שיפוץ בית... סיבה למסיבה?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
edo2005 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
אנחנו לפני שיפוץ דירה ואני מבקש את עזרתכם בהכוונה ורעיונות להתקנת תשתיות (תקשורת, בית חכם וכד'). השיפוץ כולל, בין היתר, גם החלפת ריצוף ובניית קירות/קרניזים/הנמכות גבס.
בקיצור - מה כדאי/רצוי/מומלץ לעשות כבר עכשיו, כך שבבוא הזמן נוכל להוסיף "צעצועים"? :)
חשוב לי להבין איזה סוגי כבלים נדרשים לרשת ביתית, חשמל (?), רמקולים, הקרנה וכד'. בנושא הרשת, אודה על פירוט כל הרכיבים הנדרשים (סוויץ'?).
אנא הרחיבו ככל הניתן ואם הגזמתי, הפנו אותי לאן שצריך.
תודה רבה רבה מראש על הסיוע!

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

אני אנסה לפרט בלי ידע מדוייק או נסיון מודולים לבית חכם צורכים ברובם חיבור לחשמל כך שנצרך חוט 0 במפסקים עדיפות לקופסאות עמוקות ככול האפשר (מקום פנוי לא מזיק) מקרן צורך כבל מדיה (כיום לרוב hdmi‏) עד כמה שאני יודע למרחקים קצרים ניתן להשתמש בכבל רשת במקום (במרחקים ארוכים צריך סיכוך כך שכבל רשת מסוכך יעשה עדיין את העבודה) וחשמל (ברגע שיש לך את שניהם תוספות במערכת בית חכם אלחוטית לא יהיה בעיה להוסיף) לדעתי כדאי שהמדיה למקרן תגיע לארון מסודר שבו יהיו חיבורים לכבלים לווין או אנטנה לעידן+ (או שילוב של כמה מתוכם) חשמל וחיבור לרשת (לצורך הזרמת מדיה) רמקולים דורשים כבלים משלהם (באופן עקרוני זוג עדיף שיהיה בתצורה של ליבה וסיכוך לכל ערוץ יוצא) מסך למקרן דורש חוטים כמו תריס מסך טלוויזיה מומלץ להעביר לאזור של הממיר מלבד חשמל וחיבור לכבלים/לווין/אנטנה לעידן+ גם כבל רשת למקרה שתרצה לחבר סטרימר
כבלי רשת עדיף לכל חדר בבית ביחד עם חיבור לכבלים (שיגיע מארון תקשורת מסודר כך שתוכל לחבר לhot yes‏ או עידן+ לפי הצורך) ואם לא לפחות כבל רשת לכל אזור רציני בבית (ואז תוכל לפרוס בבוא היום רשת אלחוטית נורמאלית)
את כל השאר אפשר להשאיר לאחרי החלק המבולגן בשיפוץ

edo2005 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה המפורטת. ברשותך, עוד כמה שאלות מנחות:
כבילה לרמקולים / קולנוע ביתי - איזה סוג כבל מומלץ לפרוס מתחת לריצוף/בקירות? האם "כדאי" להכין מקום לרמקולים נסתרים בתוך הקיר או ללכת על רמקולים תלויים /חיצוניים?
כבלי רשת - יש דגם/סוג מסוים מומלץ?
ארון תקשורת - אין לי מקום לארון מעבר למה שקיים כרגע (=ארונית תקשורת קטנטונת עם הקרונה של בזק). יש איזה פתרון מומלץ? צריך להתקין סוויץ' לטובת פיזור נקודות הרשת בבית? איזה סוויץ' מומלץ?

שוב תודה רבה

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

כבילה לרמקולים כדאי שתהיה בכבל שמיועד לזה אבל זה יעבוד בכל זוג ככל שיותר עבה יותר טוב וככל שיותר קצר יותר טוב לגבי קירות וריצפה לא רואה הבדל גדול אבל כדאי שהחוט יעבור כמה שפחות ליד חוטי חשמל (הם עושים רעש) ברמקולים הכלל שאני מכיר הוא שבדרך כלל ככול שזה נראה יותר טוב זה עובד פחות טוב אז אם אתה מעוניין בנסתרים תבדוק טוב מה אתה קונה (הערה קטנה כדאי לדעת בדיוק איזה מערכת אתה מעוניין לשים לפני שאתה מתכנן את החוטים כי המספר של הרמקולים שונה מאחת לאחת וחלקם צורכות חשמל גם ברמקול עצמו) לגבי הארון תקשורת צר לי להודיע לך אבל זה לא יכול להספיק כדאי למצא מקום לארון תקשורת גדול ולארגן בתוכו את כל הבלגן ולא לסבול מזה הרבה אחרי זה ארון תקשורת נורמאלי צריך להכיל שקעי רשת מכל הבית וריכוז כבלים מכל הבית וששם הם יתחברו להוט יס ולראוטרים צריך גם חשמל וחיבור של בזק הוט או יס בשביל לחבר את זה לאן שצריך בנוסף צריך מקום לראוטר של בזק או הוט ולסויצ' ולפעמים גם לעוד ראוטר נוסף כך שמקום קטן לא יספיק מה שכן אפשר לעשות זה לתכנן את הארון במקום אחר ולמשוך אליו את הקו מהארון תקשורת הקיים אם אין מקום בסביבה הנוכחית גם כדאי שתדע מראש כמעט ואין סיכוי לכסות את הבית ברשת אלחוטית עם ראוטר אחד (אם אתה מרשת את הבית בכבלים כמו שצריך זה רק יצרוך להוסיף רפיטר בנקודות החלשות וזה לא מסובך) לגבי סוג הכבל רשת ככל שהמספר יותר גבוה הוא יותר חסין לרעש cat5 יעבוד רק מרחקים קצרים וcat7 יהיה חסין בהרבה אבל צריך לשים לב לשני דברים אחד זה המחיר והשני זה שכבל איכותי קשה בהרבה להשחיל בקיר אם זה פחות מ50 מטר cat5 יספיק בכל מצב (לרשת לא יודע בקשר לhdmi‎)‎

tbind
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #5 

yakovst3 כתב:... גם כדאי שתדע מראש כמעט ואין סיכוי לכסות את הבית ברשת אלחוטית עם ראוטר אחד (אם אתה מרשת את הבית בכבלים כמו שצריך זה רק יצרוך להוסיף רפיטר בנקודות החלשות וזה לא מסובך)...‎
...
לאור העובדה שנאמר שזו דירה אני לא רואה סיבה להניח מראש שראוטר טוב ממוקם היטב לא יתן כיסוי (למעט ממד שעשוי להיות בעיה בחיווטים ובויפי)

edo2005 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@tbind
·ההנחה נכונה... מדובר בשתי קומות וברור לי שאצטרך להתקין ריפיטר איפשהו בדרך...

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

מהנסיון שלי כמעט בכל דירה בגודל סטנדרתי יש בעיות קליטה של הרשת בחלק מהחדרים
ביותר מקומה אחת זו בעיה יותר חמורה אבל גם בקומה אחת אחרי שני קירות הקליטה נחלשת ואחרי שלוש היא כבר בעיתית ממש

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”