האם יש מיני pc עם dac מובנה?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
EranMorhaim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
שם מלא: mor
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

כרגע י שלי רספרי 2 שמחובר לסאונד בר jbl400 דרך הaux והאיכות גרועה לאחר בדיקה הציעו לי לקנות dac לרספרי2?
השאלה שלי הם יש מיני pc שאפשר לרכוש (אני מעוניין בעוד אחד) שיש בתוכו את כל מה שצריך לסאונד איכותי בחיבור לסאונד בר? במקום לקנות את הdac לרספרי?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

מאמין שלא, זאת נישה בתוך נישה בתוך נישה. אתה יכול לקנות DAC עם חיבור אופטי ואז לחבר לקופסאות האנדרואיד השונות (שכוללות את החיבור) או לקנות USB DAC, רק לוודא מראש שהוא יעבוד עם אנדרואיד ללא בעיות.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

ב 3-4 שנים באחרונות אני משתמש ב Raspberry Pi+ כרטיס קול כשרת ונגן מוזיקה בבית שלי.

התחלתי עם USB DAC של Crative בשם Play שעלותו נמוכה יחסית אבל ואיכותו מצוינת, אבל הוא מכוער ת*ת ומסורבל. לאחר מכן קראתי על שני כרטיסי קול פנימיים ואסתטיים, שקיבלו הרבה שבחים בכל מיני מקומות- Hifiberry ו Iqaudio . ל RPi הראשון שלי קניתי את ה Hifiberry והוא היה מצוין. מה שכן, ה RPi היה איטי מאד בתגובות שלו. לפני כשבועיים החלפתי ל RPi2 בתוספת Iqaudio, וקיבלתי את אותה האיכות (עשיתי מבחן חובבני, לא עיוור, מול נגן CD, ולא הרגשתי בהבדלים).

המחיר של כרטיס קול+ מארז תואם הוא כ 240 ש"ח. לדעתי זה שווה את הכסף, וזאת הדרך הזולה ביותר להחזיק שרת/נגן מוזיקה יעודי ואיכותי. את ה Hifiberry ומארז תואם עדיף לקנות באתר הבית , בעוד שאת ה Iqaudio ומארז תואם עדיף לקנות מ modmypi .

לגבי ה wifi וה bluetooth המובנים ב RPi3- גימיק נחמד אבל לא נחוץ לשרת מוזיקה. דונגל wifi זול עושה את העבודה, ו bluetooth אתה יכול לנגן ישירות לסאונד בר שלך כמדומני.

מה שעוד חשוב (ומעניין) הוא- איזה שרת אתה מריץ על ה RPi? אני משתמש ב Squeezebox Server של לוג'יטק, באמצעות אימאג' של max2play . יש שם אימאג'ים שמותאמים במיוחד לכל אחד משני הכרטיסים שאני ממליץ עליהם.

היתרון של Squeezebox Server הוא ה add-ons שלו: חוץ מלנהל מצוין את ספרית המוזיקה הדי גדולה שלי, יש שם: רדיו אינטרנטי, תוספים עבור יוטיוב, סאונדקלאוד, בנדקאמפ (כמדומני שזה השרת היחיד שתומך בבנדקאמפ), וכמובן תמיכה בכל הספוטיפי והדיזר למיניהם (צריך חשבון פרימיום).

אחרי קינפוג לא מסובך של Port forwarding, ובתוספת אפליקציות תואמות, אני יכול לנגן את ספריית המוזיקה שלי גם בדרכים, לטלפון, ובבלוטות' למערכת של המכונית, או לכל מערכת אחרת.

לגבי נגני מוזיקה רשתיים נוספים- שוב, שילוב של RPi2 וכרטיס קול פנימי, יחד עם אימאג' של נגן כמו ה picoreplayer שתומך בשני כרטיסי הקול הללו, ומשמש כנגן נטו של ה Squeezebox Server.

EranMorhaim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@oren29at
·השימוש שלי עם הרספרי 2 הוא לטובת הקודי ומשם אני שומע שירים וסרטים...סליחה על הבורות אני לא הבנתי מזה squeezebox שאתה מדבר עליו? לגבי הIqaudio הוא תואם לרספרי 3? כבר חשבתי להזמין את שניהם ביחד..? אשמח לקבל קישור לקנייה!!!
ושאלה אחרונה אין שום מכשיר\מיני PC שניתן לקנות שכולל בתוכו DAC?

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@EranMorhaim

- הסקוויזבוקס משמש אותי כשרת מוזיקה בלבד- לא סרטים, לא תמונות, לא קליפים. יש לי גם Kodi בנפרד, שמחובר ב HDMI לרסיבר. הסקוויזבוקס מחובר בכבל RCA רגיל (אדום-לבן) לכניסה אנלוגית ברסיבר, כמו מה שאתה רוצה לחבר לסאונד בר שלך, למטרת השמעת מוזיקה. אין לו שום חיבור למסך כלשהו, וכדי לנהל אותו אני נכנס דרך דפדפן בבית ל max2play, ומשם משנה את מה שאני צריך לשנות.

גם ה Iqaudio U גם ה Hifiberry תואמים ל RPi3. אפשר לקנות חבילה שכוללת מחשב+כרטיס קול+מארז+ ספק כוח לכל אחד מהם: באתר של Hifiberry יש אגף של באנדלים, וב modmypi אפשר לאסוף לסל הקניות RPi3, IQaudio, מארז וספק.

מחשב עם כרטיס קול מובנה/איכותי/DAC? בטוח שיש. אני יכול לנחש שזה יעלה לפחות 200$ ואפילו יותר. RPi3 (או 2) עם כרטיס קול פנימי יעלה 500 ש"ח או פחות, וזאת העיסקה המשתלמת ביותר כרגע מבחינת עלות-תועלת, בטח עבור שרת מוזיקה בלבד: ה RPi הראשון שלי עבד כשלוש שנים (כמעט) ללא בעיות, ואני צופה שהנוכחי יחזיק לי לפחות את אותו הזמן, אלא אם כן תתרחש איזו קטסטרופה מסוג קריסה של השרת או הפסקת התמיכה בו.
·

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #6 

@oren29at
·
אשמח אם תוכל לעשות מיני מדריך בנושא.
לינקים למוצרים, לIMG. שלבים בצריבה/התקנה וכו'.

תודה

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@danielk
·

רעיון טוב, אבל ידרש קצת זמן. אשתדל היום או מחר.

JavierChames
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

raspberry pi 2/3 עם פורמטי אודיו מתקדמים

שליחה #8 

שלום חברים,קראתי את הפוסר שלכם והיה מעניין מאוד
רציתי לדעם האם הכרטיסי קול שאתם מדברים אליהם-האם הם מסוגלים להפיק פורמטי אודי מתקדמים כמו
Dolby TrueHD,DTS-HD MA

אגב יש לי כרטיס קול חיצוני-עבד ב WINDOWS ,האם יש סיכוי שהוא ייעבוד ב KODI עם RASPBERRY PI?
http://www.dx.com/p/c-media-cm106-usb-2 ... tfnHY195hE

תודה

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: raspberry pi 2/3 עם פורמטי אודיו מתקדמים

שליחה #9 

@JavierChames

הדיון כאן מתייחס לשרת מוזיקה, וכרטיסי הקול המדוברים מוציאים צליל סטריאופוני, לא היקפי.

בשביל צליל "קולנועי" יש את חיבור ה HDMI המובנה ב RPi (בכל גירסאותיו), אבל לפחות ל Hifiberry יש גם כרטיס עם יציאה אופטית/קואקסיאלית שכמדומני עובד עם KODI ומעביר את רוב הפורמטים ההיקפיים הידועים לאדם.
·

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #10 

לא ניתן להוציא DTS-HD ו-Dolby TrueHD מה-RPI, גם לא דרך HDMI. רק DTS, DD ו-PCM נתמכים.
במוצר שהבאת אליו לינק אין בכלל יציאת HDMI, אז השאלה לא רלוונטית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

JavierChames
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לא ניתן כי...

שליחה #11 

היציאות שלו לא מאפשרות?
המוצר שהראתי הוא מוצר שנבד עם מחשב נייד WINDOWS והוא מוציא אודיו (לא בדקתי עדיין אודיו מתקדם-אבד אבדוק זאת)
מחשבים אותו USB ומשם עם כבל אופטי למגבר
אם זה ייעבוד עם WINDOWS אנסה לחבר ל PI עם KODI דרך USB ולבדוק אם הוא מסוגל לזהות ולהוציא SOUND דרכו(בהנחה שהוא מסוגל לשרד פרומטי אודיוו מתקדמים DTS-HD ו-Dolby TrueHD)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #12 

JavierChames, אתה עושה סלט.

1. ניתן להעביר DTS-HD ו-Dolby TrueHD רק דרך HDMI. לא ניתן להעביר אותם ביציאת SPDIF (אופטית או קואקסיאלית).
2. ה-RPI לא תומך בהם למרות שיש לו HDMI.
3. בהתקנים החיצוניים שציינת אין בכלל יציאת HDMI.

אז...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

JavierChames
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

טוב...התבאסתי והבנתי...

שליחה #13 

תודה על ההסבר

EranMorhaim פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הdac זה רק לצורך שיפור איכות שמיעת מוזיקה לא סרטים?
לאחר שחיברתי את הרספרי2 דרך hdmi לסאונד בר ומהסאונד בר לטלויזיה מרגיש לי שהוא מקרטע יש סיכוי כזה? מישהו יודע לומר לי איך להגדיר את האודיו בהגדרות בopenelec ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

רק שיהיה ברור מה זה בכלל DAC, כי לא נראה לי שיש כאן הבנה מלאה:
https://he.wikipedia.org/wiki/DAC
https://en.wikipedia.org/wiki/Digital-t ... _converter
DAC בעצם יודע להפוך אודיו שמאוחסן בצורה ספרתית (דיגיטאלית) למשהו שאפשר לשמוע דרך אוזניות או רמקולים.
כדי להעביר DTS-HD או Dolby TrueHD וכו' לרסיבר דרושה יצאת HDMI וציוד שתומך ב-bitstream או PCM רב ערוצי בשני הצדדים (המחשב או המכשיר - נגן והרסיבר).
הפיי לא תומך בזה, וכרטיסי קול או DACים חיצוניים לא יעזרו לכם. אלא אם כן מצויין אחרת במפורש.

עריכה: בנוסף כל כרטיס קול הוא בעצם DAC. פשוט לרוב האיכות שלו לא משהו או שדברים אחרים בלוח אם מדרדרים את איכות הצליל שהוא מוציא.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4881
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #16 

@EranMorhaim
·

תגדיר את הסאונד passthrough

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #17 

oren29at כתב:ב 3-4 שנים באחרונות אני משתמש ב Raspberry Pi+ כרטיס קול כשרת ונגן מוזיקה בבית שלי.

התחלתי עם USB DAC של Crative בשם Play שעלותו נמוכה יחסית אבל ואיכותו מצוינת, אבל הוא מכוער ת*ת ומסורבל. לאחר מכן קראתי על שני כרטיסי קול פנימיים ואסתטיים, שקיבלו הרבה שבחים בכל מיני מקומות- Hifiberry ו Iqaudio . ל RPi הראשון שלי קניתי את ה Hifiberry והוא היה מצוין. מה שכן, ה RPi היה איטי מאד בתגובות שלו. לפני כשבועיים החלפתי ל RPi2 בתוספת Iqaudio, וקיבלתי את אותה האיכות (עשיתי מבחן חובבני, לא עיוור, מול נגן CD, ולא הרגשתי בהבדלים).

המחיר של כרטיס קול+ מארז תואם הוא כ 240 ש"ח. לדעתי זה שווה את הכסף, וזאת הדרך הזולה ביותר להחזיק שרת/נגן מוזיקה יעודי ואיכותי. את ה Hifiberry ומארז תואם עדיף לקנות באתר הבית , בעוד שאת ה Iqaudio ומארז תואם עדיף לקנות מ modmypi .

לגבי ה wifi וה bluetooth המובנים ב RPi3- גימיק נחמד אבל לא נחוץ לשרת מוזיקה. דונגל wifi זול עושה את העבודה, ו bluetooth אתה יכול לנגן ישירות לסאונד בר שלך כמדומני.

מה שעוד חשוב (ומעניין) הוא- איזה שרת אתה מריץ על ה RPi? אני משתמש ב Squeezebox Server של לוג'יטק, באמצעות אימאג' של max2play . יש שם אימאג'ים שמותאמים במיוחד לכל אחד משני הכרטיסים שאני ממליץ עליהם.

היתרון של Squeezebox Server הוא ה add-ons שלו: חוץ מלנהל מצוין את ספרית המוזיקה הדי גדולה שלי, יש שם: רדיו אינטרנטי, תוספים עבור יוטיוב, סאונדקלאוד, בנדקאמפ (כמדומני שזה השרת היחיד שתומך בבנדקאמפ), וכמובן תמיכה בכל הספוטיפי והדיזר למיניהם (צריך חשבון פרימיום).

אחרי קינפוג לא מסובך של Port forwarding, ובתוספת אפליקציות תואמות, אני יכול לנגן את ספריית המוזיקה שלי גם בדרכים, לטלפון, ובבלוטות' למערכת של המכונית, או לכל מערכת אחרת.

לגבי נגני מוזיקה רשתיים נוספים- שוב, שילוב של RPi2 וכרטיס קול פנימי, יחד עם אימאג' של נגן כמו ה picoreplayer שתומך בשני כרטיסי הקול הללו, ומשמש כנגן נטו של ה Squeezebox Server.
...
·תודה. חשבתי שאני הדפוק היחיד שמחבר את הSERVER החוצה ושומע אותו בדרכים.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”