עזרה בבחירת מגבר משולב
שלום לכולם,אני די חדש בעינייני הסטריאו והחלטתי לקנות מגבר בתקציב עד 2500 ש"ח,הכוונה להזמין דרך אמאזון אירופה,חשבתי על 4 דגמים:
יתרון: עיוות נמוך- 0.01 אבל יחסית חלש:50w ב8 הום ואין מידע על דמפינג פקטור denon pma-720ae
, yamaha a-s501- הספק גבוה 85w ב8 הום damping factor 240 ויש כניסה דיגיטלית אבל, אין פרה אאוט ועיוות 0.019
יתרון: כניסה דיגיטלית ופרה אאוט, 75w ב- 8 הום,עיוות- 0.08, אבל דמפימג פקטור נמוך מאוד:60! onkyo a9050
marantz pm 6005 45 w ועיוות 0.05 ודמפינג פקטור 100 ויש כניסה דיגיטלית, אין פרה אאוט.
מבקש את עצותיכם/המלצותיכם לגבי דגם ספציפי... איזה תכונה הכי משמעותית? על פניו הימאהה הכי חזק אבל אני יודע שעוצמה זה לא הכל...
אשמח להארות/הערות, תודה רבה...
יתרון: עיוות נמוך- 0.01 אבל יחסית חלש:50w ב8 הום ואין מידע על דמפינג פקטור denon pma-720ae
, yamaha a-s501- הספק גבוה 85w ב8 הום damping factor 240 ויש כניסה דיגיטלית אבל, אין פרה אאוט ועיוות 0.019
יתרון: כניסה דיגיטלית ופרה אאוט, 75w ב- 8 הום,עיוות- 0.08, אבל דמפימג פקטור נמוך מאוד:60! onkyo a9050
marantz pm 6005 45 w ועיוות 0.05 ודמפינג פקטור 100 ויש כניסה דיגיטלית, אין פרה אאוט.
מבקש את עצותיכם/המלצותיכם לגבי דגם ספציפי... איזה תכונה הכי משמעותית? על פניו הימאהה הכי חזק אבל אני יודע שעוצמה זה לא הכל...
אשמח להארות/הערות, תודה רבה...
התכונות שציינת משמעותיות, אבל בכל הדגמים שציינת המספרים כל כך טובים שלאוזן האנושית אין סיכוי לקלוט את ההבדל ביניהם.
50 W זה רחוק מלהיות חלש, במקרים טיפוסיים עם רמקולים עם נצילות בינונית+ וחדר לא מאד גדול, לרוב לא נוטים לעבור כמה וואט בודדים בהאזנה רגילה.
50 W זה רחוק מלהיות חלש, במקרים טיפוסיים עם רמקולים עם נצילות בינונית+ וחדר לא מאד גדול, לרוב לא נוטים לעבור כמה וואט בודדים בהאזנה רגילה.
תאורטית הם צריכים להישמע האופן זהה לגמרי כל עוד אתה לא עובר את יכולות העצמה שלהם ומגיע לclipping וכל עוד אתה לא נוגע בכיווני באס וטרבל למינהם (אם יש להם בכלל).
מבחן האזנה זה תמיד רעיון טוב, אבל תזכור שאם אתה באמת רוצה להשוות אותם באופן טהור אתה צריך להשוות אותם עם ווליום זהה לחלוטין ועל עיוור (מבלי שאתה רואה מה מנגן בדיוק) כדי להגיע למסקנות הנכונות, וזה לא כ"כ פשוט לארגן.
מבחן האזנה זה תמיד רעיון טוב, אבל תזכור שאם אתה באמת רוצה להשוות אותם באופן טהור אתה צריך להשוות אותם עם ווליום זהה לחלוטין ועל עיוור (מבלי שאתה רואה מה מנגן בדיוק) כדי להגיע למסקנות הנכונות, וזה לא כ"כ פשוט לארגן.
הכי טוב זה להאזין עם הרמקולים שלך.
יש שילובים (הגברה ורמקולים) שלא נשמעים כל כך טוב (או שזה עניין לטעם אישי) למרות שעל הנייר אין סיבה לזה.
למשל,שילוב של רמקולים שנוטים לבהירות עם הגברה כזאת עלולה להביא לתוצאה ״צווחנית״...
היות ומדובר בטעם אישי, יש מגוון אפשרויות.
אם הייתה אמת אחת אז לכל היצרנים הייתה פרשנות אחת והם היו נשמעים אותו דבר עם אותם נתונים.
אל תתרשם ממספרים יותר מידי. היצרנים לא לוקים באמינות מופלגת בתחום ובנוסף הנתונים המתפרסמים חלקיים לגמרי ואין שום קורלציה בינם ובין איך שהם נשמעים.
בזמנו היה מגבר של רוטל עם נתון דמפינג פקטור מדהים אבל נשמע פח....אם תעשה חיפוש בגוגל יש מצב שתמצא אותו
יש שילובים (הגברה ורמקולים) שלא נשמעים כל כך טוב (או שזה עניין לטעם אישי) למרות שעל הנייר אין סיבה לזה.
למשל,שילוב של רמקולים שנוטים לבהירות עם הגברה כזאת עלולה להביא לתוצאה ״צווחנית״...
היות ומדובר בטעם אישי, יש מגוון אפשרויות.
אם הייתה אמת אחת אז לכל היצרנים הייתה פרשנות אחת והם היו נשמעים אותו דבר עם אותם נתונים.
אל תתרשם ממספרים יותר מידי. היצרנים לא לוקים באמינות מופלגת בתחום ובנוסף הנתונים המתפרסמים חלקיים לגמרי ואין שום קורלציה בינם ובין איך שהם נשמעים.
בזמנו היה מגבר של רוטל עם נתון דמפינג פקטור מדהים אבל נשמע פח....אם תעשה חיפוש בגוגל יש מצב שתמצא אותו
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
באופן כללי : מגבר לא קונים על סמך נתונים טכניים אלא על סמך איך שהוא נשמע עם יתר המערכת שלך (למעשה זה נכון לגבי כל דבר). עם זאת, סביר להניח שאין הבדלים תהומיים בין הדגמים שהבאת. דבר נוסף שיש להביא בחשבון הוא ה-features שלו, כגון אפשרויות החיבור שהוא מציע. אני לא מכיר את כל הדגמים הנ"ל, אבל באופן אישי אני חושב שהציוד של אונקיו מציע את הצליל הטוב ביותר מבין היצרנים הנ"ל. יצא לי לשמוע מגברים עכשוויים פחות-או-יותר של אונקיו, ימאהה ודנון ולטעמי אונקיו מנצחים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
@dragon
·תודה לכולם,כנראה שפשוט אני "אאלץ" לשמוע איך המגברים עובדים, תאמת הפייבוריט שלי היה הימאהה, בגלל הנתונים היבשים אבל מסתבר שהנתונים האלה לא מבטיחים עליונות בטוחה, קצת חששתי מהאונקיו בגלל הדמפימג פקטור הנמוך.
כנראה שהאוזן תקבע, תודה.
·תודה לכולם,כנראה שפשוט אני "אאלץ" לשמוע איך המגברים עובדים, תאמת הפייבוריט שלי היה הימאהה, בגלל הנתונים היבשים אבל מסתבר שהנתונים האלה לא מבטיחים עליונות בטוחה, קצת חששתי מהאונקיו בגלל הדמפימג פקטור הנמוך.
כנראה שהאוזן תקבע, תודה.
·גל85 כתב:@dragon
כנראה שהאוזן תקבע, תודה....
הדאמפינג פאקטור של אונקיו ממש לא נמוך ולא תהיה לו שום השפעה על הסאונד, כמו שאין סיכוי שתשמע הבדל בין THD 0.05 ל0.01 גם דאמפינג פאקטור מעל 50 כבר לא משחק תפקיד.
ושוב אני מדגיש, כשאתה ניגש לעשות השוואות אחד-מול-אחד עם האוזניים אתה חייב להקפיד על השוואת ווליום בשתי (או כמה שיהיו לך) המכשירים, ואת זה תוכל לעשות רק עם מיכשור. מבלי שתעשה את זה לבדיקה הזאת לא תהיה שום משמעות כי גם הבדל של 0.5 דציבל יכול ליצור רושם אחר.
רק להתייחס פה לכמה שטויות שנאמרו:
1.אין דבר כזה התאמת מגבר לרמקול (בהיר/לא בהיר/שקר כלשהו) מלבד ההתאמה של עצמה ועכבה, לאף מגבר של טרנזיסטורי של היום אין חותמת צליל, זו שטות שרק אנשים בורים נוטים לפזר פה.
2. הנתונים הטכניים של המגברים מאד קלים לבדיקה במעבדה, והם כמעט תמיד תואמים למה שמפרסמים היצרנים בניגוד למה שנאמר לך, במיוחד כשמדובר ביצרנים מכובדים כמו אלה שציינת. עם רמקולים זה קצת יותר מורכב, אבל זה לא המקרה שלך.
חחח, ז"א שכל המגברים הטרנזיסטוריים נשמעים בדיוק אותו הדבר? חחח, הזוי... ואני במשך שנים שומע מגברים טרנזיסטוריים שונים ומשונים ורק מדמיין שיש הבדל -גדול- בצליל. וגם עוד איזה כמה מיליוני אנשים ברחבי העולם. כנראה גם הם מדמיינים.evgenetic כתב:
לאף מגבר של טרנזיסטורי של היום אין חותמת צליל, זו שטות שרק אנשים בורים נוטים לפזר פה.......
נערך לאחרונה על ידי PolarBear ב 04/03/2016 18:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
אה, כי אתה הרי הבאת אינסוף מידע מדעי בטיעון שלך.
סאונד לא קשור רק ל-FR. אתה בור בדברים האלה.
בקיצור אתה טוען שאין שום הבדל בין איך שנשמעים היום מגברים.
אני אפילו לא הולך להתווכח עם השטות הזו. שכל אחד פה יקרא ויחליט בעצמו.
סאונד לא קשור רק ל-FR. אתה בור בדברים האלה.
בקיצור אתה טוען שאין שום הבדל בין איך שנשמעים היום מגברים.
אני אפילו לא הולך להתווכח עם השטות הזו. שכל אחד פה יקרא ויחליט בעצמו.
http://www.electronics-tutorials.ws/amp ... ponse.html
Most amplifiers and filters have a flat frequency response characteristic in which the bandwidth or passband section of the circuit is flat and constant over a wide range of frequencies. Resonant circuits are designed to pass a range of frequencies and block others. They are constructed using resistors, inductors, and capacitors whose reactances vary with the frequency, their frequency response curves can look like a sharp rise or point as their bandwidth is affected by resonance which depends on the Q of the circuit, as a higher Q provides a narrower bandwidth.
Most amplifiers and filters have a flat frequency response characteristic in which the bandwidth or passband section of the circuit is flat and constant over a wide range of frequencies. Resonant circuits are designed to pass a range of frequencies and block others. They are constructed using resistors, inductors, and capacitors whose reactances vary with the frequency, their frequency response curves can look like a sharp rise or point as their bandwidth is affected by resonance which depends on the Q of the circuit, as a higher Q provides a narrower bandwidth.
http://www.learnabout-electronics.org/A ... iers14.php
Most audio signals will be complex waves of many different and ever changing shapes. Audio signals are complex AC waves having fundamental frequencies in the range of 20Hz to 20kHz but also many higher frequency harmonics. To preserve the original shape of the signals (i.e. not introduce distortion) it is important that at least some of these harmonics are preserved. Therefore it is not advisable to sharply cut off the high frequencies at an arbitrary 20kHz, but rather allow some amplification of the apparently inaudible harmonic frequencies, which will contribute to the complex shape of the audible waves, especially where these signals contain sudden changes (fast transients) that require the presence of high frequency components to maintain their wave shape.
Most audio signals will be complex waves of many different and ever changing shapes. Audio signals are complex AC waves having fundamental frequencies in the range of 20Hz to 20kHz but also many higher frequency harmonics. To preserve the original shape of the signals (i.e. not introduce distortion) it is important that at least some of these harmonics are preserved. Therefore it is not advisable to sharply cut off the high frequencies at an arbitrary 20kHz, but rather allow some amplification of the apparently inaudible harmonic frequencies, which will contribute to the complex shape of the audible waves, especially where these signals contain sudden changes (fast transients) that require the presence of high frequency components to maintain their wave shape.