בחזרה לתקליטים, מספר שאלות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
katzer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
שאלה נוספת בעניין החזרה לויניל, שחשבתי שעדיף להפריד מהקודמת.

אני מאמץ אל חיקי את ספריית התקליטים הנכבדת של אבי ז״ל. חלקם נקיים, חלקם אפילו חדשים לגמרי אבל חלקם מלוכלכים מאוד.
בזמנו לאבי היתה מעין גלגלת של נייר דבק שאיתה הוא ניקה את התקליטים ואחת לכמה זמן היינו מקלפים את הנייר וחושפים שכבת נייר דביקה חדשה. לא יודע אם מוכרים דברים כאלה עוד ואם בכלל הם טובים או לא או מה כעת החליף אותם.

כעת יש לי מברשת של סיבי פחם שמסוגלת להעיף את האבק אבל לא לנקות התקליטים אם משהו דבק בהם.

כיצד היתם ממליצים לי לנקות את התקליטים?
אני מבין שישנן רמות שונות של השקעה בציוד, ואני עם ראש פתוח לגבי רמת ההשקעה בעניין. הכל עניין של זמן ותקציב.

כשאני מרים את התקליט, הבחנתי שהוא צובר מטען סטטי, במיוחד כשאני מסיר אותו מהפטיפון. האם יש דרך לפרוק את המטען הנ״ל לפני שאני מסיר את התקליט מהפלטה?

ראיתי באיביי שמוכרים מעטפות פנימיות לתקליטים העשויות מחומר אנטי-סטטי. האם יש יצרן ספיציפי שהיה לכם ניסיון טוב איתו או האם מוכרים כאלה מעטפות בארץ?

אם החסרתי משהו שאתם סבורים שכדאי לי לקחת בחשבון אנא הוסיפו.
בברכה,

ארז

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

לי נשמע שאתה בכיוון הנכון גם בלי מעבדה. פוטנצ' וטרימרים הם מחלות מוכרות של הינע ישיר DC סרבו -ואם אתה יודע לנקות אותם זה פותר בד"כ 90% מהבעיות. אני מניח שאתה תסתדר גם עם הפלטה בסופו של דבר. פלטות של Technics צריכות בד"כ קצת שכנוע עם פטיש גומי. עשו את זה מיליון פעם - אבל... לא ב-DD. אני מסופק אם זה רעיון טוב לפתוח את הפלטה בכלל. כעקרון שמן מכונות (ממש כמה טיפות) משמש בשביל הציר (כל שמן שלא נקרש ואינו חומצי - כולל שמן מנוע יעשה את העבודה). בפרקטיקה - אין לך מה לשמן שם. הציר הוא ציר עומד - אין באר ואין דרך קלה להגיע לשורש הציר - גם לא צריך. מדריך השירות נמצא כאן. הוא ישפוך הרבה אור על הסיפור הזה ותוכל להחליט אם זה תחת שליטתך ויכולתך. קצת wobble של פלטה עוד לא הרג אף אחד. זה דגם סנטימנטלי - לא הי-אנד נדיר. אתה יכול לדעתי לחיות עם זה - מהסיבות שציינת.

כוון משקל על הזרוע בהתאם לראש הקיים - וזה ישאיר לך תקציב נחמד שחבל לפזר אותו על מעבדות כאלה ואחרות, עבור ראש חדש. אולי, אם תפרסם פרטים על הראש, אפשר יהיה להסתפק רק במחט חלופית. אם אתה מרגיש חובה להוציא כסף - רכוש משקל דיגיטלי. זה - אף פעם לא מזיק וכמעט תמיד נחוץ.

אל תעשה טקס מניקוי התקליט. יש כאן טונות של חומר על זה וכל אחד רוקח לו את הנוסחה שלו והן כולן מכילות מים מזוקקים, אלכוהול איזו-פרופיל באחוז גבוה וחומר מדלל מתח פנים. אפשר גם לשטוף בכיור במים פושרים עם סבון כלים ללא מבשמים ומרככים ולייבש במתקן כלים (לאחר ייבוש ראשוני במגבת כותנה רכה). זה מנקה כמו גדול בלי טיפת זלזול במדיה. ממילא לא צריך לשטוף תקליטים כל יומיים. מברשת ניקוי טובה (לא זו הסינית עם סיבי הפחמן) עושה בד"כ עבודה טובה בתחזוקה שוטפת.

חשמל סטטי הוא בעיה בחורף כשמחממים ויש אחוזי לחות נמוכים באוויר. יש אזורים יותר רגישים לכך ויש מקומות שזה פשוט מפגע סביבתי. אם יש לך שטיחים מקיר לקיר בבית - אתה הוא זה שבעצם טעון בחשמל סטטי. אין כל כך מה לעשות עם זה - כל התכשירים נגד זה הם או בלוף לא מזיק או נוזלים מאוסים שכן מזיקים. הכי טוב לפתוח חלון ולהכניס קצת לחות הביתה אבל מה שטעון יהיה חייב להיפרק. זה לוקח זמן.

שרוולים אנטי סטטיים זה כוסות רוח למת. אני רוכש דרך אתר שנקראsleeve city - נייר עם פנימית פולי עבור תקליטים משומשים. אפשר לרכוש כמה מאות כאלה בלי לפשוט רגל. שקית זה שקית. יש עשרות ספקים מקוונים חוץ מהם.

עושה רושם שלא חסר לך הרבה כדי להמשיך ליהנות מהאוסף של אביך בכבוד הראוי. עוד טיפה מאמץ. בהצלחה!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

וממש אין סיבה להחליף שקיות תקינות בכאלו "משודרגות" (f)

katzer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה על התגובות!
האם לדעתכם ניתן להשתמש במים מהמעבה של מייבש הכביסה כמים מזוקקים?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני חושב שזה 'מעבה' רק בתאוריה. בפועל זה יותר מכל איסוף. בתאוריה גם מזגן 'מעבה', בפועל זה מטונף.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #6 

tnsilver כתב:אני חושב שזה 'מעבה' רק בתאוריה. בפועל זה יותר מכל איסוף. בתאוריה גם מזגן 'מעבה', בפועל זה מטונף.
...
·

Legionnaires' disease is usually spread by the breathing in of aerosolized water and/or soil contaminated with the Legionella bacteria.[6] Experts have stated that Legionnaires' disease is not transmitted from person to person.[9] In 2014 there was one case of possible spread from someone sick to the care giver.[10] Rarely, it has been transmitted by direct contact between contaminated water and surgical wounds.[6] It thrives at water temperatures between 25 and 45 °C (77 and 113 °F), with an optimum temperature of 35 °C (95 °F).[11] Sources where temperatures allow the bacteria to thrive include hot-water tanks, cooling towers, and evaporative condensers of large air-conditioning systems, such as those commonly found in hotels and large office buildings. Though the first known outbreak was in Philadelphia, Pennsylvania, cases of legionellosis have occurred throughout the world.[5]

בבתי מרקחת ניתן למצוא מים מזוקקים ברמה מספקת, ליטר עולה כמה שקלים
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

katzer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

לא היה לי מושג לגבי המעבה... טוב לדעת גם בלי קשר לתקליטים.
מלבד נוזל ניקוי, האם תוכלו להמליץ לי על מברשת ניקוי (לא סיבי פחם) ספציפית הנמכרת בארץ?
מה דעתכם לגבי זה:
http://www.ebay.com/itm/Analogue-Studio-AS-500-Rolling-Record-Cleaner-HI-FI-CHOICE-RECOMMENDED-/231328607454

לגבי נוזל. אני מבין שצריך דטרגנט. באיזה ספציפית אתם משתמשים ? DAWN שמוכרים בסופר? או מותג אחר?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

זאת המברשת 'ה' ואלה הפאדים שלה. חפש את הספק הזול ביותר. זה אמור להיות גרושים.

katzer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

האם יש ספק בארץ שמחזיק את המברשת הזאת? לאחרונה משלוחים מחול לוקחים למעלה מחודש...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

הזמן מ-eBay ארה"ב\אנגליה\גרמניה במקום מעלי-באבא וזה ייקח 10 -12 יום. התרחק מ-40 השודדים המקומיים.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”