית זה לא אומר הרבה חוץ מכרטיס מסך טיפה יותר טוב שזה אחלה לדעתי, העניין הוא צריכת החשמל היחסית גבוהה שלו, 28w זה כלום כמובן אבל מבחינת החום הצפוי יש חוות דעת?.
או שאולי עדיף i7 5500 עם מאיץ גרפי טיפה יותר חלש?
ואיך המחשבים האלה יחזיקו בקיץ בלי מאוורר?, הנייד שלי בקושי מפעיל את המאוורר אבל עדיין לא נראה לי שהוא היה שורד בלעדיו ביכלל.
הרעיון הוא לקנות את המחשב עם 4 גיגה ראם וססד בסיסי ולחבר לו בבית 4 גיגה נוספים שיש לי זרוקים מהנייד שלי, לא לדאוג הוא ddr3l, וססד נוסף של 120.
התקציב הוא 1200 שח בערך אם אופציה לחריגה קלה.
ובאותה הזדמנות אולי כדאי ביכלל נוק?
בקיצור אשמח לעזרה בבלאגן!.
תודה מראש.
הדרישות הם אומנם לא בשמיים אבל מאחר שאני לא מתכנן לקנות אחד אחר בכמה שנים הקרובות אז אני מחפש אחד שיתן מעבר למה שאני צריך קצת.
480 gb ssd
הוא בדיוק הדרישה שלי, אבל מעצלנות של לחבר אותו כל פעם לסלון אני מעדיף לקנות אחד שפשוט ישאר שם ויעשה את העבודה.
ראיתי שלאיגלובל יש i5 5257 שלי אישית זה לא אומר הרבה חוץ מכרטיס מסך טיפה יותר טוב שזה אחלה לדעתי, העניין הוא צריכת החשמל היחסית גבוהה שלו, 28w זה כלום כמובן אבל מבחינת החום הצפוי יש חוות דעת?.
ואיך המחשבים האלה יחזיקו בקיץ בלי מאוורר?, הנייד שלי בקושי מפעיל את המאוורר אבל עדיין לא נראה לי שהוא היה שורד בלעדיו ביכלל.
הרעיון הוא לקנות את המחשב עם 4 גיגה ראם וססד בסיסי ולחבר לו בבית 4 גיגה נוספים שיש לי זרוקים מהנייד שלי, לא לדאוג הוא ddr3l, וססד נוסף של 120.
תודה מראש.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם יש לך כבר נייד עם I5 5200U אז אתה יודע איך הוא מבחינת ביצועים. ה-I7 יהיה קצת יותר מהיר, אבל לדעתי לא בצורה מאד משמעותית.
על ה-5257U הייתי מוותר מראש כי 28W זה יותר מדי עבור המארז הזה. ההמלצה שלי להשאר עם I5 5200U.
כל עוד אתה לא תריץ את המחשב כל הזמן בעומס אני לא רואה סיבה לבעיות התחממות. המארז עצמו משמש כמפזר חום, ולכן מתחמם בזמן שימוש. תחת עומס כבד וממושך הוא מתחמם מאד למגע, אבל עדיין נשאר בטווח הירוק מבחינת החומרה, לא הייתי דואג לזה.
לגבי זכרון, המלצה שלי היא לבדוק מי היצרן של הזכרון שיש לך, אולי אפילו את הדגם ולבדוק עם המוכר אם הוא יכול להרכיב במחשב זכרון דומה\זהה כדי למנוע התנגשויות ו\או חוסר התאמה בין הזכרונות.
לגבי הSSD, אם אתה רוצה להזמין אותו מהם, הייתי בודק טוב טוב מה הם מרכיבים במחשב.
אל תקח דגמים סיניים, ותבדוק ביקורות על הדגמים שהם מציעים מחברות מוכרות יותר. רוב הסיכויים שרמת הביצועים של הכוננים שהם מציעים היא לא משהו בלשון המעטה. למרות שאם אתה צריך דיסק קשיח, נראה לי שיש להם דיסקים של HGST, והם מצויינים.
NUC לא משתלם מבחינה כלכלית, לדעתי. המחיר לאותה רמת חומרה הוא בערך פי 2 מהאיגלובל ובמחשב של אינטל יש מאוורר. המחשב של איגלובל שקט לחלוטין עם SSD בלבד כי אין בו בכלל חלקים נעים.
על ה-5257U הייתי מוותר מראש כי 28W זה יותר מדי עבור המארז הזה. ההמלצה שלי להשאר עם I5 5200U.
כל עוד אתה לא תריץ את המחשב כל הזמן בעומס אני לא רואה סיבה לבעיות התחממות. המארז עצמו משמש כמפזר חום, ולכן מתחמם בזמן שימוש. תחת עומס כבד וממושך הוא מתחמם מאד למגע, אבל עדיין נשאר בטווח הירוק מבחינת החומרה, לא הייתי דואג לזה.
לגבי זכרון, המלצה שלי היא לבדוק מי היצרן של הזכרון שיש לך, אולי אפילו את הדגם ולבדוק עם המוכר אם הוא יכול להרכיב במחשב זכרון דומה\זהה כדי למנוע התנגשויות ו\או חוסר התאמה בין הזכרונות.
לגבי הSSD, אם אתה רוצה להזמין אותו מהם, הייתי בודק טוב טוב מה הם מרכיבים במחשב.
אל תקח דגמים סיניים, ותבדוק ביקורות על הדגמים שהם מציעים מחברות מוכרות יותר. רוב הסיכויים שרמת הביצועים של הכוננים שהם מציעים היא לא משהו בלשון המעטה. למרות שאם אתה צריך דיסק קשיח, נראה לי שיש להם דיסקים של HGST, והם מצויינים.
NUC לא משתלם מבחינה כלכלית, לדעתי. המחיר לאותה רמת חומרה הוא בערך פי 2 מהאיגלובל ובמחשב של אינטל יש מאוורר. המחשב של איגלובל שקט לחלוטין עם SSD בלבד כי אין בו בכלל חלקים נעים.
נגעת בדיוק בסוגייה הנכונה- חום. ודווקא בגלל זה הייתי ממליץ לך בחום לרכוש מאיגלובל מעבד מסדרת הY.eran89 כתב:שלום,
480 gb ssd
תודה מראש....
המעבד שיש לך היום הוא מעולה- 5200U אבל שים לב שבנייד שלך יש קירור אקטיבי (מאוורר) ובמחשבי אי גלובל אין.
לכן מעבדי מסדרת Y עדיפים. הם מעט חלשים מסדרת הU אבל צורכים פחות חשמל ולכן פחות מתחממים ומאוד מתאימים לעבודה ללא קירור אקטיבי.
אם השימושים שלך הצפייה FHD ואין שימוש במסך 4K אז מעבדי הY יעשו את העבודה מבלי למצמץ
·
תודה רבה לשניכם על התגובות.
אז בשורה התחתונה האם ל4k ה5200 לא מומלץ?.
אני אישית יודע שהמחשב שלי מפעיל גם מפעיל את המאוורר כאשר מפעילים עליו סרט כזה או ב3d אבל קיוויתי שביגלל המארז הגדול והמאוורר יותר מחשב כזה יחזיק, כנראה קיוויתי ליותר מידי.
בקשר לskylake האם באמת שווה לחכות להם, וידוע בערך כמה זמן יקח להם להתחיל לשווק אותם?.
בסופו של דבר בטח המחיר ההתחלתי שלהם יתחיל מ400 דולר שזה קצת חורג מהתקציב שלי..
האם ניתן לחבר מאוורר קטן כמו בנייד במחשב כזה והאם הוא יתן את האפקט הרצוי?
אז בשורה התחתונה האם ל4k ה5200 לא מומלץ?.
אני אישית יודע שהמחשב שלי מפעיל גם מפעיל את המאוורר כאשר מפעילים עליו סרט כזה או ב3d אבל קיוויתי שביגלל המארז הגדול והמאוורר יותר מחשב כזה יחזיק, כנראה קיוויתי ליותר מידי.
בקשר לskylake האם באמת שווה לחכות להם, וידוע בערך כמה זמן יקח להם להתחיל לשווק אותם?.
בסופו של דבר בטח המחיר ההתחלתי שלהם יתחיל מ400 דולר שזה קצת חורג מהתקציב שלי..
האם ניתן לחבר מאוורר קטן כמו בנייד במחשב כזה והאם הוא יתן את האפקט הרצוי?
על פי התגובות ה5200 מתמוד עם 4K בצורה חלקית. כידוע לך יש הרבה פורמטים וקידודים.
במחשבי EGLOBAL יש מארז יחסית גדול שעשוי ממתכת שמשמש כצלע קירור גדולה, אבל אין בו קירור אקטיבי.
טכנית, אפשר להכניס בתוכו קירור אקטיבי, אבל אני חושב שפתרון כזה עדיף:
http://www.aliexpress.com/item/Newest-S ... 08487.html
במקום "לשפוך" אוויר על החלקים החכמים, הוא למעשה שואב את החום החוצה- והשיטה הזו יעילה הרבה יותר.
במחשבי EGLOBAL יש מארז יחסית גדול שעשוי ממתכת שמשמש כצלע קירור גדולה, אבל אין בו קירור אקטיבי.
טכנית, אפשר להכניס בתוכו קירור אקטיבי, אבל אני חושב שפתרון כזה עדיף:
http://www.aliexpress.com/item/Newest-S ... 08487.html
במקום "לשפוך" אוויר על החלקים החכמים, הוא למעשה שואב את החום החוצה- והשיטה הזו יעילה הרבה יותר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יש לי את האיגלובל I3 5005U, ובדקתי אותו תחת העומס הכי כבד שאפשר לאורך כמה שעות רצופות.
אין עם המעבדים האלה בעיות התחממות, כפי שכתבתי, המארז יתחמם מאד למגע אבל הטמפרטורה עדיין נשארת תקינה למדי עבור המעבד.
בכל אופן, אם ביצועי המחשב מעניינים אותך גם כן, לא הייתי נוגע במעבדי ה Y. הם עובדים בתדרים הרבה יותר נמוכים, ומדובר על מעבדים מדור 4, מעט ישן יותר.
דור 5 אכן לא תומך ב HEVC או H265 ב 4K, אבל עם 1080P הוא מתמודד בסדר גמור. כמובן שעם H264 אין לו שום בעיה ב4K.
לכן ההמלצה שלי היא לא להסתבך עם זה, ולשים את המחשב במקום מאוורר ולא חסום, וזה יספיק.
לגבי המתנה לסקיילייק, לא חושב שיש לזה הרבה משמעות. סקיילייק מוסיף תמיכה ב HEVC 8BIT, שזה נחמד אבל לא מועיל יותר מדי עבור צפיה בבלוריי החדשים, כי הם מקודדים ב HEVC 10BIT והמעבד לא תומך בזה.
בנוגע למאוורר הזה. כל הרעיון עם מחשבי איגלובל הוא שהם ללא קירור אקטיבי כדי למנוע רעש מיותר. אז מה ההגיון להוסיף לו מאוורר? פשוט מראש אפשר לקנות מחשב עם אוורור אקטיבי וזהו.
אין עם המעבדים האלה בעיות התחממות, כפי שכתבתי, המארז יתחמם מאד למגע אבל הטמפרטורה עדיין נשארת תקינה למדי עבור המעבד.
בכל אופן, אם ביצועי המחשב מעניינים אותך גם כן, לא הייתי נוגע במעבדי ה Y. הם עובדים בתדרים הרבה יותר נמוכים, ומדובר על מעבדים מדור 4, מעט ישן יותר.
דור 5 אכן לא תומך ב HEVC או H265 ב 4K, אבל עם 1080P הוא מתמודד בסדר גמור. כמובן שעם H264 אין לו שום בעיה ב4K.
לכן ההמלצה שלי היא לא להסתבך עם זה, ולשים את המחשב במקום מאוורר ולא חסום, וזה יספיק.
לגבי המתנה לסקיילייק, לא חושב שיש לזה הרבה משמעות. סקיילייק מוסיף תמיכה ב HEVC 8BIT, שזה נחמד אבל לא מועיל יותר מדי עבור צפיה בבלוריי החדשים, כי הם מקודדים ב HEVC 10BIT והמעבד לא תומך בזה.
בנוגע למאוורר הזה. כל הרעיון עם מחשבי איגלובל הוא שהם ללא קירור אקטיבי כדי למנוע רעש מיותר. אז מה ההגיון להוסיף לו מאוורר? פשוט מראש אפשר לקנות מחשב עם אוורור אקטיבי וזהו.
אז מה ההגיון?TheCoolest כתב:יש לי את האיגלובל I3 5005U, ובדקתי אותו תחת העומס הכי כבד שאפשר לאורך כמה שעות רצופות.
בנוגע למאוורר הזה. כל הרעיון עם מחשבי איגלובל הוא שהם ללא קירור אקטיבי כדי למנוע רעש מיותר. אז מה ההגיון להוסיף לו מאוורר? פשוט מראש אפשר לקנות מחשב עם אוורור אקטיבי וזהו....
ה5005U חזק מה4300Y באחוזים בודדים:
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/In ... 957vsm8659
וגם עצמת העיבוד הזו, ככל שהיא קיימתת לא באה לידי ביטוי בקודי, ובהזרמה של 1080 על כל סוגיו.
אז אם ל5005U
אין תמיכה מלאה ב4K,
והוא כן מתחמם יותר (גם אם במעט),
ועולה יותר,
ומתנהג אותו דבר ב1080
אז למה בעצם לקנות אותו?
·
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
עד כמה שידוע לי לסדרת ה4 אין תמיכה ב HEVC בכלל. יכול להיות שכאן אני טועה, כי לא ממש בדקתי.
לשניהם אין תמיכה מלאה ב4K, זה ידוע.
דבר שני, דיברנו על ה I5 5200U. אני פשוט הבאתי את ה I3 שלי כדוגמה.
בעיקרון אם המחשב משמש אך ורק למדיה וגלישה בסיסית, אז כמובן שעדיף לקחת את הזול יותר. פשוט לפי איך שהבנתי את פותח השרשור הוא רצה משהו שיכול לשמש גם כמחשב רגיל, עקב השעה אולי הבנתי לא כל כך נכון.
בעיקרון אם המחשב משמש אך ורק למדיה וגלישה בסיסית, אז כמובן שעדיף לקחת את הזול יותר. פשוט לפי איך שהבנתי את פותח השרשור הוא רצה משהו שיכול לשמש גם כמחשב רגיל, עקב השעה אולי הבנתי לא כל כך נכון.
אכן אני מחפש מחשב לשימוש נקרא לזה משרדי מלא, קודי עם תמיכה ב4k ו3d.
המאוורר בנייד שלי בקושי מורגש וממרחק של 3 מטר וטלווזיה אני לא שומע אותו ביכלל.
אבל אתם צודקים שזה ללכת הפוך על הפוך עם לקנות מאוורר. פשוט חשבתי שאם מוכרים את המחשבים האלה אז עשו בקרת איכות בנוגע לחום מקסימלי ונדיפותו.
בקצב הזה כבר נשמע שעדיף לחכות לדיל טוב לנייד ופשוט לחבר אותו קבוע.
הנייד שלי עלה 500 דולר כולל מיסים ומשלוח לארץ והוא בעל המאפיינים שציינתי למעלה ועושה כל מה שאני דורש ממנו toshiba S55t-B5152
, שידרגתי לו ראם וססד.
המאוורר בנייד שלי בקושי מורגש וממרחק של 3 מטר וטלווזיה אני לא שומע אותו ביכלל.
אבל אתם צודקים שזה ללכת הפוך על הפוך עם לקנות מאוורר. פשוט חשבתי שאם מוכרים את המחשבים האלה אז עשו בקרת איכות בנוגע לחום מקסימלי ונדיפותו.
בקצב הזה כבר נשמע שעדיף לחכות לדיל טוב לנייד ופשוט לחבר אותו קבוע.
הנייד שלי עלה 500 דולר כולל מיסים ומשלוח לארץ והוא בעל המאפיינים שציינתי למעלה ועושה כל מה שאני דורש ממנו toshiba S55t-B5152
, שידרגתי לו ראם וססד.
שמע בין מחשב נייד דק לבין מחשב נייח low tower יש הפרשי גודל לא קטנים ביכלל.
הבעיה העיקרית בנייח זה הרעש, לא תמצא לי מאוורר למעבד חרישי כמו של נייד.
ובכל מקרה קצת קשה לי להאמין שב1500שח אתה תקבל משהו נורמלי, במיוחד עם המחירים וה"מבצעים" כאן בארץ.
נשמע קצת מוזר שעם כל האנשים שקונים מיני פיסי אף אחד לא דרש 4k.. דווקא האנשים שמתעניינים בדברים האלה בדרך כלל בעלי מקרנים וטלוויזיות מפלצתיות, מוזר.
הבעיה העיקרית בנייח זה הרעש, לא תמצא לי מאוורר למעבד חרישי כמו של נייד.
ובכל מקרה קצת קשה לי להאמין שב1500שח אתה תקבל משהו נורמלי, במיוחד עם המחירים וה"מבצעים" כאן בארץ.
נשמע קצת מוזר שעם כל האנשים שקונים מיני פיסי אף אחד לא דרש 4k.. דווקא האנשים שמתעניינים בדברים האלה בדרך כלל בעלי מקרנים וטלוויזיות מפלצתיות, מוזר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הבעיה היא שהחומרה היחידה שמציעה כיום 4K עבור כל סוגי הקידודים היא ה GTX950 וה GTX960 של NVIDIA. חוץ מהם אין עדיין אף כרטיס או מעבד עם ליבה גראפית שתומכת בהכל.
מצד שני אתה יכול לקנות היום סטרימר ב $40 שכבר תומך בהכל מהכל. אולי חוץ מ VP9.
מצד שני אתה יכול לקנות היום סטרימר ב $40 שכבר תומך בהכל מהכל. אולי חוץ מ VP9.
למעבדי דור 4 אכן אין תמיכה חומרתית לH265 , אז הפיענוח נעשה באמצעות המעבד עצמו עם תכנת פיענוח.TheCoolest כתב:עד כמה שידוע לי לסדרת ה4 אין תמיכה ב HEVC בכלל. יכול להיות שכאן אני טועה, כי לא ממש בדקתי.
בעיקרון אם המחשב משמש אך ורק למדיה וגלישה בסיסית, אז כמובן שעדיף לקחת את הזול יותר. פשוט לפי איך שהבנתי את פותח השרשור הוא רצה משהו שיכול לשמש גם כמחשב רגיל, עקב השעה אולי הבנתי לא כל כך נכון....
בהקרנות סרטים H265 ב1080 המעבד במאמץ בערך של 23%
·