Neato Connected Vs Roomba 980

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
Rami2014 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז החלטתי לקנות שואב רובוט וכמו כל דבר התחלתי לעשות מחקר..
שני אלה נראים לי כמו הדגמים הכי טובים היום בשוק וגם בין היקרים אבל אין לי בעיה להשקיע.

אני נורא מתלבט בין שניהם..
ברשת יש המון סקירות והמון מבחני ביצועים אבל אין לדעת איזה מהם משוחדים או נשכרו ע"י החברות עצמם ואיזה מהם באמת אמינים.

לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרות, למרות שאני חושב שהכי היא לטובת ה neato.

צורה: לניטו יש צורת D שמאפשרת לו לשאוב ליד קירות ובפינות שזה יתרון אדיר
שטח פיית שאיבה: אצל ניטו השטח החשוף רחב יותר וכמעט לחלוטין ברוחב הרובוט שזה מצד אחד נפלא ומאפשר לו לשאוב יותר, אך גם אומר שגרם נגיד יכולה בכיף להיתקע בפנים.
עוצמת שאיבה: לפי המון ביקורות שקראתי והשוואות נראה שעוצמת השאיבה בניטו גדולה יותר וזה גם גורם לו להיות רועש יותר.. אבל זה לא מעניין אותי.
טכנולוגיית שאיבה: ברומבה יש 2 גלגלים שדי לוכדים את הלכלוך לכיוון השאיבה מה שמאפשר לשיערות ארוכות פחות להיתקע, לעומת הניטו שיש לו סוג של גלגל מסתובב יחיד ששיערות יכולות להיתקע עליו
טכנולוגיית ניטור השטח: הרומבה יודע לסרוק את השטח תוך כדי תנועה באמצעות מצלמה ועיבוד תמונה, כך הוא יכול גם להסתגל למצבים חדשים שנוצרים תוך כדי תנועתו (רובוטים רועשים כאלה גם ככה מפעילים כשאנו לא בבית, אז לדעתי, לא באמת משנה), אך בגלל שמדובר במצלמה אז ביצועי הרובוט בתנאי חושך או תאורה ירודה הרבה פחות טובים מעם תאורה טובה.
הרומבה נוטה להיתקע קלות בחפצים ורק אז לעקוף אותם (אומרים שזה השתפר ב980, מה דעתכם?)
הניטו עובד באמצעות לייזר, הוא סורק את השטח בתחילת העבודה ומתחיל לעבוד עליו ופחות יודע להסתגל לשינוי פתאומי בשטח.
יודע להתחמק מחפשים כמעט לחלוטין מבלי להיתקע בהם.

חשוב לציין שניטור באמצעות מצלמה אמורה להיות טכנולוגיה מתקדמת יותר מבאמצעות לייזר.

עליה מעל ומתחת למכשולים: הניטו גובהו 10 סנטימטר והרומבה 9.5 אך בגלל שניטו גבוה יותר הוא יכול לעלות על משטחים קצת גבוהים יותר 35% בערך גבוהים יותר.
אך מעניין אותי לדעת איך שניהם מתמודדים עם פס ברזל בגובה סנטימטר ובעובי למשל (בניגוד לשטיח שהוא משטח שלם בגובה סנטימטר) .
משווקים בארץ: לרומבה יש חנות משלהם מה שמקל על שירות אך בטח גם יקר, לניטו יש פשוט משווקים, אפילו משווק מורשה אבל זה לא כמו רשת חנויות...

אלו הם הפרמטרים השונים בין המכשירים, כך השאר די זהים.

לסיכום, אשמח לקבל תשובה לשאלותי ואף המלצות.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #2 

@Rami2014

קראת את המבחן השוואתי של האתר ?
http://www.htmag.co.il/article06299.html

אני מרוצה מהאייקלבו, רכשתי אותו אחרי שקראתי את המבחן הזה. גם השרות טוב מאוד
·

Rami2014 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@tomerR
·

הרבה מבחנים אחרים דווקא לא התרשמו ממנו לטובה, וגם המבחן שאתה מציג פה הוא לדגמים קודמים של הNeato ושל הRoomba.

אני מוכן להשקיע ונראה שהדגמים העדכניים יתגברו על המכשולים של הדגמים הקודמים.

במחנים אחרים הרבה פחות התרשמתי מהiClebo, זה המבחן היחידי שראיתי ששיבחו אותו.

ולהגיד את האמת? אני שונא את המבחנים האלה.

בעולם האמיתי הלכלוך הוא לרוב אבק שנדבק לשטיח ולרצפה שיערות ואפילו לא שאריות אוכל למי שיש כלב.

וכל מבחן בודק מה שבא לו, אין תקן לבדיקה, המבחן שהצגת החליט שזה מה שנכון לבדוק, אתר אחר החליט דברים אחרים.

יש המון מבחנים שהאתר שהראת לא עשה, אבל בגלל זה אני לא מת על כל המבחנים האלה.

לכן הפנתי את השאלה שלי לכל המשתמשים פה, אולי לחלק יש את ה980 או את הconnected ויכולים לספר למה בחרו אותם ומהניסיון האישי שלהם.

פחות מעניין אותי לשמוע על דגמים קודמים.

אגב, דירוג מעניין לשנת 2016:

http://robot-vacuum-review.toptenreviews.com/

mickeyar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #4 

יש לנו את ה 980, רובוט ראשון שלנו, סה"כ עושה את העבודה, למרות שהוא מזייף פה ושם, משאיר כמה לכלוכים אחריו, או שהוא בעצמו מעיף אותם עם המברשת.
היה לנו עד לא מזמן כלוב ארנבים באחד החדרים, שעושים הרבה לכלוך גם של אוכל וגם של נסורת, זה היה החדר הכי קשה עבורו, גם מהבחינה שהוא לא הצליח לאסוף את כל הלכלוך, וגם מבחינת הפנאלים, שם הוא נכשל בצורה משמעותית, רק לאחר סיבוב שני, הצליח לעשות עבודה טובה יותר אבל לא מושלמת, היינו חייבים לעבור אחריו עם מטאטא, ובכך בעצם הוא חוטא למטרה.
מדי פעם התקשורת המרוחקת איתו נכשלת, אבל זה בקטנה.
הוא לא עובד בצורה מסודרת, לפי חדרים או אזורים, לא שזה משנה כ"כ.
הניקיון שלו מאוד פשוט.
לסיכום, אשתי מאוד מרוצה, וכבר אין לנו ארנבים אז הכל בסדר.

Rami2014 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

neato connected

שליחה #5 

אולי למישהו יש את הneato connected ויכול להביא רשמים?

turbine
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: neato connected

שליחה #6 

@Rami2014

לא יודע אם עדיין רלוונטי.. אך קיבלתי את ה BOTVAC CONNECTED לפני כשבועיים.
הוא פשוט עושה את העבודה.. הוא ממש יודע איפה נמצא ומשאיר אחריו בית מצוחצך. כמעט ולא נתקע ויודע להיחלץ ממוקמות שאתה לא מבין בכלל איזה אומץ היה לו להכנס לשם :)

יש רק בעיה חמורה אחת .. זה שהתקלקל לי כבר המסך !
לפי מה שקראתי יש גל מקרים כאלה ואחרים של תקלות מוזרות כאלה ואחרות.. נרכש מחו"ל כנראה יחזור לשם להחלפה לחדש עקב הזמן הקצר שהוא אצלי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #7 

בהנחה שהיבואן של ניטו לא התחלף, לא הייתי נוגע ברובוטים האלה עם מקל.

http://www.hometheater.co.il/vp2318772#2318772

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #8 

בקרת איכות של ניטו לא משהו ויבואן בארץ לא ממהר לעזור. יתרון יחידי שלו בעיניי שמצליח לקנות אותו כל פעם ממש בזול בארה"ב, במחיר מקומי אין סיבה לניטו

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”