ייעוץ לגבי רכישת מחשב חדש
-
המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
היי
היה לי מחשב גדול כמה שנים והוא שבק חיים.
עכשיו אני מחפש מחשב חדש אבל קטן בדומה לנוק.
אבל נתקלתי בבעיה:
הוצאתי את הדיסק מכיוון שיש לי חומר חשוב עליו.
הדיסק הוא sata 3.5 ואני צריך פתרון כדי לחבר אותו.
מה הפתרון הכי טוב?
אני מניח שאי אפשר לשים בתוך המחשב 3.5 אינץ' ,נכון?
תודה מראש
היה לי מחשב גדול כמה שנים והוא שבק חיים.
עכשיו אני מחפש מחשב חדש אבל קטן בדומה לנוק.
אבל נתקלתי בבעיה:
הוצאתי את הדיסק מכיוון שיש לי חומר חשוב עליו.
הדיסק הוא sata 3.5 ואני צריך פתרון כדי לחבר אותו.
מה הפתרון הכי טוב?
אני מניח שאי אפשר לשים בתוך המחשב 3.5 אינץ' ,נכון?
תודה מראש
ראשית, ישנם גם מחשבי נוק המאפשרים להכניס דיסק קשיח 3.5 בנפח טרה, זה תלוי בגודל המארז (מארז נוק גבוה) ובחיבורים הפיזיים על לוח האם של הנוק.
במקרה הגרוע, תוכל לרכוש מתאם חיצוני SATA/IDE To USB ולחבר את הכונן אל כל מחשב, כמו דיסק חיצוני רגיל. מתאם פשוט כזה עולה סביב ה-100 ש"ח, תלוי באיכותו.
במקרה הגרוע, תוכל לרכוש מתאם חיצוני SATA/IDE To USB ולחבר את הכונן אל כל מחשב, כמו דיסק חיצוני רגיל. מתאם פשוט כזה עולה סביב ה-100 ש"ח, תלוי באיכותו.
ראיתי לפחות מפרט אחד של נוק שמאפשר הכנסת דיסק 1 טרה 7200 RPM (דיסק 3.5). אם אמצא אותו אעלה קישור.שי-כ כתב:זה לא נכון. אפשר רק כונני 2.5" או MSATA.
לכן הפתרון, או מארז חיצוני, או להתקין במחשב אחר ברשת אם יש....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא ראיתי מחשבי NUC (אולי יש מיני פיסי אחרים) שתומכים בדיסק של 3.5". גם מחשבי איגלובל באים עם מקום לדיסק 2.5" בלבד.
אכן הפתרון הכי פשוט יהיה לקנות או להשאיל מתאם USB לדיסק חיצוני. חשוב להגיד שלדיסק 3.5" צריך מתאם עם ספק כוח נפרד, כי הוא דורש 12V ו5V וזרם יחסית גבוה בזמן שיציאת USB מספקת רק 5V.
אכן הפתרון הכי פשוט יהיה לקנות או להשאיל מתאם USB לדיסק חיצוני. חשוב להגיד שלדיסק 3.5" צריך מתאם עם ספק כוח נפרד, כי הוא דורש 12V ו5V וזרם יחסית גבוה בזמן שיציאת USB מספקת רק 5V.
טוב, לגבי הנוק עם "3.5 כנראה שטעיתי. הייתי בטוח שראיתי איזה דגם ישן יחסית עם מארז קצת יותר גדול שנכנס בו דיסק כזה, אבל היות ואני לא מוצא אותו כרגע, כנראה שמדובר בטעות.
לגבי מתאם חיצוני: כל מתאם שכזה שרכשתי במהלך השנים (כולל זה בלינק שנתתי ואחרים באותה קטגוריה), כבר מגיע עם ספק ולא נשען על אספקת ה-USB, כך שלא אמורה להיות כל בעיה.
לגבי מתאם חיצוני: כל מתאם שכזה שרכשתי במהלך השנים (כולל זה בלינק שנתתי ואחרים באותה קטגוריה), כבר מגיע עם ספק ולא נשען על אספקת ה-USB, כך שלא אמורה להיות כל בעיה.
יש בלינק שנתתי מתאמים SATA3 ל-USB3 שעולים כ-130 ש"ח. היתרון של מתאם כזה, שהוא יכול לשמש גם לדיסקים 3.5 וגם לדיסקים 2.5, אם יש בכך צורך.המלך כתב:האם כדאי מתאם usb 3.0 או מארז?
מהירות העברת הנתונים גבוהה יותר.
תודה...
אגב, לגבי המחשב הישן, בדקת שלא מדובר בסה"כ בספק כוח שהתפגר? אם כן, ההוצאה תהיה קטנה משמעותית מאשר רכישת מחשב חדש.
-
המלך
- חבר מכור קשה

·גם אם מדובר על ספק המחשב כל כך ישן שעדיף לוותר.Lee כתב:יש בלינק שנתתי מתאמים SATA3 ל-USB3 שעולים כ-130 ש"ח. היתרון של מתאם כזה, שהוא יכול לשמש גם לדיסקים 3.5 וגם לדיסקים 2.5, אם יש בכך צורך.......
אגב, לגבי המחשב הישן, בדקת שלא מדובר בסה"כ בספק כוח שהתפגר? אם כן, ההוצאה תהיה קטנה משמעותית מאשר רכישת מחשב חדש....
אם אנ יקנה מתאם usb 3 ויש לי sata 2 זה ישנה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
עבור דיסק קשיח יש עדיפות לUSB3, אבל זה תלוי במה שיש לך עליו. אם זה סרטים ומדיה אחרת אין לזה הרבה חשיבות. אם זה תוכנות או דברים אחרים שצריך לטעון מהדיסק בזמן הקצר ביותר (למשל משחקים או תוכנות כבדות) אז כמובן עדיף USB3.0.
-
המלך
- חבר מכור קשה

מדובר אכן בסרטים וסדרות.
הנה מחשב מעניין:
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=22991874
דעתכם?
הנה מחשב מעניין:
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=22991874