Yes משנה אסטרטגיה- YesMax להמונים!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
avizov2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

Yes החליטה לשנות את אסטרטגיית שיווק המכשיר YesMax, עד כה פנתה בעיקר לחובבי הטכנולוגיה (וזאת בשל העלות הגבוהה של המכשיר) וכעת המטרה היא לשווק את המכשיר לכל לקוחות Yes (וזאת ע"י הורדת מחירים של המכשיר).

תמונה

שנתיים לאחר שהשיקה את מכשיר הווידאו הדיגיטלי מוזילה אותו yes ביותר מ-60% ומוותרת על דמי השימוש החודשיים. מנכ"ל החברה: "המטרה - להפוך את yes max למכשיר מרכזי בבית הלקוחות"

קצת יותר משנתיים לאחר שהשיקה את yes max - מכשירי הווידאו הדיגיטלי המאפשרים להקליט תוכניות ולצפות בהן מאוחר יותר, יוצאת חברת הלוויין yes במהלך שיווקי רחב היקף הכוללת הוזלה משמעותית במחיר המכשיר והשקה של מכשיר משוכלל יותר.

yes, שמשרד התקשורת לא מאשר לה בינתיים לשלב שירות vod, מנסה להפוך את yes max לטריגר שיגרום לצרכנים לעבור אליה, או לחילופין לא לנטוש אותה לטובת HOT. מכשיר ה-yes MAX לא נחל עד כה הצלחה שיווקית, בלשון המעטה. אחוז זניח מלקוחות החברה מחזיק בו כיום, והמהלך הנוכחי אמור להקפיץ את המספר בצורה משמעותית.

המהלך החדש יוזיל את מחירי yes max בכ-60%, וכפי שהגדיר זאת מנכ"ל החברה, רון אילון, "אחרי השקה ראשונה לקהל חובבי הטכנולוגיה עוברת yes לאסטרטגיה של MAX להמונים". אילון אמר עוד, כי "המהלך יהפוך את yes max למכשיר מרכזי בבית הלקוחות".

מ-yes נמסר עוד, כי עם חדירת מסכי הפלזמה לבתים רבים והוזלת המכשירים אצל היצרן, הוחלט להרחיב את המעגל ולהציע את המכשיר במחירים זולים משמעותית מהמחיר המקורי.

אז כמה יעלה המכשיר?

עד כה שילמו לקוחות בעלי המכשיר 1,890 שקל עבור המכשיר בלבד, ועוד 14.80 שקל בלבד. במסגרת המהלך החדש, שילווה בקמפיין בהיקף 1.5 מיליון דולר, ניתן לשכור את ה-yes max בעלות של 24.90 שקל לחודש בהתחייבות לשלוש שנים, ללא תוספת דמי שימוש (ובסך הכל 896 שקל). לקוחות קיימים יוכלו לבחור גם באופציה בה יוסיפו 29.90 לחודש בהתחייבות ל-3 שנים, ובתמורה יקבלו את המכשיר בתוספת סרט PPV חינם בחודש (שעלותו 17.90 שקל). כלומר MAX ב-12 שקל לחודש.

כמו כן, מצטרפים חדשים ל-yes יוכלו לרכוש ב-249 שקל לחודש את כל החבילות + yes MAX בהתחייבות ל- 3 שנים, ללא תוספת דמי שימוש.

קישור לכתבה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3361127,00.html

מהלך מבורך, ותחרות טובה לVOD של HOT!

SBN
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1083
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

זה היה צפוי...עוד יתנו אותו חינם בעתיד למי שמתחייב לשנה או יותר אתה תראה.
תמיד תקרא את האותיות הקטנות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #3 

וואו, כל הכבוד לחברה האלה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

ואני שואל...

שליחה #4 

מה עם הלקוחות הקיימים!!!!!
מה עם אלו שאכלו קש מהמכשיר הזה שנתיים ויותר!!!

איפה איפה איפה איפה
אפיה הפיצוי

linl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
שם מלא: יניב

Re: ואני שואל...

שליחה #5 

sam22 כתב:מה עם הלקוחות הקיימים!!!!!
מה עם אלו שאכלו קש מהמכשיר הזה שנתיים ויותר!!!

איפה איפה איפה איפה
אפיה הפיצוי
...
ואני שואל איפה הפיצוי לאלו שלא יכלו להנות כמוך מהמכשיר :lol: :?: :?:

יניב
אין לי חתימה!!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

sam22,

לפי מה שאני מבין, לקוחות קיימים מקבלים את ההנחה של ה-15 ש"ח שכולם תמיד התרגזו עליו...

בכל מקרה, שאלתי בעבר לגבי דברים כאלה, התשובה העצובה היא שתמיד מי שב-BLEEDING EDGE מפסיד כסף. זה "החיסרון" של להיות ראשון.

מי שקונה מחשב VISTA ראשון - ברור שהוא יאכל את כל ה*** של בעיות תאימות מול תוכנות ומי שמרוויח זה אותו אחד שממתין בצד בסבלנות.

מצד שני, אם לא היו אנשים כמונו שהם EARLY ADPOTERS אז פשוט לא היו מכשירים כאלה בכלל...

בכל מקרה, במחיר כזה מי שהוא "משתמש כבד" אולי ירצה כבר להוסיף מכשיר נוסף לבית.

אין ספק שזה יגיע אצלנו. הילדים עדיין לא צרכנים כבדים של הטכנולוגיה הזו, אבל זה רק עניין של זמן.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

מבצעים על ה- YRSMAX

שליחה #7 

חבר'ה

ממחר חותכים את המחירים של ה- YESMAX בכל מיני מבצעים והטבות.
תתעדכנו בעיתון ובטלוויזיה היום בערב - עשו פרסומת "אלה גלדיאטור"...

גילי

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

שיט, עכשיו כשהמחיר כל כך זול זה מפתה אותי לקנות בנוסף ל- HTPC ולהפתר מהפונקציונאליות הזאת שם...

הדבר היחיד שלא אוכל לעשות שאני עושה עכשיו זה לצפות בהקלטות במחשב אחר במסך המשני תוך כדי שאני עובד, זה באמת יחסר אבל אולי שווה את זה. נראה.
HiFiMusic IL

akrk1986
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125

שליחה #9 

בעולם התוכנה יש אימרה מאוד ידועה:
Never install version 1.0 of any product
אבל כמו שעופר אמר, אם לא יהיו EARLY ADAPTERS, לא תהיה אף פעם גירסה 2.0.

אז כולנו צריכים להגיד למי רכש יס מקס בעבר - "תודה ששכבתם על הגדר בשבילנו"
ההבדל היחידי בין ילדים למבוגרים הוא מחיר הצעצועים שלהם (LCD כבר אמרנו?)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

Giliboy,

רצוי לפרסם בפורום המתאים וגם לבדוק שרשורים קייימים :)

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #11 

דיברתי כרגע עם יס, זה מה שהם הציעו לי:
יש 2 אפשרויות לפיקדון:
600 ש"ח פיקדון, 36% פחת, 14 ש"ח דמי שימוש חודשיים
750 ש"ח פיקדון, 36% פחת, 10 ש"ח דמי שימוש חודשיים

אפשר גם לשלם 25 ש"ח לחודש ולהתחייב ל3 שנים עם קנס יציאה של 350 ש"ח+140 ש"ח על איסוף ע"י טכנאי, ללא דמי שימוש חודשיים.

באפשרות האחרונה בסוף 3 השנים המקס אומנם נשאר אצלי, אבל עד אז הוא כבר יתיישן ולא יהיה בזה טעם. לטעמי הפקדון עדיף בהרבה.
אחרי חישוב שלי העלות ב2 סוגי הפיקדון היא זהה בסופו של דבר ככה שאני אתייחס אליהם יחד.
אחרי 3 שנים בפיקדון יוצא שאתה שילמת 1100 ש"ח, אחרי 3 שנים בהתחייבות יוצא ששילמת 900 ש"ח והמקס נשאר אצלך. במכשיר הישן שרכשת לפני 3 שנים אתה כבר לא תשתמש, אז מה הטעם שהוא נשאר אצלך? בשביל עוד 200 ש"ח לא עדיף לא להתחייב ולקבל אפשרות לשדרג אחרי שנה ללא עלות נוספת?

עריכה: שכחתי לציין שיש 100 ש"ח דמי התקנה ואת הפיקדון אפשר לשלם ב10 תשלומים.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

דוקא במקרה הזה YES איחרה מאוד והורידה מחירים הרבה אחרי ש-HOT עשתה זאת.. ה-MAGIC של HOT היה מתקדם בהרבה מה-YES MAX הקודם (וכלל למשל אפשרות של הקלטת 2 ערוצים שונים במקביל).
גם אם הוא נרכש ללא התחייבות, תמיד תעלה השאלה - מה לעשות עם הממיר ברגע שהתנתקת?
זוהי לדעתי עוד דרך לכבול אותך בהתחייבות לחברה (בדומה לסלולאר) וזה דבר שיש לשים עליו את הדעת.
פרט לעובדה שהוא מתממשק עם ה-EPG של YES ומהווה ממיר בפני עצמו, אין לו יתרון לכל מקליט מדיה אחר וגם על זה יש לשים את הדעת.
The Black Wax

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

roeek,

יס מרשים לך למכור אותו לכל אחד שיש לו יס. יש איזה הסדר (לא בדקתי את זה, רק שמעתי על כך) שמי שמוכר מקבל ממיר רגיל במקום והשני צריך להחזיר ממיר אחד. אני לא בטוח לגבי העלויות, יתכן שזה דורש ביקור של טכנאי לפחות באחד משתי הדירות.

אני חושב שיש הסדר דומה בהוט (לא בדקתי).

ל-PVR עם ממיר כמו הוט מג'יק או יס מקס יש כמה יתרונות מעבר למה שציינת. ה-EPG כמובן שהופך לפחות קריטי עם תוכנות ה-EPG שקיימות כיום ובמיוחד לאור ה-EPG שצפוי לצאת עם VISTA. היתרונות במקרה זה יהיו בעיקר בנושא של צפיה והקלטה בכמה ערוצים בו זמנית. כלומר, הקלטה של שני ערוצים וצפיה בשלישי - דבר שדורש שני ממירים מיס או מהוט.

מבחינת פיצ'רים יס מקס והוט מג'יק כבר די דומים. גם מבחינת יציבות שניהם מצויינים. לדעתי המחירים של שני המוצרים הוגנים ביותר כיום. בסה"כ - אני חושב שבשביל מדינה קטנה (יש מדינות רבות גדולות בהרבה מישראל שאין להם PVR) יצאנו ממש מעולה.

nirtaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

שליחה #14 

sapir255 כתב:דיברתי כרגע עם יס, זה מה שהם הציעו לי:
....... בשביל עוד 200 ש"ח לא עדיף לא להתחייב ולקבל אפשרות לשדרג אחרי שנה ללא עלות נוספת?.......
...
לא הבנתי את עניין השדרוג - אם יצא מכשיר יותר מתקדם יהיה אפשר לשדרג כל שנה?
אבל בכל מקרה בסוף נצטרך להחזיר את הממיר?
אתה לא לוקח בחשבון מה קורה אחרי 3 שנים - עם הפקדון (במידה והבנתי נכון) אתה ממשיך לשלם דמי שימוש - ואילו באופצית הקניה - אתה מפסיק לשלם לגמרי (חוץ מחבילות כמובן)
קחו בחשבון גם החלפה לHD שתהיה בטוח ב3-10 שנים הבאות.....(או עשורים) -וזה יבאס מאוד להישאר עם יסמקס SD .....במקום HD ....

adsagi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #15 

מידע ממקור ראשון מחבר לעבודה שהצטרף עכשיו למבצע מקס - אחרי 3 שנים אין כל תשלום אחר והמקס נשאר אצלו עד שהוא עוזב.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #16 

nirtaz כתב:
sapir255 כתב:דיברתי כרגע עם יס, זה מה שהם הציעו לי:
....... בשביל עוד 200 ש"ח לא עדיף לא להתחייב ולקבל אפשרות לשדרג אחרי שנה ללא עלות נוספת?.......
...
לא הבנתי את עניין השדרוג - אם יצא מכשיר יותר מתקדם יהיה אפשר לשדרג כל שנה?
אבל בכל מקרה בסוף נצטרך להחזיר את הממיר?
אתה לא לוקח בחשבון מה קורה אחרי 3 שנים - עם הפקדון (במידה והבנתי נכון) אתה ממשיך לשלם דמי שימוש - ואילו באופצית הקניה - אתה מפסיק לשלם לגמרי (חוץ מחבילות כמובן)
קחו בחשבון גם החלפה לHD שתהיה בטוח ב3-10 שנים הבאות.....(או עשורים) -וזה יבאס מאוד להישאר עם יסמקס SD .....במקום HD ....
...
זה משהו שהסקתי בעצמי. אם בפיקדון אתה יכול להחזיר את המכשיר בלי קנס יציאה, כשיוצא מכשיר חדש אתה פשוט יכול לחכות שהשנה תסתיים, להחזיר את הישן ולקחת את החדש במבצע שיהיה באותה תקופה.

וקשה לי להאמין שאחרי 3 שנים עדיין יהיה לי שימוש במכשיר. לפחות מבחינת הנפח. יש קיום הארד דיסקים של 1TB, אז אני לא מאמין שבעוד 3 שנים 160GB יספקו אותי. ככה שאחרי 3 שנים בוודאי כבר יהיה לי מכשיר חדש ואני אשלם דמי שימוש(או לא) ע"פ תנאי המבצע החדש שאליו אתחבר.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”