קניתי בסוף מחשב נייד ב-1200 שקל לעבודה משרדית
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 481
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
לאחר ששברו לי את מחשב הנוק היקר שלי והרסו אותו לגמרי חיפשתי חלופות זולות עבור עבודה משרדית ופוטושופ. לאחר שהבנתי שמחשבי הסטיק הקטנים שעולים 600 שקל לא ממש טובים לעבודה משרדית, אלא יותר לסרטים ומשחקים קלים, קניתי מחשב נייד מאוד זול ב-KSP עם מעבד פנטיום N3540.
המחשב הזה עולה פחות או יותר אותו מחיר כמו הנוק עם המעבד פנטיום, אבל היתרון שלו זה שיש לו מסך והוא גם נייד.
לא ציפיתי יותר מדי ממחשב נייד שעולה 1200 שקל: המסך בינוני, הסוללה מחזיקה ל-3.5 שעות בלבד, זיכרון 4GB בלבד, אבל המעבד בסדר גמור. לצרכים שלי המחשב הזה מצויין ואני לא צריך יותר מזה וגם ככה רוב הזמן שאני עובד עליו אני מחבר אותו למסך יותר גדול ואיכותי באמצעות HDMI, ואפילו אני מעט מופתע לטובה מאיכות הבנייה הטובה יחסית למחיר ומהעובדה שהוא קל ושוקל רק 1.9 ק"ג.
לפי מה שאני זוכר לפני שנתיים-שלוש המחשבים הניידים במחיר 1200 שקל היו ממש ממש גרועים היום זה כבר לא כך והם מחשבים סבירים לגמרי.
דרך אגב זה המחשב:
http://ksp.co.il/?uin=27737
המחשב הזה עולה פחות או יותר אותו מחיר כמו הנוק עם המעבד פנטיום, אבל היתרון שלו זה שיש לו מסך והוא גם נייד.
לא ציפיתי יותר מדי ממחשב נייד שעולה 1200 שקל: המסך בינוני, הסוללה מחזיקה ל-3.5 שעות בלבד, זיכרון 4GB בלבד, אבל המעבד בסדר גמור. לצרכים שלי המחשב הזה מצויין ואני לא צריך יותר מזה וגם ככה רוב הזמן שאני עובד עליו אני מחבר אותו למסך יותר גדול ואיכותי באמצעות HDMI, ואפילו אני מעט מופתע לטובה מאיכות הבנייה הטובה יחסית למחיר ומהעובדה שהוא קל ושוקל רק 1.9 ק"ג.
לפי מה שאני זוכר לפני שנתיים-שלוש המחשבים הניידים במחיר 1200 שקל היו ממש ממש גרועים היום זה כבר לא כך והם מחשבים סבירים לגמרי.
דרך אגב זה המחשב:
http://ksp.co.il/?uin=27737
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
תודה על ההמלצה.
המעבד של איזה שנה?
אתה מריץ עליו ווינדאוס 7? לוקח לו הרבה זמן לפתוח תוכנה כבדה כמו פוטושופ?
המעבד של איזה שנה?
אתה מריץ עליו ווינדאוס 7? לוקח לו הרבה זמן לפתוח תוכנה כבדה כמו פוטושופ?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

המעבד נראה לי 2014.vivi כתב:תודה על ההמלצה.
המעבד של איזה שנה?
אתה מריץ עליו ווינדאוס 7? לוקח לו הרבה זמן לפתוח תוכנה כבדה כמו פוטושופ?...
אני מריץ עליו ווינדוס 10.
עשיתי עכשיו ניסוי: פתחתי פוטושופ + 25 כרטיסיות של דפדפן כרום במקביל והוא פתח הכל במהירות מבלי להיתקע בכלל.
החיסרון היחיד של המחשב זה כשמפעילים אותו מחדש לוקח כמעט דקה וחצי עד שהווינדוס עולה, אבל לי זה לא משנה.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
נשמע אחלה. באמת שטויות זמן העלאת הווינדאוס, העיקר שבפתיחת דפדפן ועבודה שוטפת הוא יגיב מהר ויציב.
זה שהכונן 5400 לא משפיע? אתה רואה סרטי 1080 דרך קודי? עובד חלק?
זה שהכונן 5400 לא משפיע? אתה רואה סרטי 1080 דרך קודי? עובד חלק?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

עדיין לא הורדתי קודי, אבל ביוטיוב 1080P מדי פעם קופץ, אין לי מושג למה.vivi כתב:נשמע אחלה. באמת שטויות זמן העלאת הווינדאוס, העיקר שבפתיחת דפדפן ועבודה שוטפת הוא יגיב מהר ויציב.
זה שהכונן 5400 לא משפיע? אתה רואה סרטי 1080 דרך קודי? עובד חלק?...
תכף אני יוריד קודי ונראה אם שם הוא יריץ חלק.
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אם תשים לו כונן SSD המערכת תעלה יותר מהר.zahipan2 כתב:החיסרון היחיד של המחשב זה כשמפעילים אותו מחדש לוקח כמעט דקה וחצי עד שהווינדוס עולה, אבל לי זה לא משנה....
לי יש N3530 עם אותו זכרון ו-SSD והמחשב הזה איטי לי מדי ואין יום שעובר ואני לא מצטער על כך שלא קניתי לפחות i3 במקומו.
האיטיות מורגשת במיוחד בגלישה עם פיירפוקס ואני ממליץ בחום רב לכל מי ששוקל לקנות מחשב עם מעבד N לנסות אותו בחנות לפני הקנייה על מנת למנוע אכזבה.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

אני יודע SSD זה עולם אחר, אבל אם הייתי צריך מחשב טוב הייתי כבר קונה לפטופ רציני עם 8GB ראם, מעבד Core M, ומסך 1080P.starrywolf כתב:אם תשים לו כונן SSD המערכת תעלה יותר מהר.......
לי יש N3530 עם אותו זכרון ו-SSD והמחשב הזה איטי לי מדי ואין יום שעובר ואני לא מצטער על כך שלא קניתי לפחות i3 במקומו.
האיטיות מורגשת במיוחד בגלישה עם פיירפוקס ואני ממליץ בחום רב לכל מי ששוקל לקנות מחשב עם מעבד N לנסות אותו בחנות לפני הקנייה על מנת למנוע אכזבה....
ואני לא חושב שהמעבד הזה איטי, זה נכון שהוא חלש, אבל לצרכים בסיסיים אני לא חושב שהוא איטי. בלי קשר אני ממליץ לך לעבור לדפדפן כרום.
בכל מקרה, יש גם מחשב נייד בסיסי עם מסך 15 אינץ' ומעבד i3 בקצת פחות מ-1500 שקל למי שצריך:
http://ksp.co.il/?uin=29404
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

נכון, ב-IE יוטיוב עובד מצוין, המחשב מריץ שם גם 4K מבלי להיתקע. כשאני אהיה בבית של אחותי אני אנסה לחבר את המחשב לטלוויזיה שלה כדי לראות אם המחשב מקרטע כאשר מחברים אותו למסך 4K אמיתי.IamEzio כתב:@zahipan2
·
תשתמש ב-IE בשביל יוטיוב, בכרום אתה תקבל קירטועים בעיקר בגלל שיטת הקידוד הכבדה....
·אין מה לעשות. גלישה בדפדפן לאתרים עתירי גרפיקה זו פעולה שדורשת הרבה עיבוד מסתברstarrywolf כתב:אם תשים לו כונן SSD המערכת תעלה יותר מהר.......
האיטיות מורגשת במיוחד בגלישה עם פיירפוקס ואני ממליץ בחום רב לכל מי ששוקל לקנות מחשב עם מעבד N לנסות אותו בחנות לפני הקנייה על מנת למנוע אכזבה....
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

שיחקתי קצת עם הגדרות צריכת החשמל, הפעלתי את אפשרות החסכון בסוללה והורדתי את בהירות המסך מ-60% ל-30% ועכשיו הבטריה מספיקה לכמעט 4.5 שעות. לא רע בכלל עבור מחשב ב-1200 שקל.
הבנתי גם שאם אני אחליף את הדיסק הקשיח ל-SSD צריכת החשמל תקטן עוד יותר ואני אקבל שעה אחת נוספת של עבודה.
5.5 שעות זה כבר מכובד מאוד, לכן אני חושב אולי כן לקנות SSD ועל הדרך גם להגדיל את הזיכרון ל-8GB.
הבנתי גם שאם אני אחליף את הדיסק הקשיח ל-SSD צריכת החשמל תקטן עוד יותר ואני אקבל שעה אחת נוספת של עבודה.
5.5 שעות זה כבר מכובד מאוד, לכן אני חושב אולי כן לקנות SSD ועל הדרך גם להגדיל את הזיכרון ל-8GB.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא יודע אם תקבל עוד שעה. זה מאד תלוי בדיסק שיש לך עכשיו ובSSD שתבחר.
יש SSD לא כל כך חסכוניים וקשיחים דיי חסכוניים. בכל אופן אני לא בטוח שהחלפה לSSD תוסיף לך הרבה זמן עבודה.
מה שכן הוא ישפר בצורה דרסטית את תגובות המחשב וזמני טעינה של וינדוס ושאר התוכנות.
יש SSD לא כל כך חסכוניים וקשיחים דיי חסכוניים. בכל אופן אני לא בטוח שהחלפה לSSD תוסיף לך הרבה זמן עבודה.
מה שכן הוא ישפר בצורה דרסטית את תגובות המחשב וזמני טעינה של וינדוס ושאר התוכנות.
-
zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

אני לא ממש יודע, זה הכל ממידע שקראתי באינטרנט, כנראה שאני אצטרך פשוט לקנות ולראות כיצד זה משפיע על חיי הסוללה.TheCoolest כתב:לא יודע אם תקבל עוד שעה. זה מאד תלוי בדיסק שיש לך עכשיו ובSSD שתבחר.
מה שכן הוא ישפר בצורה דרסטית את תגובות המחשב וזמני טעינה של וינדוס ושאר התוכנות....
בכל מקרה, היתרון הגדול ברכישת SSD הוא שאני אוכל לקחת את הכונן הקשיח של המחשב, לקנות לו מארז, ולהפוך אותו לכונן קשיח חיצוני, והאמת היא שאני די צריך כונן חיצוני נוסף, ככה שזה לתפוס שתי ציפורים במכה אחת.