שאלה על תכני HDTV מהרשת
שלום
לפי מה שקראתי מהמאמר החדש של עופר לגבי HDTV תוכן נניח שאני מוריד מהאינטרנט ב HDTV הוא לא באמת HDTV אוקיי אבל רציתי לדעת מה בעצם ההבדל בין שלושת אלו ומה בדיוק אני רואה במסך שלי
זאת אותה סדרה אותו פרק
1. HR HDTV AC3 5 1 XviD -********
Format.........: XviD
Bitrate........: Guess
Audio..........: AC3 5.1
Size...........: 49x15MB
זה כפי שאתם רואים שוקל בערך 700 מב
2.HDTV XViD-*****
Type...........: Scripted
Fps............: 23.97
Resolution.....: 624x352
Bitrate........: 993Kbps
AUDiO:
Hertz..........: 48KHz
Bitrate........: VBR 131Kbps MP3
זה 350 מב
זה פרק אחר אותה סדרה
Format : x264
Resolution : 1280x720 (1.77:1)
FPS : 23.976 fps
Source : HDTV
Audio Formate : AC3 5.1 @ 384kbps
שוקל 1100
תודה
לפי מה שקראתי מהמאמר החדש של עופר לגבי HDTV תוכן נניח שאני מוריד מהאינטרנט ב HDTV הוא לא באמת HDTV אוקיי אבל רציתי לדעת מה בעצם ההבדל בין שלושת אלו ומה בדיוק אני רואה במסך שלי
זאת אותה סדרה אותו פרק
1. HR HDTV AC3 5 1 XviD -********
Format.........: XviD
Bitrate........: Guess
Audio..........: AC3 5.1
Size...........: 49x15MB
זה כפי שאתם רואים שוקל בערך 700 מב
2.HDTV XViD-*****
Type...........: Scripted
Fps............: 23.97
Resolution.....: 624x352
Bitrate........: 993Kbps
AUDiO:
Hertz..........: 48KHz
Bitrate........: VBR 131Kbps MP3
זה 350 מב
זה פרק אחר אותה סדרה
Format : x264
Resolution : 1280x720 (1.77:1)
FPS : 23.976 fps
Source : HDTV
Audio Formate : AC3 5.1 @ 384kbps
שוקל 1100
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מבלי לדעת מה אורך הפרק ומכאן יחס הדחיסה:
1. HD 720p אבל עם דחיסה מאוד אגרסיבית או SD באיכות גבוהה. פס הקול של 5.1 עושה גם כן הבדל בגודל הקובץ. מקום שני באיכות.
2. SD עם פס קול סטיריאו. איכות "בסדר" על מסך מחשב, גרוע עד בלתי נסבל במסך גדול. מתאים בעיקר לצפייה במחשב נייד ואוזניות בשעות המתות של ההמתנה לטיסה. מקום 3 באיכות.
3. HD 720p עם פס קול 5.1. מינימום אובדן של איכות לעומת המקור, ניתן לצפייה בכיף במסך גדול. מקום ראשון באיכות.
מה שמקשה על ההערכה היא העובדה שמלבד גירסת ה XVID לא מצויין מהו ה bitrate של הקבצים.
1. HD 720p אבל עם דחיסה מאוד אגרסיבית או SD באיכות גבוהה. פס הקול של 5.1 עושה גם כן הבדל בגודל הקובץ. מקום שני באיכות.
2. SD עם פס קול סטיריאו. איכות "בסדר" על מסך מחשב, גרוע עד בלתי נסבל במסך גדול. מתאים בעיקר לצפייה במחשב נייד ואוזניות בשעות המתות של ההמתנה לטיסה. מקום 3 באיכות.
3. HD 720p עם פס קול 5.1. מינימום אובדן של איכות לעומת המקור, ניתן לצפייה בכיף במסך גדול. מקום ראשון באיכות.
מה שמקשה על ההערכה היא העובדה שמלבד גירסת ה XVID לא מצויין מהו ה bitrate של הקבצים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ואל תשכחו את גירסת ה- ts ששוקלת בערך 3.8GB (גם 5.1). אני ראיתי את הפרק הקודם של Prison Break בפורמט הזה וראו מדהים. עכשיו יש לי את 24 בגירסת x264 ששוקלת 1.1GB. מהצצה מהירה גם נראה לא רע.
האם בהכרח גירסת ה- ts ב- 3.8GB איכותית יותר מגירסת ה- x264 ב- 1.1GB?
האם בהכרח גירסת ה- ts ב- 3.8GB איכותית יותר מגירסת ה- x264 ב- 1.1GB?
אין היגיון בזה - ה X264 מקודד מחדש מה .TS
אם רואים שיפור כלשהוא בתמונה ב X264, זה או פסיכולוגי, או בגלל CODEC שעושה DEBLOCKING (מורח את התמונה, מאבדים מידע, ואז התמונה נראית טוב יותר מלאכותית)
ה-TS תמיד יהיה יותר טוב מ XVID\X264 מכיוון שהוא המקור שממנו מכינים את הקידודים הללו
אם רואים שיפור כלשהוא בתמונה ב X264, זה או פסיכולוגי, או בגלל CODEC שעושה DEBLOCKING (מורח את התמונה, מאבדים מידע, ואז התמונה נראית טוב יותר מלאכותית)
ה-TS תמיד יהיה יותר טוב מ XVID\X264 מכיוון שהוא המקור שממנו מכינים את הקידודים הללו
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
sunny_jim,
סביר להניח שאתה לא חולם, אלא שפשוט מי שקידד הוסיף פילטר SHARPNESS, ומדובר בחידוד מלאכותי (בכדי לגרום לך להרגיש שיש הרבה פירוט למרות שהכיווץ אגרסיבי יותר).
סביר להניח שאתה לא חולם, אלא שפשוט מי שקידד הוסיף פילטר SHARPNESS, ומדובר בחידוד מלאכותי (בכדי לגרום לך להרגיש שיש הרבה פירוט למרות שהכיווץ אגרסיבי יותר).
- oferlaor
- מנהל

sunny_jim,
אם הם משתמשים ב-X264 אז הם כנראה לא קנאים בתחום האיכות כפי שאתה חושב
בתחום האיכות, TS ו-TS-H264 הם המובילים כיום.
אם הם משתמשים ב-X264 אז הם כנראה לא קנאים בתחום האיכות כפי שאתה חושב
- Catskinner
- חבר במועדון HT

sunny_jim, תאמין לי שלא אמרתי שזה נראה בלתי נסבל כי לא יצא לי לצפות בחומר כזה על מסכי EDTV כי דווקא יש לי פלאזמה כזאת בבית והיא נחשבה לאחת מהטובות בזמנה. לדעתי לטעון שפרק בסדרת טלוויזה שכווץ ל 350MB נותן תוצאה המתקרבת ל DVD נשמע לי כמו המלצה לקבלת הפניה לאופטומטריסט 
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46372
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
שחרורי X264 מופיעים בנוסף לשחרורי H264/TS
נערך poll לפני יומיים שבו שאלו את המשתמשים אם להסיר לגמרי שחרורי X264 באתר (בשביל להציע רק תכני H264/TS).
חברי האתר הצביעו להשאיר את המצב איך שהוא וכל אחד יוריד מה שבא לו.
נערך poll לפני יומיים שבו שאלו את המשתמשים אם להסיר לגמרי שחרורי X264 באתר (בשביל להציע רק תכני H264/TS).
חברי האתר הצביעו להשאיר את המצב איך שהוא וכל אחד יוריד מה שבא לו.
אז יכול להיות שזה משהו באויר אצלנו בבית, כי אני לא קרוב להיות היחיד שביצע את ההשוואה הנ"ל.Catskinner כתב:sunny_jim, תאמין לי שלא אמרתי שזה נראה בלתי נסבל כי לא יצא לי לצפות בחומר כזה על מסכי EDTV כי דווקא יש לי פלזמה כזאת בבית והיא נחשבה לאחת מהטובות בזמנה. לדעתי לטעון שפרק בסדרת טלוויזה שכווץ ל 350MB נותן תוצאה המתקרבת ל DVD נשמע לי כמו המלצה לקבלת הפניה לאופטומטריסט...
- oferlaor
- מנהל

אם מדובר על מקור טוב ששועתק ל-X264 + מדובר אחרי הכל על פרק בסדרה ולא על דיסק DVD שלם (שבד"כ יכלול בין 3-4 פרקים כשמדובר בסדרות) אז זה דווקא הגיוני לחלוטין...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

X264 מקודד כמו שצריך יכול להיות אבל כאן מדובר ב XVID עם 352 שורות, זה כל כך רחוק מאיכות DVD שזה אפילו לא מצחיק. או שאני פשוט בררן מידי.
Catskinner, כל עוד לא הבאת את הנתונים המדוייקים של ההשוואה שלך, זה לא רציני לשפוט או להביע דעה.
המסך שלי הוא PIONEER PDP42MVE1, מרחק הצפיה הוא 4.3 מטר, שזה מרחק לא קטן בכלל יחסית. אם מתקרבים ל3 מטר, אז אכן ההבדלים מתחילים להיות יותר רציניים, אבל מהמרחק הזה ספציפית כן, ההבדל לא קרוב להיות משמעותי. ושוב פעם בכל מקרה ההבדל לא קרוב להיות דרמטי בין פרק\סרט כזה לDVD, כמו ההבדל בין DVD ל720P.
המסך שלי הוא PIONEER PDP42MVE1, מרחק הצפיה הוא 4.3 מטר, שזה מרחק לא קטן בכלל יחסית. אם מתקרבים ל3 מטר, אז אכן ההבדלים מתחילים להיות יותר רציניים, אבל מהמרחק הזה ספציפית כן, ההבדל לא קרוב להיות משמעותי. ושוב פעם בכל מקרה ההבדל לא קרוב להיות דרמטי בין פרק\סרט כזה לDVD, כמו ההבדל בין DVD ל720P.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46372
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
XVID עם 352 שורות לא משמעותית שונה באיכות הוידאו מ DVD לדעתך?
ייתכן שממרחק צפייה גבוה קשה לך לראות את ההבדלים, אבל הם בהחלט קיימים ומורגשים, לפחות עבורי.]
ייתכן שממרחק צפייה גבוה קשה לך לראות את ההבדלים, אבל הם בהחלט קיימים ומורגשים, לפחות עבורי.]
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 09/02/2007 7:40, נערך פעם 1 בסך הכל.