היי חבר'ה, הבעיה התחילה לפני בערך חודש וחצי אולי יותר.
כל פעם שאני מאתחל את הראוטר (לשינוי אייפי או כל סיבה אחרת), כמה דקות אחרי האתחול (זה משתנה, לפעמים 5 דקות, לפעמים עשרים דקות, ועיתים נדירות זה לא קורה בכלל) האיינטרנט מתחיל לאתחל את עצמו שוב או יותר נכון להתנתק לבערך חצי דקה ואז להתחבר שוב.
הבעיה אולי לעצמה נשמעת לא רצינית יותר מידי, אבל כיוון שאחרי אתחול בדרך כלל אני נכנס למשחק רשת, תמיד החיבור מנתנק באמצע ואני מת ובעצם נדפק המשחק.
אני מניח שהבעיה היא בראוטר אבל מעניין אותי לדעת אם מישהו נתקל או שמע על בעיה דומה, כי לא רוצה להחליף ראוטר ולגללות שהבעיה לא שם.
ספק + תשתית - בזק בינ"ל 100מגה עם latrency fast adaptive וחבילת גיימר (או שקוראים לזה RA לא זוכר כבר). החבילה לא השתנתה המון זמן, והבעיה התחילה רק לא מזמן.
ראוטר - של בזק DSL6850 U
תודה מראש לעוזרים!
האינטרנט מתנתק לחצי דקה, כמה דקות אחרי אתחול ראוטר (קורה כמעט תמיד)
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
זה נשמע כמו שהמודם/נתב שלך סיים את חייו. האם הוא ממוקם באיזור שאינו מאורר היטב?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למה אתה מאתחל את הראוטר? אין שום סיבה שצריך להתחל את הראוטר אלא רק במידה וישנה שגיאה והוא תקוע...
בכל אופן יש כמה אפשרויות:
1: בעיית הגדרות של מהירות התשתית מול מהירות הספק
2: בעיית חיווט בין הראוטר לתשתית בזק או בעיית חיווט בין המחשב לראוטר
3: טווח כתובות קצר (DHCP) ושימוש נרחב באלחוטי (עד 16 משתמשים)
כאשר אין אינטרנט אתה יכול לגשת לכתובות הפנימיות של שאר המחשבים\מכשירים שמחוברים לאותו ראוטר? OK הבעיה היא חיצונית ולא בתוך הרשת הפנימית.
כאשר אין אינטרנט ואתה לא מצליח לגשת בכתובת הפנימית אל הראוטר ייתכן והוא אינו מחלק כתובת DHCP, תנסה ממכשיר אחר ואם עדיין לא נכנס אלא רק אחרי הראוטר ייתכן שזו בעיית טווח כתובות או באמת ראוטר תקול.
מציע להתקשר לבזק שישימו את הראוטר במעקב ויראו מאיפה הניתוקים (מארון בזק עד לראוטר או מתוך הראוטר למחשב).
בכל אופן יש כמה אפשרויות:
1: בעיית הגדרות של מהירות התשתית מול מהירות הספק
2: בעיית חיווט בין הראוטר לתשתית בזק או בעיית חיווט בין המחשב לראוטר
3: טווח כתובות קצר (DHCP) ושימוש נרחב באלחוטי (עד 16 משתמשים)
כאשר אין אינטרנט אתה יכול לגשת לכתובות הפנימיות של שאר המחשבים\מכשירים שמחוברים לאותו ראוטר? OK הבעיה היא חיצונית ולא בתוך הרשת הפנימית.
כאשר אין אינטרנט ואתה לא מצליח לגשת בכתובת הפנימית אל הראוטר ייתכן והוא אינו מחלק כתובת DHCP, תנסה ממכשיר אחר ואם עדיין לא נכנס אלא רק אחרי הראוטר ייתכן שזו בעיית טווח כתובות או באמת ראוטר תקול.
מציע להתקשר לבזק שישימו את הראוטר במעקב ויראו מאיפה הניתוקים (מארון בזק עד לראוטר או מתוך הראוטר למחשב).