כבל לגישור וכבל לתשתית - מה ההבדל?
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אני צריך להעביר כבל רשת בתעלה בבית ובאותה הזדמנות רוצה גם להחליף את הכבלים הקיימים. אני רואה שישנם כבלים לגישור וכבלים לתשתית. מה ההבדל ביניהם? למה על הכבלים של הגישור כתוב שהם לא לתשתית? בשני המקרים מדובר ב-CAT6.
תודה לעונים.
תודה לעונים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
·Malcontent כתב:אני צריך להעביר כבל רשת בתעלה בבית ובאותה הזדמנות רוצה גם להחליף את הכבלים הקיימים. אני רואה שישנם כבלים לגישור וכבלים לתשתית. מה ההבדל ביניהם? למה על הכבלים של הגישור כתוב שהם לא לתשתית? בשני המקרים מדובר ב-CAT6.
תודה לעונים....
בכבלים לתשתית מדובר על כבלים קשיחים שפורסים בתעלות או בצינורות, שמחוברים בקצוות שלהם לשקעי רשת בלבד ( ובשום פנים ואופן לא למחברים ללחיצה ), בצד אחד בארון תקשורת ובצד שני ליד ההתקני רשת ( מחשבים וכו' ) . בכבלים לגישור מדובר על כבלים גמישים וקצרים שמשמשים לגישור בלבד בין שקע רשת וכרטיס רשת בצד ההתקן ובין שקע רשת ומתג רשת בצד הארון תקשורת ( ובשום פנים ואופן לא משתמשים בכבלים מגשרים לפריסה ). כבלים לגישור מסתיימים בקצוות שלהם אך ורק למחברים ללחיצה או ליציקה ולא לשקע רשת.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אבל בארון התקשורת אין לי מקום לשים חמישה שקעים (בהנחה שאני מריץ רק כבל אחד לכל חדר), אז מה אני אמור לעשות?
כרגע יש לי רק כבל לסלון ושני כבלים לחדר העבודה, ושלושתם עם שקע בצד אחד ומחבר לחיצה בצד השני.
כרגע יש לי רק כבל לסלון ושני כבלים לחדר העבודה, ושלושתם עם שקע בצד אחד ומחבר לחיצה בצד השני.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אם יש לך שקע חשמל בארון התקשורת את יכול לחבר את כל הקצוות ל-SWITCH - כך לא תדרש ל-5 שקעים אלא רק מקום ל-SWITCH.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
Malcontent כתב:אבל בארון התקשורת אין לי מקום לשים חמישה שקעים (בהנחה שאני מריץ רק כבל אחד לכל חדר), אז מה אני אמור לעשות?
כרגע יש לי רק כבל לסלון ושני כבלים לחדר העבודה, ושלושתם עם שקע בצד אחד ומחבר לחיצה בצד השני....
אם מדובר על ארון תקשורת ביתי שקוע (24 או 36 או 48) אתה יכול לחבר מחברי RJ45 ישירות ללא צורך בפאנל חיבורים או שקע.
כך אתה חוסך במקום ועדיין זה נראה אסטטי ומסודר.
ראה דוגמה: http://www.hometheater.co.il/vp2298439#2298439
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

לא הבנתי.
בארון התקשורת יש חשמל ויש שם סוויץ'. יש בעיה עם זה שהכבלים שמחוברים אליו יסתיימו בשקעים בקצה השני(בחדרים)? האם להריץ כבל תשתית או כבל גישור?
בארון התקשורת יש חשמל ויש שם סוויץ'. יש בעיה עם זה שהכבלים שמחוברים אליו יסתיימו בשקעים בקצה השני(בחדרים)? האם להריץ כבל תשתית או כבל גישור?
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
בצד השני רצוי מאוד שהם יסתיימו בשקעים ומשם תמשוך כבלי גישור למחשבים.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אבל בתגובה הראשונה נאמר לי שכבל מסוג אחד חייב להסתיים אך ורק בשקעים וכבל מסוג שני חייב להסתיים אך ורק במחברי RJ45.
בנוסף, נראה שיש פה ושם בתעלות פניות חדות כי אני לא מצליח להעביר את הסטלבנד כמעט בשום מקום בלי סבון. האם בכלל אצליח להשחיל כבלי תשתית בתנאים כאלה או שהם קשיחים מדי ואני חייב להשתמש בכבלי גישור?
בנוסף, נראה שיש פה ושם בתעלות פניות חדות כי אני לא מצליח להעביר את הסטלבנד כמעט בשום מקום בלי סבון. האם בכלל אצליח להשחיל כבלי תשתית בתנאים כאלה או שהם קשיחים מדי ואני חייב להשתמש בכבלי גישור?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·Malcontent כתב:אבל בארון התקשורת אין לי מקום לשים חמישה שקעים (בהנחה שאני מריץ רק כבל אחד לכל חדר), אז מה אני אמור לעשות?
כרגע יש לי רק כבל לסלון ושני כבלים לחדר העבודה, ושלושתם עם שקע בצד אחד ומחבר לחיצה בצד השני....
בארון תקשורת הכי קטן ניתן להתקין יותר מ 30 שקעי רשת על ה patch panel שנועד ותוכנן במיוחד לזה. ובידיוק כמו שבארון חשמל מחברים את כל רכיבים, כמו ממ''תים וכל השאר בצורה מסודרת על המסילות המתאימות ולא מלפפים את כל חוטי חשמל לצמה סתם ללא המפסקים, בידיוק כך גם חייבים להשתמש בארון תקשורת תקני, שיש לו מידות מוגדרות של עומק, רוחב וגובה ( שנמדדים ביחידות U ) לציוד תקשורת שמותקן בארון על המתאמים התקניים וגם לכל ארון כזה חייב להיות אוורור אקטיבי באמצעות מאווררים שמגיעים כחלק אינטגרלי של אותו ארון תקשורת. וכמובן שבשום פנים ואופן אסור בתכלית האיסור לדחוף את ציוד תקשורת לתוך קופסה שטמונה בקיר ושלא נועדה מלכתחילה לשמש לזה.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 06/03/2016 11:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

כל זה טוב ויפה, אבל אני לא עומד לשבור קיר בטון שדרכו עובר כל החשמל של הבית בשביל להכניס לתוכו סוויץ' עם שמונה פורטים עם אישור שלך. אני מבין שהמצב לא אופטימלי אבל זה המצב. עכשיו השאלה היא מה אני צריך לעשות שיעבוד בלי להיכנס לשיפוץ בעשרות אלפי שקלים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·Malcontent כתב:כל זה טוב ויפה, אבל אני לא עומד לשבור קיר בטון שדרכו עובר כל החשמל של הבית בשביל להכניס לתוכו סוויץ' עם שמונה פורטים עם אישור שלך. אני מבין שהמצב לא אופטימלי אבל זה המצב. עכשיו השאלה היא מה אני צריך לעשות שיעבוד בלי להיכנס לשיפוץ בעשרות אלפי שקלים....
בשביל להתקין ארון תקשורת, כמובן שאף אחד לא שובר קירות, כי הארון תקשורת מין הסתם לא מותקן ולא יכול להיכנס בגלל העומק שלו לתוך הקיר, אלה מותקן על הקיר במיקום שקיים אותו ריכוז תקשורת דירתי, ובדרך כלל מדובר על חדר שרות כלשהו, כמו מחסן או כל חדר שרות אחר, בגלל ששום מתכנן היגיוני לא ימקם את ריכוז תקשורת בסלון או במקום בולט לעין בתוך הבית.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אני לא רוצה ארון תקשורת גדול שממילא אוכל למקם רק בממ"ד כך שאצטרך בנוסף למצוא מקום לראוטר מחוץ לארון התקשורת. אני רוצה משהו שנראה כמו התמונה הזאת, וארון כזה, עם כל חיבורי הטלפון והכבלים (שאינם בשימוש אבל זה לא באמת משנה) כבר קיים אצלי בדירה, עם שקע חשמל ועם מספיק מקום לסוויץ' 8 פורטים.
[img2=1836x3264]http://srv2.jpg.co.il/3/5593cd3f5561a.jpg[/img2]
[img2=1836x3264]http://srv2.jpg.co.il/3/5593cd3f5561a.jpg[/img2]
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
·זה לא בדיוק כך. בתעלות מומלץ מאוד להשחיל כבלים קשיחים אבל זה חוק שלא ניתן לעבור עליו. כבלים קשיחים יותר עמידים והם עמידים ב-"עינוי" של המשיכות - לכן לתעלות ארוכות עם כיפופים הם מומלצים הרבה יותר. בתעלה שאינה חסומה ושהיא קלה להשחלה ניתן גם להעביר כבל גמיש ובסופו של דבר התוצאה סופית תהיה זהה. גם לגבי הסיום של הכבל - יש רצוי ויש מצוי. רצוי מאוד לסיים בשקעים אבל אם אין כזו אפשרות ניתן לסיים אותם גם בתקעים. בסופו של דבר אתה צריך לעשות את מה שהכי פרקטי וסביר בשבילך.Malcontent כתב:אבל בתגובה הראשונה נאמר לי שכבל מסוג אחד חייב להסתיים אך ורק בשקעים וכבל מסוג שני חייב להסתיים אך ורק במחברי RJ45.
בנוסף, נראה שיש פה ושם בתעלות פניות חדות כי אני לא מצליח להעביר את הסטלבנד כמעט בשום מקום בלי סבון. האם בכלל אצליח להשחיל כבלי תשתית בתנאים כאלה או שהם קשיחים מדי ואני חייב להשתמש בכבלי גישור?...
נערך לאחרונה על ידי NetCHEIF ב 06/03/2016 14:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Malcontent
-
- חבר מביא חבר

תודה רבה. אני אעבוד עם כבל תשתיות, אם כך.