שרשור תגובות: היום זה יום גדול ל- UHD ולפורמט Dolby Atmos

חדשות ועדכונים של HT Magazine
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46389
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #1 

תמונה

Ultra HD Blu-ray הגיע!
הראשון במרץ מסמן שחרור של מספר רב של כותרי Ultra HD Blu-ray, כאשר כולם מגיעים עם פסקול Dolby Atmos.

למאמר: היום זה יום גדול ל- UHD ולפורמט Dolby Atmos.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #2 

השאלה המענינת היא האם יש כבר ריפים להורדה?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46389
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #3 

עניתי על זה בשורות האחרונות בידיעה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1497
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #4 

נסיון העבר הוכיח שזה רק שאלה של זמן עד שיפרצו את ההגנות ו UHD Blueray RIP יהיו זמינים.
נשאר לי רק לקנות מסך UHD OLED, לשדרג את המחשב והרסיבר, לקנות הרבה storage ואני מסודר :)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7406
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #5 

סאן אנדראס צריך להיות חזק מאוד אם כול האטמוס הזה . את הסרט צ'אפי חבל להתחיל לראות בכלל .
Sony 1040
Monitor mass

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

נראה לי שפרס הכותר ההזוי להשקת הפורמט הולך לפיינאפל אקספרס. :silly:

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

צריך להכין תקציב לא קטן לשדרוגים :) מתחיל ב 4 רמקולי אטומס ורסיבר תומך...

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

יש נגנים שתומכים בכותרים האלה?

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #9 

אהבתי את התוספת הישראלית על הידיעה המקורית, שכמובן ישר מתעסקת בפריצות.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #10 

יהיה קשה מאוד לפרוץ את ההגנה הזאת:

http://arstechnica.com/gadgets/2016/02/ ... r-a-while/

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #11 

toxin כתב:יהיה קשה מאוד לפרוץ את ההגנה הזאת:

http://arstechnica.com/gadgets/2016/02/ ... r-a-while/
...
·טוב מאוד, שאנשים יפסיקו להתעצל ואולי יקנו לשם שינוי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #12 

ivanhoe888 כתב:
...
...
·טוב מאוד, שאנשים יפסיקו להתעצל ואולי יקנו לשם שינוי.
...
·זה לא קשור לעצלנות, אלה נוחות, גישה, דרך מעודפת לצרוך את המדיה. זה גם לא קשור לכסף. מחקרים הראו שאנשים מוכנים לשלם על תוכן, רק שהגישה תהיה קלה וזמינה.
דיסקים, אתה רוצה שאנשים יקנו דיסקים? זה לא טכנולוגיה של שנות ה60? צריך לשמור אליהם, שחס וחלילה לא יקבלו סריטה, לא לחשוף יותר מדי לשמש, צריך מקום אכסון רב, הם לא זמינים וקלים לגישה כמו מדיה דיגיטלי. אולי נתקדם לשנות האלפיים?

חוץ מזה, אני ספציפית, לא רוצה נגן בלורי מיוחד, אני מפעיל הכל מהמחשב, הכל שמור וקל להעביר סרט לסלון או חדר שינה בכמה לחיצות. אז בשביל מה שאני צריך לקנות נגן בלורי מיוחד והמון דיסקים מפלסטיק ? לאט לאט זה יגמר, כמו שקרה עם דיסקים למוזיקה...

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@BUGY
·
זה נכון לגבי dvd, שאכן די הוחלף במיינסטרים ע"י שירותי הזרמת תוכן ו/או קבצים דיגיטלים באיכות גבוהה יותר מה dvd עצמו, מה שמספיק לרוב האוכלוסייה. בלו-רי היה, ונשאר, מוצר נישתי - ובטח ובטח שבלו-רי 4k זה כרגע מוצר נישתי, שלא יעניין את רוב האוכלוסייה.

אין שום דבר רע במדיה פיזית, זה לא שאחד חייב למות כדי שהשני יוכל להתקיים. יש אנשים שנהנים גם מהתצוגה, כמו ספרים או תמונות על קיר או מתעניינים בתוספות שלרוב לא מגיעות בדרך אחרת. יש גם כאלה שאוהבים לאסוף תקליטים, וזה הרבה יותר מסורבל מלאסוף סרטים מבחינת מקום ותיחזוק.

זה לא נכון להשוות מוסיקה וסרטים/סדרות, אודיו הרבה יותר קל למקסם בקובץ מבחינת משקל ואיכות מירבית. גם אנשים צורכים משמעותית יותר אודיו מאשר ווידאו מחוץ לבית, אז הצורך בדיגיטלי נטו חזק יותר. בווידאו תמיד הפיזי יתן איכות גבוהה יותר, עד שההסטרמה תגיע לאיכות המירבית של בלו-רי, כבר בלו-רי 4k יהיה שכיח יותר אצל חובבי הקולנוע.

אתה כנראה לא הלקוח של המוצר הזה, אבל כן יש לו "זכות קיום" עסקית.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

@elangab
אהבתי את התגובה שלך...

אכן, אני מבין את הצורך "לאסוף". יש לי גישה דומה לספרים ישנים, למרות שטכנית אני יכול להוריד את כל הספרים לDOK קטן. אין כמו ספר אמיתי בידיים.

רק שים לב, אני לא מדבר על סטרימינג, אלה הורדות מלאות, שם אתה יכול לקבל איכות מרבית, עם התוספות, עם ה"מאחורי הקלעים", הכל. כמו בלורי מקורי רק בלי הצד הרגשי.

הבעיה, שאין כרגע גם וגם, זה רק דיסקים. אין להוריד בלורי מלא מאתר רשמי בתשלום סביר, חייבים להוריד בצורה לא חוקית. והם גם לא עושים את החיים קלים למי שכן רוצה דיסקים, ראיתה את הדרישות החדשות להגנה, כמו הצורך בחיבור לאינטרנט כדי שהסרט, שקנית על מדיה "אמיתי" שאתה מחזיק בידים שלך, יעבוד. קצת מצחיק, כל הקטע הוא שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה עם הסרט שלך, לנגן אותו מתי ואפיה שאתה רוצה (לא מדבר כמובן על הקרנה בפומבי וכדומה), אבל עכשיו אתה חייב חיבור לאינטרנט. ומה אם הרשת נפלה, אין חיבור, משעמם לך ואתה רוצה לראות סרט או שאתה מזמין את כל החברים ושני לפני שהסרט מתחיל השרת נופל (שלהם או שלך או של הוט/בזק, מה זה משנה). טוב, לי זה לא משנה, בעוד כמה חודשים יפרצו גם את ההגנה הזאת ואני ישב ויראה את הסרט בלי בעיה, אבל המשתמשים החוקיים ימשיכו לסבול. זה נראה לי מוזר :?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4809
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #15 

בחירת חלק מהסרטים ברשימה ממש תמוהים כ'פורצי הדרך' לפורמט החדש...

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #16 

איפה שוברי קופות כמו מלחמת הכוכבים או סרטי מארוול למיניהם שכיף לראות באיכות משובחת...
כל פריצה בא יומה, תמיד אומרים שההגנה החדשה היא חזקה במיוחד, ואז היא נפרצת.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

BUGY כתב:@elangab
אהבתי את התגובה שלך...

אכן, אני מבין את הצורך "לאסוף". יש לי גישה דומה לספרים ישנים, למרות שטכנית אני יכול להוריד את כל הספרים לDOK קטן. אין כמו ספר אמיתי בידיים.

רק שים לב, אני לא מדבר על סטרימינג, אלה הורדות מלאות, שם אתה יכול לקבל איכות מרבית, עם התוספות, עם ה"מאחורי הקלעים", הכל. כמו בלורי מקורי רק בלי הצד הרגשי.

הבעיה, שאין כרגע גם וגם, זה רק דיסקים. אין להוריד בלורי מלא מאתר רשמי בתשלום סביר, חייבים להוריד בצורה לא חוקית. והם גם לא עושים את החיים קלים למי שכן רוצה דיסקים, ראיתה את הדרישות החדשות להגנה, כמו הצורך בחיבור לאינטרנט כדי שהסרט, שקנית על מדיה "אמיתי" שאתה מחזיק בידים שלך, יעבוד. קצת מצחיק, כל הקטע הוא שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה עם הסרט שלך, לנגן אותו מתי ואפיה שאתה רוצה (לא מדבר כמובן על הקרנה בפומבי וכדומה), אבל עכשיו אתה חייב חיבור לאינטרנט. ומה אם הרשת נפלה, אין חיבור, משעמם לך ואתה רוצה לראות סרט או שאתה מזמין את כל החברים ושני לפני שהסרט מתחיל השרת נופל (שלהם או שלך או של הוט/בזק, מה זה משנה). טוב, לי זה לא משנה, בעוד כמה חודשים יפרצו גם את ההגנה הזאת ואני ישב ויראה את הסרט בלי בעיה, אבל המשתמשים החוקיים ימשיכו לסבול. זה נראה לי מוזר :?
...
·נראה לי ספרים זה די קונצנזוס, גם האנשים הטכנולוגים ביותר עדיין ישמרו ספרים בבית. אני מכיר רק אדם אחד שעבר נטו לקינדל, וגם הוא שמר כ 50 ספרים על המדף.

אני לא בטוח עד כמה שירות של 1:1 יהיה ישים, בוא נגיד ויהיה שירות חוקי שיתן לך להוריד iso 1:1 של הסרט על כל תכניו כמו הדיסק. העלויות הרבה יותר מורכבות, כי הרישוי משתנה. כשאתה רוכש מוצר מדיה פיזי (אני מדבר כרגע רק על משחקים/סרטים/מוסיקה) אתה בעליו של הדיסק, אם הוא אבד או נשבר אתה צריך לרכוש שוב. לעומת זאת, כשאתה רוכש דיגיטלי אתה מקבל רישיון למדיה, ותמיד יכול להוריד את המדיה שוב, או להזרים אותה שוב. הדרך גורר עלויות תיחזוק של שרת/רוחב פס של החברה, וכמובן גם תשלום על רוחב פס שלך (לא רלוונטי לישראל, מאוד לצפון אמריקה חלק מאירופה) - מה שאומר שהמוצר יקר יותר, ואני לא בטוח עד כמה הדרישה אליו תהיה גבוהה. אתה צריך שילוב של אנשים עם מערכת קולנוע טובה + רוחב פס חזק ובלי הגבלת תעבורה באינטרנט + איחסון מקומי שמוכנים לשלם יותר ממה שהיו משלמים לאמזון על אותו סרט בדיסק. כמה כאלה יש ? (אני לא איש עסקים, אולי אני טועה בקריאת שוק שלי).

לגבי ההגבלות החדשות של blu ray UHD - בוא נחכה ונראה מה יהיה "בעולם האמיתי". אני בטוח שהם לקחו בחשבון פתרונות למקרים כמו שציינת, תמיד זה נשמע מפחיד יותר מאשר זה במציאות בשטח. אם אכן לא תהיה אפשרות לנגן כלל וכלל דיסקים כאלה בלי אינטרנט פעיל, אני מאמין שזה יפגע בהם יותר ממה שהם חשבו, ומהר מאוד הם ישנו את זה. הלקוחות של המוצר הזה בהשקתו לא יספגו שטויות כאלו לדעתי.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #18 

כל פריצה בא יומה, תמיד אומרים שההגנה החדשה היא חזקה במיוחד, ואז היא נפרצת.
...
זה כבר לא בטוח כמו בעבר. ההקבלה לזה כרגע מגיע מפריצת משחקי מחשב. נכון לעכשיו יש הגנה חדשה שאף קבוצת האקרים לא מסוגלת לפרוץ. גם את הסוני 4 ואת ה XBOX 1 לא הצליחו לפרוץ עדיין.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #19 

BUGY כתב:
...
...

דיסקים, אתה רוצה שאנשים יקנו דיסקים? זה לא טכנולוגיה של שנות ה60?
...
קצת דיוק, דיסקים הם לא טכנולוגיה של שנות ה 60. נסחפת.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

nir11 כתב:
...
...
קצת דיוק, דיסקים הם לא טכנולוגיה של שנות ה 60. נסחפת.
...
·תלוי איך מסתקלים על זה: דיסק שצריך להכניס אותו למכשיר יעודי שיסובב אותו, עליו יש שכבת מידע שנקראת על ידי חיישן. יש דיסקים אנלוגיים, הרוב קרואים להם תקליטים ויש דיסקים דיגיטליים, הCD, DVD והבלו-רי. האנלוגיים הם מתחילת המאה ה19 ואילו הדיגיטליים הומצאו בשנות ה60 אבל השימוש הרחב שלהם התחיל בתחיל שנות ה80. אז אולי שנות ה60, אבל הקונספט ישן ומיושן.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”