המלצה לסאבוופר להשלמת מערכת קולנוע לסלון
שלום,
מחפש סאבוופר בתקציב של עד 2500 ש״ח להשלים את המערכת בסלון בבית (בערך 4*5 מטר).
צרכים : שילוב של בעיקר סרטים וסדרות, אבל גם לפעמים שמיעת מוזיקה מגוונת.
מה יש היום?
רמקולים: Klipshc quintet 5.0. סטליטים. 2 אחוריים, שני קדמיים וסנטר.
מגבר : Sony DN860.
הסטליטים יחסית בסיסים, עושים את העבודה שלהם מעולה, אבל לא יורדים בכלל לתדרים נמוכים. מחפש סאבוופר שישלים את המערכת, וגם יפצה על הרמקוליים בתדרים בינוניים.
יש לי יכולת להביא את הסאב מארה״ב בנסיעה הבאה שלי, אז כל אפשרויות אטרקטיביות משם עומדות על הפרק. כמובן שגם אמאזון גרמניה ורכישה בארץ זאת אופציה.
מה כרגע עומד על הפרק שבחנתי?
1. Jamo J110 - סביב ה 2500 ש״ח עד הבית מאמזון גרמניה/
2. Klipsch R-112SW - סביב ה 2400 מאמאזון ארה״ב כולל תשלום מיסים בארץ.
3. SVS SB-1000 - סביב ה 2700 כולל מיסים בארץ מאמאזון ארה״ב . לא בדקתי את המחירים בארץ.
מה דעתכם? מה עדיף? יש עוד אופציות שכדאי לבחון?
תודה,
משה.
מחפש סאבוופר בתקציב של עד 2500 ש״ח להשלים את המערכת בסלון בבית (בערך 4*5 מטר).
צרכים : שילוב של בעיקר סרטים וסדרות, אבל גם לפעמים שמיעת מוזיקה מגוונת.
מה יש היום?
רמקולים: Klipshc quintet 5.0. סטליטים. 2 אחוריים, שני קדמיים וסנטר.
מגבר : Sony DN860.
הסטליטים יחסית בסיסים, עושים את העבודה שלהם מעולה, אבל לא יורדים בכלל לתדרים נמוכים. מחפש סאבוופר שישלים את המערכת, וגם יפצה על הרמקוליים בתדרים בינוניים.
יש לי יכולת להביא את הסאב מארה״ב בנסיעה הבאה שלי, אז כל אפשרויות אטרקטיביות משם עומדות על הפרק. כמובן שגם אמאזון גרמניה ורכישה בארץ זאת אופציה.
מה כרגע עומד על הפרק שבחנתי?
1. Jamo J110 - סביב ה 2500 ש״ח עד הבית מאמזון גרמניה/
2. Klipsch R-112SW - סביב ה 2400 מאמאזון ארה״ב כולל תשלום מיסים בארץ.
3. SVS SB-1000 - סביב ה 2700 כולל מיסים בארץ מאמאזון ארה״ב . לא בדקתי את המחירים בארץ.
מה דעתכם? מה עדיף? יש עוד אופציות שכדאי לבחון?
תודה,
משה.
עכשיו אני רואה ששמתי את ההודעה בפורום הלא נכון
. אם אחד המנהלים יכול להעביר לפורום הנכון אודה לו.
כן הבנתי שה SVS מעולה. לא אצטרף לשלם על משלוח שלו לארץ אז מניח שעדיין יצא לי יותר זול להביא מארה״ב (עולה שם 500$).
אין יתרון ל klipsch בגלל גודל הוופר?
כן הבנתי שה SVS מעולה. לא אצטרף לשלם על משלוח שלו לארץ אז מניח שעדיין יצא לי יותר זול להביא מארה״ב (עולה שם 500$).
אין יתרון ל klipsch בגלל גודל הוופר?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
יש פה כמה "בעיות":
סאבים של SVS קונים מSVS. הם נותנים מחירים זהים או זולים יותר מאשר אמזון, זה אחד הדברים שמיוחדים בהם, זאת חנות שמוכרת ישירות לצכן. כמו כן, אתה תקבל אחריות ושרות שלהם, שבמקרה הזה יותר טובה ממה שאמזון יכולים לתת (ואמזון מעולים). אבל הכי חשוב, אתה תקבל סאב שעובד על מתח של 230 וולט ולא 110!
חוץ מזה, פיוצר נותנת מחירים מאוד דומים למחיר חו"ל פלוס מע"מ ואז אתה תקבל שרות ואחריות בארץ (הם יבואן רשמי). אז לא בטוח ששווה להביא אותו ישירות מארה"ב.
זה למקרה שאתה בוחר SVS.
בכל מקרה, איך אתה חושב להביא סאב במטוס? זאת קופסה ענקים, כבדה ואתה חייב להכניס אותה לתא מטען וגם יש סיכוי טוב מאוד שיעצרו אותך במכס ואז זה ממש לא משתלם...
לגבי ההשווא. הג'מו בכלל לא ברמה של השניים האחרים.
SVS מול קליפש:
טוב, על הנייר שניהם זהים, יורדים עמוק (למרות שהנתון של SVS הוא מבדיקה חיצונית ואילו זה של קליפש הוא הצהרה שלהם ואפילו לא מצויין מה הסטיה מהגרף, כך שיכול להיות שזה לא נתון אמיתי), אותו הספק אבל לSVS יש יתרון מובהק. הוא יכול להשלים לך סטלייטים מעל 120, שזה המקסימום שעליו קליפש מגיע. חוץ מזה, הוא קטן יותר מהקליפש ולפי כל ההשוואת הוא גם נשמע יותר טוב ממנו.
אבל, אתה משווה בין סאב קטן וסגור מול סאב גדול ופתוח
סאבים של SVS קונים מSVS. הם נותנים מחירים זהים או זולים יותר מאשר אמזון, זה אחד הדברים שמיוחדים בהם, זאת חנות שמוכרת ישירות לצכן. כמו כן, אתה תקבל אחריות ושרות שלהם, שבמקרה הזה יותר טובה ממה שאמזון יכולים לתת (ואמזון מעולים). אבל הכי חשוב, אתה תקבל סאב שעובד על מתח של 230 וולט ולא 110!
חוץ מזה, פיוצר נותנת מחירים מאוד דומים למחיר חו"ל פלוס מע"מ ואז אתה תקבל שרות ואחריות בארץ (הם יבואן רשמי). אז לא בטוח ששווה להביא אותו ישירות מארה"ב.
זה למקרה שאתה בוחר SVS.
בכל מקרה, איך אתה חושב להביא סאב במטוס? זאת קופסה ענקים, כבדה ואתה חייב להכניס אותה לתא מטען וגם יש סיכוי טוב מאוד שיעצרו אותך במכס ואז זה ממש לא משתלם...
לגבי ההשווא. הג'מו בכלל לא ברמה של השניים האחרים.
SVS מול קליפש:
טוב, על הנייר שניהם זהים, יורדים עמוק (למרות שהנתון של SVS הוא מבדיקה חיצונית ואילו זה של קליפש הוא הצהרה שלהם ואפילו לא מצויין מה הסטיה מהגרף, כך שיכול להיות שזה לא נתון אמיתי), אותו הספק אבל לSVS יש יתרון מובהק. הוא יכול להשלים לך סטלייטים מעל 120, שזה המקסימום שעליו קליפש מגיע. חוץ מזה, הוא קטן יותר מהקליפש ולפי כל ההשוואת הוא גם נשמע יותר טוב ממנו.
אבל, אתה משווה בין סאב קטן וסגור מול סאב גדול ופתוח
נערך לאחרונה על ידי BUGY ב 03/03/2016 22:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

איך אפשר לעזור לך אם אתה לא רוצה עזרה?smoshep כתב:תודה על העזרה, האמת שלא הצלחתי להבין מה בתכלס ההבדל מבחינתי יהיה כמשתמש בין סאב פתוח לסגור?
יש ל svs גם את סדרת ה pb בתמחור זהה, מה עדיף לצרכים שלי?...
תספק פרטים:
גודל החלל. מנבה החלל, נפח, סגנון האזנה, למה אתה מאזין, ווליאום, מה שאר רכיבי המערכת...סאב בוחרים לפי גודל החדר, ווליואם ודינמיות של התוכן.
הקנטון לא ברמה...
BUGY, דווקא השקעתי בהודעה ראשונה מושקעת עם כמעט כל הפרטים שביקשת. פעם הבאה תקרא לפני שאתה תוקף.
הפרטים היחידים שחסרים הם שהסלון יחסית פתוח לשאר הבית (דירה ישראלית מודרנית), וווליום זה לא הדבר הכי חשוב, מעדיף סאב מדויק ואיכותי. שומע כל סוגי המוזיקה, קשה לשים דגש על אחד ספציפי. עיקר השימוש הוא לצפיה בסרטים וסדרות.
ותודה על ההערה על הקנטון, אני קופץ בשלישי לפיוצ'ר כנראה לקחת pb-1000.
הפרטים היחידים שחסרים הם שהסלון יחסית פתוח לשאר הבית (דירה ישראלית מודרנית), וווליום זה לא הדבר הכי חשוב, מעדיף סאב מדויק ואיכותי. שומע כל סוגי המוזיקה, קשה לשים דגש על אחד ספציפי. עיקר השימוש הוא לצפיה בסרטים וסדרות.
ותודה על ההערה על הקנטון, אני קופץ בשלישי לפיוצ'ר כנראה לקחת pb-1000.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אני תוקף? על מה אתה מדבר? אולי לא הבנת אותי, סאב בוחרים לפי דברים מסויימים, בין היתר, ווליאום, כלומר כמה חזק אתה אוהב לשמוע, בסרטים ובסדרות (אם זה העיקר בשבילך) אין פה קשר בין איכות אלה, האם הסאב יצליח למלא את החלל בבאס עמוק בוליואם סביר. זה משנה אילו סרטים אתה מעדיף לרוב. אתה מבין שיש הבדל בין דרמה לסרט אקשן.smoshep כתב:BUGY, דווקא השקעתי בהודעה ראשונה מושקעת עם כמעט כל הפרטים שביקשת. פעם הבאה תקרא לפני שאתה תוקף.
ותודה על ההערה על הקנטון, אני קופץ בשלישי לפיוצ'ר כנראה לקחת pb-1000....
זה שהסלון פתוח זה לא לפריט קטן, זה ה-הבדל. לכן בשבילך קצת פחות ממולץ אחד הסגורים, בטח לא מהסדרה ה"חלשה" של ה-1000 של SVS. סדרת ה2000, סיפור אחר.
יש הרבה הבדלים בין סאב פתוח לבין סגור אבל מה שאמור לעניין אותך זה התנהגות בחלל נתון. סאב פתוח יתן הגברה לבאסים בחלל קטן או בינוני-סגור. ההגברה תהיה משמעותית מאוד, עד כדי כך שלא יהיה צורך בסאב פתוח באותו החלל.
הבדלים נוספים הם, שסאב פתוח יורד יותר נמוך (בכל ההשוואת זה תמיד אותם הרכיבים חוץ מהתיבה) מסאב סגור, הוא יותר "פאנצי", אתה יותר מרגיש אותו. אבל יש גם חסרונות, כמו גודל התיבה, משקל, ויש אנשים אשר מעדיפים איך סאבים סגורים נשמעים מול פתוחים במוזיקה. כי אכן יש הבדל באופי ה"צליל" אבל מנסיוני זה מאוד תלוי במוזיקה, מיקום הסאב ואיך הכל מכיול ומכוון. כיולי טוב ומיקום נכון חשובים יותר מסוג הסאב. אתה שומע מוזיקה אלקטרונית, עכשווית, פופ וכדמוה? אז הפתוח ישמה טוב וגם הסגור. מוזיקה יותר רגוע, פחות אלימה, ווקלית יותר? הסגור יתאים יותר.
זה כמובן מאוד כללי ולא תמיד נכון לכן אני "תוקף" אותך שתיתן כמה שיותר פרטים כי בחירת סאב היא לא רק איזה סאב, אלה איפה, מי ומה.
בכל מקרה, הpb-1000 נחמד מאוד. תבדוק גם הSB200, זה הסגור מסדרה מעל. רק שים לב, מה שאתה שומע בחנות לא תמיד יהיה דומה למה שתשמע בבית, לפעמים בכלל לא קרוב.
תודה רבה על התגובה המפורטת!
שומע בעיקר דווקא מוזיקה ווקלית ורגועה, גיטרות מידי פעם.
ה sb-2000 בהחלט מעניין, אבל עולה 2000 שח יותר, שזה קצת מעבר לתקציב בשלב הזה.
כרגע להבנתי בגלל גודל החדר, והמבנה היחסית פתוח, ה pb-1000 יעדיף. אולי יהיה מעט פחות מדוייק לעיתים, אבל עדיין מעולה.
תודה רבה!
כרגע להבנתי בגלל גודל החדר, והמבנה היחסית פתוח, ה pb-1000 יעדיף. אולי יהיה מעט פחות מדוייק לעיתים, אבל עדיין מעולה.
תודה רבה!
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
·BUGY כתב:·אני תוקף? על מה אתה מדבר? אולי לא הבנת אותי, סאב בוחרים לפי דברים מסויימים, בין היתר, ווליאום, כלומר כמה חזק אתה אוהב לשמוע, בסרטים ובסדרות (אם זה העיקר בשבילך) אין פה קשר בין איכות אלה, האם הסאב יצליח למלא את החלל בבאס עמוק בוליואם סביר. זה משנה אילו סרטים אתה מעדיף לרוב. אתה מבין שיש הבדל בין דרמה לסרט אקשן.......
זה שהסלון פתוח זה לא לפריט קטן, זה ה-הבדל. לכן בשבילך קצת פחות ממולץ אחד הסגורים, בטח לא מהסדרה ה"חלשה" של ה-1000 של SVS. סדרת ה2000, סיפור אחר.
יש הרבה הבדלים בין סאב פתוח לבין סגור אבל מה שאמור לעניין אותך זה התנהגות בחלל נתון. סאב פתוח יתן הגברה לבאסים בחלל קטן או בינוני-סגור. ההגברה תהיה משמעותית מאוד, עד כדי כך שלא יהיה צורך בסאב פתוח באותו החלל.
הבדלים נוספים הם, שסאב פתוח יורד יותר נמוך (בכל ההשוואת זה תמיד אותם הרכיבים חוץ מהתיבה) מסאב סגור, הוא יותר "פאנצי", אתה יותר מרגיש אותו. אבל יש גם חסרונות, כמו גודל התיבה, משקל, ויש אנשים אשר מעדיפים איך סאבים סגורים נשמעים מול פתוחים במוזיקה. כי אכן יש הבדל באופי ה"צליל" אבל מנסיוני זה מאוד תלוי במוזיקה, מיקום הסאב ואיך הכל מכיול ומכוון. כיולי טוב ומיקום נכון חשובים יותר מסוג הסאב. אתה שומע מוזיקה אלקטרונית, עכשווית, פופ וכדמוה? אז הפתוח ישמה טוב וגם הסגור. מוזיקה יותר רגוע, פחות אלימה, ווקלית יותר? הסגור יתאים יותר.
זה כמובן מאוד כללי ולא תמיד נכון לכן אני "תוקף" אותך שתיתן כמה שיותר פרטים כי בחירת סאב היא לא רק איזה סאב, אלה איפה, מי ומה.
בכל מקרה, הpb-1000 נחמד מאוד. תבדוק גם הSB200, זה הסגור מסדרה מעל. רק שים לב, מה שאתה שומע בחנות לא תמיד יהיה דומה למה שתשמע בבית, לפעמים בכלל לא קרוב....
שאפו על ההשקעה והפירוט
כיף חיים.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
·smoshep כתב:תודה רבה על התגובה המפורטת!
תודה רבה!...
לפי מה ש BUGY מסביר,ואני מסכים איתו,עדיף לך sb1000 בגלל אופי המוזיקה שלך
כיף חיים.