DTS:X עם 11.1 רמקולים, מול ATMOS עם 11.1 רמקולים
-
Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אחרי מאמצים, עדכון קושחה לקדם-מגבר, והשגת תוכן בלו-ריי בפורמט DTS:X, סוף סוף ניהלתי סבב שמיעה.
המערכת עם 11.1 רמקולים (4 בתקרה).
לראות סוף סוף את הקדם מגבר מציג DTS:X היה נחמד.
למרות שלא יכולתי לשמוע את אותם קטעים ב-ATMOS וב-DTS:X, מה שאני יכול להגיד זה:
DTS:X נשמע יותר טוב, לי, מאשר קטעים ב-ATMOS. הצליל יותר הרמוני, השימוש ברמקולים בתקרה ומאחור פחות "גימיקי".
גם האפ-מיקסר של DTS:X (DTS NEURAL)L עושה עיבוד יותר מעניין / נעים מאשר המקבילה של ה-ATMOS.
כאן כבר כן הקשבתי לאותם קטעי אודיו, בסטריאו וגם קטעי DTS וקטעי DD - ש-ATMOS ו-DTS:X העבירו ל-11.1 מ-5.1 ומ-7.1.
בקיצור, מקווה לראות יותר סרטים מאמצים DTS:X, למרות שבינתיים ידה של דולבי עם ATMOS על העליונה באופן כמעט מוחץ.
המערכת עם 11.1 רמקולים (4 בתקרה).
לראות סוף סוף את הקדם מגבר מציג DTS:X היה נחמד.
למרות שלא יכולתי לשמוע את אותם קטעים ב-ATMOS וב-DTS:X, מה שאני יכול להגיד זה:
DTS:X נשמע יותר טוב, לי, מאשר קטעים ב-ATMOS. הצליל יותר הרמוני, השימוש ברמקולים בתקרה ומאחור פחות "גימיקי".
גם האפ-מיקסר של DTS:X (DTS NEURAL)L עושה עיבוד יותר מעניין / נעים מאשר המקבילה של ה-ATMOS.
כאן כבר כן הקשבתי לאותם קטעי אודיו, בסטריאו וגם קטעי DTS וקטעי DD - ש-ATMOS ו-DTS:X העבירו ל-11.1 מ-5.1 ומ-7.1.
בקיצור, מקווה לראות יותר סרטים מאמצים DTS:X, למרות שבינתיים ידה של דולבי עם ATMOS על העליונה באופן כמעט מוחץ.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
איזה רסיבר? פרוססור?
עשית כיול עם הפרו של אודסי ?
למה דינאמיק ווליום על LIGHT ? לא עדיף לבטל לפחות לצורך הבדיקה?
עשית כיול עם הפרו של אודסי ?
למה דינאמיק ווליום על LIGHT ? לא עדיף לבטל לפחות לצורך הבדיקה?
-
Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

@istarmini
·
דנון 7200. משמש כקדם מגבר בלבד (לא משתמש בהגברה הפנימית שלו).
כן, כיול עם אודיסי פרו. הדינמיק, ובכלל שאר ההגדרות של אודיסי, הודלקו וכובו במהלך השמיעה. במקרה בצילום זה היה קטע מסרט, שבדקתי איך נשמע עם / בלי.
·
כן, כיול עם אודיסי פרו. הדינמיק, ובכלל שאר ההגדרות של אודיסי, הודלקו וכובו במהלך השמיעה. במקרה בצילום זה היה קטע מסרט, שבדקתי איך נשמע עם / בלי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Highendman כתב:@istarmini
·
כן, כיול עם אודיסי פרו. הדינמיק, ובכלל שאר ההגדרות של אודיסי, הודלקו וכובו במהלך השמיעה. במקרה בצילום זה היה קטע מסרט, שבדקתי איך נשמע עם / בלי....
ניסית לשחק עם גרף המטרה לנסות להתאים אותו לזה של דיראק ?
-
Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

@istarmini
·לא. שומעים מדהים, מבחינתי, עם הגרף הדיפולטי של הפרו.
·לא. שומעים מדהים, מבחינתי, עם הגרף הדיפולטי של הפרו.
מעניין
מה ה setup שמחובר..?
את ה7200 שמעתי אצל חבר בהדגמה בחלל ייעודי שבנה - גם כפרוססור והגברה לכל הסראוונדים + הגברה של מארק לוינסון לשלישייה הקדמית.
4 רמקולי JBL מודל 8330a כתיקרתיים ל Atmos.
שמעו באמת וואו לא נורמאלי.
מחכה בהחלט להדגמה של ה dts X. ..
מה ה setup שמחובר..?
את ה7200 שמעתי אצל חבר בהדגמה בחלל ייעודי שבנה - גם כפרוססור והגברה לכל הסראוונדים + הגברה של מארק לוינסון לשלישייה הקדמית.
4 רמקולי JBL מודל 8330a כתיקרתיים ל Atmos.
שמעו באמת וואו לא נורמאלי.
מחכה בהחלט להדגמה של ה dts X. ..
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אם DTS-X נשמע טוב יותר מאטמוס...זו באמת צריכה להיות חגיגה לאוזניים.
כי אחרי ששומעים אטמוס קשה לחזור אחורה.
ממתין לעדכון קושחה ברסיבר.
כי אחרי ששומעים אטמוס קשה לחזור אחורה.
ממתין לעדכון קושחה ברסיבר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Highendman כתב:@istarmini
·לא. שומעים מדהים, מבחינתי, עם הגרף הדיפולטי של הפרו....
אז זהו שגם אני חשבתי ששומעים מדהים.
עם הדיראק התברר לי שניתן לשמוע טוב יותר.
שווה לנסות.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
לא יודע להגיד למה אבל בכל פורמט DTS נשמע יותר טוב מדולבי.
ל DTS יש יתרון שהוא גם חסרון על דולבי. הםתמיד מפגרים אחריהם בתזמון. הם כמעט לעולם לא מובילים או ממציאים רעיון מקורי חדש. הם פשוט ממתינים למילה האחרונה מדולבי, לומדים אותה ומוציאים גרסה תואמת משלהם. מן הסתם הם דואגים לעשות זאת טוב יותר ולהציע יותר ממה שהגרסה של דולבי מציעה. דרך המימוש שלהם שונה ולרוב מתקדמת יותר. הם לומדים מהטעויות ובעיקר את מגבלות הגרסה של דולבי ומפיקים לקחים. אז ברור שהם נשמעים טוב יותר תמיד, אבל מצד שני הם מפגרים משמעותית בתזמון. חברות הסרטים לרוב מאמצות את השיטה המקורית של דולבי, ורק לאחר מכן מוסיפות תמיכה במקביל של DTS, בעיקר לאור העובדה שהרשיונות של DTS זולים יותר. בכל מקרה, DTS הוא לרוב הפורמט המועדף על הפיראטים. מוזר שדולבי אף פעם לא תבעה את DTS על העתקת רעיונות...niko כתב:לא יודע להגיד למה אבל בכל פורמט DTS נשמע יותר טוב מדולבי....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
הפידבקים ממקורות זרים (פורומים מחו"ל וכאלה...) די דומים למה שמתואר כאן: מסתמן ש-DTS:X עולה על דולבי אטמוס.
dts יצא לשוק המסחרי (ראשית בתי הקולנוע ולאחר מכן לשוק הביתי )
ללא קשר לדולבי (דיגיטל ).
dts הוצג (הושמע) לראשונה בהקרנת הבכורה הקולנועית של Jurassic Park
ב 1993 ונבחר לפס הקול שייצג את הסרט.
חברת ההפקה של שפילברג היו בין הממנים לפיתוח ה dts.
דולבי AC-3 ("דולבי 5.1" וכאשר יצא ה DVD ב98 שונה רשמית ל "dolby digital") פרצו לשוק הביתי ב- 1995 ע"ג כותרי לייזר דיסקים והיו נגישים יותר לרסיברים של חברות כגון yamaha ו Pioneer. השנה 1995.
במקביל את טכנולוגיית dts ניתן היה למצא בפרוססורים יוקרתיים.
בשביל להנות מ dts ע"ג רסיברים, dts פתחו עם MSB דיקודרים חיצוניים ויקרים מאוד ש שורשרו אנאלוגית 5.1 עם רסיברים בעלי כניסות מתאימות.
בשביל להנות מ dts
1. כותר לייזר דיסק תומך.
2.נגן לייזר דיסק עם dts out בחיבור דיגיטלי.
2. דיקודר dts חיצוני שקיבל אות דיגיטל ושלח 6 ערוצי אנאלוג דיסקריט.
3. רסיבר/פרוססור בעל 6 כניסות ערוצי אנאלוג דיסקריט.
בשביל להנות מ dts מעבר ל ac3 שהיה built in כמעט על כל רסיבר, הלקוח היה צריך להפרד מלא מעט כסף.
והיה נמצא רק אצל החובבים המושבעים ובגרסאות מסחריות.
כאשר יצא ה DVD ב 1998
טושיבה שהמציאה את ה DVD החליטה להשריש את טכנולוגיית dts כ סטנדרט.
וחברות הרסיברים החלו להכניס את פורמט ה dts כ built in
ללא קשר לדולבי (דיגיטל ).
dts הוצג (הושמע) לראשונה בהקרנת הבכורה הקולנועית של Jurassic Park
ב 1993 ונבחר לפס הקול שייצג את הסרט.
חברת ההפקה של שפילברג היו בין הממנים לפיתוח ה dts.
דולבי AC-3 ("דולבי 5.1" וכאשר יצא ה DVD ב98 שונה רשמית ל "dolby digital") פרצו לשוק הביתי ב- 1995 ע"ג כותרי לייזר דיסקים והיו נגישים יותר לרסיברים של חברות כגון yamaha ו Pioneer. השנה 1995.
במקביל את טכנולוגיית dts ניתן היה למצא בפרוססורים יוקרתיים.
בשביל להנות מ dts ע"ג רסיברים, dts פתחו עם MSB דיקודרים חיצוניים ויקרים מאוד ש שורשרו אנאלוגית 5.1 עם רסיברים בעלי כניסות מתאימות.
בשביל להנות מ dts
1. כותר לייזר דיסק תומך.
2.נגן לייזר דיסק עם dts out בחיבור דיגיטלי.
2. דיקודר dts חיצוני שקיבל אות דיגיטל ושלח 6 ערוצי אנאלוג דיסקריט.
3. רסיבר/פרוססור בעל 6 כניסות ערוצי אנאלוג דיסקריט.
בשביל להנות מ dts מעבר ל ac3 שהיה built in כמעט על כל רסיבר, הלקוח היה צריך להפרד מלא מעט כסף.
והיה נמצא רק אצל החובבים המושבעים ובגרסאות מסחריות.
כאשר יצא ה DVD ב 1998
טושיבה שהמציאה את ה DVD החליטה להשריש את טכנולוגיית dts כ סטנדרט.
וחברות הרסיברים החלו להכניס את פורמט ה dts כ built in
@itay123
·
יש לי עדיין נגן לייזר של פיוניר. אין שום צורך בתמיכה מיוחדת בשביל DTS. להבדיל מפס קול ה AC3 שבלייזר מקודד אנלוגית בשיטת אפנון FM על אחד מערוצי ה CX האנלוגיים, ה DTS תופס את ערות ה PCM ששמור ל CD-DA ואז בכותר אין יותר פס כול PCM דיגטלי על חשבון ה DTS, בדומה ל DTS על גבי CDDA אמיתי. יציאת ה SPDIF או האופטית של מכשיר הלייזר מאפשרת DTS בכל רסיבר תומך. ב 97 כבר היה לי אחד כזה של ימהה. ה AC3 לעומת זאת הצריך RF DEMODULATOR שחובר במוצא יציאת ה RF מהלייזר שנועדה רק עבור AC3. יש לי גם אחד כזה של קנווד.
בשנת 2001 ביום שההיתי בחופש מהעבודה ישבתי כדי לבצע המרה ל סרטי LD ל DVD כולל פס קול AC3 5.1 עי תחילה לכיתד התמונה בעזרת כרטיס ה Hauppauge ואז לכידת ששת פסי הקול מיצאת PRE OUT של פרוססור לכרטיס קול ASIO ולאחר מכן קידוד מחדש ל AC3 עם תוכנה פירטית שאז הייתה לי שנקראת MANNINTOSKA אם אני זוכר נכון.
אני זוכר את זה מצויין כי באחד הבקרים שלקחתי הפסקה כדי הפוך צד בלייזר דיסק, ראיתי מבזק ב CNN (אז של הכבלים האנלוגיים) על "מטוס קטן שהתנגש באחד ממגדלי התאומים.." זה היה הדיווח הראשון בכל מקרה... באותו היום לא המשכתי עם ההמרות בגלל שנתקעתי מול המסך על אמצע הלילה...
·
יש לי עדיין נגן לייזר של פיוניר. אין שום צורך בתמיכה מיוחדת בשביל DTS. להבדיל מפס קול ה AC3 שבלייזר מקודד אנלוגית בשיטת אפנון FM על אחד מערוצי ה CX האנלוגיים, ה DTS תופס את ערות ה PCM ששמור ל CD-DA ואז בכותר אין יותר פס כול PCM דיגטלי על חשבון ה DTS, בדומה ל DTS על גבי CDDA אמיתי. יציאת ה SPDIF או האופטית של מכשיר הלייזר מאפשרת DTS בכל רסיבר תומך. ב 97 כבר היה לי אחד כזה של ימהה. ה AC3 לעומת זאת הצריך RF DEMODULATOR שחובר במוצא יציאת ה RF מהלייזר שנועדה רק עבור AC3. יש לי גם אחד כזה של קנווד.
בשנת 2001 ביום שההיתי בחופש מהעבודה ישבתי כדי לבצע המרה ל סרטי LD ל DVD כולל פס קול AC3 5.1 עי תחילה לכיתד התמונה בעזרת כרטיס ה Hauppauge ואז לכידת ששת פסי הקול מיצאת PRE OUT של פרוססור לכרטיס קול ASIO ולאחר מכן קידוד מחדש ל AC3 עם תוכנה פירטית שאז הייתה לי שנקראת MANNINTOSKA אם אני זוכר נכון.
אני זוכר את זה מצויין כי באחד הבקרים שלקחתי הפסקה כדי הפוך צד בלייזר דיסק, ראיתי מבזק ב CNN (אז של הכבלים האנלוגיים) על "מטוס קטן שהתנגש באחד ממגדלי התאומים.." זה היה הדיווח הראשון בכל מקרה... באותו היום לא המשכתי עם ההמרות בגלל שנתקעתי מול המסך על אמצע הלילה...
@Sexter
·
1. איזה נגן LD ברשותך ?
2. איזה כותר LD ברשותך ?
נכון ש dts ע"ג נגני הלייזר לא הצרכו "חיבור מיוחד" כמו AC3 שהצריך המרה מדמודולטור יעודי.
נכון שחיבור ה pcm "הרגיל" קיבל אות dts אך לא כל נגן לייזר דיסק ידע לזהות את אות הסיגנל של dts
את תוספת הזיהוי הנ"ל הוסיפו בדגמים האחרונים מ98.
בזמנו הייתה לי לא מעט התעסקות עם כל נושא הלייזר דיסק והיה ברשותי כ-15 נגנים שונים בין השנים 1995 עם קבלת ה cld 104 וחתמתי את נושא הלייזר דיסק עד בואו של הסטרימר וה BD ב 2008 עם ה Elite DVL-91 dts Upgrade.
הייתי אספן מאוד גדול לטכנולוגיה הזו עם מעל 1500 כותרים, מעל 100 boxsets וכ 50 כותרי dts ע"ג כותרים שיצאו במיוחד בהוצאות מיוחדות לפורמט הנל.
·
1. איזה נגן LD ברשותך ?
2. איזה כותר LD ברשותך ?
נכון ש dts ע"ג נגני הלייזר לא הצרכו "חיבור מיוחד" כמו AC3 שהצריך המרה מדמודולטור יעודי.
נכון שחיבור ה pcm "הרגיל" קיבל אות dts אך לא כל נגן לייזר דיסק ידע לזהות את אות הסיגנל של dts
את תוספת הזיהוי הנ"ל הוסיפו בדגמים האחרונים מ98.
בזמנו הייתה לי לא מעט התעסקות עם כל נושא הלייזר דיסק והיה ברשותי כ-15 נגנים שונים בין השנים 1995 עם קבלת ה cld 104 וחתמתי את נושא הלייזר דיסק עד בואו של הסטרימר וה BD ב 2008 עם ה Elite DVL-91 dts Upgrade.
הייתי אספן מאוד גדול לטכנולוגיה הזו עם מעל 1500 כותרים, מעל 100 boxsets וכ 50 כותרי dts ע"ג כותרים שיצאו במיוחד בהוצאות מיוחדות לפורמט הנל.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9018
- נתן תודות: 1576 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
מסכים, גם לאוזני זה נשמע יותר "נקי, מפורט ומדויק".niko כתב:לא יודע להגיד למה אבל בכל פורמט DTS נשמע יותר טוב מדולבי....