שרשור תגובות: Audeze Deckard – הצעד הבא אחרי אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

...תמורה יפה למחיר.
...
Audeze Deckard - מחיר מומלץ לצרכן: 3,600 ש"ח.
...
תמונה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46384
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #3 

evgenetic,
אם כבר היית משקיע ועושה מם כמו שצריך.

בכל מקרה, יש לך הצעה למגבר אחר במחיר דומה שנותן בהשוואה תמורה גבוהה יותר? כמובן בתנאי ששמעת את ה- Deckard. רצוי תגובה ללא ממים.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בניגוד לרובינו לאיתי יש את כל האמצעים הנדרשים כדי להכריע בכל הנוגע ל"תמורה למחיר" באופן אובייקטיבי לחלוטין מבלי להיגרר לרשמים סובייקטיביים חסרי כל משמעות: לוקחים מגבר+דאק זולים בהרבה (לדוגמא מודי+מאגני הפופולארי ב 200$, או כל דבר יותר זול שיש לאיתי) ועושים בדיקה עיוורת עם השוואת וליום. אני די משוכנע שלאיתי יקח פחות זמן לעשות את זה ממה שלי לקח "להפיק" את התגובה הקודמת שלי. אבל כוון שלא עשה זאת, על מה בכלל מתבססת האמרה "תמורה יפה למחיר"? :מבולבל:

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

אם הוא אומר שלמגבר יש VFM טוב זה בגלל שהוא מסתמך על הנסיון שלו ברמות מחיר שונות ומול הציוד הקיים, שהוא קצת יוצר מעל רמת כניסה. המגבר בנוי ונראה מעולה והוא חזק בצורה בלתי רגילה יחסית לגודל שלו, ומדובר על על מגבר SET CLASS A שזו כנראה הטופולוגיה הכי טהורה שקיימת להגברת אודיו. מעניין כמה הוא מתחמם אם וכאשר הוא אכם מגיע לתפוקה מלאה 4W@20ohm.

ד"א, בגירסה הקודמת שלו התפוקה המקסימלית הייתה באיזור ה-700mw, כנראה הם הבינו שזה לא מסתדר עם נתון הכוח האופטימלי לסדרת הLCD שהם מפרסמים...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

זה אולי היה נכון אם התמורה הייתה נחשבת להיותו של המגבר CLASS A , קטן ממדים והמסוגל להפיק 4W. (כי הרי כולם יודעים שכל אודיופיל המכבד את עצמו רוצה שמגבר האזניות שלו יוכל להגביר גם את הרמקולים שלו...)

אבל ברור מאליו שהתמורה שרוב הצרכנים מחפשים היא היכולת של DAC+מגבר להמיר את האות לאנלוגי, להניע את האזניות שלו לווליום מספק, ולעשות את זה בצורה שקופה מבלי לעוות שום דבר על הדרך. אז כמובן השאלה היא כשמדובר בתמורה הזו, האם המכשיר אכן יותר טוב מהמוצרים בעלי פונקציונליות דומה הזולים ממנו?
האם זה באמת כ"כ קשה לחבר את LCD 3 (לדוגמא) לכמה מגברים-דאקים אחרים, זולים יותר, שבטוח נמצאים בסביבתו של איתי, ולבדוק אם לאנשים שמחפשים את הסאונד הטוב לכספם יש סיבה לקנות מכשיר ב3600 ש"ח (במידה והם סומכים על אוזני איתי, כמובן). לא בקשה כל כך מופרכת, נכון?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

האמת שאני מסכים שיותר ביקורות השוואתיות יותר טוב. בעבר זה היה יותר חשוב לי אבל עם הזמן למדתי לסמוך על Hazoom אם הוא אומר למוצר יש ערך טוב ברמת המחיר שלו. אבל ברור לך שתמורה למחיר משקפת יותר מאשר סאונד נטו כן? יש פה מוצר פרימיום והוא נראה בהתאם.

חוצמזה, כאמור בכתבה, זה מגבר בראש ובראשונה לליין הLCD. וכל מי ששמע את אלו יכול להתרשם שהן "מרגישות טוב" עם רזרבות של כוח.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Ilyan כתב: אבל ברור לך שתמורה למחיר משקפת יותר מאשר סאונד נטו כן? יש פה מוצר פרימיום והוא נראה בהתאם.
...
באמת נראה לך שמישהו היה משלם עליו 700$ יותר אם היה מתגלה (ואני משוכנע ב99.9999% שזה בדיוק מה שיתגלה אם יעשו בדיקה מסודרת) שהוא נשמע זהה למודי+מאגני (לדגומא)?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

evgenetic,
התשובה ועוד איך חיובית. רוב האנשים קונים עם העיניים, בגלל שם היצרן שמפאר את המוצר או למשל תג המחיר שמציב את המכשיר בצורה אוטומטית מעל הרבה אחרים. אם זה לא היה נכון, רוב האנשים היו קונים יונדאי i10, היא תיקח אותם ממקום למקום בדיוק כמו מרצדס או לקסוס.

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #10 

evgenetic כתב:
...
...
באמת נראה לך שמישהו היה משלם עליו 700$ יותר אם היה מתגלה (ואני משוכנע ב99.9999% שזה בדיוק מה שיתגלה אם יעשו בדיקה מסודרת) שהוא נשמע זהה למודי+מאגני (לדגומא)?
...
·אני משוכנע ב- 99.9999999% שיש הבדל וגם שלא שמעת אותו אף פעם.
נראה לי שאתה פשוט מקובע בראש...
אל תבלבלו אותו עם "העובדות"

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אני לא מכיר מקרה/ניסוי אחד בו הצליחו להבחין בין שני מגברים טרנזיסטוריים בעלי פרמטרים טובים שעובדים בתחום ההספק שלהם , אלה הן העובדות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

evgenetic,
והעובדה כי יש כל כך הרבה חברות מגברים, רק מוכיחה כי גם אם הטענה נכונה, היא לא רלוונטית.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #13 

Ilyan כתב:אם הוא אומר שלמגבר יש VFM טוב זה בגלל שהוא מסתמך על הנסיון שלו ברמות מחיר שונות ומול הציוד הקיים, שהוא קצת יוצר מעל רמת כניסה. המגבר בנוי ונראה מעולה והוא חזק בצורה בלתי רגילה יחסית לגודל שלו, ומדובר על על מגבר SET CLASS A שזו כנראה הטופולוגיה הכי טהורה שקיימת להגברת אודיו. מעניין כמה הוא מתחמם אם וכאשר הוא אכם מגיע לתפוקה מלאה 4W@20ohm.

ד"א, בגירסה הקודמת שלו התפוקה המקסימלית הייתה באיזור ה-700mw, כנראה הם הבינו שזה לא מסתדר עם נתון הכוח האופטימלי לסדרת הLCD שהם מפרסמים...
...
·Class A מתחמם הכי הרבה כשהוא לא מנגן כלום.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

ziv_r כתב:evgenetic,
והעובדה כי יש כל כך הרבה חברות מגברים, רק מוכיחה כי גם אם הטענה נכונה, היא לא רלוונטית.
...
·

לא רלוונטית למי בדיוק? לאנשים שרוצים להשיג את הביצועים הטובים ביותר בכמה שפחות כסף היא סופר רלוונטית, ואני מאמין שרוב המוחלט של האנשים כן נופלים בקטגוריה הזו.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

evgenetic,
אתה מעלה טענה בנוגע לחוסר הבדל שמיע בין בין מגברים. אני טוען שוב שזה לא רלוונטי מכיוון שרוב האנשים כפי שאתה יודע, לא מבצעים מבחן כזה לציוד טרם הרכישה. אתה יותר ממוזמן להכנס בכל כתבה ולהזכיר את נושא המבחן העיוור - אבל אתה תמשיך להשאר במיעוט.

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #16 

אין לי שום דבר נגד מבחן עיוור. הבעיה שהבחור הנ"ל לא ביצע כזה ועדיין טוען שהוא בטוח ב- 99.999999% שאין הבדל.
אחרי חיפוש קצר מסתבר שזה לא השירשור הראשון שלו בנושא אז חבל על הזמן. איש איש יחייה באמונתו.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

זו הנחה ההגיונית ביותר נוכח העבודה בשכל מבחנים העיוורים מן הסוג שאני מכיר לא הצליחו להבחין בין המגברים, ויש סיבות מאד הגיוניות לכך. לצפות שמגבר טרנזיסטורי אחד שעובד בתחום ההספק שלו ובעל פרמטרים טובים במאפיינים הרלוונטיים (והיום כמעט כולם כאלה) יהיה עדיף על מגבר דומה אחר זה כמו לצפות שחפץ שתשחרר מעל הרצפה יעוף מעלה באוויר ולא ייפול בגלל כוח הכבידה. ואין לזה שום קשר לאמונה.

נכון, אני חוזר על הנקודה הזו הרבה לאחרונה אבל רק בגלל שדי נמאס לי לראות שהבסיס העיקרי של הידע בפורום הוא לרוב מיתולוגיה אודיופילית ולא ידע מדעי ומוכח, אז אני מנסה לאזן קצת את המצב .

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

Not all amplifiers are the same and there is a clear distinction made between the way their output stages operate. The main operating characteristics of an ideal amplifier are linearity, signal gain, efficiency and power output but in real world amplifiers there is always a trade off between these different characteristics.
http://www.electronics-tutorials.ws/amp ... asses.html

ד"א הגיב פה בדיון מהנדס אלק' מוסמך (אנטולי), אולי תשאל אותו מה הוא חושב על ההבדל השמיע בין 2 אלה:
http://www.amb.org/audio/mmm/
http://www.amb.org/audio/beta22/

אשר לטענתך צריכים להישמע 1:1.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אני מאד מנסה אבל אני פשוט לא מצליח להוציא מכם טענה או תגובה הגיונית אחת לדברים שאני אומר וזה כבר מתחיל להימאס האמת.

מה הקשר של הציטוט הזה למה שאני אומר? למה הוא מתייחס בכלל? מה בדבריי הוא סותר?

מי זה אנטולי ולמה מה שהוא אומר צריך לשנות משהו? איזה טיעון זה בכלל? למה ה"מחנה" שאתה נמנה איתו לא יכול להציג אפילו קמצוץ של טענת נגד הגיונית?

eladi7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #20 

תקשיב חמוד
בקשר לדאק אתה יכול להמשיך לחלום,ההבדלים אדירים בכל פרמטר שתבחר
בקשר להגברה נטו ההבדל קטן יחסית לנ"ל ועדיין ניכר,כן... בכל פרמטר למעט העוצמה שתשמע גרוע בהשוואה מכיוון שתגביר את מה שלא רצית לשמוע
אני כבר הצלחתי להבין משהו לגביך ואני אומר את זה בלי כעס חלילה שלא תבין לא נכון
אתה בטוח שכולם טועים ועדיין לא "ראו את האור" או את ההבנה העמוקה שהגעת אליה,כולם דומים כולם יפים וכולם נשמעים נפלא
אז בתור אחד שהיה בתובנה שלך ואפילו בזמן לא קצר וחי על ציוד כמו שלך אבל בניגוד אליך ולמרות שהייתי די מקובע בעמדה שלי החלטתי שאם אכן הם צודקים אז מן הסתם שווה לבדוק ולהתרשם לבד אפילו בשביל להוכיח את מי שלא מבין
אין לך מושג כמה אתה רחוק מהאמת,ואם אתה באמת מגיב כאן בכול שרשור שני בגלל ההתנצחות.. לא הוכחת כלום ולמעשה לצערך אתה מפסיד הנאה מיוחדת שהגאווה (או מסיבה אחרת כמובן) שלך עוצרת אותה וחבל כי אתה מצטייר בעיניי כבחור משכיל
תבין אחי "תוכיח לי" כבר הוכחנו למרות שאנו לא צריכים רק משום לחלוק התרשמות ודעה אישית,ולהגיד "תשווה לי באותה עוצמה" נו באמת...
משתדלים להסביר בצורה הכי יפה ומושכלת,וכן - לשאלתך העיקרית "תשווה לי בין ABX" חד משמעית כן,וההבדל אפילו יורד לרמת הכבילה,איך זה?

הפוסט הזה מיוחד לך כי פשוט חבל לי על מישהו שכן רוצה יותר אבל לא יודע איך
אז קח את זה לסיכום אח יקר
מוזיקה שומעים ומעריכים מהאוזניים והנשמה ולא דרך דף של נתונים יבשים שבפועל לא יקיים אפילו חצי מההבטחות,ואל תשאל איך למדתי

בכבוד
אלעד
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”