צריך עזרה בבחירת רסיבר קולנוע ביתי עם דרישות מעט שונות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום,

לאחרונה עברתי דירה ועשיתי כמה שינויים במערכת. כחלק מהשינוי הגעתי למסקנה שאני רוצה לצמצם את המערכת בסלון למערכת שתכלול זוג רמקולים בלבד, ותהייה כמה שיותר פשוטה לשימוש מאחר ואני לא היחיד שמשתמש בה (לכן צריך רסיבר בודד שיעשה הכל, ולא שילוב של כמה מכשירים שצריך לשלוט בהם). עם זאת, זה לא אומר שמבחינתי הסאונד יכול להיות על הפנים, ואני כן רוצה משהו שיעשה עבודה סבירה שלפחות לא תבאס אותי כל פעם שאצפה בסרט או אשים מוזיקה ברקע.
כמו כן, מיקום הרסיבר יהיה כזה שלא יהיה לי קו ישיר אליו בזמן שאני יושב בסלון. לכן אני צריך אפשרות לשלוט עליו גם ללא קו ראיה ישיר. זה אומר כנראה שאני צריך או עינית עם כבל שאוכל להעביר לקיר של הסלון, או שאני צריך שלט שלא עובד על IR. אין לי הרבה ניסיון עם מצב כזה ברסיברים, לכן אשמח לשמוע אם יש פתרונות מומלצים (כרגע אני מכוון פשוט לקנות ir repeater פשוט בכמה דולרים מאיביי, זה דיי גנרי סך הכל).

בנוסף, ישנם כמה דברים שאני לא מכיר היטב, מאחר ואני לא מעודכן ברסיברים שיש בשוק בשנים האחרונות, ואשמח להבין מעט יותר טוב. ראשית, מהו סדר הגודל של מחיר שבו ניתן לקבל room correction ברסיברים מודרניים? עד כמה הם עושים את העבודה אם לא מדובר על דגם יקר מאוד של רסיבר?
דבר נוסף, במה עליי לוודא שהרסיבר יתמוך בכדי שהוא יחזיק מעמד עוד כמה שנים ויתמוך גם ב-4K, ושאר הפורמטים העדכניים?

אני עוד לא בטוח האם אני אקנה עכשיו, או בעוד חודשיים-שלושה, הכל שאלה של כמה כבדה ההוצאה הזו תהייה. לכן אשמח לדעת גם אילו דגמים יכולים לענות על הדרישות שלי. אין לי בעיה להזמין את המכשיר מחול, סך הכל יש לי ניסיון דיי חיובי עם אמאזון ומשלוחים ישירות לארץ.

תודה מראש לעוזרים :)
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 07/03/2016 22:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

לא כתבת את הדבר החשוב ביותר. תקציב.
לגבי שליטה... חפש רסיבר עם חיבור רשת /wifi ואז יש אפליקציה לשליטה דרך הרשת. לא צריך שלט.
אם זוג רמקולים בלבד... אולי מגבר סטריאו יהיה עדיף מבחינת איכות אודיו.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

א. תודה.
ב. רשמתי לגבי התקציב, שהכל שאלה של כמה זה יעלה לי. אני לא רוצה להגדיר אותו מראש באופן חד משמעי, אך הייתי רוצה לשמור את זה מתחת ל-1000$ אחרי כל העלויות. אם אפשר בפחות מזה, (3000שח נגיד), מה טוב.
ג. אפליקצית רשת זה אומר שליטה דרך הסמארטפון? זו גם אופציה, אך אני מעדיף שכן תהייה אפשרות לשלוט בעזרת השלט בכל מקרה. קל יותר שיהיה שלט שנמצא תמיד בסלון וכל מי שצריך להשתמש יוכל להשתמש, מאשר לרוץ לחפש את הסמארטפון בקומה שנייה.
ד. אכן זוג רמקולים בלבד, ואני בטוח שמגבר סטריאו ישמע טוב יותר. אך במקרה הזה דרישות אחרות מעבר לרק הגברה, ומגבר סטריאו פשוט לא מתאים לשימוש הזה.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

היי חברים, אשמח לקבל מעט עזרה בעניין. גם אם זה אומר תשובות רק לשאלה או שתיים בכדי לעזור לי להשלים את המידע בהדרגה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #5 

אם אתה פתוח ליד 2, אז יכול להיות יופי של מציאות פה בלוחות, שווה להציץ. למרות שאני משוחד כי מוכר את הישן שלי כמו חדש דנדש.

אפליקציה, אכן שליטה דרך הסמטארטפון. אין צורך בשלט כלל - לא משתמשים בזה היום. אולי רק בעת הכיול הראשוני ולאחר מכן הוא זרוק במגירה עם עצמו (ורצוי ללא הסוללות).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

א. אני תמיד בעד יד2 בתחום הזה, אבל איכשהו היום נראה שלרכוש מחול זה פיתרון פשוט וקל ובמחיר בערך זהה ליד2. מה שבטוח, זה כבר לא נושא הדיון :)
ב. אפליקציה זה נחמד, אבל כמו שאמרתי, אני מעדיף שיהיה שלט שזרוק בסלון תמיד. מניסיון אישי, אני מנסה לא לשבת עם הפלאפון לידי כשאני רואה סרט, אחרת אני לא מצליח לצפות בסרט כמו שצריך. בכללי נראה לי שהאפשרות של שלט בנוסף לאפליקציה היא הנוחה ביותר, אבל זו דווקא לא בעיה קשה לפיתרון - במקרה הכי גרוע רפיטר ב-30שקל יעשה את העבודה. תחילה חשבתי שיש לזה פיתרון אלגנטי יותר מאחר ואני מניח שאני לא הראשון שנתקל בזה, אבל במחשבה נוספת הרפיטרים הפושטים יעשו את העבודה ויעלו גרושים.

ג. בעצם 2 השאלות העיקריות שנותרו לי (מעבר להמלצה על דגם, שפה הבנתי שיש הרבה המלצות על ה-2200 של דנון, ויש לא מעט המלצות על ה-5010 של מרנטז, אך אשמח לשמוע עוד דברים ודעות לכאן או לכאן), הן:
1 - לגבי room correction, החל מאיזו רמת מחיר מקבלים את זה, ועד כמה טוב\רע זה עובד בדגמים בסיסיים כמו אלה שאני יכול להרשות לעצמי?
2 - מה עליי לבדוק שהרסיבר תומך בכדי לדעת שהוא יתאים לי לשנים הקרובות? ראיתי שיש ציון מפורש ל-hdmi2.0a, dolby atmos/dtsx, UHD/HDR ברסיברים מסוימים שהסתכלתי עליהם. האם זה כל מה שרלוונטי, או שיש עוד דברים שכדאי לשים לב אליהם?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #7 

1. 2000 ש"ח וצפונה בהזמנה מהאמזונים למינהם יהיה לך בסדר גמור.
2. אלו העיקרים. כמובן תבדוק יציאות וכניסות שמספיק לך לצורך הנוכחי והעתידי.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה על העזרה, יש לי עוד שאלה בנוגע להזמנה מאמאזון תאכלס, אודה לעזרה ממי שמכיר:
כאשר אני מוסיף את הדנון 2200 לעגלה שלי באמאזון גרמניה, אני מקבל הודעה שהם לא שולחים את המוצר הזה לארץ. לעומת זאת אם אני בודק את ה-1200 או ה-3100 אין כזו בעיה וכל העלויות מחושבות כראוי. בכל המיקרים אני בוחר במוצר שנמכר על ידי אמאזון. מישהו נתקל בזה\יודע מהו הפיתרון לעניין?

עריכה: בעצם עוד שאלה נוספת:
האם ה-2200 או ה-3100? ל-2200 יש HDCP 2.2 ותמיכה בדולבי אטמוס ו-DTSX. שניהם דברים שאין ב-3100 על פי מה שאני רואה. אבל ב-3100 יש הגברה טובה יותר על פי מה שאני קורא ברשת, ויש לו Audessey Gold, ותמיכה ב-60fps (שהשד יודע אם אני צריך את זה).
ההבדל במחיר הוא כמה מאות שקלים, כך שזה יתרון של ה-2200, אבל זה לא deal breaker.
מה שאני לא מצליח להבין הוא:
1 - האם יש לי צורך ב-Dolby atmos במידה ואני לא הולך לתלות רמקולים על התקרה לעולם? האם זה אומר שעוד שנתיים-שלוש חלק גדול מהתוכן יהיה ב-atmos ואז הרסיבר לא ידע לטפל בו, או שזו שטות גמורה וגם כשהפורמטים החדשים יתחילו להיכנס הם יהיו נדירים יחסית ותמיד תהייה חלופה שלא להשתמש בהם?
2 - עד כמה HDCP 2.2 חשוב לי? אני לא מתכוון לרכוש נגן BluRay לעולם, אני כן מתכוון לחבר את הרסיבר למחשב/סטרימר. מה הסיכוי שזה יפריע לי/עד כמה זה מהותי?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”